« Τενοντίτιδα, η πάθηση της εποχής - Ιατρική Σελίδα 70 | ΜΥΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ »


Νόσος του Crohn - Ιατρική Σελίδα 71

Νόσος του Crohn

Η νόσος του Crohn είναι ένα χρόνιο φλεγμονώδες νόσημα που μπορεί να αφορά σε οποιοδήποτε τμήμα του γαστρεντερικού σωλήνα, ο οποίος αρχίζει από το στόμα και καταλήγει στον πρωκτό και εξασφαλίζει στον οργανισμό μας την πέψη και την απορρόφηση των τροφών. Βέβαια, αυτή είναι μία κύρια λειτουργία του γιατί ο πεπτικός σωλήνας εκτελεί και άλλες πιο περίπλοκες λειτουργίες στον οργανισμό μας και αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού. Η νόσος Crohn είναι άγνωστης αιτιολογίας νόσημα. Μας είναι γνωστός ο αυτοάνοσος μηχανισμός πρόκλησης του νοσήματος, όχι όμως και η αιτία ή οι αιτίες που πυροδοτούν αυτή την αντίδραση. Συνήθως, οι βλάβες αφορούν σε όλο το πάχος του τοιχώματος του πεπτικού σωλήνα και όχι μόνο στα επιφανειακά του τμήματα. Επίσης μπορεί να εντοπίζονται σε οποιοδήποτε τμήμα του, στο παχύ ή το λεπτό έντερο, στο στόμαχο ή το στόμα ή σε ένα τμήμα του λεπτού και ένα τμήμα του παχέος εντέρου.

Ποια είναι τα συμπτώματα της νόσου;

Η νόσος εξελίσσεται με κρίσεις που εκδηλώνονται με:

  • Πόνο στην κοιλιά
  • Διάρροια
  • Αρθρίτιδα
  • Αφθες
  • Κόπωση
  • Εμετό
  • Απώλεια βάρους
  • Αναιμία με έλλειμμα βιταμίνης B12
  • Υποθρεψία

Τα συμπτώματα που προαναφέρουμε δεν είναι ειδικά και μπορεί να μοιάζουν και με τα συμπτώματα άλλων νοσημάτων. Δεν είναι σπάνιο να οδηγούμαστε στη διάγνωση της νόσου ύστερα από μία επέμβαση σκωληκοειδεκτομής. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι προκαλεί πολλές φορές συρίγγια και έτσι δεν είναι περίεργο ο γιατρός να ζητήσει έλεγχο με κολονοσκόπηση σε έναν ασθενή με περιεδρικά συρίγγια ή με επίμονο μη ειδικό πόνο στην κοιλιά ή επειδή έχει μια πολύ αυξημένη ταχύτητα καθιζήσεως ερυθρών.

Σε ποια ηλικία εμφανίζεται το νόσημα;
Σε ποιους αφορά;

Η συνηθέστερη ηλικία έναρξης της νόσου, οπότε εμφανίζονται τα πρώτα νοσήματα, είναι οι δεκαετίες από 15 έως 35 ετών. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών. Πολλές φορές η νόσος αφορά σε μια οικογένεια, αλλά δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να στηριχτεί η κληρονομικότητά της. Πάντως αρκετοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η νόσος οφείλεται σε γονιδιακή βλάβη που επιτρέπει αυτούς που την έχουν να αναπτύξουν άτοπες αντιδράσεις του αμυντικού τους συστήματος σε έναν παράγοντα, όπως είναι μία ίωση ή μία μικροβιακή μόλυνση. Έτσι, ενώ κάποιος που δεν έχει βλάβη του γεννητικού του υλικού θα εκδηλώσει μια απλή γαστρεντερίτιδα, σε αυτόν που έχει αυτήν τη βλάβη, η επαφή με τον παθογόνο παράγοντα (μικρόβιο ή ιό) θα πυροδοτήσει μία τέτοια αντίδραση του αμυντικού του συστήματος που θα τον οδηγήσει στην εκδήλωση της νόσου του Crohn. Η νόσος είναι συχνότερη στους κατοίκους των πόλεων από ό,τι στους κατοίκους της επαρχίας, όπως και σε αυτούς που έχουν τελειώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση από ό,τι σε εκείνους που έχουν τελειώσει μόνο την πρωτοβάθμια. Όλα αυτά βέβαια είναι στατιστικές επισημάνσεις και μέχρι στιγμής δεν έχουν οδηγήσει σε κανένα συμπέρασμα σε σχέση με τις αιτίες της νόσου. Πάντως φαίνεται ότι και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο, εφόσον η νόσος είναι πιο συχνή στις βιομηχανοποιημένες από τις υπό ανάπτυξη χώρες.

Πώς γίνεται η διάγνωση της νόσου;

Ο γιατρός θα υποπτευθεί τη νόσο από τα συμπτώματα που θα του αναφερθούν. Αμέσως μετά θα κάνει εξετάσεις για επιβεβαίωσή της. Οι εξετάσεις αυτές είναι εξετάσεις αίματος, κοπράνων και άλλες εργαστηριακές, όπως η κολονοσκόπηση ή ο βαριούχος υποκλυσμός (ακτινολογική εξέταση του παχέος εντέρου), η εντερόκληση (ακτινολογική εξέταση του λεπτού εντέρου) και η βιοψία εντέρου. Την τελική διάγνωση θα θέσει η βιοψία του εντέρου. Η κολονοσκόπηση και οι αιματολογικές εξετάσεις, όπως η γενική αίματος, η ταχύτητα καθίζησης ερυθρών και η CRP, είναι οι συνήθεις εξετάσεις με τις οποίες ο γιατρός θα παρακολουθεί την πορεία της νόσου.

Πρόκειται για μεταδοτική νόσο;

Όχι, η νόσος δεν είναι μεταδοτική.

Ποιες είναι οι επιπλοκές της νόσου;

Η νόσος εκδηλώνεται με κρίσεις, μεταξύ των οποίων υπάρχουν περίοδοι κατά τις οποίες δεν εμφανίζονται καθόλου συμπτώματα. Η συνηθέστερη επιπλοκή είναι τα συρίγγια. Συρίγγιο είναι ένα κανάλι που δημιουργείται και μέσω του οποίου επικοινωνούν δύο περιοχές. Έτσι, ανάλογα με τις περιοχές αυτές δίνουμε και τα ανάλογα ονόματα όπως, εντεροεντερικά συρίγγια, όταν επικοινωνεί ένα τμήμα του εντέρου με ένα άλλο, ή περιεδρικά συρίγγια, όταν επικοινωνεί το ορθό έντερο με το δέρμα γύρω από τον πρωκτό κ.λπ. Τα συρίγγια αποτελούν κύρια αιτία υποθρεψίας, διότι δημιουργούν "βραχυκυκλώματα" στη διαδρομή της τροφής μέσα στο έντερο. Μερικές φορές οι ασθενείς παρουσιάζουν κάποιο επώδυνο εξάνθημα, ιδίως στο μπροστινό μέρος της γάμπας, που ονομάζεται οζώδες ερύθημα. Αυτό όμως θεωρείται εκδήλωση της νόσου και όχι επιπλοκή. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι επίσης οι αρθρίτιδες και οι μολύνσεις του οφθαλμού που ονομάζονται ιριδοκυκλίτιδες.

Υπάρχει θεραπεία;

Όπως προαναφέραμε η νόσος είναι χρόνια και δεν επιδέχεται χειρουργική αντιμετώπιση. Στη νόσο του Crohn χειρουργούνται μόνο οι επιπλοκές, π.χ., τα συρίγγια. Η φαρμακευτική αγωγή έχει τρεις άξονες: να επιτυγχάνονται μεγάλες υφέσεις της νόσου, να αντιμετωπίζονται οι κρίσεις και, τέλος, να αντικαθίστανται θρεπτικές απώλειες λόγω της νόσου. Τα συνήθη φάρμακα για να επιτύχουμε μεγάλες υφέσεις είναι η μεσαλαμίνη, η ολσαλαζίνη και η σουλφασαλαζίνη που χορηγούνται υπό τη μορφή χαπιών ή υποκλυσμών, ανάλογα με την τοπογραφία της νόσου.
Αλλο φάρμακο που χορηγείται με τον ίδιο σκοπό είναι η αζαθειοπρίνη, που είναι ανοσοκατασταλτικό φάρμακο και συνήθως χορηγείται σε ασθενείς με ανθεκτική νόσο στις συνήθεις θεραπείες. Το μειονέκτημα της αζαθειοπρίνης είναι ότι χρειάζεται περίπου δεκαεπτά εβδομάδες για να αρχίσει να δρα. Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν και άλλα φάρμακα που δοκιμάζονται, όπως οι κυκλοσπορίνες (που χρησιμοποιούνται στις μεταμοσχεύσεις) και η μεθοτρεξάτη (που είναι χημειοθεραπευτικό) Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των κρίσεων. Το φάρμακο αυτό μπορεί να χορηγείται με τη μορφή χαπιών ή υποκλυσμών. Η περίοδος της χορήγησής του μπορεί να κυμαίνεται από μερικές εβδομάδες μέχρι μερικούς μήνες.
Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούμε με μεγάλη επιτυχία τους παράγοντες αντί -TNF (Tumor Necrosis Factor). Πρόκειται για αντίσωμα της γενετικής μηχανικής, που σκοπό έχει να εμποδίσει την ανάπτυξη της φλεγμονής στο έντερο, διακόπτοντας την άτοπη αντίδραση του αμυντικού συστήματος. Μέχρι στιγμής, επιτρέπεται η χορήγησή του σε βαριές περιπτώσεις της νόσου σε ασθενείς με συρίγγια και σε ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στη συνήθη φαρμακευτική αγωγή. Το φάρμακο χορηγείται ενδοφλέβια σε τρεις δόσεις. Στην ίδια κατηγορία φαρμάκων ανήκει και η θαλιδομίδη, ένα γνωστό φάρμακο από χρόνια αλλά τερατογόνο για τις εγκύους. Υπάρχουν και πειραματικά φάρμακα που ακόμη μελετούνται, όπως τα λιπαρά οξέα, τα ιχθυέλαια, η νικοτίνη και οι παράγοντες anti- ICAM1 (θεραπεία απευαισθητοποίησης).
Ο γαστρεντερολόγος μπορεί να χρησιμοποιήσει αρκετές φορές και αντιβιοτικά για να αντιμετωπίσει μια κρίση, όπως μετρονιδαζόλη ή κυπροφλοξασίνη. Στις βαριές κρίσεις, μπορεί να διακόψει τη διατροφή του ασθενή από στόματος και να χορηγήσει πλήρη διατροφή από τη φλέβα (παρεντερική διατροφή). Ιδιαίτερα στα παιδιά, η παρεντερική διατροφή φαίνεται να έχει όση αξία έχει και η φαρμακευτική αγωγή. Τέλος, στον άξονα των θρεπτικών συμπληρωμάτων, ο γιατρός μπορεί να χορηγήσει βιταμίνη B12, φυλλικό οξύ ή σίδηρο.

Δημήτρης Καραγιάννης
Γαστρεντερολόγος
Διευθυντής ενδοσκοπικού τμήματος
Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

http://health.in.gr/ 

avatar

Πολύ καλή η επιστημονική ανάλυση για τη νόσο του crohn. Επίσης χαίρομαι που επιτέλους κάποιο άρθρο αναφέρεται στην θεραπευτική αγωγή αυτής της νόσου. θα ήθελα να αναφερθώ στην προσωπική μου εμπειρία.. Ο αδελφός μου όταν πήγε στον στρατό εμφάνισε μια μορφή γανστρεντερίτιδας που όμως επιδινώθηκε σε σημείο που δεν μπορούσε να φάει τιποτα. Οι γιατροί του στρατού διάγνωσαν οτι είχε νόσο του crohn και του χορήγησαν κορτιζόνη εδώ και δύο χρόνια. Τα συμπτώματα βέβαια τώρα δεν υπάρχουν και ο αδελφός μου είναι 110 κιλά απο τα 80 κιλά που ήταν. Αφού βασικό σύμτωμα της νόσου είναι η απώλεια βάρους μήπως η κορτιζόνη τον πάχαινε ενώ σύμφωνα με την αρρώστια έπρεπε να αδυνατίζει; Επειτα αποφασίσαμε να πάρουμε και την γνώμη άλλων γιατρών μήπως είχε πλέον θεραπευτεί. Οι γιατροί είπαν ότι αυτή η νόσος δεν θεραπεύεται και αφού δεν έχει ποια τα συμπτώματα σήμαινει οτι ποτέ δεν είχε. Εδώ και 3 μήνες έχει σταματήσει την κορτιζόνη, τρώει τα πάντα με όρεξη και δεν έχει παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Θα ήθελα να ξέρω υπάρχει περίπτωση ενώ δεν έχει κανένα σύμτωμα αυτής της νόσου να έχει αυτή την αρρώστια και να εμφανιστεί αργότερα; Η μήπως δεν είχε ποτέ αυτή τη νόσο και είχε μια απλή γανστρεντερίτιδα και ήτα λάθος η διάγνωση των γιατρών; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

mariakou

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει αγαπητή Έμμα, για να το διαπιστώσετε: η κολονοσκόπηση με βιοψία. Σε ευχαριστώ για την κατάθεση της προσωπικής σου εμπειρίας.

avatar

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΟ ΤΟΥ CRHON KAI ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΛΩΠΕΚΙΑ .

avatar

εχω νοσο κροουν δουλευω ταξι καπνιζω ειμαι 40 ετων και διαγνωστικε πριν ενα χρονο εκανα επεμβαση σε 3 συριγγια περιεδρικα τον 1/08 και μου χορηγηθηκε θεραπεια αλλα μπηκα 20 μερες νοσοκομειο με επιπλοκες να αλλαξω επαγγελμα η δεν εχει σχεση

mariakou

Έχει σχέση το άγχος και το κάπνισμα. Αν μπορείς να κόψεις αυτά τα δυο χωρίς να αλλάξεις δουλειά, οκ. Α, ναι και πρόσεχε τη διατροφή σου.

avatar

έχω την νόσο διαπιστωμένη από το 89 το 86 είχα μπει για επέμβαση σκωληκοειδεκτομής αλλά από λάθος διάγνωση μιαζουν τα συμπτώματα και από τότε άρχισε ο γολγοθας γιατί τότε δεν υπήρχε τόση γνώση για την πάθηση και είχα φτάσει 44 κιλά (χωρίς να μπορεί να βοηθήσουν οι τότε γιατροί)!! αλλά ένα μαγικό χαρτί το 89(φαντάρος) που ήρθε έπεσα σε ένα γιατρό του Ν.Ν.Α.(είχε πάει ΑΓΓΛΙΑ ειδικά για την πάθηση) και με όχι τόσο νόμιμες διαδικασίες χειρουργήθηκα στο εν λόγο νοσοκομείο. όταν λέω όχι νόμιμες εννοώ ότι δεν πήρα αναβολή και πέρασα κανονικά γιατρούς. μετά από αυτό και μέχρι σήμερα είμαι πλέον 90 κιλά δεν κάνω και τόσο συχνά εξετάσεις (κακό αυτό)κρίσεις πλέον δεν έχω τόσο συχνά και είναι νορμάλ παλιοτερα τις ήθελα τις ενεσουλες μου. η δίαιτα που ακολουθώ από τότε είναι όχι ότι έχει φυτικές ίνες όχι γάλα και όσπρια ότι δεν παίρνω από τις τροφές τα παίρνω σε συμπληρώματα ή τα φρούτα σουρωμένα. δεν αλλάζω κάτι γιατί δεν το ρισκάρω (2 μήνες νοσοκομείο και αυτές οι 12 εντατική) είναι πολλές για ρίσκα!! συγνώμη αν σας ζάλισα!

πολλά συγχαρητήρια για την πολλή καλή ενημέρωση

avatar

έχω την νόσο διαπιστωμένη από το 89 το 86 είχα μπει για επέμβαση σκωληκοειδεκτομής αλλά από λάθος διάγνωση μιαζουν τα συμπτώματα και από τότε άρχισε ο γολγοθας γιατί τότε δεν υπήρχε τόση γνώση για την πάθηση και είχα φτάσει 44 κιλά (χωρίς να μπορεί να βοηθήσουν οι τότε γιατροί)!! αλλά ένα μαγικό χαρτί το 89(φαντάρος) που ήρθε έπεσα σε ένα γιατρό του Ν.Ν.Α.(είχε πάει ΑΓΓΛΙΑ ειδικά για την πάθηση) και με όχι τόσο νόμιμες διαδικασίες χειρουργήθηκα στο εν λόγο νοσοκομείο. όταν λέω όχι νόμιμες εννοώ ότι δεν πήρα αναβολή και πέρασα κανονικά γιατρούς. μετά από αυτό και μέχρι σήμερα είμαι πλέον 90 κιλά δεν κάνω και τόσο συχνά εξετάσεις (κακό αυτό)κρίσεις πλέον δεν έχω τόσο συχνά και είναι νορμάλ παλιοτερα τις ήθελα τις ενεσουλες μου. η δίαιτα που ακολουθώ από τότε είναι όχι ότι έχει φυτικές ίνες όχι γάλα και όσπρια ότι δεν παίρνω από τις τροφές τα παίρνω σε συμπληρώματα ή τα φρούτα σουρωμένα. δεν αλλάζω κάτι γιατί δεν το ρισκάρω (2 μήνες νοσοκομείο και αυτές οι 12 εντατική) είναι πολλές για ρίσκα!! συγνώμη αν σας ζάλισα!

πολλά συγχαρητήρια για την πολλή καλή ενημέρωση

avatar

exw noso crohn kai eimai 19 xronwn..eipan oti proklh8hke apo to agxos pou eixa kai apo kapoies entones stenaxwries pou eixa.....kapniza kai apina pollous kafedes.....emeina sto nosokomeio g enan mhna opou perasa apo para polles e3etaseis kai oi perissoteres htan epipone!parolauta exw ellatwsei kai den pinw sxedon ka8olou kafedes!to kapnisma omws to exw ellatwsei kata polu..apo ena paketo hmerisiws to exw ellatwsei sta 2-3 tsigara thn mera....kinduneuw apo auto?????

avatar

Από το τσιγάρο κινδυνεύεις, αλλά κατά την γνώμη μου όχι τόσο σε σχέση με τη νόσο Crohn, όσο με την χημική δηλητηρίαση και την μειωμένη οξυγόνωση που σου επιφέρει γενικότερα. Είναι πολύ εύκολο να λέμε ότι μία νόσος οφείλεται σε στενοχώριες, αλλά δεν προκαλούνε όλες οι στενοχώριες νόσους και πολύ περισσότερο δεν προκαλούνε όλες οποιαδήποτε νόσο (τυχαία). Γι' αυτό θα ήταν χρήσιμο να περιγράψεις ποιες ακριβώς έντονες καταστάσεις και στενοχώριες πέρασες πριν σου εμφανιστεί η νόσος Crohn. Μόνο τότε θα μπορούσε να βγεί ίσως συμπέρασμα, αν όντως η νόσος σχετίζεται με αυτές τις στενοχώριες, πράγμα πιθανό, αλλά όχι και σίγουρο. Και τέλος, για να δοθεί και μία απάντηση στο ότι δήθεν (ούτε) η νόσος Crohn θεραπεύεται, παραθέτω ένα άρθρο. Σε τελική ανάλυση οι πάσχοντες ας είναι αυτοί που θα μας διαφωτίσουν αν θεραπεύεται ή όχι και κατά πόσο, αν και σίγουρα δεν πρόκειται όλοι τους να φανούν σε οποιοδήποτε blog. ΑΡΘΡΟ: http://www.ego.gr/articleals32.html

avatar

πριν απο 30 χρονια οι γιατροι του νοσοκομειου Ευαγγελισμος διαπιστωσαν οτι εχω ελκωδη κολλιτιδα και επρεπε να χειρουργηθω απο τοτε εκανα εξι χειρυργια μεταξυ των οποιων αφαιρεσα το παχυ εντερο .ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ...και αφου εξακολουθουσα να μην ειμαι καλα ενας γιατρος αφου μου εκανε βιοψια διαπιστωσε οτι πασχω απο την νοσο του κροουν ...τι να πιστεψω οτι εκαναν λαθος χειρουργια ....

avatar

H KORH MOU APO TA 4 XRONIA THS EXEI KOILIAKOUS PONOUS ENTONOUS KAI TO SINDIAZEI ME NA PAEI STHN TOUALETA OXI PANTA EINAI 10 XRONON OI PONOI SYNEXIZONTAI SXEDON 1 ME 2 FORES TO MHNA POLI ENTONOI ME TASEIS LIPOTHIMIKES XANETAI ASPIZEI MOU LEI LES KAI TIN DINOUN MPOUNIES GYRO APO TON O FALO EXEI SXESH ME NOSO CROWN THELO SAS PARAKALO POLI NA MOU PEITE SAS EUXARISTO EK TON PROTERON

avatar

Αγαπητέ Μιχάλη, είναι πολύ εύκολο να απαντήσει κανείς στατιστικά εκ του ασφαλούς, λέγοντάς σου ότι κατά πάσα πιθανότητα αυτή η κατάσταση δεν έχει σχέση με την νόσο του Crown. Εκτός από την διάγνωση και την θεραπεία που θα επιλέξεις (και μπορείς να επιλέξεις ήδη με το να κοιτάξεις λίγο πιο πάνω, μια που υπάρχουν κάμποσες προτάσεις, αλλά ενημερώσου εκτενέστερα πρώτα), καλό θα ήταν να επιστήσεις την προσοχή σου σε κάποιο τραυματικό βίωμα που ίσως είχε στο παρελθόν η μικρή, το οποίο με κάποιον τρόπο σχετίζεται με την τουαλέτα, ή την αφόδευση κτλ. Μήπως π.χ. κάπου εκεί στα 4 της, την πιέσατε, ή την μαλώσατε για να μην τα κάνει πάνω της; Τώρα, σαν πιθανή ανακουφιστική λύση κατά την διάρκεια του πόνου, προτείνω έντονη πίεση/μασάζ (ίσα που να μη προκαλεί πόνο), λίγο πιο πάνω και λίγο πιο κάτω (ας πούμε.. 5 εκατοστά ή δάκτυλα ακτίνα) από τον 7ο αυχενικό σπόνδυλο (αυτός που προεξέχει όταν σκύβουμε το κεφάλι) και ο πόνος είναι πιθανό να υποχωρήσει μέσα σε δευτερόλεπτα. Αλλά σίγουρα αυτό, πέραν της ανακούφισης, δεν πρόκειται να αποτελέσει πλήρη θεραπεία.

avatar

Αγαπητέ Μιχάλη, είναι πολύ εύκολο να απαντήσει κανείς στατιστικά εκ του ασφαλούς, λέγοντάς σου ότι κατά πάσα πιθανότητα αυτή η κατάσταση δεν έχει σχέση με την νόσο του Crown. Εκτός από την διάγνωση και την θεραπεία που θα επιλέξεις (και μπορείς να επιλέξεις ήδη με το να κοιτάξεις λίγο πιο πάνω, μια που υπάρχουν κάμποσες προτάσεις, αλλά ενημερώσου εκτενέστερα πρώτα), καλό θα ήταν να επιστήσεις την προσοχή σου σε κάποιο τραυματικό βίωμα που ίσως είχε στο παρελθόν η μικρή, το οποίο με κάποιον τρόπο σχετίζεται με την τουαλέτα, ή την αφόδευση κτλ. Μήπως π.χ. κάπου εκεί στα 4 της, την πιέσατε, ή την μαλώσατε για να μην τα κάνει πάνω της; Τώρα, σαν πιθανή ανακουφιστική λύση κατά την διάρκεια του πόνου, προτείνω έντονη πίεση/μασάζ (ίσα που να μη προκαλεί πόνο), λίγο πιο πάνω και λίγο πιο κάτω (ας πούμε.. 5 εκατοστά ή δάκτυλα ακτίνα) από τον 7ο αυχενικό σπόνδυλο (αυτός που προεξέχει όταν σκύβουμε το κεφάλι) και ο πόνος είναι πιθανό να υποχωρήσει μέσα σε δευτερόλεπτα. Αλλά σίγουρα αυτό, πέραν της ανακούφισης, δεν πρόκειται να αποτελέσει πλήρη θεραπεία.

avatar

ΕΧΩ ΤΗ ΝΟΣΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ..ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗΣ..ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΕΙΔΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΖΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΓΩ ΕΞΩ ΟΥΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΙΠΛΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΡΟΙΑΣ Κ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ..ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΜΟΝΗ,ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΑ,ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑ,ΗΜΟΥΝ ΑΔΡΑΝΗΣ,ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΕΙΧΑ ΤΑ ΧΑΛΑΓΑ ΣΕ ΤΑΞΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΙΩΘΑ ΚΑΠΩΣ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ,Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΤΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΝΙΩΘΑ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΤΟΥΑΛΕΤΑ Κ ΚΑΤΕΣΤΡΩΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΩ,ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΜΕΣΑ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ Κ.Λ.Π Κ ΕΦΤΑΣΑ ΝΑ ΖΥΓΙΖΩ Κ 95 ΚΙΛΑ ΚΑΘΩΣ ΕΤΡΩΓΑ ΠΟΛΥ ΛΟΓΩ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ Κ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΥΣΕΙΣ..ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΠΗΡΑ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΕΧΑΣΑ 20 ΚΙΛΑ Κ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩ..ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΚΟΨΑ ΑΡΧΙΣΑ ΠΑΛΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΡΙΣΕΙΣ..ΜΕΤΑ ΠΗΡΑ ΑΖΑΘΙΟΠΡΙΝΗ ΜΕ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΜΕΧΡΙ Η ΠΡΩΤΗ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ..ΟΤΑΝ ΕΚΟΨΑ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ Η ΚΑΘΙΖΙΣΗ ΜΟΥ ΑΥΞΑΝΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΟΠΟΥ ΑΠΟ13 ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ 22!!ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Κ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΑΜΕΝΗ..ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΕΧΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΥΠΟΔΟΡΙΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ Κ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΕΧΩ ΠΡΗΣΤΕΙ Κ ΕΧΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΡΙΧΟΦΥΙΑ Κ ΨΑΧΝΩ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ Κ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΑΚΡΗ ΠΟΥΘΕΝΑ..ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΞΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ Κ ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ..ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ..ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΜΟΥ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....

avatar

ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ. ΕΙΜΑΙ ΠΑΘΩΝ, ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ.

avatar

γεια σας.... με λένε Νίκη. Είμαι 24 ετών. έκανα 2 κολονοσκοπήσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πριν από δύο χρόνια. Τότε είχα μπει στο νοσοκομείο με πολλά συμπτώματα. ο γιατρόσ μου είπε ότι έχω κάτι σαν χρόνιο στρεπτόκοκκο και πιθανή νόσο Crohn. Ασχετα τελείως μεταξύ τους. Επειδη τα αποτελέσματα δεν ήταν σίγουρα έκανα και δεύτερη σε άλλο νοσοκομείο και μου είπαν το ίδιο.ΠΙΘΑΝΗ ΝΟΣΟ. το μόνο σίγουρο είναι ότι έχω διπλάσιο σε μήκοσ έντερο!!! εκανα ενέσεις πενικιλίνησ για τον στρεπτόκοκκο για 2 χρόνια και έπαιρνα χάπια για το έντερο. Βαρέθηκα και τα σταμάτησα όλα... Μια είμαι έτσι μια αλλοιώσ βεβαια. Θα ήθελα να ακούσω και την δική σας γνώμη. Ειδικά για το ΠΙΘΑΝΗ. ευχαριστώ πολύ

avatar

gia sas eimai o MALAKAROS exw krown kai pinw amnizia haze kathimerinws ti na kanw? mporei na dimiourgisei kamia epiploki?? i xrisi kanavis kanei kako??? Parakalw as apadisei kapios

avatar

εχω τη νοσο εδω κ εναμιση χρόνο! το διαπυστωσα, αφου πρωτα έκανα εγχειρηση σκολεικοειδητη! μου βρηκαν μισο κιλο υγρο στην κοιλια! νοσηλευτηκα 2 μηνες στο νοσοκομειο κ περασα απο πολλες εξετασεις, κωλονοσκοπηση, γαστροσκοπηση, εντεροκλυση, μαγνητικες, αξονικες καπου στις 7, ακτινογραφιες καθημερινα! φαγητο ενδοφλεβια! ψυχολογια μηδεν!επειτα ενα χρονο ημουν καλα, την ειχα ξεχασει ομως για κακη μου τυχη με θυμηθηκε αυτη! κ ξανανοσηλευτηκα και παιρνω κορτιζονη, αζαθειοπρινη, σαλοφαλκ, φλατζυλ, κοντρολοκ, για 2 μηνες. στενωση στο εντερο! ελεος! η κορτιζονη στην αρχη μου ειχε κανει την καρδια περιβολη γιατι μου απαγορευσαν το αλατι! τωρα ειμαι καλα! κουραγιο! κ η ρουμελιωτη ευδοκια εχει τη νοσο! ομως ζει κανονικοτατα κ εχει επιτυχημενη καριερα! εμεις να τα βλεπουμε αυτα! δε πρεπει να το βαζουμε κατω!

avatar

ΓΕΙΑ.ΠΑΣΧΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΓΚΥΛΩΤΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟ ΤΟΥ Crohn.ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΝΟΣΟΣ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΙΤΙΚΑ....ΓΙΑ ΟΣΟΥΝ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ...ΑΣ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑ;ΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΝΕ...ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΔΙΑΚΟΠΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ...ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΣΤΑΦΙΔΑ....ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΟΠΟΙΑ ΤΡΟΦΗ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ......ΕΠΙΣΗΣ Η ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΒΟΗΘΟΥΝ...ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

avatar

Geia sas apo thn prohgoumenh deutera k la8os twn giatrwn tou tzaneiou phgame thn 21 etwn aderfh mou sto NNA se shmeio opou oi giatroi paleuan na meinei konta mas.Pleon sunexizoun na kanoun 8erapeia k ekeinh na beltiwnetai. Sas parakalw omws na mou peite an einai sigouro oti 8a thn talaipwrei xronia k 8a kanei 8erapeies kai an epishs mporei mia gunaika me to sundrono Crohn na ginei mhtera.Sas euxaristw polu.

avatar

kalispera thelo na kamia erotisi o kaliteros mou filos exei kapoia apo ta simptomata exei adinatisi para polu ekane eksetaaseis thirohdh kai vgikan kathares....thelo na rotiso auti i nosos einai thanatifora....

avatar

geia sas eimai 37 kai exw thn noso toy chrown apo ta 33 edw kai 4 xronia ! diapistw8hke meta apo kolonoskophsh eixa perasei entonh stenaxwria me mia epixeirhsh pou ekleisa diathrwntas thn tria xronia me nyxia kai me dontia ! deka meres meta to kleisimo emfanisthke h nosos ..xronia nosos opws anaferete kai parapanw dystyxws ! me diasthmata yfeshs katopin farmakeytikhs agwghs den exw ftasei sta epipeda kortizonhs oute kapiou enesimou farmakou pinw ta salofalk kai epitinxanete yfesh kai mono kapoies fores pou elatwsa thn dosh apo 3 xapia thn hmera se ena eixa ta idia symptwmata epeita apo 3 mhnes opws anaferete kai parapanw pono sto entero kai diaroies ! xwris na einai vevaio efoson episthmonika den yparxei exhghsh to estiazw se entono stres alla kyriws stenaxwria kai ston frape o opoios einai katastrofikos entelws kalo 8a einai osoi pasxoun apo thn noso kai vriskontai se yfesh na ton kopsoun teleiws ! kai na pinoun araia kai pou ena kapoutsino h kafe filtrou pou einai elafrioi kafedes! kai ka8olou akoma kalytera..kouragio se olous me farmakeftikh agwgh kai swsth diatrofh 8a thn palepsoume !

avatar

Γεια σας,ειμαι 18 χρονων και εχω την νοσο Crohn εδω και 6 μηνες.Επειτα απο 2 εβδομαδες ευαισθησιας στην κοιλια πηγα σε γαστρεντερολογο,ο οποιος ευτυχως διεγνωσε την νοσο με την πρωτη ψιλαφηση και με το ιστορικο μου...Μου συστησε να παιρνω την αζαθειοπρινη.Μετα ομως απο 1 βδομαδα ειχα φριχτους πονους στην κοιλια και αναγκαστικα μπηκα στο νοσοκομειο.Εκει εμεινα 2 βδομαδες,με καθημερινες εξετασεις,κολονοσκοπηση κ.λ.π. ωσπου τελικα βγηκα...Μετα ομως απο μια βδομαδα ξαναρχισαν οι πονοι και πιο πολυ μαλιστα!!!Μιλαμε για πονο...οχι αστεια...Επεισης ειχα διαρροια και ελλειψη βαρους...και φυσικα χαλια ψυχολογικη κατασταση.Ετσι λοιπον ξαναμπηκα στο νοσοκομειο και μετα απο 2 μερες εκανα επεμβαση...κα8ως μου ειχε διαπιστω8ει εντοεντερικο συριγγιο και αποφραξη εντερου,το οποιο προκαλουσε τον πονο.Μου αφαιρεθηκε κομματι του εντερου μετα απο την σχετικη επεμβαση...στον ειλεο.Απο τοτε ευτυχως δεν ξαναεμφανιστηκε τετοια κριση...ειδικα οι κοιλιακοι πονοι εχουν γινει ο εφιαλτης μου!!!Κανω ανα δυο βδομαδες μια καινουργια ενεση...την Ηυmira...αυτο για περιπου ενα χρονο μετα την επεμβαση...δλδ μεχρι τον νοεμβρη...Απο κει και περα περσι ειχα κανει σκωληκοειδεκτομη...ειχα και πανελληνιες !Το κακο ειναι οτι καπνιζω...τρια χρονια λογω κακων καταστασεων....με το ποτο ειμαι νορμαλ,δεν εχω τρελα!Η διατροφη μου μετα την διαγνωση της νοσου ειναι αρκετα προσεκτικη....φροντιζω οσο μπορω να αποφευγω τα fastfood και ευτυχως σε αυτον τον τομεα εχω και την βοηθεια της μητερας μου!!!Ο γιατρος μου,ο οποιος ειναι απο τους πιο ειδικους στην νοσο,επισημαινει παντα το 8εμα του τσιγαρου,το οποιο ειναι το μονο που δεν μπορω να κοψω.Κανω 10-15 τσιγαρα τη μερα...ειμαι και φοιτητης και τωρα που ουσιαστικα αρχιζει η αλη8ινη ζωη...μου κανουν περικοπες!!!!!Επισης εχω επισκευτει και εναλλακτικους γιατρους...οι οποιοι μου συστησαν προβιατικα...8α ι8ελα την αποψη σας λοιπον για το τσιγαρο και τα προβιατικα.Αλλα το βλεπω και πρακτικα,αφου δεν γνωριζουμε τις αιτιες της νοσου...γιατι να φταιει τοσο πολυ το καπνισμα?Τελος τον τελευταιο μηνα εχω μικρη αιμοραγγια...να ανησυχω για επικειμενη κριση και παλι?Ευχαριστω πολυ και 8α η8ελα πολυ μια απαντηση στα ερωτηματα μου μιας και ειμαι μικρος σε ηλικια...

avatar

Ξ•Ξ™ΞœΞ‘Ξ™ 32 Ξ•Ξ?ΟΝ Ξ•Ξ”ΞŸ ΞšΞ‘Ξ™ Ξ‘Ξ‘ΞšΞ•Ξ?Ξ‘ Ξ§Ξ‘ΞŸΞΞ™Ξ‘ Ξ Ξ‘Ξ£Ξ§ΞŸ Ξ‘Ξ ΞŸ Ξ?Ο ΝΟΣΟ Ξ?ΟΞ? ΚΑΟΝ Ξ ΞŸΞ›Ξ›Ξ— ΣΙΧΝΑ Ξ ΞœΞ•ΞΞŸ Ξ£Ξ?Ο ΞΞŸΞ£ΞŸΞšΞŸΞœΞ™ΞŸ ΞœΞ• Ξ£Ξ Ξ‘Ξ–ΞœΞŸΞ?Ξ£ Ξ£Ξ?ΙΝ ΞšΞ™Ξ›Ξ™Ξ‘ ΞœΞ• Ξ•ΞœΞ•Ξ?Ο ΞšΞ‘Ξ™ Ξ ΞŸΞ›Ξ›Ξ‘ ΑΛΑ Ξ?Ξ•Ξ›Ξ•Ξ˜Ξ?ΕΑ Ξ¦ΞŸΞ‘Ξ‘ Ξ•Ξ™ΞœΞŸΞ?ΝΑ Ξ?Ο ΞΞŸΞ•ΞœΞ Ξ‘Ξ™ΞŸ ΞšΞ‘Ξ™ ΜΟΞ? Ξ•Ξ”ΞŸΞ£Ξ‘Ξ ΞœΞ‘Ξ–Ξ™ ΞœΞ• ΑΛΙ Ξ˜Ξ•Ξ‘Ξ‘Ξ Ξ™Ξ‘ Ξ?ΙΝ ΚΟΑΞ?Ξ™Ξ–ΞŸΞΞ™ ΞŸΞ§Ξ™ Ξ‘Ξ ΞŸ Ξ‘Ξ?Ξ?Ξ™ ΠΟΞ? ΕΠΕΑΝΑ ΣΙΧΝΑ ΑΛΑ ΑΛΙ ΞΞŸΞœΞ™Ξ–ΞŸ Ξ•Ξ“ΞŸ ΠΟΞ? ΕΙΝΑΙ Ξ Ξ™ΞŸ ΔΙΝΑΞ?Ξ— ΛΕΓΕΞ?Ξ• Ξ Ξ‘Ξ•Ξ–ΞŸΞ›ΞŸΞ,Ξ•Ξ“ΞŸ ΞœΞ•Ξ?Ξ‘ Ξ‘Ξ ΞŸ ΛΙΓΕΣ ΞœΞ™ΞΞ•Ξ£ ΑΑΧΙΣΑ ΝΑ Ξ Ξ‘Ξ™Ξ–ΞŸΞœΞ• ΒΕΒΕΑ Ξ?ΞŸΞ‘Ξ‘ Ξ?ΗΝ Ξ£Ξ?Ξ‘ΞœΞ‘Ξ?ΙΣΑ ΑΛΑ Ξ•Ξ Ξ‘Ξ˜Ξ‘ ΠΙΕΣΙ ΞšΞ‘Ξ™ Ξ ΞŸΞ›Ξ›Ξ— Ξ?Ξ‘Ξ§Ξ™Ξ Ξ‘Ξ›ΞœΞ™Ξ‘ ΞœΞ• ΠΟΞ?ΝΑΝΕ ΞŸΞ›Ξ‘ Ξ?Ξ‘ ΞšΞŸΞšΞ‘Ξ›Ξ‘ Ξ•Ξ”ΞŸ ΞšΞ‘Ξ™ Ξ”Ξ™ΞŸ Ξ§Ξ‘ΞŸΞΞ™Ξ‘ Ξ•Ξ Ξ‘Ξ˜Ξ‘ ΞšΞ‘Ξ™ ΑΝΑΠΝΕΒΣΞ?Ξ™ΞšΞŸ ΞšΞ‘Ξ™ ΔΕΝ ΞžΞ•Ξ‘ΞŸ Ξ?Ξ— Ξ‘ΞšΞŸΞœΞ‘ ΞœΞ• Ξ Ξ•Ξ‘Ξ™ΞœΞ•ΞΞ™,ΞœΞ™Ξ ΞŸΞ£ ΕΓΙΝΕ ΞŸΞ›Ξ‘ Ξ‘Ξ ΞŸ Ξ?Ο Ξ‘ΞΞ§ΞŸΞ£ ΠΑΙΝ Ξ‘Ξ ΞŸ ΛΙΓΑ Ξ§Ξ‘ΞŸΞΞ™Ξ‘ ΕΧΑΣΑ Ξ?Ο Ξ£Ξ™Ξ–Ξ™Ξ“ΞŸΞœΞŸΞ? Ξ?ΞŸΞ‘Ξ‘ ΝΑ Ξ•Ξ™Ξ˜Ξ•Ξ›Ξ‘ ΝΑΒΞ?Ξ™Ξ‘ΞžΞŸ Ξ?ΗΝ Ξ–ΞŸΞ™ΞœΞŸΞ? ΠΑΛΙ ΑΛΑ Ξ¦ΞŸΞ’Ξ‘ΞœΞ• ΝΑ ΠΑΝΔΑΕΦΞ?Ο ΞœΞ• Ξ‘Ξ?Ξ?Ξ™ ΠΑΦΙΣΙ,ΣΑΣ Ξ Ξ‘Ξ‘Ξ‘ΞšΞ‘Ξ›ΞŸ ΞœΞ™Ξ‘ ΑΠΑΝΞ?ΙΣΙ Ξ— ΞšΞ‘Ξ™ Ξ?ΟΞ?ΛΑΧΙΣΞ?ΟΝ ΞœΞ™Ξ‘ Ξ£Ξ™ΞœΞ’ΞŸΞ?ΛΗ Ξ?Ξ— ΞΞ‘ΞšΞ‘ΞΞŸ ΣΕ Ξ‘Ξ?Ξ?Ξ— Ξ?Ξ— Ξ–ΞŸΞ—......../

avatar

Γεια σας.Ειμαι 11 ετών κι έπαθα την νόσο του crown στα 10 μου από μια βαριά αρρώστια.Χρειάστηκε να νοσηλευτώ μόνο μια φορά.Έμαθα να ζω με αυτήν και να φαίνομαι δυνατή όταν παθαίνω έξαρση.Μέσα σε ένα χρόνο τα είχα μάθει όλα αυτά,βέβαια έχω ρίξει πολύ κλάμα,αλλά δεν πειράζει,γιατί τα έβγαλα όλα μέσα μου.Πρέπει να μάθετε κι εσείς να ζείτε με την αρρώστιά σας και να την θεωρείτε φίλη σας,διότι είναι φίλη σας.Αν προσέχετε την διατροφή σας και δεν αγχώνεστε πολύ,δεν θα παθαίνετε έξαρση.Σας ευχαριστώ!!!

avatar

Μαρία,στην απάντησή σου στο πρώτο σχόλιο,λες οτι η κολονοσκόπηση με βιοψία μπορεί να δείξει αν υπάρχει η νόσος ακόμα και σε ύφεση,αν κατάλαβα καλά,ισχύει όντως κάτι τέτοιο;

avatar

Γειά σας. Υποψιάζομαι πως έχω την νόσο του Crohn - ακόμα δεν είναι αποδεδειγμένο, μιας και η παθολόγος μου δεν είναι ειδική στη συγκεκριμένη νόσο και μου ανακοίνωσε πως πιθανότατα (αλλά όχι σίγουρα) πάσχω από αυτό το πράγμα. Επίσης, τα συμπτώματα σε έναν μεγάλο βαθμό συμπίπτουν. Εκτός από κολονοσκόπηση υπάρχει περίπτωση να διαγνωστεί αλλιώς η αρρώστια? Κατ'αρχάς, όσον αφορά την θεραπεία, γιατί χορηγείται κυρίως κορτιζόνη, αφού φέρνει τόσες επιπλοκές στην υγεία? Για παράδειγμα, εμένα μου προκαλούσε παράλυση που κρατούσε μερικές ώρες. Εκτός κι αν αυτό οφείλεται σε κατι άλλο, δυστυχώς δεν ξέρω και πολλά πράγματα σχετικά με γιατρικά λόγω της μικρής μου ηλικίας (18). Το περίεργο είναι πως η νόσος σχετίζεται με κακό τρόπο ζωής, όπως κάπνισμα και καφέ. Προσωπικά, ούτε καπνίζω ούτε πίνω καφέ. Είναι λοιπόν πιθανό στην περίπτωσή μου να είναι απλά κληρονομικό? Πολλοί χαρακτηρίζουν την αρρώστια σαν ένα μειονέκτημα στο ανοσοβιολογικό σύστημα, ή σαν μια άλλη μορφή γανστρεντερίτιδας. Ή απλά μια λάθος λειτουργία του εντέρου, μιας και συνήθως εκεί εμφανίζονται οι πόνοι και σχετικές παθήσεις.

Η ανάλυση με βοήθησε πάρα πολύ, παρόλα αυτά θα ήμουν πάρα πολύ ευγνώμων αν μου παρεχόταν κάποια επιπλέον πληροφορία σχετικά με τις απορίες μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ και στους πάσχοντες από την νόσο του Crohn εύχομαι κουράγιο.

avatar

Γειά σας! Επειδή κάνω μια εργασία ώς φοιτήτρια θα ήθελα να ρωτήσω κάτι προκειμένου να βεβαιωθώ. Στην περίπτωση μας, η νόσος του "crohn" γράφεται και ώς η νόσος του "crown" ? Επίσης κάτι πολύ σημαντικό, στα ελληνικά μεταφράζεται "η νόσος του κρόνου" ? όποιος γνωρίζει, παρακαλώ να μου γράψει! Σας ευχαριστώ πολύ!

mariakou

Μόνο Νόσος του Crohn, Dora. Crohn είναι το επίθετο του ανθρώπου που πρώτος την περιέγραψε κι ως επίθετο δε μεταφράζεται κι ούτε αλλοιώνεται με κάποιο άλλον τρόπο. Καλή επιτυχία στην εργασία σου!

avatar

εχω ελκωδη κολιτιδα εδω και 5 χρονια η νοσος αυτη μοιαζει με τον κρον και ειναι απιστευτα δυσκολο για να μη πω ακατορθωτο να επελθει υφεση χωρις φαρμακα εκανα θεραπεια με remicade και σταματησα καθε μερα αναγκαζομαι να τρωω τα ιδια πραγματα καθως ειναι ελαχιστα αυτα που μπορω να φαω χωρις να εχω επιπτωσεις... πραγματικα το θεμα της διατροφης μου εχει στοιχησει πολυ και να ταν μονο η διατροφη παει καλως... αλλα και η παραμικρη αγωνια που θα νιωσω με στελνει στο μπανιο με πονους η καθημερινοτητα μου ειναι δυσκολη ακομα και οταν δεν βρισκομαι σε κλινικη εξαρση καθοτι νιωθω μονιμως εξαντλημενη. αλλα να σας πω την αληθεια? αυτο που με ενοχλει περισσοτερο δεν ειναι η ιδια η ασθενεια μου καθως ειναι ολη δικη μου(χαχα)...με ενοχλουν οι πιθανες και πολυ σοβαρες παρενεργειες των φαρμακων που παιρνω κατα καιρους καθως και τα νοσοκομεια δεν θελετε να ξερετε πως νιωθει ενας νοσοφοβικος ανθρωπος οταν τρεχει στα νοσοκομεια...

avatar

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΝΑΜΙΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΟ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΣΑΝ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΜΙΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΝΟΧΛΗΣΗ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΠΟΝΟΣ ΕΓΙΝΕ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΑΝ ΚΩΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΕΛΚΟΣ ΣΤΟΝ ΕΙΛΕΟ ΤΟΥ ΛΕΠΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΟΨΙΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΕΡΓΟΤΗΤΑΣ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΓΧΟΣ. Ο ΠΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΩΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΓΙΝΕ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΔΙΑΡΙΕΣ ΑΠΩΛΙΑ ΒΑΡΟΥΣ Η ΑΛΛΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΧΩ ΝΟΣΟ ΤΟΥ Crohn ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ Η ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΡΧΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΕΙ? ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ?

avatar

geia sas me lene efi,i mikri mou kouniada pou tin latreyw sa mikri aderfi mou pasxei apo ti noso crohn.to epathe sta 18 simera einai 28 xronwn exei kanei ena xeirourgio alla exei nosileytei arketes fores sto nosokomeio, synexeia einai me therapies farmakwn kai kortizonis prospathei na prosexei ti diatrofi tis an kai polles fores de ta katafernei.exei sovaro desmo kai thelei sintoma na pantreytei omws fovate oti de tha mporesei na kanei paidi afou pasxei apo ayti ti noso sas parakalw an mporei thelw na mou apantisete syntoma an telika mporei na kanei ena paidaki.eyxarstw para polu na eiste kala.

avatar

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΧΩ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΤΕΝΩΣΗ ΕΙΣΟΦΑΓΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ CROHN. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΕΡΟΥ ΛΕΠΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΧΕΩΣ. ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΑΡΣΙΟΣΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΑΝΑΣΤΟΜΟΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ. ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΑΓΩΓΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΧΑΠΙΑ NEXIUM ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΕΙΧΑ ΑΡΧΙΚΑ ΕΝΑ ΕΝΤΕΡΟΔΕΡΜΑΤΙΚΟ ΣΥΡΙΓΓΙΟ (ΤΩΡΑ 2) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ (βΑΡΙΟΥΧΟΣ ΑΚΤΙΝΟΣΚΟΠΗΣΗ ΛΕΠΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΧΕΩΣ) ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΡΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΜΟΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΡΣΙΟΣΤΟΜΙΑΣ. ΕΧΩ ΚΛΗΣΕΙ ΗΔΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΕΡΕΣ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΓΡΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΑΙΣΙΑ ΟΣΜΗ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΕΝΤΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ?

avatar

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΧΩ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΤΕΝΩΣΗ ΕΙΣΟΦΑΓΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ CROHN. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΕΡΟΥ ΛΕΠΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΧΕΩΣ. ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΑΡΣΙΟΣΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΑΝΑΣΤΟΜΟΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ. ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΑΓΩΓΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΧΑΠΙΑ NEXIUM ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΕΙΧΑ ΑΡΧΙΚΑ ΕΝΑ ΕΝΤΕΡΟΔΕΡΜΑΤΙΚΟ ΣΥΡΙΓΓΙΟ (ΤΩΡΑ 2) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ (βΑΡΙΟΥΧΟΣ ΑΚΤΙΝΟΣΚΟΠΗΣΗ ΛΕΠΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΧΕΩΣ) ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΡΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΜΟΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΡΣΙΟΣΤΟΜΙΑΣ. ΕΧΩ ΚΛΗΣΕΙ ΗΔΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΕΡΕΣ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΓΡΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΑΙΣΙΑ ΟΣΜΗ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΕΝΤΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ?

avatar

me lene xrhsto kai eimai 37 xronwn zw apo ta 14 sthn stokholmh kai exw thn noso chrowns edw kai 18 xronia.mou parousiastike sta 19 otan kai uperetousa thn thiteia mou sthn ellada.shmera zw sxedon xwris kanena problima ,xwris ponous,xwris diaroies pernontas ta teleutea xronia mia enesh kathe 15 meres pou thn lene[humira].prin eperna azathioprini h opoia einai ena apo ta xeirotera farmaka dioti xtupaei to amuntiko sustuma tou organismou kai bori na sou dhmhourgisi mexri kai leukemia. sthn souhdia pou zw h nosos uparxei anagnwrismenh apo tis arhes tou 80 kai exoun prwxwrisi tis ereunes para polu brosta . h monh lusi einai oi enesois kai opws polla atoma eipan parapanw oxi anxos,stenaxwries,kai fusika kakh diatrofi,akoma kai h athlisi otan briskese se ufesh einai arketa kalo na ginete dioti bohtha sthn psuxologia . kapou pio panw diabasa kati to opoio pisteuw polu kai gw. ginete filos me thn noso dioti tha zisoume mazi ths mia oloklhrh zwh mexri osotou brethi mia alithini therapeia.................kati pou pragmatika pisteuw einai konta sto na sumvei.sas euxomai olous na eistai kala kai ola na einai perastika.

avatar

Xairetai me lene Apostoli kai eimai 23 xronwn.prin apo 6 mhnes mpika sto nosokomeio me ponous sto entero kai diaries pou diarkisan 2 vdomades kai mou diagnos8ike meta apo kolonoskophsh noso crohn!!!mou xwrigi8ike salofalk 1000mg to opoio kai perno 3 fores thn hmera!!! xserete ean exei parenergies to farmako???? SE OLA TA PAIDIA POU EXOUN MIA XRONIA NOSO EUXOMAI KOURAGIO!!!! MHN FOVASTE KA8OLOU!!!KAI NA EISTE DUNATOI!!!

avatar

Χαίρεται αγαπητοί άγνωστοι και συμπάσχοντες φίλοι.Βρήκα την ιστοσελίδα και την διαβάζω μπας και βρώ κάτι κοινό με συμπτώματα δικών μου πόνων (ξαφνικό κάψιμο στο διάφραγμα την ώρα του ύπνου στο γύρισμα του πλευρού λές και μου χύνουν βραστό νερό μέσα στην κοιλιά, που συνοδεύεται με σύσπαση των μυών των κάτω άκρων και κρατάει κανά δεκάλεπτο ανα δεκαπέντε μέρες περίπου) αλλά διαβάζοντας τις δικές σας περιπτώσεις είπα: υπάρχει πολύς πόνος χειρότερος απο τον δικό μου και μάλιστα σε νέους ανθρώπους.Εγώ είμαι και 52 ενώ η μικρή Ελπίδα που τώρα είναι 12 πόσο πόνο πέρασε και πόσο σοφή έγινε μικρή μικρή... Εύχομαι σε όλους μας να βρούμε την ζωοποιό δύναμη που χαρίζει η Αγία Εκκλησία μας όταν την αναζητήσουμε με πίστη στα μυστήριά της. Η Κυρία Θεοτόκος και οι Άγιοι μας θαυματουργούν καθημερινά και ό.τι δεν μπορούν οι γιατροί με τις ανθρώπινες γνώσεις τους το μπορούν οι Άγιοι με τη θεϊκή δύναμη. Καλή ανάρρωση σε όλους μας.

avatar

GIATRE MOY EXV 2 PAIDAKIA DIDIMA KAI EXOYN TIN NOSO PIGA SE NOSOKOMIA PIRA XAPIA STAGONES KAI TA LIPA EMATHA POS DEN THARAPEVETE I NOSOS ... TORA TELEFTEA MOU IPAN GIA MIQ GIATRO POY DINI KATI SE XORTARIKA KAI SE KALI DIATROFI KAI MOY IPAN OTI TO GIATREVI TI NA KANO , EINE PATHOLOGOS GIATROS OXI KOMPOGIANITIS ME DIPLOMATA KAI METAPTIXIAKO KAI ME POLA SEMINARIA . AYTO PES MOY AN KAPIOS KSERI KATI

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 18 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕ ΜΕ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΚΡΟΟΥΝ.ΤΗΝ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΝΗΣΙ)ΣΕ ΠΑΙΔΟΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ,ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΟΗΣΗ.ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΖΑΚΟΛ,ΑΖΑΘΙΟΠΡΙΝ,ΚΑΙ ΦΙΛΙΣΙΝ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΔΕΙΞΕ ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΟ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ.

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΗ 18 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΤΙ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΚΡΟΟΥΝ.ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΟΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟ.ΤΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΖΑΚΟΛ,ΑΖΑΘΙΟΠΡΙΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΙΛΙΣΙΝ.ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΞΑΝΑΚΑΝΑΜΕ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.ΜΕ ΑΝΥΣΥΧΕΙ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙ Α ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΗΠΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΕΞΕΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΟ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ 18 ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

avatar

kalispera..ithela na rwtisw an kserei kapoios an autoi pou exoun tin noso crohn exoun aneu stis panelladikes.to diavasa sto arthro (Άρθρο 35 του Ν. 3794- ΦΕΚ 156-Α΄/04.09.09) kai thelw na mathw an kserei kaneis sas an isxuei ! eyxaristw

avatar

Agapiti Katerina..nai ginetai n min dwseis panellinies k n mpeis s opoia sxoli theleis analoga m t vathmologia su..egw teliwsa perisi to sxoleio,exw ti noso Crohn k mpika sto paidagwgiko dimotikis ekpaideusis athinas xwris n dwsw panellinies..pernas apo epitropi k xreiazontai diafora xartia..kali su tixi!;)

avatar

Kalispera!eimai 19xronwn k exw ti noso tu Crohn apo t 2002..otan imun 10xronwn eixa g 1mina diarroies k eixa ftasei 34kila..mt ap kolonoskopiseis diapistwthike i nosos k mu xorigithike kortizoni g merikus mines..eixa parei 16kila..mt sinexisa therapeia salofalk g xronia alla i nosos itan se ifesi..episis exw aimorroeides..pu k pu exw diarroies k aima alla gnka dn m exei enoxlisei s ipervoliko vathmo..fetos meta ap tosa xronia tha kanw pali kolonoskopisi k euxomai n min mu vrun tipota xeirotero!fovamai ligo omws meta thimamai poso dinati imun sta 10 mu!kali sas imera!:)

avatar

Καλησπερα και ευχομαι σε ολους υπομονη! Θα ηθελα οποιος γνωριζει καποιον καλο χειρουργο σε δημοσιο νοσοκομειο που να ειναι ειδικος σε εγχειρηση συριγγιου.Με εχουν τρελανει..δεν ξερω πλεον που να απευθυνθω..ευχαριστω πολυ

avatar

Γεια σας παιδια προσφατα ανακαλυψα αυτο το foroum.τοσο καιρο συνομιλο με ανθρωπους απο αλλο Site http://www.acrobase.gr/showthread.php?t=114986 .Εχω την ιδια ερωτηση με την royla στη προιγουμενη ερωτηση.Ρουλα εσυ εχεις βρει χειρουργο???

avatar

kalimera se olous..exw tin pathisi 10 xronia peripou eimai 39...exw nosilefti kapies fores me ateli ileo.perno farmakeftiki agogi kai tha ithela na rotiso an gnorizi kapios an h pathisi vgeni anapiriki sintaxi.....to leo afto giati otan mou stilan xarti gia stratiotiki askisi perasa epitropi apo giatrou tou stratou mou alaksan to xarti to kanan i5 pathologiko kai ipan oti h nosos crohn vgeni anapiriki sintaxi pano apo 85%.an gnopizi kapios kai mpori na me enimerosi...giati tora teleftea i pathisi me diskolevi stin doulia...sas efxaristo poli na eiste oloi kala...kalo kouragio.

avatar

καλησπερα σας, θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανεις φυσικα ... αν καποια κοπελα εχει τη νοσο αυτη και η φλεγμονη βρισκεται στο τελος του ειλεου μπορει να κανει πρωκτικο σεξ ? η θα χειροτερεψει την κατασταση ? η φλεγμονη ειναι πολυ ηπιας μορφης και μικρη..αν μπορει καποιος ας μου απαντησει ! ευχαριστω πολυ καλες γιορτες σε ολους σας =)

avatar

kalispera, an kapoia exei thn noso ayth se hpia morfh sto telos tou eileou tou leptou enterou mporei na kanei prwktiko sex h tha epivarinei to provlima ths ? mporei na m apantisei kapoios ? eyxaristw

avatar

διαγνωσμένη νόσος του κρόνου εδώ και 12 χρονια τα τελευταία 6 με πόλους πόνους και φυσικά κακή ψυχολογία, είναι μια κατάσταση ατέρμονη, κακή ψυχολογία περισσότερα συμπτώματα, περισσότερα συμπτώματα κακή ψυχολογία, γενικά εγώ πιστεύω ότι είναι αποτέλεσμα στρεσογόνων εποχών και τίποτε άλλο

avatar

thelw na rwthsw kt sxetika me ta xrhmata kai ta farmaka!!! Yparxei kamia voitheia apo pouthena dioti ta farmaka einai polu akriva k dn me kaluptei to tameio mu k dn ta vgazw akrh!!! tha ithela polu na m apantiseis kapoios apo ts nosountes.

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΜΕ ΛΕΝΕ ΧΡΗΣΤΟ.ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ 17 ΕΙΧΑ ΕΠΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΥΨΗΛΟ ΠΥΡΕΤΟ ΚΑΤ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ.ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΑ ΠΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ.ΕΚΑΝΑ ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΕΚΤΟΜΗ ΟΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΝΟΣΟΣ CROHN.ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΥΓΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ.ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ.ΕΓΙΝΑ ΚΑΛΑ.ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΤΥΧΗ ΔΕΝ ΕΠΑΘΑ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ.ΑΠΛΩΣ ΜΑΖΕΨΕ ΛΙΓΟ ΠΥΟΝ ΑΠΕΞΩ ΑΠΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.ΕΚΑΝΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΝΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ.ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΚΟΨΑΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΠΑΘΩ ΤΑ ΙΔΙΑ Κ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΣΥΡΙΓΓΙΟ ΠΥΟ ΚΟΛΊΤΙΔΑ.ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Κ ΕΠΕΜΒΑΣΗ .ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΛΕΠΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ Κ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ.ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΩ ΕΝΕΣΕΙΣ ΧΙΟΥΜΙΡΑΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΣΑΚΟΛ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΧΩ ΛΙΓΗ ΔΙΑΡΟΙΑ ΑΛΛΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΛΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ.ΙΣΧΥΕΙ.ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Κ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΘΕ 15 ΠΑΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΣΕΙΣ

avatar

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ!ΕΓΩ ΤΟ 2001 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ,ΕΒΓΑΖΑ ΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΩΣΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΜΕ ΕΙΔΑΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΜΕ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΜΕ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΛΕΒΑΥ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ!ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟΣ ΕΙΛΕΟΣ ΕΙΠΑΝΕ!ΜΕ ΔΙΩΞΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΞΑΝΑ ΦΡΙΚΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΓΕΝΝΟΥΣΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!ΞΑΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΟΛΙΣ ΜΕ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΗΡΘΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΣΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΕΓΩ ΦΕΥΓΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΕΙΟ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ!ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΟΥ ΤΙΝΑΧΤΗΚΕ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΑΦΟΥ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΣΚΙΝΟ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕ 6,5 ΩΡΕΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ 3 ΦΙΑΛΕΣ ΑΙΜΑ ΚΤΛ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΕΡΕΣ ΑΝΕΒΑΣΑ 41 ΠΥΡΕΤΟ ΑΛΛΑ ΟΚ.ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ!ΕΙΧΑ ΦΤΑΣΕΙ 36 ΚΙΛΑ 29 ΕΤΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΖΩΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ,ΚΙ ΟΧΙ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΑ!ΕΙΧΑ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ 17 ΧΑΠΙΑ,ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΒΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΔΑ,ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΞΑΡΣΗΣ ΤΩΝ ΧΑΠΙΩΝ!ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΩ ΜΟΝΟ ΣΙΔΗΡΟ,ΤΑ ΤΖΙΝΟΤΑΡΝΤΙΦΕΡΟΝ,ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΗΡΑ ΚΙΛΑ ΕΜΑΙ 41 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 68 ΚΙΛΑ!ΚΑΝΩ ΥΓΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ,ΕΚΟΨΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ,ΠΕΡΠΑΤΑΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ ΓΕΛΑΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΑΠΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΦΥΣΗ ΟΠΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ,ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΤΛ.ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΑΙ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ!

avatar

Δυσκολη αυτη η νοσος.....Πιστευω οτι εκτος απο τη διατροφη πρεπει να αλλαξει και ο τροπος που βλεπουμε τα πραγματα .Αυτη η νοσος χτυπαει το συστημα απο το οποιο αφωμοιωνουμε την τροφη ...παιρνουμε τις βιταμινες και ολες τα απαιτουμενα ωστε να ειμαστε υγειεις και δυνατοι.Δηλαδη τρωμε για να παρουμε την απαιτουμενη ενεργεια ωστε να κρατιεται το σωμα μας σε καλη κατασταση και να ανταπεξερχεται σε ολα.Αυτη η νοσος καταστρεφει κυρια σημεια του γαστρεντερικου ωστε δεν παιρνει το σωμα μας τα απαιτουμενα βιταμινες κλπ γιαυτο και αναιμια ελειψη βιταμινων κοπωση .Ολο αυτο κατι μας δειχνει .....και σε ψυχολογικο και συναισθηματικο επιπεδο .Δεν μπορουμε να χωνεψουμε ευκολα αυτα που μας συμβαινουν,καταστασεις η και ανθρωπους κλπ.Ισως τα παιρνουμε πολυ σοβαρα ολα. Στις καταστασεις που μας συμβαινουν καλες η κακες μπορουμε να παρουμε μονο τα καλα και ολα τα αλλα να τα βγαλουμε με μια πολυ ωραια αφοδευση στην τουαλετα.Ποτε δεν θα παθουμε νοσο του κρον ετσι Η ελειψη ισως γνωσης οτι η ζωη ειναι πολυ ωραια Ο φοβος και οι πεποιθησεις που αποχτησαμε για τελειομανια κλπ μας εχουν κανει ερμαια νοσων και νοσων.Αποδοχη στα παντα και εκπαιδευση του νου στο τι να κραταμε καλο για μας και ολα τα αλλα ας πανε στο βοθρο.

avatar

KΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ..ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΝΟΣ 4 ΧΡΟΝΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ 1,5 ΕΤΩΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΑΘΗ ΕΝΤΕΡΙΚΗ ΛΕΜΦΑΓΓΕΙΕΚΤΑΣΙΑ ΛΕΠΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ..ΕΧΕΙ ΔΥΣΣΑΠΟΡΟΦΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΘΗΣΗΣ ΚΑΝΕΙ ΕΓΧΥΣΗ ΑΛΒΟΥΜΙΝΗΣ ΚΑΘΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΧΑΝΕΙ..ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΡΟΙΕΣ,ΠΡΗΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙΔΗΜΑΤΑ...ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΣΠΑ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ)..

Το σχόλιο σας

Αποστολή ως αβάπτιστος -

XHTML: Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε τα tags: <a href= title=> <abbr title=> <acronym title=> <b> <blockquote cite=> <code> <em> <i> <strike> <strong>


Η κατατομή μου

mariakou mariakou
Κρήτη
Η κατατομή μου

Θα σας το πω στεριά όταν θα βρω με μήνυμα σταλμένο σε μπουκάλι της θάλασσας σαν θα 'χω δει τα κάλλη και την ψυχή μου που θα παίζει στον αφρό


Εικονική λογοτεχνία και www.ποίηση.gr
Powered by pathfinder blogs


Crazy Greek Poets Blog


Τελευταίοι σύνδεσμοιΠρόσφατες δημοσιεύσεις

Γεγονότα (2 comments)
Ένα Πουλί χωρίς φτερά Είναι η περίσκεψη Ήλιος που...

Η ΖΩΗ ΜΑΣ (2 comments)
Η ζωή μας τι είναι; Να! Λίγες ώρες που διαβαίνουν....

ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΧΑΘΩ (3 comments)
ασε με να χαθω στα επαναστατικά μου χρώματα μέσα μου...

ΕΣΥ... (2 comments)
Έχεις την αίσθηση του πάθους και τη μυρωδιά του...

Η κραυγή της ξαστεριάς (10 comments)
Δυο τσιγάρα μιας αυγής που παραστράτησε ο αντίλαλος...

ΟΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ (11 comments)
Από τη θάλασσα τη μαύρη της συνήθειας, σε χαιρετώ...

Παιχνίδια της μοίρας (3 comments)
Ο μαστρο-θάνατος συνταγές κάνει: γυμνοί και μόνοι...

Believer... (0 comments)
Σφαιρική και άφθαρτη Η μοναξιά των στιγμών...


Δημοφιλέστερες εγγραφές

Ευερέθιστο έντερο (σπαστική κολίτιδα) - Ιατρική... (180)
Λεύκη - Ιατρική Σελίδα 73 (170)
Χονδροπάθεια της επιγονατίδας - Ιατρική Σελίδα... (82)
Το χέρι ... (72)
Νόσος του Crohn - Ιατρική Σελίδα 71 (55)

Τελευταία σχόλια

Λεύκη - Ιατρική Σελίδα 73
Vitiligo Treatment: You need to be careful, however, before you decide the kind of...

Λεύκη - Ιατρική Σελίδα 73
ΜΑΙΡΗ: ΓΕΙΑ ΣΑς, ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΕΥΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ...

Ευερέθιστο έντερο (σπαστική κολίτιδα) - Ιατρική...
αλεξιος: Έχω ξαναγράψει σε αυτή εδώ την σελίδα Σας ενημερώνω ότι πάσχω...

Ευερέθιστο έντερο (σπαστική κολίτιδα) - Ιατρική...
valentinos: Για σας παιδια.Δεστε αυτη την σελιδα ενας Αμερικανος ο οποιος...

Ποδάγρα (ουρική αρθρίτιδα) - Ιατρική Σελίδα 76
Αντωνης Φυλακτου: Δειται το βιντεο http://www.youtube.com/watch?v...

View blog authority
Add to Technorati Favorites
ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση με δωρεά σε φιλανθρωπική οργάνωση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια


GreekBloggers.com


users online


MindBlog Network
eXTReMe Tracker


SYNC BLOGS


SYNC ME @ SYNC


In the News


Blogarama - The Blog Directory


Πρέπει να συμβουλεύεστε τον προσωπικό σας ιατρό για οποιαδήποτε κατάσταση, ασθένεια ή ενέργεια σας, χωρίς να παραβλέπετε την ιατρική του συμβουλή. Το Ιστολόγιο αυτό είναι καθαρά ενημερωτικό, δεν αντικαθιστά τον ιατρό σας και ούτε παρέχει ιατρικές συμβουλές.


Αναζήτηση στα ελληνικά blogs.


Poetry Blogs - Blog Catalog Blog Directory