« Αχ θάλασσά μου σκοτεινή | Luigi Pirandello »


Λεύκη - Ιατρική Σελίδα 73

Η λεύκη είναι πάθηση του δέρματος που οδηγεί στη βλάβη και απώλεια των μελανοκυττάρων που παράγουν τη μελανίνη η οποία δίνει το χρώμα στο δέρμα. Εμφανίζονται άσπρες πλάκες ή κηλίδες που είναι δυνατόν να εντοπιστούν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

 Εμφανίζεται στο 0,5-1 % του πληθυσμού και προσβάλλει και τα δύο φύλα και όλες τις φυλές.

Το αίτιο που προκαλεί την λεύκη είναι άγνωστο. Για κάποια άγνωστη αιτία τα μελανοκύτταρα ( τα κύτταρα του δέρματος που παράγουν την μελανίνη) καταστρέφονται από το ανοσοποητικό σύστημα. Πολλές φορές η λεύκη συνυπάρχει με διάφορα άλλα αυτοάνοσα νοσήματα όπως :

  • Σακχαρώδης διαβήτης

  • Νοσήματα του θυρεοειδούς ( υπερθυρεοεισδισμός, θυρεοειδίτιδα του  Graves )

  • Κακοήθης αναιμία

  • Γυροειδής αλωπεκία

Η λεύκη μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις ηλικίες. Είναι συχνότερη σε νέους ενήλικες. Επηρεάζει εξίσου γυναίκες και άνδρες. Προσβάλλει από 1 έως 2% του πληθυσμού. Παγκοσμίως υπολογίζεται ότι πάσχουν από 40 έως 50 εκατομμύρια ανθρώπων.

Το 50% των περιπτώσεων εκδηλώνεται πριν από την ηλικία των 20 ετών. Το 95% των ασθενών προσβάλλονται πριν από την ηλικία των 40 ετών. Σε μερικές οικογένειες υπάρχει προδιάθεση για λεύκη.

Η εξέλιξη της ασθένειας είναι διαφορετική από ασθενή σε ασθενή. Σε μερικούς μπορεί να εκδηλωθεί μόνο με μερικές κηλίδες. Σε άλλους μπορεί να επηρεαστεί σχεδόν όλη η επιφάνεια του δέρματος.

Οι αιτίες που προκαλούν τη λεύκη δεν είναι γνωστές. Η επικρατέστερη θεωρία είναι ότι πρόκειται για αυτοάνοσο νόσο. Το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, παράγει αντισώματα που κατευθύνονται εναντίον των μελανοκυττάρων. Η παθολογική αυτή αντίδραση καταστρέφει τα εν λόγω κύτταρα προκαλώντας έτσι άσπρες πλάκες στο δέρμα.

Η διάγνωση βασίζεται στο ιστορικό του ασθενούς και στην κλινική εξέταση. Εκτός από τις γενικές εξετάσεις που μπορεί ένας γιατρός να ζητήσει, είναι δυνατόν ο δερματολόγος να κάνει μια μικρή βιοψία του δέρματος για επιβεβαίωση της διάγνωσης.

Οι ασθενείς με λεύκη, έχουν αυξημένο κίνδυνο και για άλλες αυτοάνοσους νόσους, ιδιαίτερα αυτές που εμπλέκουν το θυρεοειδή αδένα. Για το λόγο αυτό οι ασθενείς με λεύκη πρέπει να παρακολουθούνται και να αξιολογούνται από το γιατρό τους.

Η θεραπεία μπορεί να μην είναι αναγκαία σε περιπτώσεις που η νόσος είναι περιορισμένη ή που δεν ενοχλεί τον ασθενή.

Η θεραπεία για τη λεύκη πρέπει να γίνεται με επίβλεψη και παρακολούθηση από δερματολόγο με εμπειρία στο πρόβλημα. Δεν πρέπει οι ασθενείς από μόνοι τους ανεξέλεγκτα να χρησιμοποιούν τοπικά φάρμακα ή να κάνουν φωτοθεραπεία.

Υπάρχουν τοπικές θεραπείες, κρέμες ή αλοιφές που τοποθετούνται στις περιοχές που επηρεάζονται από τη λεύκη. Περιέχουν ενεργές ουσίες (κορτικοστεροειδή, τακρόλιμους, πιμεκρολίμη) που καταστέλλουν τοπικά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος περιορίζοντας έτσι την καταστροφή των μελανοκυττάρων.

Η εφαρμογή στο δέρμα ανοσοκατασταλτικών ουσιών μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται χωρίς τη συμβουλή και παρακολούθηση του γιατρού.

Η φωτοθεραπεία με υπεριώδεις ακτίνες ή λέιζερ στοχεύει τις παθολογικές περιοχές. Χρησιμοποιούνται ακτίνες φωτός που έχουν διαφορετικά μήκη κύματος.

Η θεραπεία PUVA βασίζεται στο συνδυασμό ψωραλενίου και χορήγησης φωτοθεραπείας με υπεριώδεις ακτίνες Α. Η θεραπεία μπορεί να γίνει με χορήγηση του ψωραλενίου από το στόμα ή με εφαρμογή του, τοπικά στις περιοχές όπου υπάρχει λεύκη.

Πρόκειται για μια από τις πλέον αποτελεσματικές θεραπείας που επιτρέπουν στο δέρμα να μαυρίσει ξανά.  

Η θεραπεία PUVA μπορεί να έχει παρενέργειες, χρειάζονται ειδικός εξοπλισμός και προφυλάξεις, διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για τους λόγους αυτούς πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο γιατρό που θα παρακολουθεί μακροχρόνια τον ασθενή του.

Σε ορισμένες περιπτώσεις λεύκης εστιακής μορφής, μπορεί να προταθεί χειρουργική θεραπεία με μεταμόσχευση φυσιολογικού δέρματος ή ακόμη αυτόλογων μελανοκυττάρων που πολλαπλασιάστηκαν σε καλλιέργεια.

Σε πολλές περιπτώσεις, η ιδανική αντιμετώπιση περιλαμβάνει ένα συνδυασμό από τις πιο πάνω θεραπευτικές μεθόδους.

Το δέρμα στις περιοχές που παρουσιάζουν λεύκη, είναι απροστάτευτο από τον ήλιο λόγω της απουσίας μελανίνης. Για το λόγο αυτό είναι περισσότερο ευάλωτο στα εγκαύματα λόγω ήλιου. Έτσι η χρήση αντηλιακών με ψηλό δείκτη προστασίας (τουλάχιστο μεγαλύτερο από 15) είναι αναγκαία.

Επίσης το καλυπτικό μακιγιάρισμα του δέρματος με ειδικά make up, μπορεί να βοηθά σε περιπτώσεις περιορισμένης απώλειας χρωστικής ουσίας.  

Ασθενείς των οποίων το δέρμα έχει προσβληθεί σε μεγάλο βαθμό ή σχεδόν στην ολότητα του, κάποτε προτιμούν την αφαίρεση της υπολειπόμενης χρωστικής ουσίας του δέρματος. Αυτό μπορεί να γίνει με ειδική χημική ουσία και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Η λεύκη είναι δυνατόν σε ορισμένους ασθενείς να προκαλεί κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Οι αλλαγές στην εμφάνιση που προκαλεί η λεύκη, προκαλούν ανησυχία και άγχος στους ασθενείς.

Η επαγγελματική τους καριέρα είναι δυνατόν να επηρεάζεται στις περιπτώσεις που η λεύκη εντοπίζεται σε εμφανή μέρη του σώματος. Για τους λόγους αυτούς, οι ασθενείς με λεύκη χρειάζονται υποστήριξη και καθοδήγηση από γιατρούς και άλλους επαγγελματίες της υγείας που είναι ευαισθητοποιημένοι και καλοί γνώστες του προβλήματος.

Επίσης η επαφή με άλλους ασθενείς με λεύκη μπορεί να συνδράμει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των αισθηματικών, ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων που δημιουργεί η νόσος.

Βιβλιογραφία:

National Vitiligo Foundation 

American Society of Dermatology 

National Institute of Arthritis and Musculoskeletal and Skin Diseases  

www.medlook.net

http://www.dermaline.gr

mrodopo

καλημέρα Μαρία μου.. διαβασα πολύ προσεχτικά το άρθρο σου γιατι με ενδιεφερε προσωπικά..δεν ήξερα οτι μπορεί να αφαιρεθεί τελειως η χρωστική ουσία που υπολείπεται..παρακαλω αν ξέρεις (που πως) μπορεις να μου στειλεις ενα mail mrodopo@pathfinder.gr σε ευχαριστώ πολύ..

καλο σαββατοκυριακο με πολλές ταινίες..:):)

mariakou

Μαρία μου, δυστυχώς δεν ξέρω πού και πώς. Θα το ψάξω όμως και θα σε ενημερώσω, αν βρω κάτι.

avatar

dear epsaxna sto google gia thn leukh k se vrhka :) exw leukh edw kai 3 xronia peripou. dn 3erw pws ta katafera dn 3erw pws egine.. 3afnika parathrhsa to kalokairi (3 xronia prin) oti gurw apo ta matia m dn maurisw arxika sto aristero..k nomiza oti eixa valei kapoio kaluntiko kati xalasmeno k me peira3e...meta to epomeno kalokairi p psilophra xrwma a8ela m eida th diafora... eimai katasprh sa to gala ena pragma k etsi to xeimwna dn fainete..alla otan vlepei o hlios to proswpo m fainete mia mikrh diafora. pote dn hmoun fan tou maurismatos k oute eimai twra k anarwtiemai gt egw?????!!! vasika einai enoxlhtiko afou se parathrhsoun kala k eidika otan eimai avafth na s rwtane ti epa8es edw?? :P ante twra na e3hgeis. phga sth dermatologo 3ereis m dwse aloifes na vazw.. alla vare8hka meta apo kana mhna p dn evlepa diafora...einai kourastiko na gemizeis aloifes k na mh ginete tpt.. etsi to afhsa sth tuxh tou.. perusi p dn htan toso xalia ta pragmata me ton hlio htan ola ok..fetos omws p me arpa3e o hlios einai ligo xalia :P vlepw omws sto dromo katastaseis leukhs p lew eimai tuxerh p exw anoixtoxrwmh epidermida. k etsi to paleuw...ama hmoun melaxrinh 8a xa terastio komple3. ektos twn aloifwn m xe grafei k kapoia antiliaka.. alla to problhma einai oti otan vazw sto proswpo m antiliako ginete liparo mexri na to aporoforhsei k idrwnw xeirotera etsi to apofeugw oso mporw... ta pragmata dn htan eukola se mena akoma k me tous giatrous.. se 2 phga otan to anakalupsa o prwtos 8a mai estelne gia fwto8erapeies kati p ema8a meta oti einai talaipwria. tespa exw na lew polla gi ayto to 8ema... k opws diavasa kapou eimai sto 2% sta atoma p to exoun!! alla me swzei oti eimai asprh opws h leukh :P

LUCKY ME :p

kala grapsimata dear :)

xxx

Jo

martha_moi_melusine

Καλημερα! Εχω κι εγω σε καποια σημεια του σωματος μου λευκη αλλα ειμαι κι εγω ολιγον τυχερη γιατι ειμαι πολυ λευκη απο φυσικου μου! εμενα ξεκινησε απο κατω απο τα ματια εδω κια πολλα χρονια αλλα εκανε ενα κυκλο λιγο πιο μεγαλο , βεβαια δεν εξελισεται γρηγορα θαλεγα οτι εχει ψιλομεινει στο ιδιο σημειο μεχρι στιγμησ στα ακρα δεν εχω. αλλα λενε πως εκει αν εχεις δυσκολα θεραπευεται ενω πιο ευκολα στα υπολοιπα μερη του σωματος!Βασικα κι εγω εκανα καποιες προσπαθειες με κρεμες κλπ αλλα βαρεθηκα ευκολα !Τωρα το ψαχνω παλι !Και βλεπω πως ολο και κατι καινουριο βγαινει, δε μπορει στο 2007 και... βρισκομαστε! Κατι θα βρεθει αποτελεσματικο! εσυ εχεις καποιο προβλημα με τη λευκη? η ετσι αποφασισες να κανεις την ερευνα?

mariakou

Σ'ευχαριστώ για την κατάθεση της προσωπικής σου εμπειρίας Μάρθα. Αυτό το άρθρο δεν αποτελεί έρευνα, απλά εντοπίστηκε στο νετ και αναδημοσιεύθηκε προς ενημέρωση του φιλομαθούς κοινού, αλλά και των ενδιαφερομένων. Να 'σαι καλά!

panos_athina2005

Γεια σας Εχω λευκη κατω απο το λαιμο και στο επανω μερος της αριστερης παλαμης (3) μικροι κυκλοι. Το καλοκαιρι ηταν ποιο εντονο τωρα το χειμωνα στο χερι δεν διακρινεται αλλα κατω απο το λαιμο ναι. Η Δερματολογος μου ειπε οτι ειναι κληρονομικο - μου παρουσιαστηκε φετος - μου εδωσε μια κρεμα και σε ενα μηνα να παω να με δει. Απο αυτα που διαβασα ειμαι σε δειλημα στο να χρησιμοοιησω την κρεμα. Αν υπαρχουν αλλες πληροφορειες για την Λευκη ειναι δεκτες. Σας ευχαριστω

avatar

Για σας.Εχω μια κορη 21χρ.που εχει Λευκη. Εμφανιστηκε στα 12 της χρονια.Σημερα υπαρχει γυρο στα ματια και και σε καποια σημεια του σωματος.Βεβαια εκει που τα εχει δεν φενονται τοσο πολυ.Τα ματια της τα βαφει και ετσι δεν φενονται ακομα εντονα.Ξερω που μεχρι στιγμης δεν υπαρχει ουσιαστικη θεραπεια. Αν εχετε αλλες πληροφοριες για την θεραπεια της Λευκης Σας παρακαλω στειλτε μου e-mail (karam50@otenet.gr ) Ευχαριστω προκαταβολικα!!! ΜΑΙΡΗ

avatar

Η θεραπεία πρέπει πάντα να ξεκινάει από μέσα. Κάθε δερματολογικό πρόβλημα (και όχι μόνο), είναι αποτέλεσμα μιας εσωτερικής διαταραχής του οργανισμού. Κατά συνέπεια λύσεις τύπου "αλοιφής" κτλ όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά προκαλούν χειρότερες καταστάσεις. Και όταν λέμε ότι "η θεραπεία πρέπει να ξεκινάει από μέσα", δεν εννούμε π.χ. να καταπιούμε την κορτιζόνη αντί να κάνουμε επάλλειψη με αυτή. Εννούμε ότι η θεραπεία πρέπει να αντιμετωπίζει την αιτία. Μόνο τότε θα υπάρξει πραγματική θεραπεία χωρίς επακόλουθα... Δύο από τις γνωστότερες τέτοιες θεραπευτικές μεθόδους, είναι η ομοιοπαθητική και ο βελονισμός. Και οι δύο μέθοδοι φέρνουν πολύ καλά αποτελέσματα γενικά, αλλά για τον πολύ κόσμο θα συνιστούσα κατά κανόνα την ομοιοπαθητική. Δυστυχώς δεν γνωρίζω τα αποτελέσματά της ειδικά στην λεύκη, αλλά με την σταδιακή αναδιοργάνωση που επιφέρει στον οργανισμό, θα ήταν περίεργο να μην είχε αποτέλεσμα και σε αυτή την πάθηση, όπως σε τόσες και τόσες άλλες. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάτι ρυθμίζει από μέσα μας την κατάσταση του δέρματος, οπότε αν δεν διορθωθεί αυτό, είναι μάταιο (και συνήθως και επιβλαβές) ότι κι αν επαλείψουμε πάνω στο δέρμα. Προσφυγή πρώτα την συμβατική ιατρική της χημείας και των ακτινοβολιών και μόνο έπειτα από απόγνωση επιλογή της ομοιοπαθητικής, είναι τουλάχιστον άσκοπα επιβλαβές, ή στην καλύτερη περίπτωση αποτελεί άσκοπο χάσιμο πολύτιμου χρόνου. Έχει τεράστια σημασία να γνωρίζουμε ότι η εξαφάνιση ενός προβλήματος, δεν σημαίνει πάντα ότι θεραπεύτηκε. Μπορεί να θεραπεύτηκε, αλλά μπορεί και να καταπιέστηκε. Στην δεύτερη περίπτωση, τα πράγματα γίνονται άσχημα. Αυτό το λέω επειδή θα πούνε μερικοί "μα εγώ θεραπεύτηκα μια χαρά στο πρόβλημά μου με την συμβατική ιατρική". Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η συμβατική ιατρική ΜΟΝΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ προβλήματα και δεν θεραπεύει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Όσο νωρίτερα το καταλάβουμε αυτό, τόσο περισσότεροι θα σωθούν.

mariakou

Έλα που στη λεύκη δεν ξέρουμε την αιτία! Σεβαστή η άποψή σου. Σεβαστές και οι εναλλακτικές θεραπείες. Από κει και πέρα δεν μπορείς να μου πεις ότι ξόδεψα και ξοδεύω τόσα χρόνια από τη ζωή μου για να γίνω γιατρός...τσάμπα. Τα άκρα και ο φανατισμός δεν οδήγησαν ποτέ πουθενά!

avatar

Η ΛΕΥΚΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΘΙΣΗ.ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝ ΜΕΡΗ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΟΙΦΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΤΟ ΧΑΛΚΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΕΡΗ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ.ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΣΑΓΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΦΥΤΟΥ.ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ(ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ).ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΤΟ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

avatar

Γειά σας και από εμένα. Εχω λεύκη η οποία μου παρουσιάστηκε στα 20 χρόνια μου. Τώρα είμαι 35 και η αυξητική διάθεση της λεύκης είναι εντονότερη. Κηλίδες στα χέρια, στα πόδια, στον λαιμό και λίγο στο πρόσωπο. Σκέφτηκα να αφαιρέσω και εγώ την υπόλοιπη χρωστική ουσία αλλά δεν γνωρίζω που να το κάνω. Για την θεραπεία της λεύκης στην Ελλάδα, ασχολείται ένας δερματολόγος στην Λαμία. Τα άτομα που ακολούθησαν την θεραπεία είδαν να κλείνουν οι λευκές πλάκες αλλά όχι μόνιμα. Η θεραπεία αυτή έχει σημαντικές παρενέργειες στο συκώτι. Την ξεκίνησα κι εγώ αλλά το παράτησα. Λοιπόν, αν κάποιος γνωρίζει την αφαίρεση της χρωστικής ουσίας, παρακαλώ ας το γράψει. Επίσης, ψάχνω και για μόνιμο μακιγιάζ σώματος ώστε να καλύψω αυτές τις πλάκες!!!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ

avatar

Γεια σου κατερίνα!! Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με εσένα. Έχω και μερικές κηλίδες στα χέρια και τα πόδια μου. Σχετικά με τον γιατρό από τη Λαμία που ασχολείται με τη λεύκη είναι εύκολο να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες??

avatar

Paidia upomonh kai kalh psuxologia. Emena h leukh mou parousiasthke fetos kato apo ta matia k ayth th stigmh einai se exarsh logo megalhs stenaxorias pou perasa. Pls peite mou sxetika me to tsai pou epivradunei thn exelixh ths leukhs kai an kapoios apo esas eide monimh iash apo thn PUV.

galaxy

Η λεύκη είναι μια διαταραχή που προσβάλει σχεδόν 100 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και χαρακτηρίζεται από την κατά τόπους απώλεια της κανονικής χρώσης του δέρματος, με την εμφάνιση κηλίδων οι οποίες εμφανίζουν εντελώς λευκό χρώμα. Στις θέσεις αυτές, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει στραφεί εναντίον των μελανοκυττάρων του ίδιου του οργανισμού, που είναι τα κύτταρα τα οποία παράγουν τη φυσική χρωστική μελανίνη, η οποία ευθύνεται για το σκούρο χρώμα του δέρματος, με σκοπό την προστασία του από τα επικίνδυνα κλάσματα της ακτινοβολίας του ηλίου. Η λεύκη είναι μια κατάσταση που ποτέ δεν απειλεί τη ζωή, αλλά προκαλεί ιδιαίτερη αμηχανία και ψυχολογική δυσφορία στους πάσχοντες, καθώς η εμφάνιση των βλαβών δημιουργεί προβλήματα στις κοινωνικές επαφές, ενώ υπάρχει και μια λανθασμένη αντίληψη του κοινού σχετικά με το ότι μπορεί να είναι μεταδοτική, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Σχεδόν 1-2% του πληθυσμού εμφανίζει λευκή και οι σήμερα διαθέσιμες θεραπείες είναι μόνο μετρίως αποτελεσματικές. Ερευνητές διαπίστωσαν ότι με τη χρήση μιας ουσίας που ονομάζεται πιπερίνη και ανευρίσκεται στο μαύρο πιπέρι, μπορούσαν να επαναφέρουν ένα σκουρότερο χρώμα δέρματος, σε πειραματόζωα τα οποία έπασχαν από λεύκη. Ήδη εδώ και αρκετά χρόνια πριν, είχε παρατηρηθεί ότι η πιπερίνη, το αλκαλοειδές του μαύρου πιπεριού που ευθύνεται για τη καυτή γεύση του, διεγείρει τον πολλαπλασιασμό των μελανοκυττάρων. Η μέθοδος τοπικής εφαρμογής ορισμένων χημικών ουσιών με δράση ανάλογη με της πιπερίνης οδήγησε σε αποτελέσματα τα οποία ήταν καλύτερα από αυτά της υπεριώδους ακτινοβολίας, θεραπεία η οποία σήμερα θεωρείται ως η πλέον αποτελεσματική από τις έως σήμερα διαθέσιμες. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η διέγερση πολλαπλασιασμού των μελανοκυττάρων μπορεί να προκαλέσει δυνητικά την ανάπτυξη κακοηθών μελανωμάτων. Έτσι, πριν την εισαγωγή των παραπάνω ουσιών σε κλινικές μελέτες, θα πρέπει να αποκλεισθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αν και η θεραπευτική υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί επίσης να οδηγήσει, σπανίως, σε μια τέτοια επιπλοκή. Η λεύκη είναι μια νόσος «που φαίνεται» και έτσι επηρεάζει με ιδιαίτερο τρόπο την ψυχολογία των ασθενών, οπότε η οποιαδήποτε θεραπευτική εξέλιξη σε αυτό τον τομέα θεωρείται εξ ορισμού σημαντική.

Συγγραφέας : Κωνσταντίνος Σπίγγος 15.04.08

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΗΓΗ

Τελευταία ανανέωση ( 16.04.08 )

http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/7244474.stm

avatar

Αισθανομαι πολυ ασχημα γιατι εχω και εγω κατι τετοιες ασπρες κηλιδες στα χερια. Εμφανιστηκανε φετος οταν πηρα λιγακι χρωμα..... Αλλες χρονιες μαυριζα περισσοτερο αλλα δεν ειχα προβλημα... Δεν φαινονται εντονα ακομα αλλα αν συνεχισω να μαυριζω πιστευω οτι θα γινουν χειροτερα... Αλλα ξερετε τι με παραξενευει? Στην αρχη μαυρισα κανονικα και μετα αρχησαν να ξεφλουδιζουν τα σημεια αυτα οσπου εμειναν αυτες οι κηλιδες.. Υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι αλλο? Αν μπορειτε να με βοηθησετε σας παρακαλω στειλτε μου e-mail (b1b1_22@hotmail.com)

avatar

Μετά από περίπου ένα χρόνο έρχομαι να ξαναγράψω (τέτοια εποχή αρχίζει καιμε ενοχλεί η λέυκη)- Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2007 3:54 μμ είχα ποστάρει-

Δυστυχώς βλέπω άτομα να λένε τα δικά τους για ομοιπαθητικές κλπ χωρίς να ξέρουν καν τι είναι η λεύκη. Μακάρι ομοιπαθητικά να λύνονταν όλα αλλά αφήστε με να πιστεύω μετράει πως είσαι ψυχικά και κατά πόσο το θες εσύ να περάσει.

όταν έμαθαν οι γονείς μου τι είχα και το συζήτησαν με φίλους του έτρεξαν και μου έφεραν ματζούνια ;p θυμάμαι χαρακτηριστικά το ένα που ήταν σαν τσάι αλλά δεν το έπινες έβαζες κομπρέσες τοπικά (στα σημεία που υπήρχε το πρόβλημα)δεν έκανε κάτι γιατί προσωπικά δεν το πίστεψα, γιατί δεν είμαι φαν των ματζουνιών. Απλά έκανα το χατήρι των γονιών μου.

όπως είχα ξαναπεί είμαι τυχερή που είμαι λευκή... Βλέπω τη γειτόνισσα μου που είναι "μελανούρι" και δεν μπορεί αν δεν βάλει make up να κυκλοφορήσει γιατί οι δυχρωμία είναι έντονη...Η λεύκη σίγουρα προκαλεί ψυχολογικά προβλήματα.

Υπομονη μόνο μπορούμε να κάνουμε μέχρι η τεχνολογία να βρεί το κατάλληλο φάρμακο/θεραπεία.

Θα ήταν ωραία να ποστάρε κάποιος επί του θέματος γιατρούς που έχουν κάνει διατριβή στη Λεύκη ώστε να ξέρουμε που να απευθυνθούμε και να μη σπαταλάμε λεφτά και χρόνο σε γιατρούς που λένε ότι να ναι.

Μαρία σ'ευχαριστώ που μου έδωσες την δυνατότητα να γράψω για το πρόβλημα μου και να δω ότι δεν έιμαι μόνη μου.

Με εκτίμηση,

Jo

xxx

avatar

Γεια σας και από εμένα.Είμαι 47 χρονών και έχω λεύκη.Χρησιμοποιόντας μία λιπαρή κρέμα (με το όνομα Linola Fett) και κάνοντας μασάζ στα σημεία που έχω λεύκη, διαπίστωσα πως σε μερικά σημεία έχει φύγει.Όμως το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο ικανοποιητικό.Εγώ συνεχίζω τη δική μου θεραπεία και το συμβουλεύω και σε εσάς.

avatar

Καλησπέρα και απο μενα παιδια.Ειμαι 33χρονών και η λεύκη πρωτοεφανιστηκε στα 16 μου.Εχω δοκιμάσει τα πάντα από θεραπείες(αλοιφές,PUVA,LASER,μεταμόσχευση,χάπια,βότανα κ.α.)με μικρά και όχι μόνιμα αποτελέσματα.Κάποτε πριν 10χρόνια κάποιος 60χρονος που συνάντησα μου είπε ότι ειχε λεύκη σε πολλά σημεία και πινοντας ενα βότανο(Αγριοσέλινο)θεραπεύτηκε σχεδόν ολικά.Το εφάρμοσα και εγω χωρίς αποτελέσματα όμως.Όταν ήμουν μικρότερος δεν το χωρούσε το μυαλό μου ότι δεν θα εβρισκα λύση στο προβλημά μου αλλά τώρα έχω σχεδόν συμβιβαστεί με την μη λύση του.Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα αν έχει κάποιος λεύκη είναι ότι είναι πιθανόν να την κληρονομήσουν τα παιδιά του.

avatar

Καλησπέρα και από μένα.Εμφάνισα λεύκη στην παιδική μου ηλικία και μπορώ να πω, ότι με τη θεραπεία που είχα κάνει τότε πριν από 25 χρόνια, το πρόβλημα έμοιζε να είχε σταματήσει.Βέβαια είχα σημάδια που συνεχώς με ρωτούσαν τι είναι κτλ αλλά κάπου το είχα ξεχάσει. Πέρσυ όμως μετά από μια μεγάλη στεναχώρια, εμφανίστηκε πάλι στα μάτια και λίγο στα χέρια. Ευτυχώς που έχω πάρα πολύ λευκό δέρμα και δεν είναι τόσο έντονο. Όμως...με ενοχλεί και στεναχωριέμαι.Άρχισα να ψάχνω πάλι για θεραπείες αλλά από ό,τι βλέπω από τα σχόλιά σας, τζάμπα ο κόπος. Πάντως κουράγιο φίλες και φίλοι. Που θα πάει. Η τεχνολογία προχωράει.Κάτι θα βρεθεί.Αισιοδοξία.Και ΟΧΙ στεναχώριες..Υπάρχουν και χειρότερα...

avatar

kalispera, eimai 24 xronwn kai prin apo 2 xronia arxisa na emfanizw sta xeria mou kati leukes koukides. etreksa se dermatologo kai i opoia profanws katalave amesws ti itan kai ekane thn pio apli erwtisi, an to teleutaio 6mino eixa perasei stenaxwria kai agxos. ola loipon ksekinisan otan kontepsa na xasw to mpampa mou se mia apo tis duskoloteres faseis mou, teleytaio 6mino sto panepistimio. oi duo treis leykes koukides arxisan na ginontai megaliteres mera me th mera, wspou ta xeria mou mexri to karpo eginan ololeuka, to legomeno 'ganti', to proswpo mou moustaki sagoni kai ligo sta magoula exoun asprisei, oi agkwnes mou kai ta podia mou einai kulides leukes, polles kai mikres kai ola ayta mesa se duo xronia. to thema einai oti kourastika psixologika kanontas tis therapeies sto dermatologiko nosokomeio sto syggros, ka'i'ka arketes fores kai imoun katakokkini, ligo mayrisa aytes tis meres kai oloi rwtane ti einai ayta kai mia mana pou klegetai olh mera vlepontas me. kserw oti den einai arrwstia alla thema emfanisiako, alla se talaipwrei toso psixika pou egw konteyw na pathw tpt allo pio sovaro kai thanai apotelesma tis leukis. lene oti sti kouva exoun giatreia kai to matha apo giatrous filous oikogeneiakous pou itan se sunedreio ekei. eilikrina ti allo prepei na kanoume na kseniteytoume sti kouva???

avatar

kalispera, eimai 24 xronwn kai prin apo 2 xronia arxisa na emfanizw sta xeria mou kati leukes koukides. etreksa se dermatologo kai i opoia profanws katalave amesws ti itan kai ekane thn pio apli erwtisi, an to teleutaio 6mino eixa perasei stenaxwria kai agxos. ola loipon ksekinisan otan kontepsa na xasw to mpampa mou se mia apo tis duskoloteres faseis mou, teleytaio 6mino sto panepistimio. oi duo treis leykes koukides arxisan na ginontai megaliteres mera me th mera, wspou ta xeria mou mexri to karpo eginan ololeuka, to legomeno 'ganti', to proswpo mou moustaki sagoni kai ligo sta magoula exoun asprisei, oi agkwnes mou kai ta podia mou einai kulides leukes, polles kai mikres kai ola ayta mesa se duo xronia. to thema einai oti kourastika psixologika kanontas tis therapeies sto dermatologiko nosokomeio sto syggros, ka'i'ka arketes fores kai imoun katakokkini, ligo mayrisa aytes tis meres kai oloi rwtane ti einai ayta kai mia mana pou klegetai olh mera vlepontas me. kserw oti den einai arrwstia alla thema emfanisiako, alla se talaipwrei toso psixika pou egw konteyw na pathw tpt allo pio sovaro kai thanai apotelesma tis leukis. lene oti sti kouva exoun giatreia kai to matha apo giatrous filous oikogeneiakous pou itan se sunedreio ekei. eilikrina ti allo prepei na kanoume na kseniteytoume sti kouva???

avatar

exw leyki apo ta 12 mou.eimai 21 k exei auxithei se arketi ektasi ta teleutea 2 xronia logo yperbolikoy anxous.genika to anxos einai o tropos zwis moy k den prokeite na stamatisw na anxonomai.den exw kanei idiaiteres therapeies,mono me botana pou telika den egine tipota.ematha gia kati kapsoules apo amerikh pou dinoyn melanini,an kai pistev oti einai k thema diatrofhs.to problima mou einai oti genika exw komplex me polla pragmata k i leuki irthe k edese!!!.pisteyw oti mono kapoios pou exei to idio problima me emas mporei na mas katalabei,giati oloi theoroun xazo kati tetoio apo thn stigmh poy den apotelei problima igias na se kanei na niwtheis etsi.otan oi aloi koitazoyn epimona kanontas tis ilithies erwtiseis ti exeis ekei!???einai oti xeirotero.an kai pisteyw oti prepei na to doume k apo thn alli matia,oti diladi eimaste apla diaforetikoi apo tous allous,eimaste idiaiteroi k xexwristoi!!!!...

tsekonstantinos

kalispera eimai 32 eton exo lefkes pinelies sta xeria moy ligo sto pigouni kai sto ene podi. arxise prin 4 xronia pistebo apo stenaxoria. akri den ebgala gia na to diorthoso alla den thelo na skao alo as kanei oti thelei. prin ligo kairo moy eipan gia mia kopela stin germania poy bazei kapoies alifes kai exei apotelesma. ego den ekana kamia erebna giati nomizo oti apla tha xanakano merika exoda kai treximo. telos panton h mia legete protopic kai h alli fitix. elpizo na exei apotelesma se sas. alla pano ap'olla kali psixologia.

avatar

gia sas, epesa tixea simera se auto to site phsaxnodas na vro stixia gia ti leuki. Exo leuki edo ke 10 xronia peripou. Exo sxedon padou leuka simadia. Den to exo xeperasi. Otan protoemfanistike den to elega se kanenan. Ta teleutea xronia to leo ke xoris na me rotisoun. Thimame otan protoemfanistike me rotise mia "fili" kala den sixenete o dikos osu na se filai? ke ixa frikari. Katalavenete ti kouvalao apo tote. Persi pernodas mia poli megali stanaxoria, i leuki exaplothike sxedon padou ke tote apofasisa na din adimetopiso pio drastika. Apo therapia nomizo den ginete pia tipota, an ke iparxi enas giatros sti larisa pou tin therapeui stin arxi tis toulaxiston me mia alifi me xalko. Etsi ipa oti me kapio tropo prepi na tin apodexto. Den ta exo kataferi akoma. Tha ithela an kapios gnorizi na pi gia nees therapies i otidipote allo gnorizi. Euxaristo.

avatar

gia therapies me botana iparxoun polles omos oi pio polles einai makroxronies k xoris apotelesma.ekana mia episkepsi sto sigro gia tis gnostes phototherapies,an eisai se arxiko stadio kaneis phototherapia gia maurisma,eno an exeis se megalo vathmo kaneis leykansh pantou.apo mia gnosth mou pou pige gia maurisma ta apotelesmata htan ta antitheta apo oti perimeme,diladi asprise polly perisotero.ego exo leyki edo kai 10 xronia kai se arketa simia,exo arxisei edo kai mia evdomada programa diatrofis me antioxina,giati an perimeno apo tis therapies den tha ginei tipota.an do kamia allagi tha enimeroso. *oso gia to ti sou lene oi alloi einai megali istoria,an kapoios den exei to idio problima me esena den mporei na se katalavei.kouragio k pano apo ola oxi anxos!an ginetai bebea auto.

avatar

Anna se euxaristo, po po poli xerome pou anakaliphsa ke allous me auto to thema ke to sizitame ke me katalavenoun.

Exis akousi gia tatouaz i gia auto pou vazis ke maurizis stadiaka?

den xero an to gnorizete iparxi kopela stou siggrou pou sou dixni pos na vaftis an exis leuki sto prosopo. An thelis na vro to tilefono.

Euxaristo ke pali

avatar

Xexasa, kali epitixia sti diatrofi... ke ne oxi anxos....leme tora

avatar

otan les tatoyaz ti enoeis;oxi den exo akoysei gia kati tetoio,akousa kati gia kapsoyles poy dinoyn melaninh(diladi xroma sto derma)tha matho perisotera k tha soy po.kala poy efige to kalokairi to emfanisiako problima einai mokrotero tora.

avatar

Tatouaz sta simia pou ine aspra gia na valis xroma kafe... pados ton teleuteo kero vlepo poli perissotero kosmo me leuki. Ke ida dio tipous me leuki pou exoun kani tatouaz me sxedia stis gabes, ke sta xeria, opou ixan leuki. Ithela na tous miliso alla drapika. Ixa rotisi kapote ena giatro gia tatouaz ke mou ixe pi oti auto tha borouse na prokalesi alisidoti adidrasi ke bori na xespasi padou meta,vevea bori ke oxi. Den itan sigouros.

Ixa pari auti ti krema pou vazis ke maurizis alla vgike poli skouro ke den to xanadokimasa, isos na to kano, giati vlepo olo nea simadia sto kormi mou. Ke pragmatika den boro na katalavo giati.

Eutixos pou o keros allaxe, ke ego esthanome telios diaforetika, poli kalitera.

Pos pai auto tis diatrofis?

avatar

kamia diafora akomh,xreiazetai xrono.gia na kano tatoyaz pantos den mporo giati exo se megali ektash.tha matho kai gia tis kapsoules melaninhs kai tha sou po.tin krema tin eixa dokimasei kai ego 3 xronia prin omos den axize.gia oti neotero ta leme.!

avatar

file mou proton an thes na endifertheis dosmou to tilefono sou den prokeitai gai plaka please-exo leykh stin lekanh mou kai sto eysthito simeio xerei...eimai 15 xronon paizo mpala kai psixologika den eimai kala stenaxoriemai giati...tha sou po apla paradeigmata ena asteio px den mporo na kano mpanio stin omada mou gian min doun oti exo leykh kai ena allo...den mporo na kano sex ntrepomai na kano....please opios thelei na milisei mazi mou parakalw as mou dwsei to tilefono ego den to dino gia logus asfalies farses ktlp...mono ekei exo leykh opios eixe kai mporei na me boithisei sto xeri tou einai thanks paidia gia tin prosoxh!!!!!

avatar

leykh exw apo katw diabase eimai o idios paidia aplos to grafo gia na fainete

avatar

exo leykh edo kai 7 xronia stous agkones,gonata,ligo sta xeria sto prosopo eytyxos oxi(akoma).tora teleytaia arxise na proxoraei kai agxonomai.exo dokimasei th vitix kanei kati alla oxi toso ikanopoihtikh gia toso poy kostizei. kathe 15 meres prepei na dino 50¬ gia na thn agoraso. barethika na asxoloymai allo as kanei oti thelei leo tora kai ego.

avatar

έχει ο αδελφος μου λευκη στα χερια. Εχουμε χρησιμοποιησει πολλες θεραπειες χωρις ομως αποτελεσμα. Το μονο καλο ειναι οτι δεν προχωραει. Πήγαμε μέχρι και Κούβα και φεραμα ενα φαρμακο. Τις τελευταιες μερες κανουμε μια θεραπεια που μας χορήγησε ο γιατρος Κοντοχριστοπουλος. Τα χέρια του αδελφου μου αρχισαν να κοκκινιζουν στα σημεια που είχε λευκη. Δοκιμαστε και εσεις γιατι πραγματικα δεν εχετε τιποτα να χασετε!!!

avatar

γεια σας ειμαι η ελενα και ειμαι 21χρονων εχω λευκη εδω και 11χρονια!!!στην αρχη παρα πολυ στο προσωπο,στο στηθος στα χερια στη μασχαλη και στα ποδια.το μονο που εκανα ηταν να φοραω χειμωνα καλοκαιρι αντιλιακη και να προσπαθω να μην καθομαι στον ηλιο.με κοροιδευαν πολυ στο σχολειο και ντρεπομουν,στεναχωριομουν και με εκαναν να αισθανομαι ασχημα!!αλλα πλεον εφυγε απο το προσωπο κ απο τα περισσοτερα σημεια και φαινεται μονο στα ακρα χερια και ποδια!αλλα δεν αξιζει να ντρεπεσαι ουτε να στεναχωριεσαι εχεις κατι ξεχωριστο και να χαιρεστε και να ειστε περηφανοι.εμενα το ειχε ο παππουλης μου και τωρα που εφυγε εχω να θυμαμαι και αυτο απο εκεινον!!!ολα γινονται για καποιο λογο!!!!

avatar

Καλησπέρα σε όλους

Υποφέρω κι εγώ από λεύκη. Για πρώτη φορά μου εμφανίστηκε όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο παιδί μου αλλά μετά έφυγε. Ωστόσο λίγο αργότερα εμφανίστηκε και μετά από 2 ακόμη εγκυμοσύνες τα χέρια μου και το εσωτερικό των ποδιών μου είναι πουά. Το καλοκαίρι ο γιος μου με έλεγε Πέγκυ (από τα σκυλιά της Δαλματίας:-). Θα ήθελα να ρωτήσω την Έλενα πού βρίσκεται αυτός ο γιατρός Κοντοχριστοπουλος Επίσης διαβάζω ότι η Στέλλα πήγε ως την Κούβα για φάρμακο. Όλως τυχαίως μια φίλη μου που πήγε τελευταία ταξίδι στην ΚοΚούβα μου ανέφερε για μια συνταξιδιώτισά της που πήγε για τον ίδιο σκοπό. Μήπως μπορείτε να μου δώσετε περισσότερα στοιχεία;

Καλό απόγευμα σε όλους

Καλό απόγευμα σε όλους

avatar

Σοφία μου η Στελλα ειμαι. Στην Κουβα υπαρχει ολοκληρο κεντρο που ασχολειται με τη θεραπεια της λευκης. Το φαρμακο αυτο βγαινει απο το πλακουντα και δεν ειναι πολυ ακριβο. Ο γιατρος Κοντοχριστοπουλος ειναι στην Λεωφορο Αλεξανδρας 146Α στην . Φιλικα σε συμβουλευω να πας γιατι ο αδελφος μου κανει 2 εβδομαδες τωρα την θεραπεια και εχουν αρχισει να κοκκινιζουν τα χερια του εκει που ειχε ασπρες κηλιδες. Οτιδήποτε χρειαστεις μην διστασεις να με ρωτησεις γιατι υποφερουμε και εμεις πολυ από το προβλημα του αδελφου μου

avatar

Στέλλα ευχαριστώ για την απάντησή σου. Επειδή δε φαίνεται στο μήνυμά σου, να υποθέσω ότι ο γιατρός είναι στην Αθήνα; Επίσης, είδατε φως με το φάρμακο από την Κούβα; Εγώ μπήκα στο site του κέντρου ή κάποιο σχετικό και κατάλαβα πως για να δράσει το φάρμακο θέλει χρόνο. Αλλά μιλώντας και με ένα φίλο μου γιατρό, μου επιβεβαίωσε ότι μπορεί να έχει βάση γιατί ό,τι προέρχεται μπορεί να έχει ιδιαίτερες ιδιότητες. Τέλος πάντων, θα με ενδιέφερε να μάθω κατά πόσο έγινε κάτι, εάν βέβαια έχεις τη διάθεση να μιλήσεις σχετικά.

Καλό βράδυ

avatar

Στέλλα ευχαριστώ για την απάντησή σου. Επειδή δε φαίνεται στο μήνυμά σου, να υποθέσω ότι ο γιατρός είναι στην Αθήνα; Επίσης, είδατε φως με το φάρμακο από την Κούβα; Εγώ μπήκα στο site του κέντρου ή κάποιο σχετικό και κατάλαβα πως για να δράσει το φάρμακο θέλει χρόνο. Αλλά μιλώντας και με ένα φίλο μου γιατρό, μου επιβεβαίωσε ότι μπορεί να έχει βάση γιατί ό,τι προέρχεται μπορεί να έχει ιδιαίτερες ιδιότητες. Τέλος πάντων, θα με ενδιέφερε να μάθω κατά πόσο έγινε κάτι, εάν βέβαια έχεις τη διάθεση να μιλήσεις σχετικά.

Καλό βράδυ

avatar

καλημερα σοφια. στην αρχη που το εβαζε το φαρμακο απο την Κουβα ειχαν κοκκινησει λιγο οι κηλιδες. μετα σταματησε για λιγο καιρο να το χρησιμοποιει και ασπρισαν ξανα. ομως τον βοηθησε να μην βγαλει καινουργια. εγω θα σου ελεγα να πας στον Κοντοχριστοπουλο πρωτα που ειναι πιο ευκολο(ειναι στην Αθηνα) και αν δεν σε βοηθησει τοτε να σκεφτεις και την Κουβα.παντως ειναι πολυ καλος γιατρος και θα σου πει την αληθεια!εχεις κανεις εξετασεις για θυρωειδη?

avatar

Όσο αφορά το κοκκίνισμα των σημείων της λεύκης(απο θεραπεία στην Κούβα)δεν λέει τίποτα.Εγω όταν έκανα PUVA θεραπέια είχαν κοκκινίσει όλα τα σημάδια, αλλά ενα πολύ μικρό ποσοστό από αυτά μαύρισε.Και το χειρότερο ήταν ότι μετα από κάποιο διάστημα(1ή2 χρόνια)ξανάσπρισαν.Ο δε γιατρός που μου εκανε την θεραπεία με διαβεβαίωνε ότι αυτά τα σημάδια που θεραπεύτηκαν δεν θα ξανάσπριζαν.Δηλαδή δεν μας φτάνει η ατυχία μας, εχουμε και τους γιατρούς(που ασχολούνται με μεθόδους:laser,puva,ομοιοπαθητική,μεταμοσχεύσεις,χάπια κ.α.)να μας πουλάνε παραμύθι και να μας τα παιρνουνε εκμεταλευόμενοι την αδυναμία μας.Εγω πιστεύω ότι η θεραπεία είναι περισσότερο συμπτωματική και όχι κατά 100%.Αρα αν ακούτε ότι κάποιος πήρε το τάδε φάρμακο ή βότανο και έγινε καλά δεν ισχύει για όλους.Εψαξα στο facebook και βρήκα 2-3group με Vitiligo(λεύκη).Εδω στην ελλάδα δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα στοιχεία μας σε ένα τέτοιο group και να είμαστε σε κοινή θέα

avatar

Οταν πηγαμε στην Κουβα και τωρα στον Κοντοχρηστοπουλο μας ειπαν ξεκαθαρα οτι η λευκη δεν εχει μονιμη θεραπεια. Μπορει να φυγει για παντα μπορει και οχι. Και σιγουρα εξαρταται απο τον οργανισμο. Σε καποιους μπορει να δουλεψει μια θεραπεια σε αλλον καποια αλλη.αλλα αν δεν δοκιμασεις πως θα ξέρεις?

avatar

Καλημέρα που είναι αυτό το κέντρο στην Κούβα? Είναι εύκολο Στέλλα να μας δώσεις την ιστοσελίδα? Ο γιατρός στην Αθήνα τι θεραπεία δίνει;

Ευχαριστούμε

avatar

καλημερα. ο γιατρος εδωσε στον αδελφο μου βιταμινες και αλοιφες για ενα μηνα. την παρασκευη εχει ραντεβου με το γιατρο για να του πει πως θα προχωρησουν με την θεραπεια. για την ιστοσελιδα με το φαρμακο στην Κουβα θα σου την πω αυριο γιατι την εχω στο σπιτι. Ειναι ομως πολυ δυσκολο να φερεις το φαρμακο στην Ελλαδα

avatar

καλησπέρα,

ευχαριστώ πολύ. Για ότι νεότερο...

avatar

EIMAI GIATROS ΖΩ 39 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΥΚΗ θΑ ΜΠΟΡΟΎΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑς ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΩΡΕΣ ΑΠΛΑ ΛΕΩ Η ΛΕΥΚΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟ ΕΣΕΙΣ ,ΟΣΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΙΣΩΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.avatar

Είμαι μια μαμα με ένα παιδάκι πέντε ετών το οποίο εμφάνισε δυο κηλίδες άσπρες πριν ένα έτος. Η διάγνωση ήταν λεύκη. Ευτυχώς δεν έχει εξελιχθεί ακόμα και ήδη με μια θεραπεία απο ειδικό δερματολόγο, είδα θετικά αποτελέσματα μείωση των κηλίδων. Η κρέμα της θεραπείας είναι η PROTOPIC 03, αν και πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη πάθηση η θεραπεία εξαρτάται απο τον οργανισμό του κάθενα (απο ότι διάβασα στα παραπάνω σχόλια). Εύχομαι κάποια στιγμή να βρεθεί το κάταλληλο φάρμακο για όλους και η μόνη ασθένεια που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε να είναι μόνο αυτή. Καλή Επιτυχία σε ότι και να κάνετε για την αντιμετώπιση της. θα ήθελα να μάθω αν κάποιος μπορεί να μου πει, για το πόσο γρήγορα εξελίσεται. Ευχαριστώ.

avatar

kalispera se olous!simera vrika auti ti selida kai pragmatika viotho oti toulaxiston den eimai h moni pou exo antimetopisei ola auta ta paratragouda me giatrous kai to ratsismo apo tous sunanthropous mas pou mporei na pisteuoun oti einai kollitiko h den xero ti allo.telos panton,ego auto pou exo na po einai oti exo leuki edo kai deka xronia periorismeni vevaia mexri perisi pou meta apo ena polu megalo stress axaplothike.Exo dokimasei diafores therapies kai aloifes.Kamia allagh.Fototherapeia alli plani ki auti.Auto pou ekana fetos to kalokairi gia aisthitikous logous panta kai san prosorini lusi to protino,einai o aerografos.To kaneis se kentra aisthitikis den kostizei polu guro sta 50 euro.krataei mono gia liges meres peripou 10.Apla mporeis na foreseis pio kalokairina rouxa k na apofugeis makrimanika.Ego eniosa polu oraia otan foresa to oraio mou forema se ena gamo.auto pou den xero apla to exo akousei einai gia ti mtamosxeysi apo kalliergeia melanokuttaron giauto kai tha parakalousa opoin exei sxetikes plirofories na me pliroforhsei.GENIKA THA HTHELA OPOIOS XEREI SUGKEKRIMENES THERAPEIES APOTELESMATIKES NA MOU STEILEI.Euxaristo ek ton proteron kai elpizo na voithisa ligo..

avatar

Kalispera, orea idea aouti me ton aerografo, prosorini men alla ok. Thelis vivi na mas pis se pio kedro piges giati exi simasia na xeroun ti doulia tous.

Episis, mipos stella mipos thimithikes tin istoselida gia tin kouva?

Na sas rotiso kati gia pio akrivos logo prepi na apofeugoume ton ilio? giati ego vgazo simadia ke se simia pou den ta vlepi pote o ilios.

Euxaristo kalo savatokiriako Theoni

avatar

kalispera.Ego phga se ena kentro sto xalandri,einai sthn pentelhs 8 kai legetai exei mail:www.belladonna.gr .gia opoion thelei na dei perissoteres plhrofories kai xero oti exei akomh 4 kentra sthn athina!vevaia ki ego den to epsaxa polu mporei na uparxoun kai kalutera.Oso theoni gia thn erothsh sou exo na po oti ton hlio ton apofeugoume apla gia apofugh egkaumatwn kai gia kanena allo logo.Dioti me thn elleipsh mellaninhs pou exoume den uparxei kamia profulaxh gia to derma mas.Nai, vgazeis shmadia kai se shmeia pou den vlepei o hlios, giati einai thema antisomatwn pou skotonoun ta melanokkutara kai oxi thema hliou.Kai olh th zoh sou sth skia na eisai auto tha ginei.Tha hthela epishs na apanthso sth sofia kai na tis pw oti kaneis den mporei me akriveia na sou pei poso grigora h arga tha exelixthei.Einai polu oi paragontes pou sumvaloun kurios to sress,alla kai pai mporei kapoios na exei ena shmadi gia 10 xronia to idio kai se ligo kairo mesa 2-3 mines na exaplothei arketa.kali evdomada se olous kai kales giortes!

avatar

Vivi se euxaristo.

Kales giortes ke na ine leukes sta vouna, sti psixi ke oxi sto kormi mas!!

avatar

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!Η ΛΕΥΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 19.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ,Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ.ΕΒΛΕΠΑ ΜΙΚΡΗ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ,ΠΟΔΙΑ,ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΦΙΛΑΡΕΣΚΗ ΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΑΚΩΣΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΣΩΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΜΙΣΩ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΡΕΜΩ ΜΗΝ ΜΕ ΔΕΙ ΑΒΑΦΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΘΕΛΕΙ.ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ ΠΟΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΕΦΕΥΡΙΣΚΩ ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΛΕΥΚΗ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝΩΦΕΛΩ ΚΑΙ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ.ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ.

avatar

Noni kalimera, to vasikotero thema me ti leuki ine na boresis na tin apodextis, na mathis na zis me auti ke na min se tromazi kathe fora pou tha vlepis kenourgia simadia. Perase para polis keros gia na boreso na to kano auto, ke akom aden exo simvivasti apolita. Iparxoun omos meres pou den to skeftome, ke episis iparxoun meres pou vgeno avafti apo to spiti (ke exo leuki giro apo ta matia). NA to les oti exis leuki. I paradoxi ine litrosi. An o sidrofos sou den bori na se dexti opos ise, tote den ine katalilos gia esena, esi an ixe autos kapio provlima pos tha adidrouses?

To oti exome leuki, den mas kani ligotero fisiologikous, mas kani apla diaforetikous, kati pou imaste oloi.

Na zitisis voithia apo idiko, to ekana ke ego. Ego ixa pai stou siggrou ke rotisa an iparxi kapios pou boro na to sizitiso. Mou ipan oti iparxi gia tin psoriasi ke tha rotousan an boro na pao ke ego. Piga, Mia katapliktiki idikos, me voithise para poli. Exi idiekuti ke sto thema tis leukis. Para poli kali. Apo auti ematha oti apo kati asximo bori na vgi ke kati kalo...

Elpizo na se voithisa esto ke ligo.

avatar

THEONI,ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΕΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΙ,ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ, ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΗ ΖΩΗ.ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΗΦΘΩ ΑΠΟ ΑΤΟΜΟ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ.ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ.ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΕ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΓΥΡΙΣΕ.ΦΥΣΙΚΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΙ:ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ?ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΕΝΟΝΤΑΙ 'Η ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΕΝΟΝΤΑΙ? ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΤΥΦΛΟΣ ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΙ,ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΑΠΗΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ,ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ,ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΥΦΛΟ?ΟΧΙ.ΑΡΑ...ΤΑ ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΕΝΟΝΤΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΣΠΡΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ.ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΕ ΑΥΤΑ.ΑΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ,ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΙΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ!!

avatar

Exis poli dikio vivi, an agapisoume ton euato mas tha ton agapisoun ke oi alloi.

Kalo savatokiriako, ta leme apo deutera.

avatar

Καλημέρα και καλή βδομάδα,

Πως πάνε τα κέφια, ωραίος καιρός, βροχερός και σκοτεινός....

στέλλα ψάχνω να βρω αυτόν το γιατρό που μας είπες τον Κοντοχριστόπουλο. Πήρα στο 11888 και στα άλλα αντίστοιχα και δεν υπάρχει κάποια καταχώρηση. Μήπως είναι εύκολο να μας δώσεις το τηλεφωνό του, να πάω και απο εκείμια βόλτα... σε τόσους έχουμε πάει πια...

Ευχαριστούμε πολύ

Θεώνη

avatar

mia apo ta idia kai ego. exo taleporithei kai barethi pia tous giatrous kai tis aloifes kai ta xapia pou dinoun(xoris apotelesma eos tora enoeite). to problima einai enoeite apla aisthitiko. opote tha ithela na me boithisei kapios,an fisika kserei gia ena alou eidous "therapias"pou psaxno. ena monimo(ean ginete) make up se olokliro to soma kai oxi apla sta simeia pou iparxei lefki,kathos kaneis den kseri tin ekseliksi tis. exo akousei oti ginete. parakalo an kapios gnorizei as afisei plirofories edo (px dieuthinsi iatrou i kentrou pou asxoleite me autin tin "therapia") oste na to do kai ego alla kai oloi oi aloi pou exoume tin idia arrostia.

avatar

emfanistike i leuki sta 14xr. me therapeia xapia Paba, mia alufi,k polu iliotherapeia. efuge endelws,sta 30xr. mou emfanistike ksana ,ektote den ekana therapeia.k twra sta 52 kanw solarium,exw kanei idi 25 solarium,twn40leptwn. ta3 prwta itan duskola kokkinisa, sxedon kaika,alla meta uparxei endoni emfanisi melaninis...den prepei na niwtheis asxima, den uparxei logos na kruvesai...k pandreutika k paidi ekana k xronia stin paralia tin deixnw, den uparxei agxws oute provlima..arkei na min to exeis mesa sou.

avatar

ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΑΚΗ: Μόλις σήμερα διάβασα το σχόλιό σου από τις 16.12.2007, που ήταν απάντηση στο δικό μου σχόλιο, όπου και έγραψες: "...δεν μπορείς να μου πεις ότι ξόδεψα και ξοδεύω τόσα χρόνια από τη ζωή μου για να γίνω γιατρός...τσάμπα. Τα άκρα και ο φανατισμός δεν οδήγησαν ποτέ πουθενά!" Λυπάμαι πολύ λοιπόν, αλλά μπορώ κάλλιστα να το πώ. Αν μία "ιατρική" όχι μόνο αδυνατεί να ερμηνεύσει και να θεραπεύσει τις παθήσεις, αλλά επιπλέον αποτελείται και αποκλειστικά από ένα σωρό (αναπόδεικτες) υποθέσεις, αντί επιστημονικά αποδεδειγμένες θέσεις, τότε τα λεγόμενά μου (που αναφέρονται σε αυτή την.. "ιατρική" - όπως αυτοαποκαλείται), δεν είναι ούτε "ακραία" ούτε "φανατικά", αλλά απλώς ρεαλιστικά. Η ιατρική που σπουδάζεις είναι καλή μέχρι το σημείο των διαγνώσεων. Ο τομέας που αυτή η "ιατρική" αποκαλεί "θεραπευτικό", θα ήταν πλήρως απαγορευμένος σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου. Αφού ακόμα σπουδάζεις, ένα θα σου πω: Θα γνωρίζεις ότι αυτή η "ιατρική" βασίζεται κυρίως στην δήθεν παθογένεια των βακτηριδίων και των ιών. Σε προκαλώ και σε προσκαλώ ταυτόχρονα να βρείς ΜΙΑ εργασία που να απέδειξε την ύπαρξη οποιουδήποτε παθογόνου ιού (της γρίπης αν θέλεις). Αν δεν την βρείς, τότε θα πρέπει να καταλάβεις για τί πράγμα μιλάω και τί σημαίνει αυτό (και σε τί έκταση) για την "ιατρική" που σπουδάζεις και που δεν την θεωρείς εντελώς άχρηστη και πλήρως επιβλαβή όπως εγώ. Το ίδιο και για τα βακτηρίδια: βρες (αν μπορείς) ΜΙΑ εργασία που να αποδεικνύει ότι παρατηρήθηκε πως κάποιο βακτηρίδιο προκάλεσε αρρώστια σε ζωντανό οργανισμό μέσω της παραγωγής της τοξίνης του, π.χ. αυτό του Τετάνου. Και εδώ θα είμαστε πάλι...

Και ώς τότε καλή συνταγογράφηση σε αντιβιοτικά (δηλ. χημειοθεραπεία), σε εμβόλια (κατά ανύπαρκτων ιών).. και πάει λέγοντας η δηλητηρίαση του πληθυσμού).

avatar

Το ΠΑΡΑΜΥΘΙ "Μάθετε Να Ζείτε Με Το Πρόβλημά Σας", είναι η ομολογία της συμβατικής ιατρικής ότι δεν μπορεί να θεραπεύσει τίποτα. Ταυτόχρονα αποτελεί την ΠΑΓΙΔΑ για να μην αναζητήσουμε αλλού την θεραπεία, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις ΥΠΑΡΧΕΙ.

avatar

Και εδώ μία "άλλη" πληροφόρηση σχετικά με την λεύκη, για εκείνους που δεν πιστεύουν ότι "πρέπει να ζήσουν ντε και καλά με το πρόβλημά τους" και που αντί να λένε: "ευτυχώς που δεν έχω κάτι χειρότερο", λένε: "και γιατί να μην γίνω καλύτερα;". www.homeotherapy.gr/vitiligo.html

avatar

γεια σας σε ολους!!!! δε θα γραψω για τη δικια μου κατασταση γιατι ξερω πως λιγο πολυ ολοι στην ιδια κατασταση ειμαστε και για τους ιδιους λογους..... θα πω μονο πως ειμαι 26 και ειμαι 6 μηνες παντρεμενη μενα κουκλακι συζυγο!!! οσον αφορα γιατροσοφια που μου υποσχεθηκαν αποτελεσματικα ειναι: 1. πολυ πολυ μαϊντανο...το ζωμο του ή και ωμο... 2. καθε πρωι με αδειο στομαχι ντοματοζουμο για 1 χρονο... 3. αρκετο πιπερι και πιπεριες.... εγω κανενα μηνα να εκανα απτο καθενα αλλα μετα τα παρατουσα....αν καποιος τα καταφερει συγχαρητηρια!!!! ας προσευχηθουμε με ολη μας την ψυχη και η Παναγιτσα θα μας βοηθησει...

avatar

το ΞΉΞ±Ο„ΟΞΉΞΊΟŒ κέντρο Ξ³ΞΉΞ± την θΡραπΡία της λΡύκης ΞΊΞ±ΞΉ της ΟˆΟ‰ΟΞ―Ξ±ΟƒΞ·Ο‚ στΞ?Ξ½ κούβα βρίσκΡται στΞ?Ξ½ Αβάνα. δέν δίνουν φάρμακο αλλά κάνουν θΡραπΡία ΡκΡί Ξ³ΞΉΞ± Ξ­Ξ½Ξ± διάστημα ΞΊΞ±ΞΉ Ξ΅Ξ³Ξ³Ο…ΟŽΞ½Ο„Ξ±ΞΉ την θΡραπΡία των παραπάνω Ξ±ΟƒΞΈΞ΅Ξ½Ξ΅ΞΉΟŽΞ½. έχουν παραρτΞ?ματα σΡ μΡρικές Ο‡ΟŽΟΞ΅Ο‚ του ΡξωτΡρικού.

avatar

dimi den kribome. apla exo pragmatika sixathei ola auta ta xronia tous giatrous kai tis diafores "therapeies" pou me edinan,xoris apotelesma. isos na itan sostes,alla se emena den eixan apotelesma! se kapion allon isos na exoun i na eixan... tha ithela loipon ksana na parakaleso an kapios gnorizei gia to "monimo make up" gia to opoio milisa pio pano,as afisei edo plirofories,oste na mporeso na enimerotho. (den milao gia oliki aferesi melaninis apo to soma)

avatar

dhen ksero ti ine ke giati den i parxi gaitra afto to idus arostja pu ipoferi toso kozmo psikologika .tha ithela na sas po tin istoria mume afto to idus arostja as to pume,i arostja mu afto kseqinise ksafnika ena proi dhen edhosa simasia giati itan poli mikres meta apo dio xronia ezusa si mia xora po ixe kathe mera legontas egrasia eki mesa se tesera xroni eginan pio megala piga se gitro mia fora mu ipe oti dien exi giatria kai dien exo pai ksana ,eki pu emina i arostja mu megalone, mesa s tria eginan pente fores apo ti itane, efig ke piga se meros po dhen exi kai poli egrasia qe i arostja mu stamatise na proxorisi ala dien eksafanizete exi mini eki edo kai dio xronia ,me oti exo katalavi i arostia afto dhen theli egrasia,dien theli na exis to mialo eki,dei prep na stinexoriese gienika na m exis to mialo eki

avatar

kalispera !kalo savatokuriako se olous!an doume ti simvainei ston kosmo, me seismous peina kai genika ena swro apepanorthwtes zimies i leuki einai apla leptomeries...... me diafora kalluntika kai kremes pou maurizoun xwris ilio(loreal...ktl. ) egw proswpika arxisa na parigoriemai otan erxetai to kalokairi! kala pou to agxos pou exoume mas xtupise mono ekei.. apla sto aisthitiko kommati tou organismou mas kai den exoume kati xeirotero! pistepse me oti an kapoios se thelei den tha kollisei se tetoiou eidous leptomeries!!!!!!!!!!!!!1 na pernate kala kai na min skefteste katholou auto to thema.eimaste pleon polloi pou to exoume kai tin gnwrizoun oloi pia thn leuki opote den mpainoume stin diadikasia sixna na exigoume ti einai kai pws prokaleitai. think positive!

avatar

Καλησπέρα.Έχω λεύκη 6 χρόνια και ξεκίνησε από τον λαιμό.Έχω πλέον στα χέρια, στον λαιμό , στην μέση , λίγο στους αγκώνες κτ.λ.Πήγα σε δερματολόγο, πήρα Protopic δεν έκανε κάτι.Πήγα στο κέντρο Neotis στην Αθήνα, πλήρωσα γύρω στις ¬ 5.000 μαζί με τα ταξίδια,(γιατί μένω Ζάκυνθο και κάθε Παρασκευή πήγαινα Αθήνα γι΄αυτό το λόγο) απολύτως τίποτα.Κάθε καλοκαίρι πέρνω τα αυτομαυριστικά σπρέυ της Loreal και πραγματικά είναι αποτελεσματικά.Εγώ πλέον έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα οτι δεν θα θεραπευτεί αλλά θα ήθελα μόνο από πλευράς αιθητικής να καλύψω τα λευκά σημεία.Είχα επισκεφτεί πέρυσι τον πλαστικό χειρούργο κο Κουτσόγιωργα, κάπου στο Κολωνάκι, και μου είπε οτι μπορούμε να το χρωματίσουμε,απλά πρέπει να σιγουρευτούμε ότι δεν θα εξαπλωθεί άλλο, για να μην χρωματίσουμε τα λευκά , μετά ξαναβγεί σε άλλα σημεία και μετά μοιάζω με γεωφραφικό χάρτη.Θα το κάνω μου φαίνεται γιατί δεν μπορώ κάθε φορά που σηκώνω τα μαλλιά μου να αναγκάζομαι να φοράω και να ψάχνω ζιβάγκο , ή να προσέχω κάθε φορά τί θα φορέσω, ειδικά το καλοκαίρι που δεν μπορώ ούτε μαγιό να φορέσω.Πάντως δεν με 'εχουν αντμετωπίσει ποτέ ρατσιστικά και ο άντρας μου με γνώρισε με την λεύκη, είμαστε παντρεμένοι 2,5 χρόνια και έχουμε και έναν γιο.Θετική ενέργεια χρειάζεται και αφήστε τους άλλους στην μιζέρια. Αν ξέρει βέβαια κάτι κάποις για μόνιμη βαφή ας μου πει.

anako

Έχω κι εγώ λέυκη εδώ και 6 χρόνια.Είναι πραγματικά δύσκολο ειδικά στην αρχή, αλλά τώρα μπορώ να πω το έωχ ψιλοξεπεράσει.Το μόνο που με απασχολεί είναι που δεν μπορώ να φορέσω ό,τι θέλω και οτι για να πιάσω τα μαλιά μου πάνω πρέπει να φοράω ζιβάγκο.Το περασμένο καλοκαίρι αγόρασα το αυτομαυριστικό σπρέυ της Loreal και πραγματικά είχε πολύ καλό αποτέλεσμα για περίπου 5-6 ημέρες.Όταν παντρεύτηκα έκανα μαύρισμα με αερογράφο και ήμουν πολύ ωραία.Ο άντρας μου με γνώρισε με την λεύκη και πραγματικά δεν τον πείραξε καθόλοθ.Με έβλεπε που στεναχωριόμουν γι αυτό και μου έλεγε οτι δεν είναι δυνατόν να σταναχωριέμαι για αυτό το γελοίο θέμα και ότι υπάρχουν πραγματικά προβλήματα στον κόσμο.Αυτό δεν είναι καν πρόβλημα.Μ έχει στηρίξει υπερβολικά και αυτό μου έχει κάνει πολύ καλό.Ότι σκέψεις κανω τις κάνω μόνη μου.Είχα πάει και στον πλαστικό χειρούργο κο Κουτσόγιωργα, στο Κολωνάκι, και μου είπε οτι εφόσον σταματήσει η λεύκη μπορούμε να χρωματίσουμε τις πλάκες.Σκέφτομαι να το κάνω γιατί δεν βλέπω εξέλιξη της λεύκης.Είχα πάει και στο κέντρο Neotis στο Σύνταγμα αλλά δεν είδα κανένα αποτέλεσμα.Έχασα μόνο 5.000¬ αφού δεν μένω Αθήνα και με φάγανε τα πλοία και τα λεωφορεία.Θετική ενέργεια χρειάζεται και αφήσετ τους άλλουν να λένε.Είμαστε διαφορετικοί και ΣΠΑΝΙΟΙ άνθρωποι!!!!

avatar

exo leuki deka xronia kai eimai 21.barethika na asxoloume me therapies k blakies.auto pou thelo einai na mporo na pao aneta se mia paralia to kalokairi.tha ithela na moy pite sxetika me ton aerografo,thiladi poso krataei to xroma k genika an xsevafei pano sta royxa,episis an einai omiomorfo to xroma toy somatos me ayto.

TO pio simantiko einai na exete dipla sas enan anthropo na sas agapaei eite monoxromoi eite dyxromoi to idio!!!!!!!!!!

*atoma me leuki to pio pithano na exoyn k thiroidi''apotelesma toy anxoys k ta 2!...

anako

Άννα , ο αερογράφος κρατάει για περίπου 8-10 ημέρες και μπορείς να κάνεις και μπάνιο άνετα. (στην θάλασσα , και σπίτι σου, απλά στο μπάνιο σπίτι σου μην τρίβεσαι πολύ με σφουγγάρι γιατί θα φύγει.) Στα ρούχα δεν βγαίνει καθόλου. Εγώ να φανταστείς ντύθηκα νύφη και δεν έγαλε καθόλου.Φοράω άσπρα μπλουζάκια και τίποτα απολύτως. Αλά δοκίμασε και τα αυτομαυριστικά loreal και δεν θα χάσεις.Έμεινα πολύ ευχαριστημένη.Το χρώμα είναι παντού ίδιο.Καμία δυσχρωμία. Αλλά όπως είπα θέλω να πάω να κάνω χρωματισμό μόνιμο σε έναν πλαστικό χειρούργο. Θετική σκέψη και είπαμε : Είμαστε σπάνιοι άνθρωποι!

avatar

Epeidh mou emfanisthke sxetika prosfata sto prosopo kai den mporo dustyxos na to krupso me eidiko makigiaz opos to coverderm, as me enhmerosei kapoios gia th methodo maurismatos me aerografo. Yparxoun exideikeumena institouta pou analamvanoun astheneis me leukh?

avatar

ΔΑΝΑΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ "ΣΥΓΓΡΟΣ" ΟΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ paba ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΥΠΟΥ ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ.ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ ΔΙΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΔΥΟ ΠΡΩΙΝΑ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ,ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 3ΛΕΠΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.ΚΛΕΙΣΕ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΕΡΟΓΡΑΦΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΗ.ΑΝ ΔΕΙΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΠΡΟΤΙΝΩ ΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΟ,ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑ ΗΔΗ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΤΙΝΕΙ.ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΤΥΧΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΛΕΥΚΗ.ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ.ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ 15 ΠΕΡΙΠΟΥ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΝΥΧΙ-ΝΥΧΙ..ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ....ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ.ΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ Κ.Τ.Λ.ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ? ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ.... ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

avatar

ΞΕΚΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΟΓΡΑΦΟ ΤΙΣ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.ΝΟΜΙΖΩ...ΤΑ MAKE UP TA ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ..ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΙΤΙΔΙΚΑ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΑΝΤΙΓΥΡΑΝΣΗ.ΤΑ REPWEAR THS CLINIC H TO DOUBLE WEAR THS ESTEE LAUDER AN EIΣΤΕ ΠΙΟ ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΑ..AYTA..........

avatar

14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ..ΣΟΡΥ

anako

Δεν υπάρχουν εξειδικευμένα ινστιτούτα.Εγώ είχα πάει εκεί που φτιάχω τα νύχια μου.Μένω όμως στην επαρχία.Μία φίλη λίγο πιο πάνω αναφέρεται σε ένα κέντρο στην Αθήνα και το site είναι www.belladonna.gr .

avatar

Prosfata dokimasa kapsoules pou mou synesthse o dermatologos kai eixa polu kala apotelesmata. Einai to skeuasma "Biomelanine" to opoio energopoiei thn paragogh melaninhs sto derma. Epishs vohthaei kai h katanalosh meliou 3 fores thn hmera. Dokimaste to kai peite mou an eixate ki eseis apotelesma. To xrhsimopoio 2 mhnes kai eida meiosh tvn khlidon.

avatar

anastazi καλημέρα. Σου είπε ο πλαστικός χειρούργος ότι για να επέμβει στις άσπρες πλάκες πρέπει να σιγουρευτεί ότι δεν θα εξαπλωθεί άλλο. Μπορείς να μου πείς σε ποσό χρονικό διάστημα (σου είπε ότι σιγουρεύεσαι) γιατί εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα. Ευχαριστώ καλή συνέχεια

anako

Σοφία , πρέπει να κάνεις κάποιες εξετάσεις σε ανοσολόγο.Δεν έχω πάει ακόμα.Ο ανοσολόγος ανάλογα με τα αυτοαντισώματα που θα βρει θα καταλάβει και θα σου πει.Όταν πάω θα σου πω.Βασικά επειδή δεν μένω Αθήνα πρέπει να σχεδιάσω ένα ταξίδι για να κάνω την εξέταση.

avatar

Καλημέρα και από εμένα,

θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει τα αυτομαυριστικά της Loreal. Πως τα βάζεις, σε όλο το σώμα ή μόνο στα σημεία που έχεις λεύκη. Και μπορείς και στο πρόσωπο? Και ποιο ακριβώς προιόν γιατί υπάρχουν διάφορα. Εγώ είχα βάλει κάποια στιγμή της Αβεν αλλά βγήκε πολύ σκούρο.

όποια βοήθεια πολύτιμη

ευχαριστώ

avatar

ΓΡια σου Όλγα Θα Ξ?θΡλα Ξ½Ξ± μάθω πού μπορΡί Ξ½Ξ± βρΡι κανΡίς το σκΡύασμα Biomelanine. ΞšΞΏΞ―Ο„Ξ±ΞΎΞ± στο δίκτυο ΞΊΞ±ΞΉ έχΡι μόνο μΡρικές γΡρμανικές σΡλίδΡς που αναφέρονται σΡ Ξ±Ο…Ο„ΟŒ. ΜΞ?πως χρΡιά΢Ρται συνταγΞ?; Ξ£'Ξ΅Ο…Ο‡Ξ±ΟΞΉΟƒΟ„ΟŽ Ρκ των προτέρων Σοφία

avatar

Olga, μήπως μπορείς να μου πείς κάποιες πληροφορίες για το σκεύασμα "biomelanine"?Ποία εταιρεία το παράγει και σε τι δοσολογία το παίρνεις? Γιατί μένω στην επαρχία και πρέπει να το παραγγείλω στο φαρμακείο της περιοχής μου, ώστε να μπορέσω να το δοκιμάσω... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

anako

Θεώνη παίρνω την σειρά της loreal SUBLIME BRONZE.Έχω πάρει το spray για το σώμα και το πρόσωπο. Είμαι υπερ ευχαριστημένη.Καλύπτει τα πάντα.Βάζεις σε όλο το σώμα για να μην έχεις αντίθεση αλλά στα σημεία που έχεις λεύκη το πέρνας 2-3 φορές.Θα δεις την 1η φορά και μετά θα κατευθυνθείς μόνη σου.Πήρα τώρα και την κρέμα που έχει για το πρόσωπο που βγάζει και ενυδατική και χρωστική.Κι αυτή επίσης πολύ καλή.Προτίμησέ τα και θα με θυμηθείς. Καλά αποτελέσματα!! Ενημέρωσέ με μετά.

avatar

Καλημέρα έχΡι ακούσΡι/δοκιμάσΡι κανΡίς το Antivitiligo kit της Ayurhealthline; Διάβασα καλά λόγια σΡ Ξ­Ξ½Ξ± ΞΎΞ­Ξ½ΞΏ forum ΞΊΞ±ΞΉ ΞΌΟ€Ξ?ΞΊΞ± στο site τους (www.ayurhealthline.com). Πολύ Ξ±Ξ½Ξ±Ξ»Ο…Ο„ΞΉΞΊΟŒ ΞΊΞ±ΞΉ ΞΊΞ±Ο„Ξ±Ο„ΞΏΟ€ΞΉΟƒΟ„ΞΉΞΊΟŒ. Επίσης, συμπλΞ?ρωσα ΞΌΞΉΞ± Ο†ΟŒΟΞΌΞ± ΞΌΞ΅ τις λΡπτομέρΡιΡς Ξ³ΞΉΞ± τη λΡύκη ΞΌΞΏΟ… ΞΊΞ±ΞΉ ΞΏ Ξ³ΞΉΞ±Ο„ΟΟŒΟ‚ τους απάντησΡ αμέσως φυσικά ΞΌΞ΅ Ξ­Ξ½Ξ± τυποποιημένο ΞΌΞ?Ξ½Ο…ΞΌΞ± (δΡν πΡρίμΡνα Ξ½Ξ± γράψΡι όλο το ΞΊΞ±Ο„Ξ±Ξ²Ξ±Ο„ΟŒ μόνο Ξ³ΞΉΞ± ΞΌΞ­Ξ½Ξ± :-) Σκέφτομαι Ξ½Ξ± προσπαθΞ?σω γιατί έχω ΞΊΞ±Ξ»Ξ? ΡμπΡιρία ΞΌΞ΅ αγιουβΡρδικά φάρμακα. Αλλά ΞΈΞ± Ξ?θΡλα Ξ½Ξ± μάθω ΞΊΞ±ΞΉ ΞΊΞ±ΞΌΞΌΞΉΞ¬ γνώμη Ξ±Ξ½ υπάρχΡι.

Σοφία

avatar

Αγαπητή φιλη, Στα σημεία της λεύκης εφαρμόζεις ALEUCOL (σε φαρμακεία) με πινελάκι, ακομα και στην περιοχή κατω απο τα ματια. Στα υπόλοιπα σημεία το σπρέι της loreal SUBLIME BRONZE AUTOMATIC ή το αντίστοιχο της garnier. Ελπίζω να βοήθησα.

avatar

geia s paidia....ws gnostwn exw k egw to idio provlima....eimai 19 etwn k to exw apo ta 14...epeidi to exw exw psaksei polu to thema vrika mia therapia apo ena giatro apo athina h opoia exei kapoia apotelesmata .....

avatar

paidia kalispera..exw kai ego leukh apo ta 5 mou kai eimai 16...auto pu me enoxlei perissotero ap ola einai h kritiki k o ratsismos..giati oso kai na prospathw na to apofigw..h erwtish ti exeis ekei katadaei kurastiki..tosa xronia exw n paw gia banio k pigenw mono me tous goneis mou h ton ksaderfo mou se merh xwris kosmo giati drepomai..kserw oti einai ipervoliko alla exw leukh s megalo vathmo st podia k sts agwnes..eixa kai sto prosopo alla me fototherapies stin neotis ena kedro sto sidagma figan..den kserw an tha ksanavgun..to mono pou thelw einai epitelus to kalokairi n mhn m rwtane den zestenese m t makrimanika..n foraw oti thelw xwris provlima kai na borw na pigenw gia banio me tous filous mou..kai epidi o aerografos kai ta automavristika m fanikan kales idees..thelw n m peite p borw n vrw automavristika gt iparxun polla eidi stn loreal..kai an ksevafun me to nero ths thallassas k posh wra kratane..euxaristw poli ...kai eilikrina xairomai pu iparxun atoma p borw na sizitisw xwris na drepomai..aut pou prepei n prospathisume einai n apofigume to anxos gt etsi h leukh eksaplwnete pio pl..k oso g ts therapies m votana kai xapia k aloifes mhn akusete pote kanenan giatro...exw kosdepsei m tous goneis m ipervolika polla xrhmata xwris kanena apotelesma..auto p voithise pragmatika htn to kedro neotis xwris kapoio ikanopoihtiko apotelesma alla voithise..tulaxiston sto proswpo mou..geia sas..kai an boreite apadiste mou g tn aerografo k t automauristika

avatar

paidia kalispera..exw kai ego leukh apo ta 5 mou kai eimai 16...auto pu me enoxlei perissotero ap ola einai h kritiki k o ratsismos..giati oso kai na prospathw na to apofigw..h erwtish ti exeis ekei katadaei kurastiki..tosa xronia exw n paw gia banio k pigenw mono me tous goneis mou h ton ksaderfo mou se merh xwris kosmo giati drepomai..kserw oti einai ipervoliko alla exw leukh s megalo vathmo st podia k sts agwnes..eixa kai sto prosopo alla me fototherapies stin neotis ena kedro sto sidagma figan..den kserw an tha ksanavgun..to mono pou thelw einai epitelus to kalokairi n mhn m rwtane den zestenese m t makrimanika..n foraw oti thelw xwris provlima kai na borw na pigenw gia banio me tous filous mou..kai epidi o aerografos kai ta automavristika m fanikan kales idees..thelw n m peite p borw n vrw automavristika gt iparxun polla eidi stn loreal..kai an ksevafun me to nero ths thallassas k posh wra kratane..euxaristw poli ...kai eilikrina xairomai pu iparxun atoma p borw na sizitisw xwris na drepomai..aut pou prepei n prospathisume einai n apofigume to anxos gt etsi h leukh eksaplwnete pio pl..k oso g ts therapies m votana kai xapia k aloifes mhn akusete pote kanenan giatro...exw kosdepsei m tous goneis m ipervolika polla xrhmata xwris kanena apotelesma..auto p voithise pragmatika htn to kedro neotis xwris kapoio ikanopoihtiko apotelesma alla voithise..tulaxiston sto proswpo mou..geia sas..kai an boreite apadiste mou g tn aerografo k t automauristika

mikestav

an gnorizei kapios ean iparxi praktiki iatriki tis leukis,parakalo stilte mou imail sto tdm-mike@hotmail.com prin apo 15xronia ipirxe enas {praktikos sto kolonaki} pou therapeve tin leuki me praktiko tropo 100% parakalo polli an gnorizei kapios apo esas tha ithela na me enimerosete sto imail mou, sas euxaristo poli. mixalis

anako

Μαρία διάβασε το μήνυμά μου από τις 26 Μαϊου για να δεις λεπτομέρειες του προϊόντος SUBLIME BRONZE της LOREAL. Δεν βγαίνει στα ρούχα καθόλου, απλά όταν κάνεις μπάνιο θα σκουπίζεσαι ταμποναριστά.Μην το τρίβεις πολύ.Όσο για τον αερογράφο,όταν έκανα στον γάμο μου έφυγε σε 10 με 15 ημέρες περίπου αλλά ήταν λίγο ταλαιπωρία γιατί πρέπει να πάς σε ινστιτούτο , να περιμένεις να στεγνώσεις πριν φορέσεις ρούχα,κ.τ.λ.Ενώ το LOREAL το κάνεις οποιαδήποτε στιγμή, εγώ ψεκάζομαι πριν κοιμηθώ.Βέβαια τα αποτελέσματα τα βλέπεις μέσα σε 10-12 ώρες.Δεν χρωματίζεται αμέσως το δέρμα.Να το βάζεις 1 μέρα πριν για να πας την άλλη μέρα, παραλία, σχολείο , βόλτα κ.τ.λ.Καλή επιτυχία.

avatar

Sissi, to skeyasma 'Biomelanin" einai ths Biosline kai apoteleitai apo meigma vitaminon kai L-tyrosinhs, ousias pou diageirei thn paragogh melaninhs. Tha prepei na pairneis mia kapsoula thn hmera meta to faghto. Kostizei peripou 25euro kai veltionei aisthita tis leukes plakes prosferontas parallhla kai omorfo maurisma.Kala apotelesmata!

avatar

Kalimera sas...

anastasia se euxaristo gia tis plirofories tha ta dokimaso auta tis Loreal.

Maria min apogoiteuese, ne ine poli kourastiko to kalokeri to katalavenoume oloi alla den tha prepi na to vazis kato. Exoume auti tin idieterotita ke mathenoume na zoume me auti. Den ine pada eukolo, alla tha prepi na pistepsis ston euato sou ke na to apodektis, den ise mono i leuki ime sigouri oti tha exis ke para polla alla thetika pragmata sto xaraktira sou.

Exallou pleon me ola auta ta auto mauristika ke ton aerografo - diavase ta parapano minimata- ginode pio eukola ta pragmata. Min xexnas oti iparxi ke monada ipostirixis stou siggrou.

prospathisoume na kanoume mono thetikes skepsis, den ine pada eukolo ke ego tis teleutees meres anakalipsa mia mikri kilida koda sto stoma mou ke exo frikari, alla...

filia ke euxaristo pou me akoute...

avatar

Geia sas kai apo mena,eimai 33 etwn.To poso thema taboo theoreite i leuki stin ellada fainetai kai apo ta group sto facebook pou eno grafontai 100ades anthropoi pou apoktoun gnorimia me allous pou exoun to idio provlima anamesa tous den yparxei kanenas ellinas.Egw pantos exw psaksei to thema tis leukis oso ligoi stin ellada kai thelo na gnoriso allous omoiopatheis mou na antallaksoume apopseis..An theletai na epikoinonisetai mazi mou steilte mou sto e_mail: christrk95@gmail.com

avatar

Geia sas kai apo mena eimai 33 etwn.To poso thema taboo theoreite i leuki stin ellada fainetai kai apo ta group vitilligo(leuki)sto facebook pou enw grafontai 100ades anthropoi(kai apoktoun gnorimia atoma me to idio provlima kai to moirazontai) anamesa tous den einai kanenas ellinas.Ego pantos exo psaksei oso ligoi se oli tin ellada to thema tis leukis.Tha ithela na gnoriso alla atoma me to idio provlima na antallaksoume apopseis.An thelei kapoios na epikoinonisei mazi mou mporei na steilei sto e-mail:christrk95@gmail.com

avatar

Geia sas kai apo mena,eimai 33 etwn.To poso thema taboo einai i leuki stin ellada fainetai kai apo ta group vitilligo(leuki) sto facebook opou grafontai 100ades atoma(Kanoun gnorimies me alla atoma pou exoun to idio provlima kai to moirazontai)kanenas omos apo ellada.Egw pantos exw psaksei to thema tis therapeias oso elaxistoi stin ellada kai tha ithela na exw epikoinonia me atoma pou exoun to idio provlima.Geia epikoinonia mporeite na mou steilete e-mail:christrk95@gmail.com

avatar

ΓΡια σΡ ΟŒΞ»ΞΏΟ…Ο‚ ! Ξ?ποφέρω ΞΊΞΉ Ργώ Ξ±Ο€ΟŒ λΡύκη ΞΊΞ±ΞΉ Ο€ΟΟŒΟƒΟ†Ξ±Ο„Ξ± Ξ΅Ο€ΞΉΞΊΞΏΞΉΞ½ΟŽΞ½Ξ·ΟƒΞ± ΞΌΞ΅ ΞΌΞΉΞ± Ρταιρία στην Ινδία τηn Ayurhealthline Ξ³ΞΉΞ± την οποία διάβασα κάποια καλά ΟƒΟ‡ΟŒΞ»ΞΉΞ± σΡ μΡρικά ΞΎΞ­Ξ½Ξ± fora. Αυτοί διαθέτουν Ξ­Ξ½Ξ± Anti-vitiligo kit ΞΊΞ±ΞΉ Ρπίσης έχουν ΞΊΞΉ Ξ­Ξ½Ξ±Ξ½ Ξ³ΞΉΞ±Ο„ΟΟŒ ΞΌΞ΅ τον οποίο μπορΡίς Ξ½Ξ± ΞΌΞΉΞ»Ξ?σΡις ΞΊΞ±ΞΉ Ξ½Ξ± σου λύσΡι απορίΡς. Σκέφτομαι Ξ½Ξ± δοκιμάσω.Ξ— προσέγγισΞ? τους Ρίναι κατά κάποιο Ο„ΟΟŒΟ€ΞΏ ολιστικΞ? ΞΊΞ±ΞΉ δΡδομένης της υποτιθέμΡνης φύσης της λΡύκης,ίσως Ξ½Ξ± Ξ΄ΞΏΟ…Ξ»Ξ­ΟˆΞ΅ΞΉ. ΞˆΟ‡Ξ΅Ο„Ξ΅ ΞΌΞ?πως ακούσΡι σχΡτικά; Αν τΡλικά το αποφασίσω ΞΈΞ± σας Ξ΅Ξ½Ξ·ΞΌΞ΅ΟΟŽΟƒΟ‰ Ο€ΟŽΟ‚ πάνΡ τα πράγματα.

Καλό κουράγιο ΞΌΞ΅ τη ΢έστη!

avatar

geia sas k apo mena...eimai 31xr k exw leuki apo ta 13 mou...piga se giatrous alla tpt...akousa gia botana dokimasa merika alla tpt...mipws mporei kaneis na me boithisei?exw sta xeria k sto mati k fainetai asxima.euxaristw

avatar

Geia sas, omoiopathis 4-5 xronia, 24 xronwn. Ekana therapia sto neotis stin athina (menw Thessaloniki). Mesa apo suzitiseis eixa akousei gia sena Anastasia. Nomiza eimai o monadikos trelos pou kanei 13 wres taksidi aythimerwn gia 10 lepta therapia. Eixa kala apotelesmata sta matia an kai pigaina 1 fora ti vdomada anti gia 2 pou proteinetai. Ta kala apotelesmata ta eida kata to telos tis therapias otan (paroti mou to apagorepsan) pigaina syxna stin paralia. O HLIOS voithaei. Fetos, meta apo 2 xronia apo ti therapia, exw mazepsei ksana xrimata kai skeftomai na ksanapaw. Pairnw kapoies vitamines kai tha ksekinisw foliko oksi (folic acid). Pairnw polla antiokseidwtika kai tha arxisw tis polles piperies. Piperini de katafera na vrw sti thessaloniki. An gnwrizei kapoios as epikoinwnisei mazi mou sto odyodyodys[@]yahoo.com. DEN to goustarw kai tha to dioksw apo panw mou. Exei k o mpampas mou. Exw dokimasei to proion tis Kouvas (exw 3 mpoukalakia) alla den eida apotelesma. Episis dokimasa Vitix xwris apotelesma. Omoiopathitiki xwris apotelesmata. Den exw thiroeidi. Exw kanei super analiseis aimatos k to mono periergo itan ipsila triglikeridia (imoun foititis k etroga polla apeksw).

Tha ithela na epikoinwnisw me tous perissoterous apo sas na antallaksoume apopseis.

avatar

Geia sas, omoiopathis 4-5 xronia. Ekana therapia sto neotis stin athina (menw Thessaloniki). Mesa apo suzitiseis eixa akousei gia sena Anastasia. Nomiza eimai o monadikos trelos pou kanei 13 wres taksidi aythimerwn gia 10 lepta therapia. Eixa kala apotelesmata sta matia an kai pigaina 1 fora ti vdomada anti gia 2 pou proteinetai. Ta kala apotelesmata ta eida kata to telos tis therapias otan (paroti mou to apagorepsan) pigaina syxna stin paralia. O HLIOS voithaei. Fetos, meta apo 2 xronia apo ti therapia, exw mazepsei ksana xrimata kai skeftomai na ksanapaw. Pairnw kapoies vitamines kai tha ksekinisw foliko oksi (folic acid). Pairnw polla antiokseidwtika kai tha arxisw tis polles piperies. Piperini de katafera na vrw sti thessaloniki. An gnwrizei kapoios as epikoinwnisei mazi mou sto odyodyodys[@]yahoo.com. DEN to goustarw kai tha to dioksw apo panw mou. Exei k o mpampas mou. Exw dokimasei to proion tis Kouvas (exw 3 mpoukalakia) alla den eida apotelesma. Episis dokimasa Vitix xwris apotelesma. Omoiopathitiki xwris apotelesmata. Den exw thiroeidi. Exw kanei super analiseis aimatos k to mono periergo itan ipsila triglikeridia (imoun foititis k etroga polla apeksw). Tha ithela na epikoinwnisw me tous perissoterous apo sas na antallaksoume apopseis.

odyodyodys

Geia sas, omoiopathis 4-5 xronia. Ekana therapia sto neotis stin athina (menw Thessaloniki). Mesa apo suzitiseis eixa akousei gia sena Anastasia. Nomiza eimai o monadikos trelos pou kanei 13 wres taksidi aythimerwn gia 10 lepta therapia. Eixa kala apotelesmata sta matia an kai pigaina 1 fora ti vdomada anti gia 2 pou proteinetai. Ta kala apotelesmata ta eida kata to telos tis therapias otan (paroti mou to apagorepsan) pigaina syxna stin paralia. O HLIOS voithaei. Fetos, meta apo 2 xronia apo ti therapia, exw mazepsei ksana xrimata kai skeftomai na ksanapaw. Pairnw kapoies vitamines kai tha ksekinisw foliko oksi (folic acid). Pairnw polla antiokseidwtika kai tha arxisw tis polles piperies. Piperini de katafera na vrw sti thessaloniki. An gnwrizei kapoios as epikoinwnisei mazi mou sto odyodyodys[@]yahoo.com. DEN to goustarw kai tha to dioksw apo panw mou. Exei k o mpampas mou. Exw dokimasei to proion tis Kouvas (exw 3 mpoukalakia) alla den eida apotelesma. Episis dokimasa Vitix xwris apotelesma. Omoiopathitiki xwris apotelesmata. Den exw thiroeidi. Exw kanei super analiseis aimatos k to mono periergo itan ipsila triglikeridia (imoun foititis k etroga polla apeksw). Tha ithela na epikoinwnisw me tous perissoterous apo sas na antallaksoume apopseis.

avatar

Εδώ και 3 χρόνια ταλαιπωρούμαι κι εγώ με τη λεύκη εφαρμόζοντας πανω μου ότι κυκλοφορεί στην αγορά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει δοκιμάσει κανείς τα σκευάσματα Elidel & Protopic? Μου τα εδωσε ο γιατρός να τα εφαρμόσω κατω απο τα μάτια που εντοπίζεται κυρίως η λεύκη μου, αλλά διάβασα ότι ευθύνονται για δημιουργία δερματικού καρκίνου και τελικά δεν τα εχω δοκιμάσει ακόμα. Μπορεί να με ενημερώσει κάποιος εάν ειναι αποτελεσματικά και αν ευσταθούν οι κριτικές αυτές.

avatar

Kalimera, den to katalava auto pou kanis odys. Ti akrivos ine? ego dokimasa ta automauristika, poli plaka, den ta katafera kala opote exo ena podi kafe ke ena aspro...

Ti tha legate kapia stigmi na kanonisoume na vrethoume osoi exoume autes tis anisixies? tha itan voithitiko i oxi?

filia theoni

anako

Οδυσσέα από την προσωπική εμπειρία που είχα στα Neotis δεν νομίζω οτι άξιζε η ταλαιπωρία ούτε βέβαια τα χρήματα, τα οποία ήταν πάρα πολλά για το δικό μου βαλάντιο.Αφού έχεις μαζέψει χρήματα με μεγάλο κόπο από ότι μου είπες δεν σε συμβολεύω να ξαναπάς.Εγώ είμαι ευχαριστημένη με το αυτομαυριστικό που χρησιμοποιώ.Δεν μένεις και στην Αθήνα ώστε να σου είναι εύκολο.Εγώ είχα ταλαιπωρηθεί υπερβολικά από τις μετακινήσεις κάθε Παρασκευή. Καταλαβαίνω οτι είσαι νέος και δεν σου αρέσει καθόλου η διχρωμία αυτή αλλά δοκίμασε κάποιο αυτομαυριστικό κι αν δεν ικανοποιηθείς καθόλου, αποφάσισε.

avatar

Kalispera! Simera sas anakalipsa.. eimai k gw mia apo sas ta teleftaia 5-6 xronia. Eimai 26 xronwn k exw se polla simeia se olo to swma, kiriws sta akra k pleon k sto proswpo. exw dokimasei arketa alla xwris apotelesma.. edw k 2 xronia kanw k omoiopathitiki alla to mono pou vlepw einai oti exei stamatisei na eksaplwnetai ston vathmo pou ginotan ta proigoumena xronia.. kati pou mporei na einai entelws simptwmatiko. apla se voitha sto psixologiko kommati. osous exw gnwrisei k to psaxnoun mou lene dn apodidei tpt. gnwrisa k kapoia pou eixe ftasei mexri tin Kouva, alla k afti xwris apotelesma. Apofasisa na to antimetwpisw mono kaliptika.. 3 mines ton xrono einai to megalitero provlima gia mena... to xeimwna dn me enoxlei poli. pros to paron to palevw me kaliptika adiavroxa makeup (tis Vichy poli kalo). Alla einai ligo vareti diadiakasia k psaxnw kati pio monimo. Xthes piga k dokimasa to monimo makigiaz se ena simeio na dw pws einai. I prwti entipwsi einai kali, alla prepei na perasoun kapoies meres gia na dw pws tha einai. Krataei peripou 3 xronia mou eipan. Dn tha stamatisw pote na psaxnw liseis gi'afto pou egw thewrw provlima - estw k apla emfanisiako. Alla to vlepw pleon xalara xwris na mou xalaei tin diathesi, to xw apodextei oso mporw (isws ofeiletai k stin omoiopathitiki). Xarika poli pou diavasa apopseis apo allous.. einai simantiko na moirazomaste afta pou mas apasxoloun!

koninapap

Kalispera! Simera sas anakalipsa.. eimai k gw mia apo sas ta teleftaia 5-6 xronia. Eimai 26 xronwn k exw se polla simeia se olo to swma, kiriws sta akra k pleon k sto proswpo. exw dokimasei arketa alla xwris apotelesma.. edw k 2 xronia kanw k omoiopathitiki alla to mono pou vlepw einai oti exei stamatisei na eksaplwnetai ston vathmo pou ginotan ta proigoumena xronia.. kati pou mporei na einai entelws simptwmatiko. apla se voitha sto psixologiko kommati. osous exw gnwrisei k to psaxnoun mou lene dn apodidei tpt. gnwrisa k kapoia pou eixe ftasei mexri tin Kouva, alla k afti xwris apotelesma. Apofasisa na to antimetwpisw mono kaliptika.. 3 mines ton xrono einai to megalitero provlima gia mena... to xeimwna dn me enoxlei poli. pros to paron to palevw me kaliptika adiavroxa makeup (tis Vichy poli kalo). Alla einai ligo vareti diadiakasia k psaxnw kati pio monimo. Xthes piga k dokimasa to monimo makigiaz se ena simeio na dw pws einai. I prwti entipwsi einai kali, alla prepei na perasoun kapoies meres gia na dw pws tha einai. Krataei peripou 3 xronia mou eipan. Dn tha stamatisw pote na psaxnw liseis gi'afto pou egw thewrw provlima - estw k apla emfanisiako. Alla to vlepw pleon xalara xwris na mou xalaei tin diathesi, to xw apodextei oso mporw (isws ofeiletai k stin omoiopathitiki). Xarika poli pou diavasa apopseis apo allous.. einai simantiko na moirazomaste afta pou mas apasxoloun!

avatar

Korina kalimera ti ine auto gia to monimo makigiaz? pou piges? ine san tatoo? pes mas merika pragmata parapano. euxaristo

avatar

Γεια σε ολους, εχω δει αυτο το blog εδω και ενα χρονο,"πηρε μπροστα" τελευταια, καλο αυτο!Νομιζω οτι ηρθε η ωρα να δημιουργηθει και ενας ΣΥΛΛΟΓΟΣ επιτελους,αφου η κατασταση μας αυτη μας κανει μια ιδιαιτερη ομαδα του κοινωνικου συνολου,οπως αλλες...

Ετσι,κανεις δεν θα μπορει πια να προτεινει "σιγουρα αποτελεσματα" που κοστιζουν αρκετα μεχρι να αποδειχτουν ανεπαρκη!

Το'χω ψαξει σε βαθος...τοσο βαθεια,μεχρι τα αδυτα της ψυχης του γιατρου που μου μιλαει προσπαθωντας να με πεισει να κανω σολαριουμ στο "Συγγρος",και τον αλλον που θελει να με στειλει στα λειζερ...ενα κοινο εχουν οι δυο τους:Ξερουν οτι δεν θα γινει τιποτα... Εγω το ειδα στα ματια τους το ψεμα...αλλοι παλι βλεπουν ελπιδα...! Το μονο που κερδισα εδω και 28 χρονια,ειναι φωτοευαισθησια ως παρενεργεια απο τα χαπια που μου εδιναν καποτε...

Να'στε σιγουροι οτι οταν μια θεραπεια λειτουργησει απολυτα,θα το μαθουμε ολοι αμεσως και με αποδειξη... Μεχρι τοτε υπαρχει ΜΟΝΟ η λευκανση κατα την λευκης...

Και γι'αυτο (απ'οσο ξερω,αν κανω λαθος διορθωστε με) λειτουργουν μονο τα σκευασματα με υδροκινονη (hydroquinone) της οποιας η χρηση σε σκευασματα ειναι απαγορευμενη στην ΕΕ,με την υπονοια καρκινογενεσεων η προκληση αλλων δερματικων παθησεων...

Εχει γινει θεμα ασχημα τελευταια η λευκη... Μολις πριν λιγο,γνωστο καναλι με προσβαλε και με μειωσε για μια ακομη φορα...(το συγκεκριμενο το'χει παρακανει πια)

Τους απαντησα καταλληλως εκ μερους ολων μας, και τους ενημερωσα οτι αν δεν ζητησουν δημοσια συγνωμη για την παραπληροφορηση λογω ημιμαθειας τους(επανορθονωντας τα λαθος λεγομενα τους),θα πρεπει να αρνηθουν να την ζητησουν και στο δικαστηριο!

Για να δουμε...

avatar

Γεια σας παιδιά. Χάρηκα πολύ που σας βρήκα, να μπορώ και εγώ να επικοινωνώ με κάποιους ανθρώπους με το πρόβλημα αυτό. Έχω μια κόρη 15 χρονών. Πρωτοεμφάνισε λεύκη πριν 5 χρόνια περίπου (κληρονομικό) κάτι μικρές κηλίδες στο πρόσωπό της. Επισκέφθηκα έναν γιατρό στην Αθήνα ο οποίος μας έδωσε την αλοιφή elidel, μας είπε να τη βάζει κάθε βράδυ. Τα αποτελέσματα βάζοντας την αλοιφή ήταν πολύ καλά, εξαφανίσθηκαν τελείως τα σημάδια. Είχε να παρουσιάσει λεύκη εδώ και 2 χρόνια περίπου. Πριν μια εβδομάδα και ενώ ετοιμαζόταν να πάει εκδρομή, εμφανίσθηκε πάλι μια μικρή κηλίδα πάνω από το βλέφαρό της, (ξεκινήσαμε και πάλι την θεραπεία), «θα σας ενημερώσω αν και αυτή τη φορά θεραπευτεί». Δυστυχώς η κόρη μου είναι πολύ ευαίσθητη και έχει πολύ άγχος για όλα&Προσπαθούμε να της δώσουμε να καταλάβει ότι υπάρχουν πολύ χειρότερες ασθένειες και να ζήσει με αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το οποίο έχει μόνο μορφή αισθητικής. Δεν καταλαβαίνει, είναι σε μια ηλικία πολύ ευαίσθητη που πρέπει να ντυθεί, να βγει, να αρέσει&Πρέπει να το πολεμήσετε&μόνοι σας ο καθένας, να ζήσετε μ αυτό, δεν τελειώνει η ζωή επειδή στο σώμα σας υπάρχουν κηλίδες άσπρες. Υπάρχουν πολλά ωραία πράγματα στη ζωή που μπορείτε να γευτείτε, να απολαύσετε, να μοιραστείτε&ΖΗΣΤΕ!!

avatar

Kalispera ,ime 25xronon me lene gianni, edo kai mia evdomada mou emfanistike kai mena leuki se apokrifo simio. Exo paei se pollous giatrous o kathenas me diaforetiki therapia , alloi protinoun farmaka , alloi laser , alloi fototherapeies klp .To mono pou thelo na matho ine an prokite na stamatisei kai dn emfanistei kapou allou.An exete akousei apo kapion allo oti emfanistike kapou k dn ksanavgike .Diaforetika na to paro apofasi kai na matho na ziso me auto giati apo ti vlepo kai diavazo dn iparxei kapia sigouri therapeia , i moni sigouri ine na to dextoume opos exei oso diskolo kai na ine . Euxaristo gia to xrono sas,

Yannis

koninapap

theoni... to monimo makigiaz einai kati san tatoo. dn to kanoun oloi gia kalipsi lefkis alla vrika kapoio atomo na to kanei. to dokimastiko dn pige toso kala... alla dn itan k i katallili periodos na to kanw.. tha to dokimasw pali xeimwna.. isws einai kalitero. Dokimasa omws to mavrisma me aerografo k me enthousiasan ta apotelesmata! mporei na min einai kati monimo alla estw k gia ligo.. exei apotelesma! Lenna kserw oti i omoiopathitiki voithaei sto na eksafanistei i lefki se paidia pou molis tin emfanisan! egw distixws argisa na anakalipsw tin omoiopathitiki.. proteinw na pas tin kori sou oso einai nwris.. dn exeis na xaseis kati! tha tin voithisei k genikotera.. Yanni kaneis dn tha mporesei na sou dwsei sigouri apantisi gia to ti tha ginei.. iparxoun periptwseis pou emfanisan lefki k meta etsi apla eksafanistike.. sigkekrimena o pateras mou pou eixe sta xeria k simera dn exei katholou.. alla to exw akousei k gia allous..

avatar

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΛΕΟΝ..ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΤΟ M.JAKSON ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ SΤAR ΕΙΧΕ ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΑΝΕ ΛΕΥΚΑΝΣΗ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ...ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΖΩΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ( ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΡΕΜΑ) ΑΠΟΡΡΟΦΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΝΕΦΡΟΙ ΚΤΛ....ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΛΑΝΙΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.....ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ!!ΒΡΕΘΗΚΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ...ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ....ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΗΤΑΝ 35 ΧΡΟΝΙΑ...ΜΙΑ ΖΩΗ.ΑΠΟ ΤΑ 35 ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΠΑΛΙ ΣΤΑ 70 ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΧΗΜΑ!ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ... ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΩΣΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΑ ΣΠΙΤΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ...ΓΙΑΤΙ?ΕΦΥΓΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΑΕΡΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΙΑΘΕΣΗ..ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΛΛΟΥ ΞΕΒΑΦΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΧΑΛΙΑ..ΕΤΡΙΒΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΟΡΓΗ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΧΛΩΡΙΝΗ..ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΗ Η ΒΛΑΚΕΙΑ..ΑΛΛΑΞΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΠΟΥ ΕΦΤΥΧΩΣ ΠΡΟΝΝΟΗΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ..ΟΜΩΣ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ!ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΛΕΩ ΣΧΕΔΟΝ ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΗΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ LOREAL ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΟΤΙ ΠΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟΒΓΑΛΜΕΝΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ..ΟΚ ΕΚΑΝΑ ΑΚΟΜΗ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΕΕΣ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΤΩΡΑ ΝΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΚΩΣ ΧΑΛΑΣΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ...ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΝ.ΣΩΣΤΟ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ!!!ΘΑ ΖΗΣΟΘΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ..ΦΙΛΗ ΚΟΡΙΝΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ...ΘΕΛΩ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΤΛ ΟΛΑ ΔΗΛΑΔΗ.....ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.ΣΗΜΕΡΑ ΗΜΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ ΚΑΤΑΘΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΙΞΑ ΙΓΟ ΣΥΓΝΩΜΗ,ΟΜΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΙΣ ΦΡΙΚΕΣ ΜΑΣ.ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΓΙΑ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΩΧΝΩ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ... ΤΟ ΨΑΧΝΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΟ.....ΤΗΕΟΝΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΥΤΟ.....ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!

avatar

Γειά σας παιδιά. Είχα γράψει πριν λίγο καιρό για την κόρη μου, η οποία παρουσίασε λέυκη πάνω από το βλέφαρό της και ότι θα ακολουθούσε την θεραπεία με την αλοιφή elidel.Σας είχα υποσχεθεί ότι θα σας ενημερώσω αν και αυτή τη φορά θα θεραπευτεί.ΝΑΙ λοιπόν ύστερα από τρείς εβδομάδες και βάζοντας καθημερινά κάθε βράδυ εξαφανίστηκε.Ευχαριστώ για το χρόνο σας. ΛΕΝΑ

avatar

kalispera se olous...onomazomai antonis kai meno sthn athina....antimetopizo kai ego ena mikro problima oxi omos me tin leuki...exo giroideis alopekia....psaxno mipos iparxei kapioa lusi se auto to thema kai etsi epesa stin selida auti...ksero pos kai i leuki einai diskoli,omos otan emfanisa ta prota simadia tis alopekias ens filos mou sistise ena giatro...ton k.stratigo sto kolonaki...eixe i kori tou leuki se mikri ilikia kai mou eipe pos tin giatrepse...xreiastikan omos arketa xrimata gia tin epoxi ekeini...to farmako an thumamai kala irthe apo ameriki kai itan se peiramatiko stadio...kostise polla kai me euthini tou filou mou to farmako irthe...to koritsaki tote prepei na itan to polu 10 xronon....simera i kopela einai 22 kai den exei kanena simadi...eixe sta xeria stous agkones,sta gonata.kai sta matia...den thelo na doso tin entiposi pos uparxei to farmako tis giatria...to mono pou mporo na boithiso einai na sas doso to til tou giatrou kai na tou kanete mia episkepsi....210-3635150...tora einai o gios tou dioti o pateras apebiose...kai den eimai sigouros kata poso gnorizei...me kathe epifilaksi sas euxomai na breite lisi....

avatar

Kalispera se olous. Grafw me latinikous xaraktires giati kammia fora de diabazontai auta pou grafw. Eixa grapsei prin kairo oti 8a jekinousa mia therapeia me Agiouberdika proοonta (Antivitiligo kit app thn www.ayurhealthline.com). Jekinisa pragmati stis 19 Iouliou. Eimai polu euxaristimeni giati hdh arxisan na epanaxrwmatizontai (repigmentation) oi leukes mou khlides (sta xeria kai sto eswteriko twn mhrwn). Epipleon, ais8anomai kai swmatika polu kalutera, dhladh exw megalyterh antoxh (exw 3 paidia opote katalabainete pws einai h katastash), koimamai kalutera kai genika niwthw eyejia. O giatros me ton opoio milaw syxnotata apo thn Ayurhealthline einai polu synephs kai asxoleitai enw to kostos 8a deite pws einai elaxisto. Ayto omws pou xreiazetai einai synepeia sth 8erapeia, ypomonh kai aisiodojia pou egw omologw oti ta eixa (isws ek fysews alla kai giati pisteuw stous Indous kai thn paradosh toys). Pisteuw pws akoma ki an den ejaleif8oun oles oi leukes khlides mou, 8a 8erapeutei h AITIA pou epefere to problima auto (anosopoihtiko systhma, stress klp.).

Auta gia enimerwsi. Euxomai na pate oloi kala o,ti ki an epilejete.

avatar

Καλησπέρα σε όλους.Μπαίνω πρώτη φορά στη σελίδα σας γιατί ΤΩΡΑ χρειάστηκε να ψάξω γι'αυτή την πάθηση.Το παιδί μου είναι 3 χρονών και παρουσίασε κάτι μικρές κοιλίδες άσπρες, στα χέρια και τα πόδια. Ο γιατρός μου είπε,ότι φαίνεται να υπάρχει προδιάθεση για Λεύκη.Προς το παρών την έδωσε μια αλοιφή για να δει αν θα μαυρίσουν εκείνα τα σημεία. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζει κανείς, αν μπορεί να εμφανιστεί Λέυκη σε τόση μικρή ηλικία.στε Να είστε καλά που γράφετε τόσο αναλυτικά σχόλια περί αυτού, γιατί κανένας γιατρός δεν θα άντεχε να ακούσει τόσες πολλές ερωτήσεις.Ευχαριστώ..

avatar

Παιδιά υπομονή η ομορφιά των ανθρώπων κρύβεται αλλού, πιστεύω ότι όλες οι θεραπευτικές αγωγές είναι αναποτελεσματικές.Αυτό που έχω διαπιστώσει, όπως και άλλες ασθένειες έτσι και αυτή έχει έναν σοβαρό εχθρό το γέλιο και την ελπίδα, μην μένετε μόνοι και μην το σκέφτεστε.Η ζωή είναι ωραία έστω και αν μας στερεί λίγη απο την γοητεία μας.

avatar

Παιδιά υπάρχει θεραπεία, όπως όλες οι ασθένειες έτσι και αυτή έχει εχθρούς, το γέλιο, την ελπίδα, την αισιοδοξία, μην μένετε μόνοι, μην το σκέφτεστε πολεμίστε το απο μέσα, ο άνθρωπος είναι πολεμική μηχανή. Η ζωή είναι ωραία έστω και αν μας στερεί λίγο απο την ...γοητεία μας φιλιά σε όλους

avatar

geiasas kai apo mena.synadelfos kai ego opos katalabate,klhronoomhki.sas katalabeno olous.ta teleytea2 xronia arxise naemfanizete sta xilia omologo oti hne pio dhskola tora cixologika.ala prospa8o ti alo mporhs na kanhs exo kai sta xeria PIO POLH, PODIA ,KAI SE ALA SHMIA.H MONAXIA HNE TO PIO DHSKOLO SAYTO,H PIO POLH DEN MPOROUN NA MAS KATALABOUNE DEN MPOROUN NA ANTILIFTOUN POS HNE.XEKHNHSA MIA 8ERAPIA PROTH FORA STHN ZOH MOU TO KALOKAIRI ALA STAMATHSA GIATI 8EORO OTI HNE ADIKOS KOPOS,PISTEYO XORIS ANXOS GIA TO AYRIO XORIS STRES POLY KALH DIATROFH KAIKATANOHSH APO TON AN8ROPO SOU KATI MPORH NA GHNI.GIAYTO ENO8HTE KAI EPIKINONHSTE HMASTE MONOI MAS EKEI EXO. H ZOH EINAI ORAIA PANTOU KAI PANTA

avatar

Καλησπέρα , θα ήθελα να μου πει κάποιος αν γνωρίζει την συχνότητα που εμφανίζονται τα σημάδια της λεύκης!Δηλαδή μπορεί μέσα σε μία νύχτα να γεμίσεις ολόκληρος ή παίρνει κάποια χρόνια - μήνες -μέρες ? Ευχαριστώ εκ'των προταίρων!

avatar

gia sou johh kalh xronia.exartate se alous grhgora se alous siga siga.h trofh ths hne h stenaxoria to exo parathrhsh

avatar

geia sou sofia kalh xponia xpronia,xronia kala se sena kai thn oikogeneia sou.les giaythn thn alhfh thn kafe kai ta xapia.

avatar

Kalispera ke apo emena Kali xronia euxome. Sophia i therapia pou kanis ine me xapia? ke ta paragelnis meso internet? euxaristo

avatar

pedia exo ke ego lefki den estanome katolou kala me ayto idika ston tomea ton sintrofon iparxi kati apotelesmatiko

avatar

Geia sas..pasxw apo leukh k tha h8ela plhrofories gia thn 8erapeia ths apo kapoion pou na exei 8erapeytei..

avatar

geiasas paidia kai egw exw leukh apo thn pempth dimotikou.eimai 18 twra kai parathrw pws ginetai pio entono oso pernoun ta xronia.8a sas pw kati me kathe epifila3h den eimai sigouros kai to tonizw auto alla exw akousei gia mia 8erapeia sthn CUBA den eimai sigouros akoma to psaxnw.

avatar

"therapeies" iparxoun alla to kata poso tha exoun apotelesma den to kserei kaneis.o kathe anthropos exei diaforetiko organismo(etsi toulaxiston pisteuo ego).oson afora to monimo make-up den brika tpt mexri tora.i "idea" auti me irthe blepontas kapia sites eksoterikou, isos ekei na exoun proxorisei pio poli sto thema tis "kalipsis" apla ton leukon kilidon(ilikrina den ksero,kai ta aglika mou einai liga). an kapios pou kserei kalitera aglika dei ikserei paromoia site,kalo tha itan na ta grapsei edo i as kanei kai kapia metafrasi an ginete sta ousiasttika simeia.enoeite oti sinexizoume na elpizoume gia to kalitero kai prosopika den eimai diatethimenos na ftaso se oikonomiki katastrofi i na vgalo kai karkino(tropos tou legein) stin prospatheia na therapeuto apo tin leuki....

avatar

Καλημέρα έχω ΞΊΞ±ΞΉ Ργώ το ίδιο Ο€ΟΟŒΞ²Ξ»Ξ·ΞΌΞ± ΞΌΞ΅ ΟŒΞ»ΞΏΟ…Ο‚ Ρσάς .ΞšΞ±Ο„ αρχΞ?Ξ½ ,ΞΈΞ± Ξ?θΡλα Ξ½Ξ± σας πω ΟŒΟ„ΞΉ Ξ½Ξ±ΞΉ μΡν ,ΟŒΟ€Ο‰Ο‚ ΞΊΞ±ΞΉ ΡσΡίς ,έτσι ΞΊΞ±ΞΉ Ργώ ,το αναφέρω σαν Ο€ΟΟŒΞ²Ξ»Ξ·ΞΌΞ± , αλλά στην ουσία Ρίναι μόνο Ξ­Ξ½Ξ± ΞΏΟ€Ο„ΞΉΞΊΟŒ ΞΈΞ­ΞΌΞ± . Ξ?ΞΏ έχω Ξ±Ο€ΟŒ 14 Ο‡ΟΞΏΞ½ΟŽΞ½, Ρίναι ΟƒΟ‡Ξ΅Ξ΄ΟŒΞ½ ΟƒΟ„Ξ±ΞΈΞ΅ΟΟŒ, χωρίς Ξ½Ξ± έχΡι μΡγάλη έκταση ,κάτω Ξ±Ο€ΟŒ τα μάτια ,λίγο αριστΡρά ΞΊΞ±ΞΉ δΡξιά στο ΟƒΟ„ΟŒΞΌΞ± ,κάτω Ξ±Ο€ΟŒ το λαιμό ΞΊΞ±ΞΉ στα χέρια. Έκανα ΞΊΞ±ΞΉ Ργώ διάφορΡς προσπάθΡιΡς, ΞΌΞ΅ διάφορα φάρμακα τΡλικά, Ξ³ΞΉΞ± Ξ½Ξ± ΞΌΞ·Ξ½ σας κουρά΢ω Ο€Ξ?Ξ³Ξ± στο νοσοκομΡίο Ανδρέας Ξ£Ο…Ξ³Ξ³ΟΟŒΟ‚ ΞΊΞ±ΞΉ ΡκΡί ΞΌΞΏΟ… χορΞ?γησαν , ΞΌΞΉΞ± θΡραπΡία στην οποία μΡταξύ ,των Ξ±Ξ»ΞΏΞΉΟ†ΟŽΞ½ Ρίναι ΞΊΞ±ΞΉ Ξ· Protopic . Ξ— συγκΡκριμένη αλοιφΞ? ,Ρίναι φτιαγμένη Ξ³ΞΉΞ± άλλΡς δΡρματολογικές παθΞ?σΡις ΞΊΞ±ΞΉ ΟŒΞΌΟ‰Ο‚ έχΡι Ξ²ΞΏΞ·ΞΈΞ?σΡι ΞΊΞ±ΞΉ Ργώ προσωπικά ,το Ρίδα , σΡ Ρμένα , πολύ ΞΊΞ±ΞΉ στην λΡύκη. Χωρίς Ξ½Ξ± θέλω Ξ½Ξ± σας παρασύρω ΞΊΞ±ΞΉ ΡπΡιδΞ?, καταλαβαίνω Ξ±Ο€ΟŒΞ»Ο…Ο„Ξ± ΟŒΟ„ΞΉ ,όλοι θέλουν Ξ½Ξ± απαλλαγούν ,Ξ±Ο€ΟŒ Ξ±Ο…Ο„ΟŒ το πράγμα ,σας λέω τι Ρίδα Ργώ σΡ Ρμένα ,μΡτά Ξ±Ο€ΟŒ ΟƒΟ…Ξ½Ξ΄Ο…Ξ±ΟƒΞΌΟŒ κάποιον φαρμάκων. ΞœΟ€ΞΏΟΞ΅Ξ― Ξ±Ο…Ο„ΟŒ τα φάρμακα Ξ½Ξ± ΞΌΞΏΟ… Ξ­ΞΊΞ±Ξ½Ξ±Ξ½ Ρμένα καλό ,μπορΡί ΟŒΞΌΟ‰Ο‚ σΡ κάποιον άλλο Ξ½Ξ± φανούν αναποτΡλΡσματικά Ξ? ακόμα Ο‡Ξ΅ΞΉΟΟŒΟ„Ξ΅ΟΞ± βλαβΡρά ΞΊΞ±ΞΉ Ξ³ΞΉΞ± Ξ±Ο…Ο„ΟŒ ΞΈΞ΅Ο‰ΟΟŽ ΟŒΟ„ΞΉ το ΟƒΟ‰ΟƒΟ„ΟŒΟ„Ξ΅ΟΞΏ ,Ρίναι Ξ½Ξ± συ΢ητηθΡί ΞΌΞ΅ Ξ΄Ξ΅ΟΞΌΞ±Ο„ΞΏΞ»ΟŒΞ³ΞΏ. Ξ?ΞΏ ΟƒΞ·ΞΌΞ±Ξ½Ο„ΞΉΞΊΟŒΟ„Ξ΅ΟΞΏ πάντως Ρίναι, ΟŒΟ„ΞΉ ΞΌΟŒΞ»ΞΉΟ‚ Ρίδα, ΟŒΟ„ΞΉ υπάρχΡι κάποιο αποτέλΡσμα ,άλλαξΡ ΞΊΞ±ΞΉ Ξ· ΟˆΟ…Ο‡ΞΏΞ»ΞΏΞ³Ξ―Ξ± ΞΌΞΏΟ… ΞΊΞ±ΞΉ Ξ±Ο…Ο„ΟŒ ίσως ,ΞΌΞ΅ Ξ²ΞΏΞ?θησΡ ,ακόμη Ο€Ξ΅ΟΞΉΟƒΟƒΟŒΟ„Ξ΅ΟΞΏ.

avatar

na sas rwtisw..auti asthneia einai kollitiki???

avatar

καλημερα σε ολους σας λεγωμαι ευη σαμπαχ ειχα κι εγω παλια λευκη και την εχω ακομα αλλα σταθερη χαρη στην θεραπεια που εκανα τα φαρμακα τα παραγκελνα απο το φαρκειο καθε 2 εβδομαδες δεν υπαρχουν ελλαδα ειναι γαλικα και λεγωνται παμπα και μια αλοιφη δεν την θυμαμαι αλλα εκανε το θαυμαστης το σταθεροποιησε και δεν μεγαλοσε ποτε α!!! και μην το ξεχασω οταν θα κανετε την θεραπεια οχι στο ηλιο ετσι εχτος αν εχετε μακρια μαλια ι μεγαλο καπελο οκ

σας φιλω

avatar

Γειά σας, Είμαι 38 χρονών, και μου εμφανίστηκε λεύκη στην εφηβεία,μετά από ίωση με πολύ υψηλό πυρετό.Έτσι τουλάχιστον ερμήνευσε τις βιοχημικές εξετάσεις του ινστιτούτο παστέρ, και τη βιοψία που είχα κάνει πριν από κάτι χρόνια,στην κυρία ντόκτορ Αρώνη κατι.Δεν θυμάμαι τώρα άλλα στοιχεία της γιατί σταμάτησα να πηγαίνω, αλλά αν θέλει κάποιος, μπορώ να τα ψάξω. Ο λόγος που σταμάτησα, είναι ο γνωστός.Κατάλαβα ότι σύγουρη θεραπεία δεν εξασφάλιζε με τις αλοιφές και τις βιταμίνες που μου είχε γράψει, άσχετα απο τις δικές τις διαβεβαιώσεις.Επίσης διαβάζοντας τη συνταγογραφία του κάθε φαρμάκου,έμαθα ότι ήταν για άλλες ασθένειες αφενός και ότι επιβάρυναν πολύ το συκώτι.Επίσης η αντιμετώπιση της ήταν πολύ "ψεκάστε,σκουπίστε,τελειώσατε", αλλά για 10 λεπτά δώστε και την κατοσταρού σας. Και αν θέλετε και απόδειξη, εκατονείκοσι. Στα χρόνια αυτά που έχω λεύκη, έχω επισκεφτεί και διάφορους άλλους γιατρούς, με την ίδια ή ίσως παραπλήσια αντιμετώπιση. Δεν θυμάμαι δυστυχώς ονόματα. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι σύγουρη θεραπεία δεν υπάρχει, ότι και να υποστηρίζει ο κάθε ντόκτορ δερματολογίας.Συμβαίνει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά σε κάποιους ανθρώπους, αλλά είναι θέμα οργανισμού. Πριν τρία χρόνια, τυχαία μου διαγνώστηκε και υπερθυρεοειδισμός.Κανένας δερματολόγος δεν μου είχε συστήσει να κάνω εξετάσεις γι'αυτό, ούτε και για σακχαρώση διαβήτη.Από τότε έμαθα ότι είναι όλα αυτόνοσα και σχετίζονται.Θα πρέπει λογικά, όσοι έχουμε λεύκη να εξεταζόμαστε για τα παραπάνω νοσήματα επίσης. Νιώθω ότι θέλω να συναναστραφώ με άλλους ανθρώπους με λέυκη.Πρέπει να είναι ψυχολογικά θεραπευτικό.Αισθάνομαι ότι θα με βοηθήσει. Ίσως η δημιουργία συλλόγου για ψυχολογική υποστήριξη, αλλά και για υπέυθυνη ενημέρωση που προτείνει κάποιος yann στις 17 Ιουλίου 2009, είναι μία ιδέα που θα πρέπει να σκεφτούμε. Κλείνοντας, να ρωτήσω τη έβι σαμπάχ που έγραψε στις 16 Μαρτίου 2010, αν έχει διαβάσει παρενέργειες για το φάρμακο μπάπα που τις έρχεται από γαλλία?Πληροφοριακά όταν είχα πρωτοπάει σε δερματολόγο για τη λέυκη, μου είχε νομίζω δώσει ένα φάρμακο με αυτό το όνομα, αλλά έμαθα αργότερα ότι αποσύρθηκε, επειδή ήταν επίφοβο για καρκινογενέσεις.Το είχα πάρει τότε.Δεν θυμάμαι πολύ καλά όμως, γιατί ήμουν πολύ μικρή. Καλή σας ημέρα και ψηλά το ηθικό!

avatar

Καλησπέρα έχω λεύκη τα τελευταία έξι χρόνια και μετά από άπειρες θεραπείες και πειραματισμούς κατεληξα στο συμπέρασμα οτι η λεύκη που έχει ο καθένας μας χρήζει διαφορετικής θεραπείας. Αρχικά είχα μόνο στα δάχτυλα, μετά εμφαίστηκε γύρω από τα μάτια και πέρισυ εμφανισα σημάδια και στους αγκώνες. Τα πρώτα χρόνια που ήταν σε έξαρση είχα δοκιμάσει διάφορες κρέμες, ανάμεσα τους και η ΕLIDEL σε συνδυασμό με την ΕLOCON και δεν είχα δει κανένα αποτέλεσμα.Μετά δοκίμασα την ομoιοπαθητική αλλά και απο εκεί δεν είδα καμία υποχώρηση , απλά μία στασιμότητα. Μετά σταμάτησα να ασχολούμαι , ώσπου το Σεπτέβρη πιστεύοντας οτι η Ιατρική θα έχει κάνει θαύματα έκλεισα ένα ραντεβού στο Συγγρού και η δερματολόγος μου έδωσε πάλι την θεραπεία με την ELIDEL και την ELOCON.Κάνω την θεραπεια ήδη τρεις μήνες και τα σημάδια από τα μάτια και τους αγκώνες έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 90%. Θεώρησα σωστό να σας ενημερώσω και να σας συμβουλέψω να μην απογοητεύεστε, κάποια θεραπεία θα υπάρχει για τον καθένα απο εμάς.. Υ.Γ αν δεν δοκιμάσεις ..δεν θα μάθεις..

avatar

Γειά σου Πόπη, Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, έχεις δίκιο.Απλά κάποιες φορές, θυμώνω με τους διάφορους γιατρούς που μας αντιμετωπίζουν σαν κάτι λιγότερο απο πειραματόζωα. Μια γνωστή μου έχει δει και αυτή αποτελέσματα απο την Elidel.Για την Elocon δεν είχα ακούσει.Σε ποιά δερματολόγο πήγες λοιπόν στο Συγγρού?Θα ήθελα να κλείσω ραντεβού μαζί της.

avatar

Kalimera!! ixa kero na bo sto site ke me xara anakalipsa oti kapies periptosis therapeuode i stamatane. Emena ine se exarsi ton teleuteo kero- stou sigrou pou piga mou ixan pi mono gia aktinovolia- ke oxi gia autes tis alifes. Ego tin elocon tin vazo ke gia spirakia. Tora exo vgali giro apo ta xili ke den xero ti na kano. Ime telios apogoiteumeni!!

An thelete na kanoume kati pio omadiko- na vroume ena tropo na sinadithoume. Opios endiaferete as mou stili meil

Filia theoni

avatar

Θεώνη γειά σου, Θα ήθελα να επικοινωνήσουμε.Όπως γράφω και παραπάνω, με ενδιαφέρει η επαφή με άλλους ομοιοπαθείς.Αλλιώς σε καταλαβαίνει κάποιος που μοιράζεται το ίδιο πρόβλημα με σένα. Επειδή τα έχω περάσει,μην στεναχωριέσαι και μην απογοητεύεσαι.Δεν αλλάζει τίποτα.Τα λεω, βέβαια για να τα ακούω και εγώ. Ωραία λοιπόν, τώρα να βρούμε τρόπο να επικοινωνήσουμε.Δεν θα ήθελα να γράψω τηλέφωνο ή μέϋλ, για ευνόητους λόγους.Έχεις σκεφτεί πώς? Πέριμένω απάντησή σου. Καλό απόγευμα

avatar

Ντίνα καλημέρα, Ξέρω όλοι τα λέμε για να τα ακούμε και εμείς οι ίδιοι.... Αλλά ελπίζω να τα πούμε και από κοντά Λοιπόν, το μειλ μου είναι theonidede@yahoo.gr- Ας επικοινωνήσουν και όσοι υπόλοιποι θέλουν να για να κατανονήσουμε συνάντηση.

φιλάκια

avatar

παιδια μπητε εδω να δειτε κατι ενδιαφερον Dr.Oz show vitilligo

avatar

Καλησπέρα, εχω και εγω λευκη εδω και ενα χρόνο περίπου. Κάνω μια θεραπεία με ELIDEL εδω και 2,5 περίπου μήνες που μου έχει δώσει ο δερματολόγος μου. Αν έχει κάνει κανείς αυτή τη θεραπεία σε πόσο διάστημα είδε αποτέλεσμα -αν είδε- διότι εγω σε αυτό το διάστημα δεν είδα κάποιο αποτέλεσμα. Ο δερματολόγος μου μου ειπε οτι η θεραπεία θα είναι εξαμηνη και σκέφτομαι μήπως θέλει κάποιο χρόνο και γι'αυτό δεν εχω δει αποτέλεσμα. Και επίσης μια τελευταία ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση η ELIDEL να δημιουργεί το αντίθετο αποτέλεσμα;Να δημιουργεί λευκές κηλίδες δηλαδή ή δεν υπάρχει περίπτωση;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

avatar

geia sas!!exo k ego leuki edo k tria xronia..psaxno gia luseis alla gia entos thessalonikis an ksereis kaneis giatrous i kentra aisthitikis sas parakalo na m enimerosei...!!euxaristo polu!

avatar

geia sas!!!thelw na sas pw oti egw exw leuki apo 1 xronou k twra eimai 25!!!!exw sto ena mou podi!!!alla polu megali posotita!!!exw mpolikes kilides alles pio skoures k alles ligotero!!!!prospathw k egw na to kalipsw me diaforous tropous alla tipota!!!eperna to make-up a tis caverderm giati ithela k egw na valw mia fousta ena sortsaki alla to apotelesma itan xalia!!!einai adiafrogo alla afine lekedes sta rouxa mou,opou kathomoun k opoion akoumpousa!!!!twra peira ta automaristika tis loreal alla den ta katafernw!!!kalivei to leuko alla oi maures kilides fenontai entona vafw k sto allo podi na min fenetai oi diafora alla den katafernw na to ftasw sto idio xrwma me to allo!!!pws skata na to kalipsw????thelw na paw gia mpanio!!!

koninapap

Kalispera.. o monos tropos ston opoio exw kataliksei wste na kaliptw ta arketa pleon simadia mou (kiriws tous kalokairinous mines) einai to maurisma me aerografo. Perisi plirwna se institouto k ekana, fetos organwthika k ton agorasa gia na ton kanw moni mou k opote thelw.. einai poli ikanopoiitiko to apotelesma.. xwris vevaia na exei poli megali diarkeia.. alla estw k auto to ligo einai simantiko gia mena! Epipleon ekana mia ereuna teleutaia k anakalipsa poso simantiko rolo paizei i apotoksinwsi tou organismou. parathetw 2 links apla k mono gia enimerwsi sas.. molis ksekinisa simplirwmata gaidouragkathou gia apotoksinwsi tou sikwtiou k aloi gia apotoksinwsi tou enterou.. se sindiasmo me tin diatrofi pou anaferetai sto link. dn kserw an tha dw apotelesmata gia tin leuki.. alla panta elpizw...

Links

http://www.dromostherapeia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=529:2010-03-02-21-21-14&catid=86:amtherapeiesphisis&Itemid=80

http://osoipistoiproselthete.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

avatar

Konina μπορεις να μας δωσεις περισοτερες πληροφοριες για τον αεργραφο? απο που τον αγορασες ειναιευκολος στη χρηση μαυριζει ομοιομορφα ποσο κραταει κλπ?

avatar

Kalimera!!! Konina pes mas dio pragmata parapano gia ton aerografo... episis pes mas gia prepi otan pinis auta ta simplirwmata gaidouragkathou na kanis idiki diatrofi i boris ke allios?? dose mas ta fota sou ke pes mas an dis diafora!!

Episis, na rotiso kati kathe posi ora vazete adiliako?

na sas thimiso oti osoi theloun na kanoume mia mikri omoda ke na sizitame apo koda stilte mou minima...

filia ke mia omoefi mera na exoume

koninapap

Sia proteinw prin ton agoraseis (epeidi to kostos einai arketo) na vreis ena institouto na to dokimaseis.. Analoga me tin perioxi pou meneis... tha vreis fantazomai k mesw internet plirofories gia ta institouta pou kanoun.. An ston kanoun swsta maurizei omoiomorfa... krataei 3-4 meres. meta arxizei k fainetai i diafora sta simeia me tin leuki.... kanonika lene krataei 1 evdomada alla oxi gia ta simadia tis leukis. Moni sou dn einai eukolo na to kaneis. Sigoura tha xreiasteis kapoion pou na pianei to xeri tou na sto kanei. Vevaia an iparxei thelisi ola mathainontai! Apla na pas kapou na sto kanoun prwta gia na katalaveis akrivws ton tropo.. Den kanei thaumata.. apla sou dinei ena ikanopoiitiko apotelesma. fainesai arketa maurismeni.. xwris na einai pseutiko. Egw to agorasa apo edw.. http://www.femme-fatale.gr/el-gr/Products.aspx?SearchFor=%u03b1%u03b5%u03c1%u03bf%u03b3%u03c1%u03b1%u03c6%u03bf%u03c3. einai kai e-shop ara an endiaferesai einai eukolo na to paraggeileis...

galaxy

Γεια σας. Εγω εχω εδω και 3 χρονια κατω απο τα ματια. Η μονη λυση που βρηκα ειναι να χρωματιζω την περιοχη με το "Aleucol" ειναι ενα μικρο μπουκαλακι με διαφανες υγρο το οποιο εφαρμοζεις με πινελακι σε μικρες περιοχες του σωματος. Βοηθαει πολυ για προσωπο-λαιμο-χερια. Περιεχει την ουσια που περιεχουν οι κρεμες αυτομαυρισματος μονο που ειναι πολυ πιο βολικο και ισχυρο.Κραταει μεχρι και μια βδομαδα (αν προσεξετε στο πλυσιμο και στο σκουπιζμα της περιοχης) Θα το βρητε στα φαρμακεια χωρις συνταγη γυρω στα 25ε. Οσον αφορα την θεραπεια ενα ειναι το σιγουρο: Δεν υπαρχει. Μονο εμεσες λυσεις που ο καθενας μπορει να δοκιμασει αναλογα με την οικονομικη και ψυχικη του κατασταση.Η ιδεα να συναντηθουμε ειναι πολυ καλη γιατι θα βοηθησει πολυ στην ψυχολογια εκτος απο την ανταλαγη αποψεων.

avatar

Πρεπει να το καταλαβουμε ολοι καλα:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ,ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΙΑΤΡΩΝ! (-καλα ντε,τι φωναζεις...)

Και μη μου πει κανεις τωρα οτι εχει δει αποτελεσματα, γιατι θα τον πω χαζο...: -Αποτελεσματα βλεπουμε ΜΟΝΟ στην περιπτωση της "μερικης" ή "παροδικης" λευκης...(υπαρχει κι αυτο,απλα δεν σας το λενε...) που ουτως η αλλως "επανερχεται" απο μονη της,ειτε μενει στασιμη. (δεν υπαρχει λογος για χρηση φαρμακων δηλαδη!)

Το μονο που θα μας βοηθησει,ειναι η αλληλοβοηθεια...

Προτεινω επικοινωνια με τη Theoni που εδωσε το μεϊλ της, και σοβαρη συζητηση για τη δημιουργια συλλογου η κατι τετοιο.

Μονο τοτε θα λυθουν οι γριφοι, και ισως σταματησουν και οι ρατσιστικες συμπεριφορες που αντιμετωπιζουμε ορισμενοι,αφου καποιοι (λογω αγνοιας?) μας αντιμετωπιζουν σαν να ειμαστε οι λεπροι της εποχης...

Μιας εποχης που σε θελει ομορφο,εστω και "πλαστα"...

Γιατι μονο αυτο ειναι το προβλημα με τη λευκη:

Η κοινωνικη απορριψη...

avatar

Kalispera!! evi sabah tha borouses na mas pis parapano gia auta ta xapia??

Vivi- opote boresis epikinonise mazi mou

Euxaristo

avatar

Giorgo ena apo ta kalutera kaluptika gia thn perioxh kato apo ta matia einai to Coverderm. Exo dokimasei kai to Aleucol alla dustuxos den endeiknytai h efarmogh tou polu konta sta matia. Einai kalh idea na kanonisoume kapoia synanthsh.

avatar

Θα ήθελά να ρωτήσω την Σοφία που εχει χρησιμοποιήσει προιόντα της Ayurhealthline είχε καποιο γιατρό με τον οποίο επικοινωνούσε από την εταιρεία.Ποιο είναι το κόστος τους περίπου; Επειδή έριξα μια ματιά στο site είναι όντως αληθεια ότι δεν πρέπει να τρως όλα αυτά τα τρόφιμα που δείχνει κατά τη διάρκεια της θεραπείας; Έχει κάποιος κανει αντίστοιχη θεραπεία; Εγώ εχω βρει κάποια αγιουρβεδικα προιόντα της Charak. Μια αλοιφή και κατι χάπια αλλά δεν την έχω δοκιμάσει ακόμη. Όποιος γνωρίζει ας με διαφωτίσει παρακαλώ!

Ευχαριστώ

koninapap

Theoni i diatrofi thewrw oti einai aparaititi!! egw tin kanw idi 1 mina! pisteuw oti i therapeia tha einai apotelesma sindiasmou... oxi mono alifes... oxi mono xapia.. oxi mono diatrofi k askisi.. prepei na sindiastoun ola. Egw parallila ksekinisa k mia alli therapeia enos farmakopoiou. Diavaste sto parakatw link gia na katalavete... Vazw 2 kremes pou mou xei dwsei 2 fores tin imera. Tis xrisimopoiw edw k 2 evdomades k epitelous meta apo 6 xronia k toses methodous pou exw xrisimopoiisei arxisa na vlepw apotelesma! ta simadia arxisan na gemizoun... kante to kopo na diavasete to parakatw link... k min distasete na to dokimasete k seis! thewrw oti to kostos dn einai megalo.. einai nwris akoma gia na kserw an tha kataferw na tin eksafanisw entelws. exw pisti k thelisi omws! tha sas krataw enimerous!!

http://forums.dromostherapeia.gr/viewtopic.php?f=11&t=8

anna_kakaki

Καλησπέρα και από μένα. Εμφανισα λεύκη στα 18 μου, αμέσως μετά το τέλος των Πανελληνίων, πράγμα που ίσως ενισχύει την θεωρία περι άγχους. Εμφανίστηκε στο σαγόνι (το σημάδι που με ενοχλεί περισσότερο) και γεννητικά όργανα. Πλέον, στα 25 μου,έχω σε πάρα πολλά σημεία. Γύρω από τα μάτια, το στόμα, ολόκληρη την περιοχή της μασχάλης,στα δάχτυλα των χεριών και σιγά, σιγά κάνει την εμφάνισή της στα πόδια. Επιπλέον, τον τελευταίο μήνα εμφάνισα ξαφνική ελάττωση βάρους και διόγκωση του θυρεοειδή....καταλαβαίνετε οτι σχεδόν σίγουρα προκειται για υπερθυρεοειδισμό.... Η αλήθεια είναι ότι δεν δοκίμασα πολλές θεραπείες, αλλά με βεβαιότητα απορρίπτω την VITIX καθώς και τα συμπληρώματα PABA. Αυτό που δεν έχω ακόμη δοκιμάσει και πιθανότατα πολλοί λίγοι από μας δοκίμασαν είναι η ψυχοθεραπεία! Παλεύουμε να εξαφανίσουμε ένα πρόβλημα, ενώ μας ενοχλεί ακόμη και να μας ρωτούν τι έχουμε (είναι εξαιρετικά εκνευριστικό, το ξέρω πολύ καλά). Χαίρομαι pραγματικά πάρα πολύ που απευθύνομαι σε ανθρώπους που όχι απλά αντιλαμβάνονται το προβλημά μου, αλλά σίγουρα με νιώθουν!! Α!!!!!!Υπήρχε κάποιο μήνυμα από τις 12 Μαρτίου του 2010, που ρωτούσε αν η πάθησή μας ειναι κολλητική!Όχι, λεύκη ΔΕΝ μεταδίδεται!! Ταλαιπωρεί μόνο τον κάτοχό της.

avatar

Kalimera se osous exoun apomini piso!!! Poli ilios fetos- den xero an ine idea mou alla fetos taleporieme perissotero apo alles fores!! Telos padon!!

Se euxaristo konina- exo programmatisi ke ego na dokimaso autes tis alifes pou les. Tha doume.

Anna k. to thema ine na apodextoume auto pou exoume... an oxi pada tha iparxi provlima. To na kanoume therapies ke na to psaxnoume den ine kako isa isa voithai ke stin psixologia. Exo exo pai se psixologo- ennoite me voithise poli.

Olga, exoume idi sinadithi kapia atoma- ine odos poli voithitiko na adalasis apopsis me atoma pou exoun ton idio thema.... An thes stile mou minima na se enimeroso gia tin epomeni sinadisi.

Kala na pernate.

avatar

Καλησπέρα σε όλους! Μόλις ανακάλυψα την σελίδα αυτή η οποία υπάρχει από ότι είδα εδώ και χρόνια. Δεν έχω η ίδια λεύκη αλλά ο σύντροφός μου. Από τη σκοπιά του ατόμου που έχει σχέση με κάποιον που έχει λεύκη έχω να σας πω ότι όποιος θέλει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και τους γύρω του πρέπει να παραδεχθεί ότι αρχικά υπάρχουν σε όλους εμάς οι "δεύτερες σκέψεις" για το αν αξίζει να σχετιστεις με έναν άνθρωπο που κουβαλά κάτι αισθητικό (και ίσως να το κουβαλάει για πάντα). Το αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό, εξαρτάται από διάφορα... το πόσο "πολύς" είναι αυτός, ή πόσο "λίγη" μπορεί να εισαι εσύ! Το σίγουρο είναι ότι αν επιλέξεις να σχετιστείς μαζί του πρέπει να έχεις τα απαιτούμενα "κότσια" καθώς ο αποκλεισμός που αντιμετωπίζουν αυτά τα άτομα σε ορισμένες περιπτώσεις θα έχει στόχο κι εσένα! Προς το παρόν τα χειρίζομαι καλά όλα τα παραπάνω! Την θεραπεία του φαρμακοποιού που αναφέρει παραπάνω η konina παραπέμποντάς σας σε σχετικό forum την έχει αρχίσει εδώ και 3 μήνες και ο σύντροφος μου (μετα από δικο μου ψάξιμο καθώς είμαι τύπος που δυσκολεύεται να αποδεχθεί τη "μοίρα" του ανθρώπου) ο οποίος έχει λεύκη απο μικρή ηλικία... Θεωρώ ότι δεν έχει σε πάρα πολλά σημεία του κορμιού του, αναλογικά με τα πολλά χρόνια που έχει τη λεύκη! Το αισθητικό πρόβλημα εντοπίζεται σε σημεία όπως πρόσωπο, αγκώνες, μασχάλες, χέρια ("γάντι") και πέλματα. Ξεκίνησε την θεραπεία με τη ΦΥΤΙΚΗ αλοιφή του φαρμακοποιού από το πρόσωπο και μετά από αυτό το διάστημα έχει φύγει κατά 90%. Συνεχίζει να την εφαρμόζει εκεί μέχρις ότου φύγει εντελώς (σε κάποια σημεία επιμένει παραπάνω η λεύκη). Εκμεταλλευόμενος τον έντονο ήλιο του καλοκαιριού βάζει την κρέμα και στα υπόλοιπα σημεία, 10 λεπτά ήλιου αρκούν για να ενεργοποιηθούν τα μελανινοκύτταρα που έχουν τραβηχθεί στις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος και "ατροφήσει". Χρειάζεται χρόνος, καλή διατροφή, συμπληρώματα διατροφής και άσκηση για να αποβάλει τις τοξίνες του ο οργανισμός. Ο συγκεκριμένος φαρμακοποιός δίνει μεγάλη βαρύτητα στη συσσώρευση τοξινών. Φυσικά όλες του οι συμβουλές περί άσκησης και διατροφής πρέπει να γίνουν συνείδηση και τρόπος ζωής. Εξάλλου η καλή διατροφή συστήνεται σε όλους μας για πάσα νόσο...Σε όσους ενθουσιαστούν διαβάζοντας την ανάρτηση μου οφείλω να πω ότι λέει κι ο ίδιος ο φαρμακοποιός σε συναντήσεις μαζί του, η λεύκη με αυτήν την αλοιφή δεν θεραπεύεται, αντιμετωπίζεις απλά το σύμπτωμα (λευκές κηλίδες) σε μεγάλο ομολογουμένως βαθμό (μπορεί και καθολικά). Από εκεί και πέρα κάθε περίπτωση ανθρώπου είναι διαφορετική. Μπορεί με έναν καλό συνδυασμό από όλα τα παραπάνω να μην σου εμφανιστεί ξανά, μπορεί να σου εμφανιστεί μετά από κάποια χρόνια, μπορεί σε σύντομο διάστημα... Το άγχος και η απαισιοδοξια επιδεινώνουν, αυτό είναι κανόνας!!

Με φιλικούς χαιρετισμούς, Γιάννα

avatar

Kalimera se olous. Xilia sygnwmh pou den apantisa stis erwtiseis sxetika me thn Ayurhealtline.Eixa dei kala apotelesmata gia 4-6 mhnes afotou jekinisa. Kata th diarkeia toy xeimwna omws de mporousa na bgw ston hlio opote epairna mono tis kapsoules kai ebaza to skeyasma stis khlides mesa sto spiti. Omws to Febrouario eixame ena sobaro problhma ygeias toy antra mou ki opws katalabainete stressaristika, kourastika kai amelhsa kai th 8erapeia dustyxws. To fetino kalokairi molis phra na maurizw eida nees khlides, oxi se megalo bathmo alla yphrxan. Kai epeidh metakomizame pali ta psiloekana salata me th 8erapeia. Opote de mporw na eimai antikeimeniki gia to an exw megalh beltiwsh h oxi. Oso gia th diatrofi, egw genika den trww se terasties posotites apo auta pou grafei outws h allws. Mono pou logw twn sygkyriwn( nosokomeia + xtisimo+metakomisi) eaga mpoliko junk food teleutaia. Twra to paleuw na epanel8w oso perissotero ginetai mpas kai dw fws :-) Nancy, milaw me ton k. Ravish Kamal. To kostos gia ena paketo pou diarkei 3 mhnes stoixizei 150 Euro peripou + taxydromika. Na shmeiwsw omws oti eixa 8ema me to telwneio th deuteri fora pou parhggeila. De me afisan na ta paralabw, mou zhtagan na paw ston EOF klp. Opote brhka tropo mesw mias filis sto ejwteriko kai ta lambanw etsi. To provblima toy telwneiou einai oti ta skeyasmata erxontai apo India. Ta myrizei o skylos bebaia alla autoi nomizoun oti pas Indos chasiklis :-) An 8es alles plirofories, pes mou.

avatar

kalipsera se olous sas!prin ena mhna peripou anakalipsa treis mikres leukes kilides ston deksio m wmo,den exw paei akoma se kapoion eidiko omws vlepontas auth thn selida kai diavazontas tis proswpikes sas empeiries exw tromokratithei ligaki...tha ithela sas parakalw na m apantisei kapoios eidikos an uparxei pithanothta autes oi kilides na einai kati allo ektos ths leukhs kai episis diavasa gia mia eidikh krema,einai h monh therapeia shmera kai poso kostizei????

avatar

Yota de tha mporousame na sou poume tpt emeis para mono enas dermatologos.Ki auto pali den einai sigouro. Emena o dikos mou otan eide tis kilides sto pigouni mou eipe oti einai apo ton ilio! Ego tou eipa mipos einai lefki giati o pateras mou exei kai imoun upopsiasmeni. Ostoso den uparxei logos na panikovalesai! Ola auta vevaia pou leei o kathenas einai etsi opos to vionei apo tin plevra tou. Therapeies uparxoun. Oxi apolyta apotelesmatikes. Ostoso ego meta apo peripou 2 xronia diapistosis tis lefkis, omoiopathitikis kai simvatikis therapeias exo na katatheso oti i omoiopathitiki emena prosopika den me voithise. Ekana therapeia me ELIDEL gia 6 mines kai epeita apo 3 mines eida apotelesma kai sti sinexeia me Protopic. To pio vasiko pistevo gia olous mas einai na mporesoume na apovaloume to agxos. Kai pano ap' ola to agxos oti mporei na xeiroterepsei i katastasi me ti lefki giati ego stin arxi to skeftomouna akomi perissotero.Epsaxna kathe mera to soma mou mipos vro kapoia nea kilida! Tha prospathoume me osa mesa mporoume mexri na vrethei kati kalitero. Kali dinami se olous kai na min ta paratame!

avatar

geia sas eimai34 kai pasxw xronia ap thn leykh den exw vrei therapia sas parakalw opoios gnwrizei na me steilei email litsasarri@windowslive.com

avatar

geia sas eimai o panos eimai 30 exo leykh nomizo peripoy apo 25 eos tote den eixa kapoio shmadi apo oso ksero oso thimamai tespa sthn arxh den me enoxloyse teleytaia exei arxish na ginetai emonh idea poio poly para tha elegaa aisthitiko apotelesma exo kylides sta xeria kai mia dyo sto prosopo kato apo moystaki akoloytho thn therapeia enos giatroy apo kozanh o opoios basika diafhmizei fotos ktl sto net poy exoyn apotelesmata mhpos kserei kaneis kamia kati sxetiko gia ton giatro ayto epishs tha parakaloyse ths xristries korina kai gianna poio epano ean mporoyn na moy poyn perisotera stoixeia gia ton farmakopoio poy lenai kai ths kremes poy exoyn drash sths katoteres stoibades den ksero kata poso ayto einai alhthes h oxi sas eyxaristo poly ek ton proteron paidia anaferete ths empeiries sas edo bohthate kai aloys ppoy exoyn to problhma kai letai oti kalo neo mathenetai einai kalo gia oloys epanerxomai me neotera panos :)

avatar

Όσοι μένετε Θεσ/νικη είστε πολύ τυχεροί διότι υπάρχει στην Κοζάνη ένα κέντρο Vitiligo center το οποίο έχει ο Dr Παναγιώτης Τσόγκας και θεραπεύει την λεύκη.Πατήστε τ΄ονομά του στο Google και θα σας βγάλει κατευθείαν στο κέντρο αυτό.Καλή μας επιτυχία.

avatar

Kalispera se olous. Panos 30 se parakalw an exeis nea apo tin kozani enimerwse mas giati skeftomai na to episkef8w kai egw.

Kata ta alla vriskomai kai egw stin anazitisi 8erapeias apo tin ilikia twn 10 etwn ews simera (27) xwris apotelesmata.

Kali tixi se olous kai sygxarhthria gia tin protovoulia. As sinexisoume na moirazomaste ka8e endiaferousa pliroforia.

avatar

exete na protinete kapoio make up? einai adiabroxa?

avatar

paidia egw den eixa kanena provlima me leuki k tetoia wspou kaika apo fwtia k to apotelesma itan na dhmiourgithei leuki sto shmeio pou kaika...k ola auta gt varethika k stamatisa tis aloifes epeidi den evlepa megali k grigori veltiosi

avatar

geia sas eimai i ntina 19 xronon kai exo st xeria giro apo ta derma tn nixion mou kati aspres kilides...tr anakalipsa k st podia mikroskopikes kilides ... dn exo pai akoma st giatro tha kliso rantevou gia tn epomeni evdomada ..alla exo lefki. akouo para polla apo pollous gia therapies xapia k alla ..alla dn iparxoun apotelesmata .thelo na vro ena farmako p na gino kala ..DEN TIN THELO PANO MOU TI LEFKI !! tha t palepso oso k an me ponaei . thelo na mou pite peretero plirofories gia t kentro st kozani ..

avatar

kalhspera sas paidia onomazomai elenh kai eimai 25. exw exw se arketa shmeia alla mikres epifanies..sta akra twn xeriwn twn podiwn kai stous agkwnes.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΤΣΩΝΗ milhses parapanw gia th sira ths loreal SUBLIME BRONZE...bgenei se diafores apoxrwseis ths epidermidas h einai mia stundar? einai kai adiabroxa? as mou apanthsei opoios kserei...euxaristw polu!!!

avatar

Ελένη το sublime bronze είναι στάνταρ.Δεν βγαίνει σε διαφορετικές αποχρώσεις.Είναι πιστεύω ιδανικ.οΔεν βγαίνει με την θάλασσα, απλά ξεβάφει λίγο-λίγο.Αν επαναλαμβάνεις 2 φορές την εβδομάδα, είναι πιστεύω ιδανικό.Το μόνο μειονέκτημα για μένα είναι οτι μετά την εφαρμογή του πρέπει να στεγνώσεις καλά. Έστειλα mail στον γιατρό στην Κοζάνη και μου απάντησε να τον πάρω τηλ. να με ενημερώσει.Δεν τον έχω πάρει ακόμα.Όταν ενημερωθώ θα ενημερώσω κι εσάς.

avatar

geiasas kai paly meta apo ena kalokairi gemato hlio h leykh einai poio emfanhs tora koyragio se oloys paidia apla yparxoyn poio symantika pragmata sthn zoh na kseretai oso gia thn leykh h pleon sobarh iatrikh ereyna kai oxi tipota giatrosofia toy kathenos einai h eksis http://www.clinuvel.com/scenesse/afamelanotides-mechanism-of-action to farmako to lenai SCENESSE ? (afamelanotide) kai brisketai se klinikes dokimes tha parei omos apo oso exo diabash kai akoysh kapoia xronia akomh gia na theorithi telikos asfales kai apotelesmatiko ayta apo emena anastasia mporeis na moy peis apotelesmata apo ton giatro sthn kozanh epeidh exo paei kai ego se ayton se parakalo steile moy email ean thes nhnemia30@hotmail.com paidia kai opois exei kati neotero na mas pei sas parakalo na to dhlonetai bohthate oloys etsi:)

avatar

Τα πρώτα πολύ καλά αποτελέσματα από το νέο φάρμακο που συνδυάζεται με χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας, ανακοινώθηκαν είναι μάλλον η πρώτη και η ποιο σοβαρή επίσημη ιατρική επιστημονική(όχι οι διάφοροι φαρμακοτρίφτες πρακτικοί Ινδοί κουβανοι κτλ.με τα λαδιά τα υγρά τις αλοιφές κτλ. μπαγαμπόντηδες κτλ.) έρευνα που φέρνει αποτελέσματά γνωρίζει κανείς τίποτε περισσότερο από την έρευνα αυτήν η από άλλες που τρέχουν αυτήν την στιγμή. δείτε τα αποτελέσματα. ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΔΩ http://www.clinuvel....ADVVitiligo.pdf

Αναφέρεται σας παρακαλώ εάν γνωρίζεται και εσείς κάποια άλλη επίσημη έρευνα με κλινικές δοκιμές όπως αυτήν (παραπάνω), και επίσης εάν γνωρίζεται, πόσο χρόνο μπορεί να πάρει μια τετεια έρευνα γενικά, και ποτέ μπορεί το φάρμακο να είναι στην αγορά, για να το πάρουμε όλοι μας. Βοηθήστε είτε έχετε το πρόβλημα είτε όχι .Εάν έχετε της γνώσις μοιραστείτε τες μαζί μας πολύς κόσμος αγωνιά σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

avatar

Μήπως γνωρίζει κάποιος κανένα νέο κάτι παραπάνω γιαυτό εδώ ( http://www.clinuvel.com/en/nonsegmental-vitiligo-nsv/scenesser-as-a-repigmentation-therapy ) το φάρμακο μήπως κάποιος ξέρει κάποιο παρομοίου επιπέδου φάρμακο ΠΡΟΣΟΧΗ λέω για επίσημο φάρμακο που να έχουν γίνει κλινικές δοκιμές από φαρμακευτική εταιρία όχι για φαρμακοτρίφτες και άλλους τσαρλατάνους που νομίζουν ότι ανακάλυψαν την σωτηρία του κόσμου η έχουν σαν αποκλειστικό σκοπό την κοροϊδία και το εύκολο κέρδος. Σε κάποια συζήτηση διάβασα για ένα ακόμη φάρμακο bimatoprost το λένε και ο άνθρωπος που το ήξερε λέει ότι στο εξωτερικό το συνταγογράφουν γιατροί γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω να μας πει όποιος μοιράζετε τις γνώσης του όταν είναι ψαγμένες και εμπεριστατωμένες βοηθάει και τούς υπόλοιπους . [font="Arial Black"][size="5"][i][b][/b][/i][/size][/font]

avatar

re paidia plaka me kanete? pira to aleucol kai egina xeirotera apo prin opou xrwmatisa einai paratero me to upoloipo xrwma sas stambes apo iwdio einai na fantasteite otan xtypousame mikri. Apolyto xali exei kai paraben pou einai karkinogono. twra den feygei kai den kserw pote tha fygei kai an , xilies fores oi aspres koukkides tis leukis. kai min mou peite na valw se olo to swma gia na einai omoiomorfo auto den ginetai kai stin praksi kai tha deite oti den tha exei fysiko apotelesma tha eiste noumera apolyta kai xeirotera apo prin . Gia tis kapsoules twra tis biomelanin den xerw twra xekinisa kai tha doyme kai me auto ti ginetai.

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑς, ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΕΥΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΥΤΥΧΩς ΟΧΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ. ΠΗΓΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥς ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΚΑΝΑ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΠΗΓΑΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΗΘΕΛΑ 50 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΝ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ-ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΙΡΝΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΑΝΟΚΥΤΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ BIOMELAMINE. ΤΟΠΙΚΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΦΟΥ ΚΑΝΩ ΠΡΩΤΑ ΕΝΑ ΝΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΒΑΖΩ ΜΙΑ ΚΡΕΜΑ ALOE VERA JELLY ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΠΙΣΗΣ ΑΦΟΥ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΝΤΟΥΣ ΒΑΖΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΡΕΜΑ ΤΗΝ VITIX GEL. ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΡΟΔΑΛΟ ΔΕΡΜΑ. ΚΑΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΛΕΥΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΑΛΗ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΚΑΦΕ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Ο ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΜΑς ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΗΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΜΑς. ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΑ ΕΒΛΕΠΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΡΕΠΟΜΟΥΝΑ. ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΩς ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ.

avatar

You need to be careful, however, before you decide the kind of treatment to go for. Many products in the market come with promises of instant solutions to this condition. And because many people affected by this condition would want to go back to their normal skin as soon as possible, they will try very many products sometimes not even achieving the desired results. These days almost all products in stores and super markets claim to be purely herbal and safe. The manufacturers claim that these products will work within as short a period as three weeks. The reality, however , is that most of the statements on the containers are merely marketing tricks meant to get you to buy the product which may not be herbal at all. The first thing you need to consider before buying any kind of product for Vitiligo Treatment is whether the ingredients used to make the treatment . You need to ensure that the elements used to make them are scientifically proven to treat vitiligo infection. You want to make sure that you do not spend your hard earned cash on a product that may not even treat your condition.

Thanks.

Το σχόλιο σας

Αποστολή ως αβάπτιστος -

XHTML: Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε τα tags: <a href= title=> <abbr title=> <acronym title=> <b> <blockquote cite=> <code> <em> <i> <strike> <strong>


Η κατατομή μου

mariakou mariakou
Κρήτη
Η κατατομή μου

Θα σας το πω στεριά όταν θα βρω με μήνυμα σταλμένο σε μπουκάλι της θάλασσας σαν θα 'χω δει τα κάλλη και την ψυχή μου που θα παίζει στον αφρό


Εικονική λογοτεχνία και www.ποίηση.gr
Powered by pathfinder blogs


Crazy Greek Poets Blog


Τελευταίοι σύνδεσμοιΠρόσφατες δημοσιεύσεις

Γεγονότα (2 comments)
Ένα Πουλί χωρίς φτερά Είναι η περίσκεψη Ήλιος που...

Η ΖΩΗ ΜΑΣ (2 comments)
Η ζωή μας τι είναι; Να! Λίγες ώρες που διαβαίνουν....

ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΧΑΘΩ (3 comments)
ασε με να χαθω στα επαναστατικά μου χρώματα μέσα μου...

ΕΣΥ... (2 comments)
Έχεις την αίσθηση του πάθους και τη μυρωδιά του...

Η κραυγή της ξαστεριάς (10 comments)
Δυο τσιγάρα μιας αυγής που παραστράτησε ο αντίλαλος...

ΟΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ (11 comments)
Από τη θάλασσα τη μαύρη της συνήθειας, σε χαιρετώ...

Παιχνίδια της μοίρας (3 comments)
Ο μαστρο-θάνατος συνταγές κάνει: γυμνοί και μόνοι...

Believer... (0 comments)
Σφαιρική και άφθαρτη Η μοναξιά των στιγμών...


Δημοφιλέστερες εγγραφές

Ευερέθιστο έντερο (σπαστική κολίτιδα) - Ιατρική... (180)
Λεύκη - Ιατρική Σελίδα 73 (170)
Χονδροπάθεια της επιγονατίδας - Ιατρική Σελίδα... (82)
Το χέρι ... (72)
Νόσος του Crohn - Ιατρική Σελίδα 71 (55)

Τελευταία σχόλια

Λεύκη - Ιατρική Σελίδα 73
Vitiligo Treatment: You need to be careful, however, before you decide the kind of...

Λεύκη - Ιατρική Σελίδα 73
ΜΑΙΡΗ: ΓΕΙΑ ΣΑς, ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΕΥΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ...

Ευερέθιστο έντερο (σπαστική κολίτιδα) - Ιατρική...
αλεξιος: Έχω ξαναγράψει σε αυτή εδώ την σελίδα Σας ενημερώνω ότι πάσχω...

Ευερέθιστο έντερο (σπαστική κολίτιδα) - Ιατρική...
valentinos: Για σας παιδια.Δεστε αυτη την σελιδα ενας Αμερικανος ο οποιος...

Ποδάγρα (ουρική αρθρίτιδα) - Ιατρική Σελίδα 76
Αντωνης Φυλακτου: Δειται το βιντεο http://www.youtube.com/watch?v...

View blog authority
Add to Technorati Favorites
ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση με δωρεά σε φιλανθρωπική οργάνωση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια


GreekBloggers.com


users online


MindBlog Network
eXTReMe Tracker


SYNC BLOGS


SYNC ME @ SYNC


In the News


Blogarama - The Blog Directory


Πρέπει να συμβουλεύεστε τον προσωπικό σας ιατρό για οποιαδήποτε κατάσταση, ασθένεια ή ενέργεια σας, χωρίς να παραβλέπετε την ιατρική του συμβουλή. Το Ιστολόγιο αυτό είναι καθαρά ενημερωτικό, δεν αντικαθιστά τον ιατρό σας και ούτε παρέχει ιατρικές συμβουλές.


Αναζήτηση στα ελληνικά blogs.


Poetry Blogs - Blog Catalog Blog Directory