« Σα σήμερα, πριν 18 χρόνια... | Με νόημα και ρίμα όλα θα πάνε πρίμα! »


Χονδροπάθεια της επιγονατίδας - Ιατρική Σελίδα 106

Η χονδροπάθεια της επιγονατίδας είναι μια συνηθισμένη αιτία πόνου στην πρόσθια επιφάνεια του γόνατος. Η επιγονατίδα είναι ένα οστό σε σχήμα «διαμαντιού», που βρίσκεται σε ένα αντίστοιχα σχηματισμένο αυλάκι στην πρόσθια επιφάνεια του μηριαίου οστού. Προστατεύει την άρθρωση του γόνατος, ενώ παράλληλα λειτουργεί σαν μοχλός ενισχύοντας την δύναμη του Τετρακέφαλου μυός. Η αφαίρεση της επιγονατίδας, μειώνει περίπου 30% από την δύναμη του Τετρακέφαλου μυός.

Προκαλείται με δύο μηχανισμούς.

1- Συνέπεια βίαιης ή επαναλαμβανόμενης συμπίεσης της επιγονατίδας πάνω στο μηριαίο οστό, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην στάση «οκλαδόν». Σε αρκετές περιπτώσεις η πίεση επαφής που αναπτύσσεται μπορεί να είναι δυόμισι φορές το βάρος του σώματος.
2- Συνέπεια αλλοίωσης της τροχιάς ολίσθησης της επιγονατίδας σε σχέση με το μηριαίο οστό.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ερεθισμός αρχικά και στην συνέχεια εκφυλισμός του χόνδρου.

Επιβαρυντικοί παράγοντες.

Η συμπίεση της επιγονατίδας πάνω στο μηριαίο οστό, εκτός από την κακή στάση μπορεί να οφείλεται στην μειωμένη ελαστικότητα του τετρακέφαλου μυός. Σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιούμε τις διατατικές ασκήσεις (stretching), ώστε να βελτιώσουμε την ελαστικότητα του μυός.

Υπάρχουν τρεις βασικές αιτίες αλλοίωσης της τροχιάς ολίσθησης της επιγονατίδας σε σχέση με το μηριαίο οστό:

1- Αδυναμία του έσω πλάγιου πλατύ μηριαίου μυ. Η πλάγια τάση προς τα μέσα που προκαλεί ο έσω πλατύς μυς στην επιγονατίδα εξισορροπείται από την πλάγια τάση προς τα έξω που προκαλεί ανάλογα ο έξω πλατύς μυς. Σε ασυμμετρία των ασκουμένων δυνάμεων, λόγω αδυναμίας του έσω πλατύ, τότε προκαλείται κλίση της επιγονατίδας προς τα έξω με αποτέλεσμα την αλλοίωση της τροχιάς της.

2- Μειωμένη ελαστικότητα της iliotibial band. Θα προκαλέσει υπερβολική πλάγια τάση πάνω στην επιγονατίδα και αλλοίωση της τροχιάς της.

3- Κακή βιομηχανική στο κάτω άκρο. Αποτελεί ίσως την περισσότερο σημαντική και συνηθισμένη αιτία πρόκλησης της επιγονατιδομηριαίας δυσλειτουργίας. Υπάρχουν πολλές μελέτες στην διεθνή βιβλιογραφία που ενισχύουν αυτήν την άποψη. Οι περισσότερο συνηθισμένες μορφολογικές διαταραχές στο κάτω άκρο είναι:
Α) ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ: Με τον όρο αυτόν εννοούμε την έλλειψη ποδικής καμάρας. Σε αυτήν την περίπτωση το πόδι βρίσκεται σε πρηνισμό αποτέλεσμα του συνδυασμού αναστροφής, ραχιαίας κάμψης και απαγωγής του άκρου πόδα λόγω κακής στήρίξης του. Κατ' επέκταση αντισταθμιστικά η κνήμη ή το μηριαίο οστό βρίσκονται σε έσω στροφή. Όλος αυτός ο μηχανισμός διαταράσσει την λειτουργικότητα της επιγονατίδας σε σχέση με το μηριαίο οστό.

Β) ΚΟΙΛΟΠΟΔΙΑ: Με τον όρο αυτόν εννοούμε αυξημένη ποδική καμάρα στον άκρο πόδα. Ασκείται αυξημένη τάση πάνω στον επιγονατιδομηριαίο μηχανισμό και αλλοίωση της λειτουργικότητας του.
Γ) ΓΩΝΙΑ Q: Αυξημένη γωνία Q σημαίνει αυξημένο επιβαρυντικό παράγοντα για επιγονατιδομηριαία δυσλειτουργία.

4- ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΥΠΕΡ-ΧΡΗΣΗΣ: Επαναλαμβανόμενη για μεγάλο χρονικό διάστημα δραστηριότητας με μεγάλη επιβάρυνση στα γόνατα, όπως είναι η γονατιστή στάση ή η χρήση πολλών σκαλοπατιών σε καθημερινή βάση.

Συμπτώματα

Τα βασικά συμπτώματα είναι πόνος (ιδιαίτερα σε ασύμμετρες επιφάνειες, σκάλες, στο κάθισμα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα,(theater symptom), κ.α.), οίδημα, περιορισμός του εύρους κίνησης της άρθρωσης του γόνατος, διαταραχή της βάδισης.


Διάγνωση

Περιλαμβάνει το λεπτομερές ιστορικό, κλινική αξιολόγηση, πελματογράφημα (βλέπε σχετικό άρθρο), ακτινογραφίες (πρόσθιο-οπίσθιες ή πλάγιες εικόνες, μπορούν να μας διευκρινίσουν αν υπάρχουν σοβαρές παθήσεις, όπως όγκος, μόλυνση, αρθρίτιδα κ.α.), και αξονική ή μαγνητική τομογραφία.

Θεραπεία

Η θεραπεία περιλαμβάνει τρία στάδια:

3 Αντιμετώπιση της οξείας φάσης
3 Αποκατάσταση
3 Πρόληψη

Στην αντιμετώπιση της οξείας φάσης, όπως συμβαίνει σε όλα τα σύνδρομα υπέρχρησης, πρέπει ο ασθενής να διακόπτει όλες εκείνες τις δραστηριότητες που του προκαλούν πόνο. Σε αυτήν την φάση εφαρμόζουμε τεχνικές για την ελάττωση της φλεγμονής, όπως είναι η θεραπεία με Laser, ιοντοφόρεση με διάλυμα κορτιζόνης και ξυλοκαΐνη 2%, παλμικό μαγνητικό πεδίο (διεισδύει στο σώμα ομοιόμορφα, ανεπηρέαστο και επιδρά στην ενδοκυτταρική κίνηση των ιόντων, αυξάνει δηλαδή την διαπερατότητα της κυτταρικής μεμβράνης, με αποτέλεσμα την ελάττωση του οιδήματος και του πόνου, γρήγορη απομάκρυνση των προϊόντων του μεταβολισμού, αύξηση της παροχής του οξυγόνου στην περιοχή), ειδική επίδεση του γόνατος, ώστε η επιγονατίδα να συγκρατείται σε σωστή τροχιά κίνησης, ενώ σύμφωνα με το αποτέλεσμα του πελματογραφήματος ο ασθενής άμεσα πρέπει να φορά στα παπούτσια του ειδικά κατασκευασμένα πέλματα, ώστε να εξισορροπούνται οι δυνάμεις που ασκούνται στο επιγονατιδομηριαίο μηχανισμό.

Όταν υποχωρήσει η φλεγμονή και το οίδημα το επόμενο βήμα είναι η ισχυροποίηση των μυών της περιοχής, ιδιαίτερα του τετρακέφαλου μυός, που έχει αποδειχθεί ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση αυτού του προβλήματος. Το πρόγραμμα συνδυάζεται με ασκήσεις διατάσεων ώστε να βελτιωθεί η ελαστικότητα και η λειτουργικότητα των μαλακών μορίων της περιοχής. Τέλος το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας.


Σημαντικό μέρος της θεραπείας είναι η ενημέρωση και η επανεκπαίδευση του ασθενή ώστε να προλαμβάνει τυχόν νέα υποτροπή του προβλήματος στο μέλλον. Περιλαμβάνει επανεκπαίδευση στην σωστή στάση, συχνά διαλείμματα κατά την διάρκεια δραστηριοτήτων που επιβαρύνουν τις αρθρώσεις των γονάτων, πρόγραμμα ασκήσεων, κολύμπι, ενώ καλό είναι να αποφεύγεται η άσκηση με ποδήλατο.

aero_99

Καλημερα!Θα ηθελα να ζητησω μια χαρη...Επειδη εχω εξαθρωση δυο φορες την δεξια μου επιγονατιδα και επειδη δεν βρισκω τιποτα καλο πανω στο θεμα στο net θα μπορουσες να μου δωσεις καποιες πληροφοριες...?Μπορεις να τις στειλεις στο email μου ή στο blog μου...Ευχαριστω...Ααα...και το blog σου ειναι γαματο!

mariakou

Μιχάλη, θα κάνω ό,τι μπορώ και αν βρω κάτι αξιόλογο θα σε ειδοποιήσω. Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

avatar

Σημερα ξυπνησα με ιδιαιτερα καλη διαθεση... κι επειδη αυτο εχει καιρους και ζαμανια να μου συμβει.. θα σ`αφησω Μια Καλημερα Ολοδροση Με αρωμα Κρητης...!!! Ετσι,σαν ανταπαντηση στον ``Εξαγνισμο σου``.

Σε ποιο σκολειο εσπουδαξες,να δωσω πεντακοσα να μαθω να τηνε μιλω την ομορφη σου γλωσσα.

Βασιλικε πλατυφυλε,σαραντακλωναρατε θαμαζομαι απου σ`αγαπα,πως θετει και κοιμαται.

Εφτα γιατροι και γιατρουσες γιατρευουν ενα πονο μα `συ μ`ενα σου ξανοισμα τονε γιατρευεις μονο.:))

skeparni

Αγαπητό αερικό,πάρε κι'εσύ 3 αντικρiστές:

Νάχα,λέει,ο πόνος μου πούχω στο γονατό μου,νάτονε πόνος της καρδιάς να με γιατρέψεις ,φως μου.

Ιντα τη θέλω τη ζωή ,αν έχω τέτοιο πόνο μες την Παράδεισο να μπώ να σ'ανειμένω ,μόνο.

και Γλυκό μελαχροινάκι μου, που τόβρες το μελάνι μαύρισες την καρδούλα μου και δεν μπορεί να γιάνει

skeparni

avatar

Αερα δωσε τση καρδιας,μην πνιγεσαι στον πονο λογιαζε πως ειναι η ζωη για λιγα χρονια μονο.:)

Eυχαριστω για τις Αντικριστες..Καλο απογευμα..!!! :))

mariakou

Πολύ σας χάρηκα, γι' αυτό δε μιλούσα κιόλας! Αερικό μου ελπίζω η καλή σου διάθεση να συνεχίζεται! Άννα καλώς όρισες στα μέρη μου!

avatar

Μπα!!!που τετοια τυχη.. Ως το απογευματακι,και καλα μου ητανε... Ειναι σαν μια δυνατη παρτιδα σκακι,που γνωριζεις απο πριν, οτι οποιος και να νικησει δεν εχει καμια σημασια, αφου οταν τελειωσει το παιχνιδι..κι η βασιλισσα κι οι πυργοι,κι ολα τα υπολοιπα,θα μπουν στο ιδιο κουτι..... Ειναι δυσκολο να παιζεις με τα ορια σου... αλλα εμεις και κοτσια εχουμε,και οι αντοχες μας δεν εξαντλουνται,και χαμογελο φωτεινο...χαριζουμε στη στιγμη μας..!!Την αγαπη μου,και μια δροσεροτατη ευχη για ενα ομορφο βραδυ.:))

perakis

Καλημέρα Mαρία μου και καλή εβδομάδα!! Υπάρχει μια Πρόσκληση για σένα... Εδώ: http://perakis.pblogs.gr/2007/07/kai-pali-pente-farsopaihnido.html

Καλή συνέχεια στη μέρα σου!!!

avatar

Καλησπέρα..Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση εχω χονροπαθεια της επιγονατιδας εδω και 2 χρόνια υποφέρω απο τους πόνους.. Και το μόνο που μου λέει ο γιατρός που με κοιτάει ειναι πάγο,ασκήσεις,αντιφεγμονωδει..εγώ το μόνο που βλέπω είναι να περνάει για λίγο και μετα πάλι τα ίδια,πονος πονος πονος.... Θα ήθελα να μου πείτε αν έχετε την διάθεση τι μπορώ να κάνω,αν υπαρχει κάποια λύση... Σας ευχαριστώ πολύ,Αλέξανδρος.

kevinKRITI

Καλησπέρα και από εμένα. Με κατατόπισες πολύ για τη χονδροπάθεια. Θα ήθελα να ξέρω ποιες ασκήσεις μπορώ να κάνω ενώ έχω αυτό το πρόβλημα. Ο γιατρός μου μου απαγόρευσε όλες τις ασκήσεις που λυγίζουν το γόνατο πάνω από 20 μοίρες: όπως ποδήλατο, σκουότ, βαθιά καθίσματα, σπριντ. Ισχύει; Επιτρέπεται μόνο το κολύμπι ή μπορώ να κάνω και άλλες ασκήσεις εναλλακτικές με βάρη ή χωρίς; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

avatar

Γεια σας και απο εμενα. Ειμαι κι εγω ομοιοπαθεις κ τελευταια πσαχνω το θεμα γιατι εχω σταματησει τη γυμναστικη κ πλεον νιωθω εντονα τους πονους. Μετα απο οσα εχω διαβασει κ εχω ακουσει,σκεφτομαι πολυ την λυση της επεμβασης. Αυτο που θελω να μαθω απο εσας αν μπορειτε να με βοηθεισετε ειναι το ποσο μπορει να στοιχισει πανω κατω η επεμβαση αυτη γαιτι ειμαι 19 χρονων και δεν υπαρχουν πολλα money!! Θα περιμενω την απαντηση σας. Ευχαριστωωω!!

avatar

καλημερα,εχω χονδροπαθεια κ επειδη παιςω τενισ θα ηθελα μια συντομη συμβουλη στο τι ασκησεισ πρεπει να κανω κ ποση ωρα πριν τον αγωνα,ευχαριστω πολυ,πειτε μου καλη επιτυχια γιατι παιςω σημερα κ εχω πολυ αγχοσ,

avatar

ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ...ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ...

avatar

Καλησπέρα. πριν απο 2 βδομαδες διεγνωστηκε χονδροπαθεια και ο γιατρος μοu εδωσε να πινω για 3 μηνες glusosamine sulphate. να παρω επιπλεον συμπληρωμα χονδροιτινης? επισης Θα ήθελα να ξέρω ποιες ασκήσεις μπορώ να κάνω ενώ έχω αυτό το πρόβλημα. Ο γιατρός μου μου απαγόρευσε όλες τις ασκήσεις που λυγίζουν το γόνατο πάνω από 20 μοίρες: όπως ποδήλατο, σκουότ, βαθιά καθίσματα, σπριντ. Ισχύει; Επιτρέπεται μόνο το κολύμπι ή μπορώ να κάνω και άλλες ασκήσεις εναλλακτικές με βάρη ή χωρίς; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

avatar

καλησπερα μου βρηκαν χονδροπαθεια στο αριστερο γονατο και θα ηθελα να μαθω αν εχει σχεση με τη διατροφη η αν πρεπει να κανω κατι στα γολακ/κα δεν ειαμαι φαν μηπως παιζει ρολο?????

avatar

γεια......... εχω προβλημα .... δυστυχως εχψ χονδροπαθεια επιγονατιδας εδω καιμ 2.5 χρονια. εχω δοκιμασει τα παντα απο βαρακια, φυσικοθεραπειες, ενεσεις στο εσωτερικο του γονατου, ασκησεις ενδυναμωσεις εσω πλατεως μα τιποτα. εχω παει σε πολλους ιατρους και ακόμα ποναω. Σταματησα τον χορο, τρεξιμο,ποδηλατο και παω να τρελαθω.... και το "αστειο" της υποθεσηα ξερετε ποιο ειναι;;;;;;;; ειμαι μονο 20.αχ αχ αχ ...εχετε κατι να προτεινεται σχετικα με αυτο?????????

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ! ΠΑΣΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ ΓΟΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΩ ΤΑ ΠΕΛΜΑΤΑ ΜΟΥ Κ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ...ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ?

Billy11167

Φίλη Έφη...άν μετά απο 2,5 χρόνια και τα τόσα που έχεις κάνει(πελματογράφημα,γωνία Q στα έλεγξαν;) δεν βρίσκεις θεραπεία εγώ θα σου πώ τί θα σου πρότεινα:Δεν γνωρίζω σε ποιούς γιατρούς έχεις πάει αλλα χρειάζεται επίσκεψη σε Ορθοπαιδικό αθλίατρο που να ασχολείται και ο ίδιος με τον αθλητισμό(π.χ Νίκος Μαρκέας στην Αθήνα,Ιωάννης Τερζίδης στην Θεσ/νίκη,Χρόνης Δρούγιας στα Ιωάννινα),φυσικά θα σου πεί αυτός για τα παιραιτέρω αλλά εγώ θα ζητούσα Αρθροσκόπηση γιατί είναι η μόνη μέθοδος που βρίσκει την αιτία του κακού αλλα και ενεργεί ταυτόχρονα για την καταπολέμησή της(πλύση του χόνδρου,αφαίρεση εκφυλισμένου τμήματος κ.τ.λ).Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφού έχει περάσει τόσο καιρός και παρ'ολο που έχεις κάνει όλη τη ''θεωρία'' και δεν βρήκες ανακούφηση δεν κάνεις μια αρθροσκόπηση για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.Εγώ είμαι δρομέας και είμαι στην ίδια φάση με σένα εδώ και 5 μήνες, με χάπια,γυμναστήριο για τετρακέφαλο και πλάγιο.Κατα την διάρκεια της ημέρας, κατα την δρομική προπόνηση, αμέσως μετά απο αυτή δεν νοιώθω το παραμικρό αλλα όταν περάσουν 2-3 ώρες και τα γόνατα κρυώσουν τότε έρχονται οι ενοχλήσεις και διαρκούν γύρω στις 12 ώρες.Έχω δεί βελτίωση αλλα θέλω για καλύτερα αποτελέσματα να κάνω φυσιοθεραπείες και ενέσεις,μπορείς να μου πείς άν σε βοήθησαν καθόλου αν και απο αυτά που αναφέρεις μάλον όχι.Επίσης εσύ νοιώθεις πόνο ακόμη και χωρίς να κάνεις αθλιτισμό π.χ την νύχτα η κατα την διάρκεια της άθλησης,η μετά όπως εγώ; Λοιπόν αυτά και κουράγιο......και να ξέρεις ότι είναι σπάνιο κάποιος να σταματήσει την αθλητική του καριέρα λόγω χονδροπάθειας(εγώ δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο),οπότε σίγουρα υπάρχει λύση. Τέλος καλό θα είναι όσοι ξεπέρασαν πορόμοιο πρόβλημα να μας γράφουν σχετικά μ'αυτό έτσι για να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας.

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ !ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ ΓΟΝΑΤΟΥ ...ΠΗΡΑ ΠΕΛΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ...ΠΕΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ??Κ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ...ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Billy11167

Καλώς και την Κατερίνα στο club τον χονδροπαθούντων.Δεν αναφέρεις αναλυτικά πόσο καιρό έχεις τους πόνους,αν είναι συνεχείς η μόνο κατα την άθληση, πόσο διάστημα κάνεις τις ασκήσεις που σου πρότεινε ο γιατρός(για τον τελευταίο ισχύει αυτό που είπα πιο πάνω στην Έφη-να είναι αθλίατρος ορθοπαιδικός) τί είδους ασκήσεις κάνεις,εαν πέρνεις χάπια γλυκοζαμίνης η κάτι άλλο.Εαν ήσουν αναλυτική θα σου έδινα ορισμένες οδηγίες πάντα με βάση τις εμπειρίες που έχω γνωρίσει εγώ στους 5 μήνες που με απασχολεί το θέμα και τελευταία άρχισα επιτέλους να βλέπω σημαντική βελτίωση αφού οι πόνοι έχουν αντικατασταθεί απο ενοχλήσεις και μόνο μετά το τρέξιμο που κάνω.

avatar

ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ..ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΑΕΙΣ ΜΟΥ ΒΡΗΚΕ Ο ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ ...ΑΡΧΙΚΑ ΕΠΑΙΡΝΑ Neurobion ΑΛΛΑ ...ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΠΟΝΑΓΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ...ΚΑΝΩ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΚΑΛΥΜΠΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΟΛΥΜΠΩ ΠΟΝΑΩ..ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΩ ΣΚΑΛΕΣ ΠΟΝΑΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ!!

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΟΝΑΓΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕ Η ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ...ΚΑΝΩ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΚΑΛΥΜΠΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΤΑΝ ΚΟΛΥΜΠΑΣ ΝΑ ΣΕ ΠΟΝΟΥΝ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΣΟΥ ...ΕΠΑΡΝΑ Neurobion ΑΛΛΑ ...ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΝΩ...ΣΦΥΞΙΜΟ ΤΕΡΑΚΕΦΑΛΟΥ ..ΑΝ ΜΕ ΠΙΑΝΕΤΕ ..ΑΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ <<ΟΚΛΑΔΟΝ>>?

Billy11167

ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ(ΜΑΡΙΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ) ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΘΛΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΕΧΕΙ 3-4 ΟΔΗΓΙΕΣ:Α)ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ(2 ΜΗΝΕΣ)ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΗΡΕΜΙΣΕΙ Ο ΧΟΝΔΡΟΣ.Β)ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΓΛΥΚΟΖΑΜΙΝΗ-ΧΟΝΔΡΟΙΤΙΝΗ(π.χ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ DONAROT ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ, Η ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΗΣ LABERTS,H AYTA TΗΣ AMEΡΙΚΑΝΙΚΗΣ SOLGAR)Γ)ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΔΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΑ ΜΕ ΔΕΣΤΡΑ(π.χ ΤΗΣ MUELLER-http://www.muellersportsmed.com/Knee_Products.htm ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ Prod.991-997)ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΑΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΟΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.Γ)ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΜΝΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΟ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΕΣΩ ΠΛΑΤΥ ΑΥΤΟΥ.ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΟΔΙ.ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΙΣΘΙΟΙ ΜΗΡΙΑΙΟΙ.ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.ΣΚΑΛΕΣ,ΑΝΗΦΟΡΕΣ,ΚΑΤΗΦΟΡΕΣ,ΟΚΛΑΔΟΝ,ΓΟΝΑΤΙΣΜΑΤΑ,ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ-ΑΘΛΙΑΤΡΟ,ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ(ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,ΜΠΑΣΚΕΤ,ΤΡΕΞΙΜΟ,ΒΟΛΕΥ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΑΙ ΑΘΩΟ(ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΙΟΥ).ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΗΛΛΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ(ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ ΜΕ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ-ΛΑΓΟΝΟΚΝΙΜΙΑΙΑ ΤΑΙΝΙΑ Κ.Τ.Λ).ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ, ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ,ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΦΕΡΩ ΓΝΩΜΗ,ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙ.ΤΕΛΟΣ Η ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΦΘΑΡΕΙ Ο ΧΟΝΔΡΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΑ ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΦΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΝΕΥΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ''ΤΡΑΦΕΙ''.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΟΙΦΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΑΝ ΠΑΡ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΕΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΟ ΕΛΕΓΧΟ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

avatar

ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!ΚΟΣ.ΒΑΣΙΛΗ Κ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ !!Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΥ ΒΛΕΣΥΠΟΔΙΑ ....ΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΛΑ ...ΒΑΒΑΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ...ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΟΥ Κ ΟΤΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΒΟΛΕΥΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΟΚΛΑΔΟΝ ???ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΟΝ ΕΛ.ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1,5 ΜΗΝΑ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ, ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΠΟΡ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ glusosamine, ΧΟΝΔΡΟΙΤΙΝΗ ΚΑΙ MSM, ΚΑΝΩ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΕΣΩ ΠΛΑΤΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ. ΑΝΗΣΥΧΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ( ΒΟΛΛΕΥ) ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ (ΤΡΕΞΙΜΟ, ΣΚΑΛΕΣ), ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ;

avatar

ΕΛΕΝΑ ΓΕΙΑ ! ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΒΟΛΛΕΥ ...ΚΟΙΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΣΕ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ....ΜΕ ΠΟΝΑΝΕ ΤΡΟΜΕΡΑ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΜΟΥ ...ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ Η ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ...ΑΝ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ( ΩΣ ΜΑΚΡΥΝΗ ΛΥΣΗ ΠΑΝΤΑ ) ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ??Η ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ...ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ Κ ΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΚΑΣΩ ...

Billy11167

ΦΙΛΗ ΕΛΕΝΑ Η ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΙΑΣΙΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο ΧΟΝΔΡΟΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΘΑ ΕΚΦΥΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΣΠΟΡ.Ο 1,5 ΜΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΗ(ΤΑ ΧΑΠΙΑ 5-6 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗ).ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ: Α)ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ NA ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-Α Θ Λ Ι Α Τ Ρ Ο Σ Β)ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΟΥ-ΕΣΩ ΠΛΑΤΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ,ΡΑΧΙΑΙΟΥΣ,ΟΠΙΣΘΙΟΥΣ ΜΗΡΙΑΙΟΥΣ,ΓΑΣΤΡΟΚΝΗΜΙΟΥΣ Κ.Τ.Λ.(ΙΣΟΜΕΤΡΙΚΑ) ΔΗΛΑΔΗ ΓΕΡΟ ΚΟΡΜΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ Γ)ΧΡΗΣΗ ΔΕΣΤΡΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙΡΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΑΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΒΗ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.(ΕΓΩ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ) Δ)ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΑΛΛΑ ΖΗΤΑ ΤΟΝ : EKΚΕΝΤΡΕΣ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΟΠΙΣΘΙΩΝ ΜΗΡΙΑΙΩΝ.ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ, ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΜΟΥ.ΤΕΛΟΣ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΡΕΞΩ, ΤΩΡΑ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΩ 8-10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΑΝΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ.ΑΠΕΦΥΓΕ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΒΑΡΗΝΤΙΚΟ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ(ΣΚΑΛΕΣ,ΒΟΛΕΥ,ΑΝΗΦΟΡΕΣ,ΚΑΤΗΦΟΡΕΣ Κ.Τ.Λ)ΝΑ'ΣΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ,ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΝΑΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ. ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ "ΠΑΤΑΕΙ" ΚΑΛΑ. ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΑΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΣΥΤΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ;

Billy11167

ΦΙΛΗ ΑΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΤΕΡΖΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 74.ΜΕΝΩ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ 4 ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΘΗΣΗΣ(ΑΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ)ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΑΦΗ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΙΔΙΩΣ ΑΘΛΗΤΩΝ(ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΛΑΒΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ) ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ.ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ,ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ;ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ;

avatar

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΑΠΟ 27/3 ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ - ΤΟ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΓΟΝΑΤΟ ΛΙΓΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ. ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΑ ΣΠΟΡ, ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ Η ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ; Ο ΧΟΝΔΡΟΣ ΑΝΑΠΛΑΘΕΤΑΙ ΜΕ glusosamine, ΧΟΝΔΡΟΙΤΙΝΗ ΚΛΠ Η ΟΧΙ;

Billy11167

ΕΛΕΝΑ Ο ΧΟΝΔΡΟΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΠΛΑΘΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΑΓΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ''ΤΡΑΦΕΙ''ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΝΩΡΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ,ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΝΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ(5,6 ΜΗΝΕΣ),ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΣΟΥ,ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ.ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΝΑ ΧΡΙΣΗΜΟΠΟΙΕΙΣ ΔΕΣΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΑ ΠΟΥ Σ'ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΣΠΟΡ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ(Π.Χ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ).

avatar

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΛΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!

avatar

γεια χαρα!δεν ειμαι αθλητρια αλλα ασχολουμαι εντελως ερασιτεχνικα με τη γυμναστικη. το 2006 +μολις 24ετων ειχε διαγνωστει χονδροπαθεια +στα 2γονατα μου λογω κακης τους χρησης.τον πρωτο χρονο τα πραγματα ηταν πολυ δυσκολα.πονοι κατα τη διαρκεια του νυχτερινου υπνου,ελαχιστο εως καθολου περπατημα,δυσκολια σε ορθια σταση+βαθεια καθισματα με αποτελεσμα να διακοψω σχεδον ολες μου τις δραστηριοτητες.αρχικα οι γιατροι που επισκεφθηκα, μου προτειναν αμεσα χειρουργικη επεμβαση!επελεξα να μην προβω σε μια τετοια διαδικασια απο καθαρο ενστικτο.ακολουθησα προγραμμα σε φυσικοθεραπευτη κανοντας θεραπεια με shock wave,συσπασεις μυων με ηλεκτροδια+παραμονη για 15λεπτα μεσα σε πολυ κρυο νερο.τα αποτελεσματα μεσα σε 2μηνες ηταν θεΑματικα! μετα απο περιπου 20συνεδριες αρχισα ασκησεις με τεντωμενο ποδι.οταν ενιωσα τα ποδια μου αρκετα σταθερα αρχισα κολυμβηση.παραλληλα επαιρνα donarot.μεχρι σημερα δεν εχω σταματησει κολυμπι+παραμονη σε κρυο νερο(οχι παγοκυστες)για 15 λεπτα σχεδον καθε μερα. αποφασισα να μοιραστω την εμπειρια μου γιατι υστερα απο 4χρονια+ενω η παθηση υπαρχει,δεν εχω υποτροπιασει,εχω μονο καποιες ενοχλησεις υστερα απο πολυωρο συνεχες περπατημα(πχ 6-8ωρων).νομιζω πως ειναι πολυ καλα αν σκεφτω πως πριν απο 4χρονια ημουν σωματικα+ψυχικα 1κουρελι!!εχετε υπομονη, αισιοδοξια+μετρο!φιλια

foteinigoutsiou

Γειά ,σας!Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας.Έχω και εγώ χονδροπάθεια σε ήπια μορφή αλλά δεν έχω κάνει κάτι γι αυτό. Με ενδιαφέρει όμως για κάποιο πολύ δικό μου πρόσωπο.Αλεξία μπορείς σε παρακαλώ να μου πείς σε ποιό γιατρό έχεις πάει και σε ποιό χώρο έκανες αποκατάσταση;ευχαριστώ πολύ..

avatar

Παιδιά χαίρομε για την ανταλλαγή απόψεων, προφανώς ο καθένας από την προσωπική του εμπειρία καταθέτει τις απόψεις του. προσοχή όμως γιατί κάθε περίπτωση είναι εξατομικευμένη. πρώτα από όλα πρέπει στον καθένα σας να διερευνιθεί εάν η αιτία του πόνου είναι λειτουργική η ανατομική. εαν είναι λειτουργική τότε μετά από μελέτη της καθημερινότητάς σας (το τι κάνετε πολύ) πρέπει να τροποποιήσετε το πως κάθεστε (γραφείο) πως κινείστε (ανηφόρα/κατηφόρα/ποδήλατο κλπ)βαθιά γονατίσματα κλπ ώστε να ελαττώσετε την συχνότητα τριβής εαν είναι ανατομικός ο λόγος θα πρέπει με κατάλληλες εξετάσεις που θα σας συστήσει ο ειδικός να βρείτε την ανατομική αιτία. εαν αυτή διορθώνεται με συντηρητική παρέμβαση (πχ ένας αδύναμος έσω πλατύς σε σχέση με ένα δυνατό έξω πλατύ είναι λογικό ότι προκαλεί ανισορροπία στην ολίσθηση της επιγονατίδος) όπως κατάλληλο πρόγραμμα εκγύμνασης. εαν όμως δεν διορθώνεται συντηρητικά τότε προφανώς θα πρέπει να γίνει διόρθωση αυτής της ανατομικής παραλλαγής. οι περιπτώσεις που γίνεται αρθροσκόπηση (απόξεση του χόνδρου) αφορά αυτές με προχωρημένη χονδροπάθεια και όταν υπάρχουν επανειλλημένοι ύδραρθροι (συχνά πρίζεται) στο γόνατο ελπίζω να σας προβλημάτισα

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΙΔΙΑ ! ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΜΕΛΩΝ..ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΚΑΝΩ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 11 ΧΡΟΝΙΑ ...Κ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΤΗΝ Η ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ ! ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ...ΛΟΓΟ ΠΟΝΟΥ ...ΑΑΑ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ(ΠΟΣΟ ΚΑΛΗ ΚΤΛ )...ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ !!ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!!ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

Billy11167

ΣΥΓΝΩΜΗ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΓΟΝΑΤΑ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΕΝΟΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ''ΗΠΙΑ'' ΜΟΡΦΗ; Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ Η ΕΣΥ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΣΟΥ; ΑΘΛΗΣΑΙ; ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΜΙΚΡΟΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ,ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.......ΤΡΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ!!!!!

avatar

hey!διαγνωστηκε και σε μενα χονδροπαθεια πριν απο ενα μηνα.Το θεμα ειναι οτι εγω ποναω περιπου 5 χρονια τωρα στην αρχη λιγοτερο και οσο παει και περισσοτερο...ο πρωτος γιατρος που ειχα παει μου ειπε για μηνισκο και να κανω μαγνητικη την οποια ομως δεν εκανα γιατι αλλος γιατρος μου ειπε οτι αποκλειται να εχω μηνισκο και στα δυο γονατα...Τελος παντων ο πιο προσφατος γιατρος που μου ειπε και για την χονδροπαθεια εκανε τη διαγνωση μεσα σε 2 λεπτα χωρις καν να αγγιξει το γονατο μου ειπε οτι εχω χαλαρους συνδεσμους και για αυτο ποναω πιο πολυ και ως θεραπεια να χασω κοιλα και να μην αθλουμαι καθολου εκτος απο περματημα.Αυτα ομως δεν μου φαινονται αρκετα ασε που αντε να χασεις κοιλα χωρις να αθλεισαι...Εχει κανεις να μου προτεινει κατι περισσοτερο?Μηπως πρεπει να παω και σε κανενα αλλο γιατρο???

avatar

το καλυτερο φαρμακο για την χονδροπαθεια ειναι το viartril.τρεφει τον χονδρο και ετσι δεν πονας.

Billy11167

Σ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΜΑΡΙΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ(ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ). ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΘΛΙΑΤΡΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΣΟΥ ΓΟΝΑΤΑ.ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΩΣΗ.

avatar

ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ Κ ΠΑΛΙ!ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ??ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ Η ΟΧΙ ?

Billy11167

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ 3ΜΗΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΟΡ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ(ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΟΙ,ΟΠΙΣΘΙΟΙ ΜΗΡΙΑΙΟΙ,ΕΣΩ ΠΛΑΤΥΣ Κ.Τ.Λ)ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΧΑΠΙΑ ΓΛΥΚΟΣΑΜΙΝΗΣ-ΧΟΝΔΡΟΙΤΙΝΗΣ,ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΧΑΛΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ,ΕΑΝ ΣΟΥ ΠΟΝΟΥΝ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ,ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΕΣΤΡΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ(Π.Χ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ). ΘΑ ΔΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.ΔΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ PATELLA BRACE LP: http://www.thefind.com/sports/info-lp-patella-brace Η ΚΑΙ ΕΔΩ ΓIA THN MUELLER:http://www.amazon.com/Mueller-997-Black-Jumpers-Strap/dp/B000F8Y5OY

avatar

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ 3ΜΗΝΟ, ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ, ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΣΠΟΡ ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ. ΣΤΟ 400ΡΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΔΙ ΜΕ ΤΗ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ, ΟΧΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΠΟΝΟΣ. ΣΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΙΔΙΩΣ ΣΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ. ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΑΡΓΑ ΑΡΓΑ Η ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΩΡΙΣ;ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ... ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΦΤΑΝΕΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ!

Billy11167

ΕΛΕΝΑ ΠΩΣ ΕΝΟΕΙΣ ΤΟ ''400ΑΡΙ''; ΑΠΛΑ ΕΤΡΕΞΕΣ 400 ΜΕΤΡΑ ΧΑΛΑΡΑ Η 400ΑΡΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΝΟΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΟ;ΕΑΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΩ ΚΟΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ!!!!! ΞΕΚΙΝΑΣ ΑΡΓΑ-ΑΡΓΑ,ΞΕΧΝΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΑ 100-200-400ΑΡΙΑ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ 6ΜΗΝΟ ΚΑΝΕΙΣ 800-1500ΑΡΙ ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ.ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΩΣ,ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 2-3 ΦΟΡΕΣ,ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ Σ'ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ(ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ)ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΕΣΤΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ,ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!!!(ΚΟΣΤΟΣ 20-25 ΕΥΡΩ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ). ΚΟΥΡΑΓΙΟ,ΕΓΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ(ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 5ΜΗΝΗ ΑΠΟΧΗ) ΠΡΟΠΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΕΧΩ ΑΝΕΤΑ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ,ΒΟΥΝΟΥ (ΕΩΣ ΚΑΙ 15 ΧΙΛΙΟΜ.) ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ.

avatar

ΒΑΣΙΛΗ,ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΜΑΡΙΑ Κ.Α ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΡΕΞΩ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ 400ΡΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ! ΑΡΓΑ ΑΡΓΑ, ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΔΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΓΟΝΑΤΟ ΣΑΝ ΝΑ "ΞΕΧΕΙΛΩΝΕΙ"! ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ... ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΑ ΠΟΛΥ ΣΦΙΚΤΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΔΕΣΤΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3 ΩΡΕΣ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; Ο ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΟΧΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΥΛ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΛΕΥ Η ΤΟ ΤΕΝΝΙΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑ ΕΛΠΙΖΩ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝ...

avatar

ΒΑΣΙΛΗ Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!ΕΛΕΝΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ !!ΣΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΝΟΣ !ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ !!ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ...ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΣΚΑΛΕΣ ΛΕΩ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ .....ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ Η ...??ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ??

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ !ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ?ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ !

Billy11167

ΕΛΕΝΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΑ; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ,ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΔΕΣΤΡΑ!!! Ο ΑΘΛΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΑΡΤΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟ(ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΩ Σ'ΑΥΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΣΒΗΝΕΙ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΧΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΑ).ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΣΙΔΙ.ΕΛΕΝΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΣΕ ΠΙΣΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ,ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΤΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΙΑΤΡΟΥ.ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΜΟΝΟ ΑΣΑΝΣΕΡ(ΜΕΝΩ ΣΤΟΝ 2ο ΟΡΟΦΟ)ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ.ΑΝ ΦΟΡΑΤΕ ΔΕΣΤΡΕΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ.

avatar

ΒΑΣΙΛΗ, ΕΚΑΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΙΔΙΟΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΕ ΑΜΜΟ, Η ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΑΨΙ;

avatar

γεια σας και απο εμενα.Θα ηθελα να εκφερω και εγω την δικια μου γνωμη πανω στο προβλημα της χονδροπαθειας.Ασχολουμαι εντατικα με τις πολεμικες τεχνες αθληματα που καθε αλλο <<χαλαρα>>για τα γονατα δεν ειναι.Λοιπον πριν 3 μηνες περιπου διαγνωστικε και σε εμενα το προβλημα της χονδροπαθειας.Μεσα σε διαρκεια 2 μηνων πιρα χαπια,4 φορες την ημερα παγο,μια αλοιφη,φυσικοθεραπειες και μετα απο 2 και κατι μηνες το προβλημα ειχε περασει.Ωστοσο ο δασκαλος μου,με συμβουλευσε πως ενεσεις και φαρμακα μονο καλο δεν κανουν για ενα χρονιο προβλημα καθως σταματανε το πονο για ενα χρονικο μονο διαστημα(ειναι αδυνατον να παιρνουμε φαρμακα και ενεσης σε ολη μας την ζωη).Η καλυτερη λυση για αυτον ωστε να μην μου ξαναεμφανιστει ειναι οπως ο ιδιος το προφερε <<πετρα τετρακεφαλοι>> Κολυμπη με βατραχοπεδιλα και γυμναστηριο για τετρακεφαλους(υπαρχουν ειδικες ασκησεις εγυμνασεις του τετρακεφαλου χωρις ιδιαιτερη καταπονεση του εσωτερικου του γονατου).Οσο ποιο σκληρους τετρακεφαλους τοσο το καλυτερο!!.Πιστευω πως η συμβουλη του ειναι πολλη σημαντικη καθως ο ιδιος ειχε επιγονατιδα και με την καταλληλη εγυμναση τετρακεφαλων δεν αντιμετωπισε ποτε προβλημα(μιλαμε για πρωταθλητισμο).

avatar

γεια σας και απο εμενα.Θα ηθελα να εκφερω και εγω την δικια μου γνωμη πανω στο προβλημα της χονδροπαθειας.Ασχολουμαι εντατικα με σπορ οπως το Muay thai,street fight και mma αθληματα που καθε αλλο <<χαλαρα>>για τα γονατα δεν ειναι.Λοιπον πριν 3 μηνες περιπου διαγνωστικε και σε εμενα το προβλημα της χονδροπαθειας.Μεσα σε διαρκεια 2 μηνων πιρα χαπια,4 φορες την ημερα παγο,μια αλοιφη,φυσικοθεραπειες και μετα απο 2 και κατι μηνες το προβλημα ειχε περασει.Ωστοσο ο δασκαλος μου,με συμβουλευσε πως ενεσεις και φαρμακα μονο καλο δεν κανουν για ενα χρονιο προβλημα καθως σταματανε το πονο για ενα χρονικο μονο διαστημα(ειναι αδυνατον να παιρνουμε φαρμακα και ενεσης σε ολη μας την ζωη).Η καλυτερη λυση για αυτον ωστε να μην μου ξαναεμφανιστει ειναι οπως ο ιδιος το προφερα <<πετρα τετρακεφαλοι>>

Billy11167

ΕΛΕΝΑ ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΕ ΑΜΜΟ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ(ΙΔΙΩΣ ΤΟΥΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥΣ ΤΕΝΟΝΤΕΣ)ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΙΣΟΡΟΠΙΑΣ-ΙΔΙΟΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ(ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ ΠΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΩ):http://physio-aid.com/index.php?option=com_content&view=article&id=37&Itemid=12&lang=el ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΟΥ:http://www.physio-aid.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=81&Itemid=12&lang=el ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ,3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ, ΑΛΛΕΣ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ(ΤΡΕΞΙΜΟ 8-14 ΧΛΜ.),ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ,ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (ΤΡΕΞΙΜΟ,ΒΟΛΕΥ,ΜΠΑΣΚΕΤ, ΚΤΛ)ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΝΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ(ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΠΗΡΕ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ).

Billy11167

ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΧΑΠΙΑ ΠΗΡΕΣ,ΠΟΙΑ ΑΛΟΙΦΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΣ, ΤΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΙΕΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΟΙΟΣ(ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ) ΣΟΥ ΔΙΕΓΝΩΣΕ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ(ΑΚΤΙΝΕΣ,ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΕΚΑΝΕΣ;).ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ Η ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ,ΕΓΩ ΣΕ 3, ΑΛΛΟΣ(Η) ΣΕ 6, ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ(Η) ΕΧΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ.

magdaiak

ΕΓΩ ΠΑΙΔΕΥΟΜΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΙΧΟΣ ΦΤΕΕΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΙΣΕΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΟ ΧΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΙΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΝΑΝΕ.

avatar

Γεια σας και από μένα. Μετά από πολύωρη οδήγηση αυτοκινήτου με κακή στάση σώματος έχω ήπιους πόνους στο γόνατο και το αισθάνομαι βαρύ. Αυτά συμβαίνουν τις τελευταίες 3 ημέρες. Δεν έχω κάποιο ιστορικό σχετικά με τα γόνατα. Ακόμη δεν πήγα σε γιατρό για να δω μήπως περάσει από μόνο του.

Τώρα για αρχή πιό σωστό θα ήταν να το ξεκουράσω ή να κάνω ασκήσεις ενδυνάμωσης?

Ευχαριστώ προκαταβολικά

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !!ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Κ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΧΑΠΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 0 !!!ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ?

avatar

Καλημέρα και απο εμένα πάνω απο έναν χρόνο τώρα έχω ενημερωθεί απο χονδροπάθεια ο γιατρός μου σύστησε ασκήσεις για τετρακέφαλους και πιλάτες.Δεν έκανα ασκήσεις και απο τον Απρίλιο υποφέρω στην αρχή μου είπαν πως εχω οξεία τετοντίτιδα να πάρω κάποια φάρμακα και να ξεκουραστώ.Ο πόνος άρχισε να είναι εντονότερος και μέσα στο γόνατο πλέον.Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολυ μέχρι να κάνω μαγνητική μέσα Ιουλίου όπυ διαγνώστηκε εκφύλιση έσω μηνίσκου ο γιατρός στο ικα μου είπε να με στείλει για αρθροσκόπηση και πάλι χάπια. Πήγα σε ακόμα 3 ορθοπεδικούς ένας εκ των οποίων αθλίατρος και μου σύστησαν πάγο ασκήσεις και πάλι πάγο 3 φορές την ημέρα και ξεκούραση.Μου απαγόρευσαν σκάλες,ανηφόρες,ποδήλατο,στέπερ,βαθύ κάθισμα και τακούνι πάνω απο 7 εκατοστά.Μετά απο 2 μήνες θα ξαναπάω.Επίσης κολύμπι μου είπαν χωρίς να φοβάμαι.Προς το παρών εχω πρήξιμο και πόνο αλλά τώρα θα αρχίσω να κάνω ασκήσεις κλπ.Έχετε να προτείνετε κάποια παγοκύστη για το γόνατο?Πρέπει να πάρω και δέστρες?

avatar

Καλημερα και απο μένα! Εχω κ εγω το ιδιο προβλημα εδω και 3 χρονια!!Εχω πάει σε 3 γιατρους και οι 3 μου ειπαν οτι εχω χονδροπαθεια επιγονατιδας!Ολοι μου λέγανε να κανω ασκησεις ενδυνάμωσης τετρακέφαλου μονο! κομενα ολα τα αθληματα εκτος απο το κολυμπι!Πιστευω πως αν ειχα παει σε αθλίατρο απο την αρχη δεν θα ημουν σε αυτη την κατασταση σημερα και θα εκανα το χομπι μου κανονικα....!Λετε να υπαρχει περιπτωση να μπορω να ξανα τρεξω εστω και για 20 λεπτα χωρις να ποναω για κανενα μηνα μετά?

Billy11167

Είμαι φανατικά υπέρ όπως έχω ξαναγράψει το να χρησιμοποιεί κάποιος δέστρες.Παγοκύστες πωλούνται στα καταστήματα ορθοπαιδικών ειδών,αλλα οι καλύτερες για μένα είναι αυτές που φέρνουν που και πού τα LIDL και ALDI. Επίσης οι φίλοι ''χονδροπαθούντες'' ας ρίχνουν και μία ματιά στα προηγούμενα άρθρα γιατί το θέμα έχει αναληθεί αρκετά.

avatar

κανω aikido ( που εχει πολλεσ πτωσεισ)..καποια στιγμη με πονεσαν τα γονατα..(ο πονοσ ο διαρκης που ισα-ισα για να σου σπασει τα νευρα-οχι ο οξης) κ πηγα σε ορθοπεδικο κ μου ειπε "πολυ συχνο φαινομενο για την ηλικια σου κ το φυλο σου.προτεινε να αποφευγω ανηφορεσ-κατηφορεσ,σκαλεσ,να κανω καποιεσ ισομετρικεσ ασκησεισ..να μην εχω πολυ ωρα τα ποδια λυγισμενα, να βαζω παγο για 4-5 λεπτα, να ξανασκεφτω για το αν θα συνεχησω το αθλημα,κ δεν θυμαμαι τι αλλο....το θεμα μου ειναι..υπαρχει περιπτωση καποια στιγμη τα γονατα να ερθουν στο αρχικο τουσ επιπεδο κ να μην εχω καποιο προβλημα η θα πρεπει να μαθω να ζω με αυτο...?? ασ υπαρχει θετικη απαντηση...! επισησ..καπου διαβασα για γλυκοζαμινη,Χονδροϊτίνη , υδρολυμένο κολλαγόνο , υαλουρονικό οξύ , οργανικό θείο (MSM) , βιταμίνη C , ασβέστιο , μαγνήσιο και ψευδάργυρο και τα συνδυάζεις όλα αυτά με αρκετό μουορυνέλαιο και συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (cla) για πλήρη αποτελέσματα...κατα ποσο μπορει να ισχυει..και για ποια επιπεδα χονδροπαθειασ αναφερεται..??

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ 27 ΕΤΩΝ, ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΠΟ ΤΑ 10 ΜΟΥ ΚΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ. ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΤΙΜΕΩΠΙΖΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ (ΣΚΑΛΕΣ, ΟΡΘΟΣΤΑΣΙΑ, ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ Κ.Α.) ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ.ΠΡΙΝ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ,ΝΑ ΣΤΑΘΩ,ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.Ο ΠΟΝΟΣ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ,ΤΟ ΜΑΓΚΩΜΑ,ΟΙ ΤΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΗΞΙΜΟ ΕΙΧΑΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ,ΝΑ ΑΘΛΗΘΩ,ΝΑ ΧΟΡΕΨΩ ΕΝΑ ΧΟΡΟ ΚΛΠ.ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΔΑΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ: ΠΡΩΤΟΣ=ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΔΕΥΤΕΡΟΣ=ΧΟΔΡΟΜΑΛΑΚΥΝΣΗ, ΤΡΙΤΟΣ=ΑΣΗΠΤΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΜΥΕΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ,ΤΕΤΑΡΤΟΣ=ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ Κ.Α. ΕΧΩ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,ΠΗΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΙ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ Η ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΟΥ... ΝΑ ΧΟΡΕΨΩ, ΝΑ ΠΑΩ ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΝΑ ΚΑΝΩ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ...ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΝΑ ΞΑΠΛΩΝΩ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΟΥ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ 27 ΕΤΩΝ, ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΠΟ ΤΑ 10 ΜΟΥ ΚΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ. ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΤΙΜΕΩΠΙΖΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ (ΣΚΑΛΕΣ, ΟΡΘΟΣΤΑΣΙΑ, ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ Κ.Α.) ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ.ΠΡΙΝ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ,ΝΑ ΣΤΑΘΩ,ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.Ο ΠΟΝΟΣ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ,ΤΟ ΜΑΓΚΩΜΑ,ΟΙ ΤΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΗΞΙΜΟ ΕΙΧΑΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ,ΝΑ ΑΘΛΗΘΩ,ΝΑ ΧΟΡΕΨΩ ΕΝΑ ΧΟΡΟ ΚΛΠ.ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΔΑΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ: ΠΡΩΤΟΣ=ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΔΕΥΤΕΡΟΣ=ΧΟΔΡΟΜΑΛΑΚΥΝΣΗ, ΤΡΙΤΟΣ=ΑΣΗΠΤΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΜΥΕΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ,ΤΕΤΑΡΤΟΣ=ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ Κ.Α. ΕΧΩ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,ΠΗΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΙ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ Η ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΟΥ... ΝΑ ΧΟΡΕΨΩ, ΝΑ ΠΑΩ ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΝΑ ΚΑΝΩ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ...ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΝΑ ΞΑΠΛΩΝΩ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΟΥ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ 27 ΕΤΩΝ, ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΠΟ ΤΑ 10 ΜΟΥ ΚΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ. ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΤΙΜΕΩΠΙΖΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ (ΣΚΑΛΕΣ, ΟΡΘΟΣΤΑΣΙΑ, ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ Κ.Α.) ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ.ΠΡΙΝ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ,ΝΑ ΣΤΑΘΩ,ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.Ο ΠΟΝΟΣ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ,ΤΟ ΜΑΓΚΩΜΑ,ΟΙ ΤΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΗΞΙΜΟ ΕΙΧΑΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ,ΝΑ ΑΘΛΗΘΩ,ΝΑ ΧΟΡΕΨΩ ΕΝΑ ΧΟΡΟ ΚΛΠ.ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΔΑΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ: ΠΡΩΤΟΣ=ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΔΕΥΤΕΡΟΣ=ΧΟΔΡΟΜΑΛΑΚΥΝΣΗ, ΤΡΙΤΟΣ=ΑΣΗΠΤΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΜΥΕΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ,ΤΕΤΑΡΤΟΣ=ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ Κ.Α. ΕΧΩ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,ΠΗΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΙ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ Η ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΟΥ... ΝΑ ΧΟΡΕΨΩ, ΝΑ ΠΑΩ ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΝΑ ΚΑΝΩ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ...ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΝΑ ΞΑΠΛΩΝΩ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΟΥ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ 27 ΕΤΩΝ, ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΠΟ ΤΑ 10 ΜΟΥ, ΕΚΑΝΑ ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ,ΧΟΡΟ Κ.Α.ΕΔΩ Κ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ(ΠΡΗΞΙΜΟ, ΠΟΝΟΣ).ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΠΛΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΦΤΑΙΓΕ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ(ΣΚΑΛΕΣ,ΟΡΘΟΣΤΑΣΙΑ,ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ).ΠΡΙΝ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΒΗΜΑ Η ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΟΡΘΙΑ, ΕΙΧΑ ΦΡΙΚΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ(ΚΥΡΙΩΣ)ΓΟΝΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΗΞΙΜΟ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.ΜΟΝΟ ΞΑΠΛΑ!!ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕ ΕΙΔΑΝ 4 ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ Ο 1=ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ,Ο 2=ΧΟΝΔΡΟΜΑΛΑΚΥΝΣΗ, Ο 3=ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΟ ΜΥΕΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ, Ο 4=ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ.ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,ΑΣΚΗΣΕΙΣ,ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,ΠΗΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΙ ΕΧΩ.ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ!!!ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΟΥ!ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΟΡΕΨΩ ΕΝΑ ΧΟΡΟ,ΝΑ ΒΓΩ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ...ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

avatar

καλημέρα σας, εγω εχω χονδροπάθεια σχεδόν 2 χρόνια... ξεκίνησε απο τον διάδρομο του γυμναστηρίου και το ποδήλατο και κανείς δεν μου εδινε σημασία απο τους γυμανστές οταν παραπονιόμουν ότι κατι με ενοχλεί, όσπου δεν μπόρεσα ουτε να περπατήσω απο τους πόνους. Δοκίμασα 5 γιατρούς που είπαν σχεδόν όλοι κι από κάτι διαφορετικό.. ο πρώτος έπεσε ΕΝΤΕΛΩς εξω και με εβαλε να κάνω 300κοιλιακούς ημερησίως γιατί λέει το πρόβλημα ήταν στην μέση.. με τα πολλά διαγνώστηκε η χονδροπάθεια επιγονατίδας, έκανα και μαγνητική όπου έγραψε κάτι μικρό στο εμπρόσθιο κέρας... δηλαδή κοινώς τίποτα ιδιαίτερο που να δικαιολογεί τον πόνο που είχα, όπου ήταν φοβερός.. ξεκίνησα φυσιοθεραπείες με ρεύμα, με θερμότητα, πάγο και ασκήσεις,πήγα και σε χειροπράκτη όπου κάναμε συνεδρίες που "έφερνε" στην θέση του την επιγονατίδα μου με κάποιες κινήσεις στην σωστή θέση.. σταμάτησα να αθλούμαι (ερασιτεχνικά σε διάδρομο και αερόμπικ), έπαιρνα και μια σκόνη με νερό για ανάπλαση χόνδρων, έκανα και τις ισομετρικές ασκήσεις 3 φορές την ημέρα και τίποτα ως αποτέλεσμα. Κάποια στιγμή ξεκίνησα και personal (αλλά δυστυχώς μεγάλο το κόστος για να συνεχίσεις)για τον τετρακέφαλο μου.. τώρα τελευταία μου πέρασε για 2 μήνες και λεω επιτέλους και εκανα 4 φορες σε μια εβδομάδα 2 φορες περπατημα στον δικο μου διάδρομο και 2 φορες στον δρόμο.. και φυσικά με έπισα ξανά - στο σινεμά, στην δουλειά, με το τακούνι... κουράστηκα πολύ, πάρα πολύ πια με όλη αυτη την κατάσταση.. μπορείτε να μου προτείνετε κάτι, θέλω πολύ να συνεχίσω το περπάτημα τουλάχιστον έξω στο δρόμο, κολύμπι για γυναικολογικούς λόγους δεν μπορώ δυστυχώς σε πισίνα.. και ποια δέστρα σαν ονομασία ειναι η καλύτερη να την παραγγείλω γιατί μέχρι τώρα φορούσα επιγονατίδα ελαστική ΚΑΙ ΝΑΙ ποσούσα περισσότερο όταν την φορούσα και δεν καταλάβαινα το γιατί και ΚΑΝΕΙΣ δεν μου είχε μιλήσει για δέστρα! ελπίζω να μην σας κούρασα...

emmanuela2410

καλημέρα σας, εγω εχω χονδροπάθεια σχεδόν 2 χρόνια... ξεκίνησε απο τον διάδρομο του γυμναστηρίου και το ποδήλατο και κανείς δεν μου εδινε σημασία απο τους γυμανστές οταν παραπονιόμουν ότι κατι με ενοχλεί, όσπου δεν μπόρεσα ουτε να περπατήσω απο τους πόνους. Δοκίμασα 5 γιατρούς που είπαν σχεδόν όλοι κι από κάτι διαφορετικό.. ο πρώτος έπεσε ΕΝΤΕΛΩς εξω και με εβαλε να κάνω 300κοιλιακούς ημερησίως γιατί λέει το πρόβλημα ήταν στην μέση.. με τα πολλά διαγνώστηκε η χονδροπάθεια επιγονατίδας, έκανα και μαγνητική όπου έγραψε κάτι μικρό στο εμπρόσθιο κέρας... δηλαδή κοινώς τίποτα ιδιαίτερο που να δικαιολογεί τον πόνο που είχα, όπου ήταν φοβερός.. ξεκίνησα φυσιοθεραπείες με ρεύμα, με θερμότητα, πάγο και ασκήσεις,πήγα και σε χειροπράκτη όπου κάναμε συνεδρίες που "έφερνε" στην θέση του την επιγονατίδα μου με κάποιες κινήσεις στην σωστή θέση.. σταμάτησα να αθλούμαι (ερασιτεχνικά σε διάδρομο και αερόμπικ), έπαιρνα και μια σκόνη με νερό για ανάπλαση χόνδρων, έκανα και τις ισομετρικές ασκήσεις 3 φορές την ημέρα και τίποτα ως αποτέλεσμα. Κάποια στιγμή ξεκίνησα και personal (αλλά δυστυχώς μεγάλο το κόστος για να συνεχίσεις)για τον τετρακέφαλο μου.. τώρα τελευταία μου πέρασε για 2 μήνες και λεω επιτέλους και εκανα 4 φορες σε μια εβδομάδα 2 φορες περπατημα στον δικο μου διάδρομο και 2 φορες στον δρόμο.. και φυσικά με έπισα ξανά - στο σινεμά, στην δουλειά, με το τακούνι... κουράστηκα πολύ, πάρα πολύ πια με όλη αυτη την κατάσταση.. μπορείτε να μου προτείνετε κάτι, θέλω πολύ να συνεχίσω το περπάτημα τουλάχιστον έξω στο δρόμο, κολύμπι για γυναικολογικούς λόγους δεν μπορώ δυστυχώς σε πισίνα.. και ποια δέστρα σαν ονομασία ειναι η καλύτερη να την παραγγείλω γιατί μέχρι τώρα φορούσα επιγονατίδα ελαστική ΚΑΙ ΝΑΙ ποσούσα περισσότερο όταν την φορούσα και δεν καταλάβαινα το γιατί και ΚΑΝΕΙΣ δεν μου είχε μιλήσει για δέστρα! ελπίζω να μην σας κούρασα...

avatar

θα ηθελα να μου πειτε αν ξερετε ποσο περιπου κοστιζει μια επεμβαση για χονδροπαθεια στο γονατο 4ου βαθμου..!! θα με βοηθουσατε που αν γνωριζατε και μου συστηνατε καποιο γιατρο στη θεσσαλονικη κατα προτιμηση... ευχαριστω..!! :)

avatar

?³?????± ???? ???»??????,,,???????±?? ?±???? ???±????±... ?· ?????½????????±???????± ???????³???½?±???????±?? ???½ ?????±?½?? ?????±????????· ???±?? ?·????? ???±?? ???? ???????½?±...3 ??????½???± ???±?½?? ?±???? 10doc ???±?? ???????????±. ?¦?±????±???± ?????»?»?± ?????»?»?± ???± ?±?????????»???????± ???????????±...?????? ???±?½???? ?²?±??±?????±.???½?????· ?????? ????????????????? ?????? ?³???½?±??????.??????????????????±??????????..???????????±.?§??????±???????±?? ???± ???????± ???±??.???????±????????? ???±?? ???????????½?· ???? ?±?????????? ?????? ?????½?±?½?? ???????? ???±?? ???³?? ???±???± ???· ?????±????????± ???»?·?? ???·?? ?·??????±?? ?±???????± ???±?? ???????½ ?????½??... .

avatar

?³?????± ???? ???»??????,,,???????±?? ?±???? ???±????±... ?· ?????½????????±???????± ???????³???½?±???????±?? ???½ ?????±?½?? ?????±????????· ???±?? ?·????? ???±?? ???? ???????½?±...3 ??????½???± ???±?½?? ?±???? 10doc ???±?? ???????????±. ?¦?±????±???± ?????»?»?± ?????»?»?± ???± ?±?????????»???????± ???????????±...?????? ???±?½???? ?²?±??±?????±.???½?????· ?????? ????????????????? ?????? ?³???½?±??????.??????????????????±??????????..???????????±.?§??????±???????±?? ???± ???????± ???±??.???????±????????? ???±?? ???????????½?· ???? ?±?????????? ?????? ?????½?±?½?? ???????? ???±?? ???³?? ???±???± ???· ?????±????????± ???»?·?? ???·?? ?·??????±?? ?±???????± ???±?? ???????½ ?????½??... .

avatar

Εγώ έχω χονδροπάθεια 9 χρόνια και συνέβη και στα 2 γόνατα την ίδια στιγμή και πονάνε το ίδιο.

Έκανα και εγώ ασκήσεις και έβαζα πάγο στις προπονήσεις αλλά μετά από κάποια χρόνια είναι ανούσιο πιά. Νομίζω από τις προπονήσεις και καθημερινές κιόλας έχω αρχίσει να καταλαβαίνω πως ο χόνδρος αποχαιρετάει και με καλοσορίζει το ΚΟΚΑΛΟ με ΚΟΚΑΛΟ !!!!

Με λίγα λόγια φτάνω στην οστεοαρθρίτιδα. Το συζητούσαμε το 1990 αυτό το πρόβλημα με κάπιους γνωστούς που είχαν το ίδιο και μάλιστα είπαμε πως σε μερικα΄χρόνια θα βρεθεί θεραπεία.

21 ΧΡΟΝΙΑ μετά δέν βρέθηκε καμία θεραπία. 0 αποτελέσματα. Μόνο κάτι ενχειρήσεις κάνουν παίρνοντας χόνδρο από μή φορτίζουσα επιφάνεια και το βάζουν εκεί που έχει φαγωθεί τελείως ώστε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να αποφύγεις την ζημιά στα κόκαλλα που τριβόντουσαν.

Υπάρχει και κάποια άλλη τεχνική που παίρνουν πολύ λίγα χονδροκύταρα από τον γόνατό και τα καλλιεργούν σε εργαστήρι ώστε να φτιάξουν ακόμα περισσότερα και μετά σε φωνάζουν να ξαναπάς ώστε να γίνει η εναπόθεσή τους. Πολύ καλή τεχνική ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ !!! Πάντα κοστίζουν οι tissue-enginnering !

Μία συμβουλή διότι το έχω ψάξει αυτό το θέμα που με απασχολεί τόσα χρόνια. ΑΝ ΚΑΝΕΤΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΥΣΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Προτείνω Γερμανία.

Όσο αφορά τις ενέσιμες χρησιμοποιούν το αίμα σου και το περνούν από την φυγόκεντρο ώστε να πάρουν κάποια συστατικά από εκεί. Ύστερα το εναποθέτουν πίσω στο γόνατο. (ΟΧΙ ΕΛΛΑΔΑ) Σε ιστό είναι 100% επούλωση αλλά για χόνδρο ακόμα το κοιτάνε. Η τεχνική λέγεται Platellet Rich Plasma.

H άλλη τεχνική λέγεται "Injection from Bone Marrow +PRP and other growth factors like HGH). Παίρνουν υγρό από τον μυελό των ωστών. Κάθεται μερικές μέρες στο εργαστήριο ώστε να πάρουν τα συστατικά, το αναμυγνύουν με την πιό πάνω τεχνική που είπα (Platelet Rich Plasma) και άν γουστάρουν βάζουν και ένα HGH. Το δοκιμάζουν σε χόνδρο και η ονομασία λέγεται REGENEXX.

Αυτά είναι οι καινούργιες τεχνικές για την ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΝΔΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ. Είναι πολύ δυνατές ενέσεις και δυστυχώς κοστίζει 2,000 Dollars η μία. Η διάρκειά της είναι 6 μήνες και φτιάχνει τον χόνδρο κατά 30% σε αυτό το διάστημα.

ΕΠΟΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ. Προτείνω να την κάνουν 2 φορές και καθάρισαν.

Πάντα να το ψάξεται ανάμεσα σε πολλούς γιατρούς για κάτι τέτοιο (ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) επικοινωνήστε με e-mail σε καταξιομένους ξένους ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΟΥΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ που χειρουργούν πασίγνωστους αθλητές και προσπικότητες που κατέχουν ΔΙΣΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ στο ενεργητικό τους.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

avatar

Εγώ έχω χονδροπάθεια 9 χρόνια και συνέβη και στα 2 γόνατα την ίδια στιγμή και πονάνε το ίδιο.

Έκανα και εγώ ασκήσεις και έβαζα πάγο στις προπονήσεις αλλά μετά από κάποια χρόνια είναι ανούσιο πιά. Νομίζω από τις προπονήσεις και καθημερινές κιόλας έχω αρχίσει να καταλαβαίνω πως ο χόνδρος αποχαιρετάει και με καλοσορίζει το ΚΟΚΑΛΟ με ΚΟΚΑΛΟ !!!!

Με λίγα λόγια φτάνω στην οστεοαρθρίτιδα. Το συζητούσαμε το 1990 αυτό το πρόβλημα με κάπιους γνωστούς που είχαν το ίδιο και μάλιστα είπαμε πως σε μερικα΄χρόνια θα βρεθεί θεραπεία.

21 ΧΡΟΝΙΑ μετά δέν βρέθηκε καμία θεραπία. 0 αποτελέσματα. Μόνο κάτι ενχειρήσεις κάνουν παίρνοντας χόνδρο από μή φορτίζουσα επιφάνεια και το βάζουν εκεί που έχει φαγωθεί τελείως ώστε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να αποφύγεις την ζημιά στα κόκαλλα που τριβόντουσαν.

Υπάρχει και κάποια άλλη τεχνική που παίρνουν πολύ λίγα χονδροκύταρα από τον γόνατό και τα καλλιεργούν σε εργαστήρι ώστε να φτιάξουν ακόμα περισσότερα και μετά σε φωνάζουν να ξαναπάς ώστε να γίνει η εναπόθεσή τους. Πολύ καλή τεχνική ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ !!! Πάντα κοστίζουν οι tissue-enginnering !

Μία συμβουλή διότι το έχω ψάξει αυτό το θέμα που με απασχολεί τόσα χρόνια. ΑΝ ΚΑΝΕΤΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΥΣΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Προτείνω Γερμανία.

Όσο αφορά τις ενέσιμες χρησιμοποιούν το αίμα σου και το περνούν από την φυγόκεντρο ώστε να πάρουν κάποια συστατικά από εκεί. Ύστερα το εναποθέτουν πίσω στο γόνατο. (ΟΧΙ ΕΛΛΑΔΑ) Σε ιστό είναι 100% επούλωση αλλά για χόνδρο ακόμα το κοιτάνε. Η τεχνική λέγεται Platellet Rich Plasma.

H άλλη τεχνική λέγεται "Injection from Bone Marrow +PRP and other growth factors like HGH). Παίρνουν υγρό από τον μυελό των ωστών. Κάθεται μερικές μέρες στο εργαστήριο ώστε να πάρουν τα συστατικά, το αναμυγνύουν με την πιό πάνω τεχνική που είπα (Platelet Rich Plasma) και άν γουστάρουν βάζουν και ένα HGH. Το δοκιμάζουν σε χόνδρο και η ονομασία λέγεται REGENEXX.

Αυτά είναι οι καινούργιες τεχνικές για την ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΝΔΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ. Είναι πολύ δυνατές ενέσεις και δυστυχώς κοστίζει 2,000 Dollars η μία. Η διάρκειά της είναι 6 μήνες και φτιάχνει τον χόνδρο κατά 30% σε αυτό το διάστημα.

ΕΠΟΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ. Προτείνω να την κάνουν 2 φορές και καθάρισαν.

Πάντα να το ψάξεται ανάμεσα σε πολλούς γιατρούς για κάτι τέτοιο (ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) επικοινωνήστε με e-mail σε καταξιομένους ξένους ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΟΥΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ που χειρουργούν πασίγνωστους αθλητές και προσπικότητες που κατέχουν ΔΙΣΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ στο ενεργητικό τους.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

avatar

ΛΟΙΠΟΝ, ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ 24 ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΓΟΝΑΤΑ,ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ, ΠΑΩ ΣΕ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΝΩ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΓΟΝΑΤΑ(ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ)ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΓΟΝΑΤΟ ΜΕΡΙΚΗ ΡΗΞΗ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ.ΑΙΤΙΑ ΤΑ ΒΑΘΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΜΠΑΡΑ!(ΤΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΧΑ) ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΑΤΩΝ.2 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΧΩΡΙΣ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΠΛΕΟΝ, ΜΠΑΙΝΩ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΑΡ. ΓΟΝΑΤΟ ΕΧΩ ΡΗΞΗ ΧΙΑΣΤΟΥ Κ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΤ ΑΚΡΙΒΟΥΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥΣ ΠΑΤΟΥΣ ΣΟΥΡΜΠΟΘΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΔΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΒΥΛΕΣ.ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑ,ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΟΝΑΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΩ ΣΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΡΟ, ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΙΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ.ΜΕ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΕΧΕΙΣ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΝΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΟΓΩ ΧΙΑΣΤΟΥ.ΜΕΝΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΘΩΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΕΛΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΟ.Η ΜΕΡ. ΡΗΞΗ ΧΙΑΣΤΟΥ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΟ ΓΟΝΑΤΟ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΄΄ΣΓΟΝΤΖΟ¨ ΚΑΙ ΕΡΕΘΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ.ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΙΣΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ 10ΛΕΠΤΗ ΠΑΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,ΜΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΓΙΑ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ DONAROT ΓΙΑ ΕΝΑ 3ΜΗΝΟ.ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ( ΣΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΧΩΡΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΟΥ.ΠΑΣ ΣΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΕΛΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΙΝ. 1 ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1Η ΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΝΩ ΚΑΙ 5 ΕΝΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΟΝΑΤΟ ΥΑΛΟΡΟΥΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ (ARTHRYAL)ΜΙΑ ΕΝΕΣΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΞΑΝΑΕΚΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΙΠΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΘΡΩΣΗ.ΣΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΑΛΛΟΝ ΜΙΑ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡ. ΓΟΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1,5 ΜΗΝΑ ΕΝΕΣΕΙΣ.ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΔΟΥΛΕΨΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΣ ΠΑΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΣΩ ΜΗΝΙΣΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΓΟΝΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΛΛΑ ΦΟΡΤΙΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ.ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΥ(ΜΕ ΤΕΝΤΩΝΕΝΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ).ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΙΝΑΙ:ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΝΑΙ ΑΘΛΙΑΤΡΟΣ,ΙΣΟΜΕΤΡΙΚΕΣ-ΠΑΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,Π Ε Λ Μ Α Τ Ο Γ Ρ Α Φ Η Μ Α, ΕΝΕΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΒΟΗΘΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ(ΑΠΛΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΠΕΜΒΑΣΗ)ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΑΘΜΟΙ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑΣ ΕΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 1ΟΥ ΜΕ ΑΡΧΕΣ 2ΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙ.4ΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ Ο ΧΟΝΔΡΟΣ.ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΑΠΤΗΝ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΟΣΟ ΠΡΙΝ.ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΘΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ,ΤΑ ΒΑΡΗ ΜΕ ΛΥΓΙΣΜΕΝΑ ΓΟΝΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΣΚΑΛΕΣ,ΓΟΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΝΗΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΦΟΡΕΣ.ΤΟ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ ΣΤΗΝ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.ΤΑ ΠΕΛΜΑΤΑ ΤΑ ΦΟΡΑΩ ΣΕ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΑΜΠΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ(ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ).ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΕΛΜΑΤΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ

asterios.

ΣΤΗ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΑ 24 ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΥΠΕΡΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΜΠΑΡΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ:Α)ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ,Β)ΙΣΟΜΕΤΡΙΚΕΣ Κ ΜΕΤΑ ΠΑΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,Γ)2 ΦΟΡΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΥΑΛΟΡΟΥΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ(ARTHRYAL)ME 6 ΜΗΝΕΣ ΚΕΝΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.ΕΙΝΑΙ 5 ΕΝΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΟΝΑΤΟ, ΜΙΑ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ Δ)Π Ε Λ Μ Α Τ Ο Γ Ρ Α Φ Η Μ Α.ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΡΟΥΠ ΕΝΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΑ 8ΜΗΝΟ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡ. ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΟ ΓΟΝΑΤΟ ΚΑΙ 1,5 ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΠΑΛΙ ΕΝΕΣΕΙΣ.ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΥ.ΜΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ ΠΑΝΤΑ.ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΟ,ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΑ ΟΡΘΩΤΙΚΑ ΠΕΛΜΑΤΑ,ΝΑ ΛΙΠΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΘΡΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ (ΑΠΛΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΠΕΜΒΑΣΗ) ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ.Α! ΕΙΧΑ ΠΑΡΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ DONAROT ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΕΝΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.ΑΠΟΤΙ ΜΕ ΕΙΠΕ Ο ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΝΔΡΟΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΣΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΡΕΙΕΣ.

avatar

κυριοι και κυριες....και εγω αντιμετοπισα στο παρελθον ορισμενες δυσκολιες με τα γονατακια μου....θυμαμαι ουτε σκαλες ουτε ανηφορες τπτ και μου αρεσε πολυ το τρεξιμο και γενικα ο αθλητισμος.... -μετα απο πολλα φαρμακα αποφασισα να κανω κατι φυσιοθεραπειες και μπορεσα να σταθω στα ποδια μου...(ημουν θυμαμαι με πατεριτσες για κανενα μηνα) μετα απο κανα μηνα ξεκινησα κολυμβητιριο με πεδιλα κλπ και η βελτιωση ητανε τραγικη!!! εχασα και καποια κιλα (15) και ξαναξεκινησα το τρεξιμο και μετα απο 1 χρονο μπορεσα και ετρεξα στον ημιμαραθονιο (20 χλμ)με παρα πολυ καλη επιδοση η δουλεια μου ειναι απο τις χειροτερες για γονατα και μεση οποτε με πολυ κολημπι και καλη σιατροφη την παλευω

avatar

καλημερα σας κι απο μενα . Δεν ειμαι αθλητρια δεν κανω αθλητισμο αλλα περπαταω κι αυτο τους τελευταιους 5 μηνες το στερουμαι.Μετα απο εντονους πονους στα γονατα ιδιως στο δεξι διαγνωστικα με οστεοαρθριτιδα.Ο γιατρος μου τον οποιον εμπιστευομαι απολυτα μου συστησε ενεσεις ARTHRYAL για 5 εβδομαδες 1 καθε εβδομαδα και χαπια γλυκοζαμινης VOLTAFLEX ενα την ημερα . Ανακουφιστηκα αρκετα μετα τις ενεσεις αλλα αισθανομουν τη γαμπα μου 'ΠΙΑΣΜΕΝΗ'και αυτο με στενοχωρουσε γιατι δεν μπορουσα να κινηθω ευκολα . Κανοντας και αλλες εξετασεις καρδιολογικες μικροβιολογικες κλπ μου συστησε ενεσεις NEUROBION 6 ενεσεις μια την ημερα μια φορα το μηνα για τρεις μηνες και μετα χαπακια νευρομπιον για ενδυναμωση των νευρων . ειμαι πολυ καλυτερα ο μυς της γαμπας ξεπιαστηκε αρκετα . Αν θελετε γραψτε μου κι εσεις τι αλλο μπορω να κανω ωστε να γυμνασω τα ποδια χωρις ομως να επιβαρυνω τις κλειδωσεις . Ευχαριστω παιδια ολους σας .

avatar

καλη μερα σας..ειμαι ποδοσφαιριστης κ θα ηθελα αν μπορουσατε να μου δωσετε λιγες πληροφοριες....στις 16 μαρτιου ελανα αρθρωσκοπιση για αφαιρεση μηνισκου ....απο τοτε το γονατο μου δεν εχει επανελθει ....ο ορθοπεδικος μου μου ειπε οτι εχει πειραχτει ο χονδρος μου.....πριν απο μια εβδομαδα αρχισα να κανς θεραπειεσ με λαισερ κ μαγνιτη καθωσ επισησ λαμβανω κ καποιες καουλες γλουκοσαμινης....τι αλλο τηα μπορουσα να κανω???θα μπορεσω να ξανα παιξω ποδοσφαιρο???σας ευχαριστω πολυ...

avatar

Χαίρεται σε όλους,

Λέγομαι Νίκος και είμαι 28 ετών. Είπα να γράψω και εγώ την εμπειρία μου λόγω του οτι θα με καταλάβετε οι περισσότεροι γιατι απ'ότι βλέπω ταλαιπωρείστε και εσείς με αυτή τη περιβόητη χονδροπάθεοα επιγονατίδας. Εγώ γύρισα το γόνατο μου σε άσκηση στο στρατό πριν απο 5 χρόνια. Ο πόνος αφόρητος και δεν μπορούσα καν να το πατήσω. Η διάγνωση σε στρατιωτικό νοσοκομείο ήταν "χονδροπάθεια επιγονατίδας". Η θεραπεία, μια σκόνη (δεν θυμάμαι τη μάρκα) και ασκήσεις για ανδυνάμωση του τετρακέφαλου με τεντωμένο γόνατο (αφόρητοι οι πόνοι των ασκήσεων). Πήγα και σε άλλους ορθοπαιδικούς/αθλίατρους μετά στην Αθήνα αλλά το μόνο που μου αλλάξανε ήταν τα χάπια της solgar. Εγχείρηση μου λέγανε οτι δεν μπορώ να κάνω και μόνο με φυσιοθεραπείες και ασκήσεις θα βελτιωνόταν. Αφού μετά απο ένα σημείο είχε μειωθεί ο πόνος και αφού είχα σταματήσει όλες τις αθλητικές δραστηριότητες το άφησα. Πρίν απο ένα χρόνο οι πόνοι ξαναγίνανε αφόρητοι και αφού γύρισα όλους τους διευθυντές ορθοπαιδικής των μεγαλων κλινικών της Αθήνας η μόνη λύση που μου άρεσε ήταν η εγχείρηση με τη κάμερα, (συχωρέστε με δεν θυμάμαι πως ονομάζεται) για να μαζεφτεί ο χαλαρός ιστός. Συμπτωματικά τότε είχα πάθει και τενοντίτιδα στον ώμο και ο γιατρός που θα αναλάμβανε την εγχείρηση μου πρότεινε για τον ώμο ενέσεις κορτιζόνης, χωρίς να μου διευκρινίσει οτι είναι απλά μια παροδική λύση τα κρακ κρακ θα παραμείνουν και οτι μετά απο 6 μήνες θα ξαναπονάω. Το αποτέλεσμα είναι οτι ξεκινήσαν οι πόνοι ξανα. (Οπότε και αφού έχασα την εμπιστοσύνη μου ακύρωσα την εγχείρηση για το γόνατο) Τυχαία βρήκα στο internet μια σφαίρα που ονομάζεται powerball εμένα προσωπικά με έσωσε για τον ώμο τουλάχιστον. (έχουν σταματήσει οι πόνοι και ο θόρυβος) Αλλά το γόνατο παραμένει, μετά απο καιρό ξανάρχισα να παίζω σκουώς (με επιγονατίδα φυσικά)και πορεύομαι όπως είναι. Ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη για το γόνατο αλλά κουράστηκα να τρέχω απο τον ένα γιατρό στον άλλο και να με βλέπουν απλά σαν πελάτη.

Ελπίζω να μην σας κούρασα. Φιλικά Νίκος

tasosanastasis

αν μπορεις φιλε βασιλη να μου δωσεις το ονομα του αθλιατρου σου γιατι οτι λες το βρισκω πολυ σωστο.κια γω ταλαιπωρουμαι με χονδροπαθεια και ψαχνω για την καλυτερη θεραπεια.απο Αθηνα ειμαι.

tasosanastasis

αν μπορεις φιλε βασιλη να μου δωσεις το ονομα του αθλιατρου σου γιατι οτι λες το βρισκω πολυ σωστο.κια γω ταλαιπωρουμαι με χονδροπαθεια και ψαχνω για την καλυτερη θεραπεια.απο Αθηνα ειμαι.

avatar

prin apo peripou ena xrono evgala thn epigonatida mou kai x8es pou eixa paei sthn 8alassa xtypisa to gonato mou kai me ponaei poly.8a h8ela na sas rwthsw an prepei na prosexw poly to gonato mou giati o giatros mou mou eipe an to 3anavgalw 8a prepei na kanw kapoia exeirish auto isxuei?Perimenw thyn apanthsh sas.

avatar

einai aparaitito n kaneis tn egxeirisi?

Το σχόλιο σας

Αποστολή ως αβάπτιστος -

XHTML: Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε τα tags: <a href= title=> <abbr title=> <acronym title=> <b> <blockquote cite=> <code> <em> <i> <strike> <strong>


Crazy Greek Poets Blog


Τελευταίοι σύνδεσμοιΠρόσφατες δημοσιεύσεις

Γεγονότα (2 comments)
Ένα Πουλί χωρίς φτερά Είναι η περίσκεψη Ήλιος που...

Η ΖΩΗ ΜΑΣ (2 comments)
Η ζωή μας τι είναι; Να! Λίγες ώρες που διαβαίνουν....

ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΧΑΘΩ (3 comments)
ασε με να χαθω στα επαναστατικά μου χρώματα μέσα μου...

ΕΣΥ... (2 comments)
Έχεις την αίσθηση του πάθους και τη μυρωδιά του...

Η κραυγή της ξαστεριάς (10 comments)
Δυο τσιγάρα μιας αυγής που παραστράτησε ο αντίλαλος...

ΟΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ (11 comments)
Από τη θάλασσα τη μαύρη της συνήθειας, σε χαιρετώ...

Παιχνίδια της μοίρας (3 comments)
Ο μαστρο-θάνατος συνταγές κάνει: γυμνοί και μόνοι...

Believer... (0 comments)
Σφαιρική και άφθαρτη Η μοναξιά των στιγμών...


Δημοφιλέστερες εγγραφές

Ευερέθιστο έντερο (σπαστική κολίτιδα) - Ιατρική... (180)
Λεύκη - Ιατρική Σελίδα 73 (170)
Χονδροπάθεια της επιγονατίδας - Ιατρική Σελίδα... (82)
Το χέρι ... (72)
Νόσος του Crohn - Ιατρική Σελίδα 71 (55)

Τελευταία σχόλια

Λεύκη - Ιατρική Σελίδα 73
Vitiligo Treatment: You need to be careful, however, before you decide the kind of...

Λεύκη - Ιατρική Σελίδα 73
ΜΑΙΡΗ: ΓΕΙΑ ΣΑς, ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΕΥΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ...

Ευερέθιστο έντερο (σπαστική κολίτιδα) - Ιατρική...
αλεξιος: Έχω ξαναγράψει σε αυτή εδώ την σελίδα Σας ενημερώνω ότι πάσχω...

Ευερέθιστο έντερο (σπαστική κολίτιδα) - Ιατρική...
valentinos: Για σας παιδια.Δεστε αυτη την σελιδα ενας Αμερικανος ο οποιος...

Ποδάγρα (ουρική αρθρίτιδα) - Ιατρική Σελίδα 76
Αντωνης Φυλακτου: Δειται το βιντεο http://www.youtube.com/watch?v...

View blog authority
Add to Technorati Favorites
ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση με δωρεά σε φιλανθρωπική οργάνωση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια


GreekBloggers.com


users online


MindBlog Network
eXTReMe Tracker


SYNC BLOGS


SYNC ME @ SYNC


In the News


Blogarama - The Blog Directory


Πρέπει να συμβουλεύεστε τον προσωπικό σας ιατρό για οποιαδήποτε κατάσταση, ασθένεια ή ενέργεια σας, χωρίς να παραβλέπετε την ιατρική του συμβουλή. Το Ιστολόγιο αυτό είναι καθαρά ενημερωτικό, δεν αντικαθιστά τον ιατρό σας και ούτε παρέχει ιατρικές συμβουλές.


Αναζήτηση στα ελληνικά blogs.


Poetry Blogs - Blog Catalog Blog Directory