« Της Εφηβείας μου τα σημάδια...Η ΜΙΚΡΗ ΘΕΑ | Καρδιακές αρρυθμίες - Ιατρική σελίδα 65 »


Ευερέθιστο έντερο (σπαστική κολίτιδα) - Ιατρική Σελίδα 64

Το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου που συχνά αποκαλείται και σπαστική κολίτιδα, είναι από τις συχνότερες διαταραχές του πεπτικού συστήματος. Επηρεάζονται μέχρι 20% των ενηλίκων που σε κάποια φάση της ζωής τους παρουσιάζουν το σύνδρομο.

Πρόκειται για μια λειτουργική ανωμαλία του εντέρου. Δεν υπάρχουν τεστ που να δείχνουν ότι η πάθηση αυτή οφείλεται σε οργανική ανωμαλία της δομής του εντέρου.

Το σύνδρομο είναι συχνότερο μεταξύ 20 και 40 ετών. Οι γυναίκες προσβάλλονται με μεγαλύτερη συχνότητα οπό τους άνδρες. Για κάθε 3 γυναίκες προσβάλλεται μόνο 1 άνδρας από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

Τα συχνότερα σημεία και συμπτώματα της νόσου είναι:

 1. Φούσκωμα και υπερβολικά αέρια στο έντερο (μετεωρισμός), ιδιαίτερα μετά από το φαγητό
   
 2. Πόνοι στην κοιλιά (υποχωρούν μετά την κένωση)
   
 3. Εναλλαγή δυσκοιλιότητας και διάρροιας
   
 4. Αίσθημα άμεσης ανάγκης αφόδευσης
   
 5. Ανώμαλες μορφές κοπράνων που περιλαμβάνουν και βλέννες
Έχουν ορισθεί κριτήρια τα οποία βοηθούν στην τοποθέτηση της διάγνωσης. Τα κριτήρια αυτά απαιτούν τα ακόλουθα για τη διάγνωση του σύνδρομου ευερέθιστου εντέρου:
 • Πόνος ή ενοχλήσεις στην κοιλιά για τουλάχιστον 12 εβδομάδες για περίοδο 12 μηνών που προηγήθηκαν. Οι 12 αυτές εβδομάδες δεν είναι υποχρεωτικό να είναι συνεχόμενες
   
 • Ο πόνος ή οι ενοχλήσεις στην κοιλιά, πρέπει να έχουν 2 από τα ακόλουθα 3 χαρακτηριστικά:
   
  • Ανακουφίζονται από την αφόδευση
    
  • Όταν αρχίζουν, παρατηρείται και αλλαγή στη συχνότητα αφόδευσης
    
  • Όταν αρχίζουν, παρατηρείται αλλαγή στη μορφή των κοπράνων και στο πως φαίνονται αυτά

Οι παράγοντες που επιδεινώνουν το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου περιλαμβάνουν:

 1. Το στρες
   
 2. Την κατανάλωση μεγάλων γευμάτων
   
 3. Τα γεύματα πλούσια σε λίπη ή με ψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες
   
 4. Την περίοδο

Το αίμα στα κόπρανα δεν περιλαμβάνεται συνήθως στα συμπτώματα της σπαστικής κολίτιδας. Εάν παρατηρηθεί αίμα στα κόπρανα είναι απαραίτητο να ζητηθεί ιατρική συμβουλή.

Τα φαγητά δεν είναι αιτία του συνδρόμου. Υπάρχουν όμως ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο και οι οποίοι παρατηρούν ότι μετά από κατανάλωση ορισμένων τροφών, το σύνδρομο τους επιδεινώνεται.

Οι ασθενείς με δυσανεξία στη λακτόζη, βλέπουν ότι μετά από την πόση γάλατος ή κατανάλωση άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων, τα συμπτώματα τους επιδεινώνονται. Στις περιπτώσεις αυτές πρόκειται για οργανική ασθένεια που οφείλεται στην απουσία του ενζύμου που διασπά τη λακτόζη στο έντερο. Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι διαφορετική νόσος από τη σπαστική κολίτιδα και η αντιμετώπιση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αποφυγή του γάλατος ή και των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Για την αντιμετώπιση του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου, βοηθά η μείωση του στρες και η τακτική σωματική άσκηση. Είναι επίσης προτιμότερο οι ασθενείς να τρώνε μικρά συχνά γεύματα αντί των κλασικών τριών γευμάτων την ημέρα. Η ισοζυγισμένη υγιεινή διατροφή όπως επίσης και η αποφυγή των φαγώσιμων που ο ασθενής αισθάνεται ότι επιδεινώνουν τα συμπτώματα του, βελτιώνουν την κατάσταση.

Στις περιπτώσεις που υπάρχουν επώδυνοι σπασμοί του εντέρου και διάρροια, υπάρχουν αντισπασμωδικά φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν τα οποία πρέπει να χορηγούνται μετά από ιατρική συμβουλή.

Πρόσφατα μια νέα ερευνητική εργασία έδειξε ότι αντιβιοτικά που δεν απορροφούνται αλλά παραμένουν στον αυλό του εντέρου, είναι σε θέση να προσφέρουν ανακούφιση μακράς διάρκειας σε ασθενείς με το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

Γιατροί από τα πανεπιστήμια της Καλιφόρνια και του Σικάγο διεξήγαγαν θεραπευτική δοκιμή, σε 87 ασθενείς. Οι μισοί περίπου ασθενείς έλαβαν το αντιβιοτικό ριφαξιμίνη ενώ οι υπόλοιποι έλαβαν μόνο εικονικό φάρμακο (πλασέμπο). Οι ασθενείς και των 2 ομάδων δεν γνώριζαν ποια από τις 2 θεραπείες λάμβαναν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν:
 1. Οι ασθενείς με σπαστική κολίτιδα που λάμβαναν το αντιβιοτικό ριφαξιμίνη, παρουσίασαν κατά 37% συνολική βελτίωση των συμπτωμάτων τους
   
 2. Αντίθετα οι ασθενείς που λάμβαναν εικονικό φάρμακο παρουσίασαν μόνο 23% συνολική βελτίωση
   
 3. Μεταξύ των ασθενών που το κυρίως πρόβλημα ήταν η διάρροια, υπήρξε διπλάσια βελτίωση  (49%) σε σύγκριση με αυτούς που λάμβαναν εικονικό φάρμακο (23%)
   
 4. Η διάρκεια χορήγησης του αντιβιοτικού ή του πλασέμπο, ήταν 10 μέρες. Οι ασθενείς έμειναν υπό παρακολούθηση για 10 εβδομάδες. Οι ασθενείς που λάμβαναν το αντιβιοτικό, είχαν τα θετικά αποτελέσματα για σχεδόν όλο το χρονικό διάστημα των 10 εβδομάδων παρακολούθησης 

 Η εργασία αυτή είναι σημαντική διότι για πρώτη φορά φαίνεται ότι η δράση των αντιβιοτικών μπορεί να βελτιώνει άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα, τις ενοχλήσεις των ασθενών με σπαστική κολίτιδα.

Η θεραπευτική αυτή δοκιμή βασίστηκε σε προηγούμενες ανακαλύψεις που έγιναν το 2000 και έδειξαν ότι το φούσκωμα των εντέρων και της κοιλιάς, που είναι το συχνότερο πρόβλημα στη σπαστική κολίτιδα, οφείλεται στην ανάπτυξη των βακτηριδίων στο λεπτό έντερο. Ο πολλαπλασιασμός βακτηριδίων στο λεπτό έντερο, η ζύμωση και τα αέρια που δημιουργούν, θεωρήθηκαν υπεύθυνα για το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

Η υπερβολική ανάπτυξη βακτηριδίων στο λεπτό έντερο μπορεί να αναγνωρισθεί με τη βοήθεια ειδικού τεστ αναπνοής. Το τεστ αναπνοής με λακτουλόζη ανιχνεύει τα επίπεδα υδρογόνου και μεθανίου στην αναπνοή. Τα εν λόγω αέρια είναι αυξημένα όταν υπάρχει υπερβολική ανάπτυξη βακτηριδίων στο λεπτό έντερο.

Στους ασθενείς με σπαστική κολίτιδα με κύριο χαρακτηριστικό τη δυσκοιλιότητα, υπάρχει συσχετισμός με τη συγκέντρωση μεθανίου στο τεστ αναπνοής. Στις έρευνες του 2000 όπως επίσης και στην πρόσφατη έρευνες επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι στη σπαστική κολίτιδα με δυσκοιλιότητα ως κύριο χαρακτηριστικό, υπάρχει συσχετισμός με τα επίπεδα μεθανίου στην αναπνοή.

Η γνώμη μας είναι ότι χρειάζονται τώρα νέες θεραπευτικές δοκιμές, με μεγαλύτερους αριθμούς ασθενών για να επιβεβαιωθούν ή όχι τα πρώτα αποτελέσματα.

Τα ελπιδοφόρα αυτά νέα στοιχεία, πιθανόν να αποτελούν την αρχή μιας καλύτερης εποχής με μεγαλύτερη ανακούφιση από τις ενοχλήσεις και τον πόνο, για τους ασθενείς με σπαστική κολίτιδα.

www.medlook.net

mariakou

Σε ευχαριστώ πολύ Μύριελ! Να 'σαι καλά!

avatar

Πολύ καλό .Μπράβο !!!

avatar

H Genova Diagnostics Inc., ένα από τα πιο φημισμένα διαγνωστικά εργαστήρια παγκοσμίως, έχει μια σειρά εξειδικευμένων βιοχημικών εξετάσεων που μπορούν να ανιχνεύσουν ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΑ ένα πολύ μεγάλο εύρος γαστρεντερικών διαταραχών. Οι εξετάσεις αυτές είναι τώρα και στην ελλάδα.

Ρίξτε μια ματιά: http://www.nutrilabs.gr

Οι άνθρωποι της εν λόγω εταιρείας φαίνεται πως κατέχουν επίσης πολλά για τέτοιες "λειτουργικές-σύμφωνα-με-τη-κλασσική-ιατρική" διαταραχές.

avatar

Συνοπτικό και περιεκτικό , ενημερωτικό χωρίς να τρομάζει... Η επιλογή της μουσικής , άψογη ! Μπράβο σας !

avatar

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ.ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ?ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ.ΟΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ.ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΙ ΔΡΑΣΤΙΚΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ!

avatar

παιδια εχω πολλα αερια και φουσκωμα μετα την αφοδευση νιωθω καλυτερα εχω σπαστικη κολλιτιδα?

avatar

Πάσχω απο το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου σχεδόν 15 χρόνια. Οταν με πιάσει κρίση ξεκινά γύρω στις 5¨το απόγευμα ( 2-3 ώρες μετά το μεσημεριανό φαγητό ) και κρατά μεχρι τις 5 το πρωί. Με δυνατό πόνο δεξιά κάτω ακριβώς απο τα πλευρά και ο πόνος χτυπά και΄πίσω σε όλη την πλάτη. Την επόμενη μέρα είμαι μια χαρά σα να μην έχει συμβεί τίποτα.!!!! Με ανακουφίζει αρκετά να κάνω πολύ ζεστό ντούζ και να κάνω μαλάξεις στην κοιλιακή χώρα κυκλικά αντίθετα απο τους δείκτες του ρολογιού. Κανείς με ανάλογα συμπτώματα???

avatar

Εχθές το βράδυ ανά μια ώρα ξυπνούσα με πόνο κάτω αριστερά στην κοιλιακή χώρα καθώς κ στο στομάχι.με ανακουφίζε όταν έπινα χαμόμηλι.σήμερα όλη μέρα νιώθω απλά μια ενόχληση.ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγω;το τσιγάρο επηρεάζει;

avatar

Όταν με πονάει το έντερο επίσης επηρεάζεται κ το στομάχι.ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγω;το τσιγάρο επηρεάζει;

avatar

Έχω υπερευαίσθητο έντερο για χρόνια τώρα. Με πιάνει κάθε κανένα χρόνο και χρειάζονται μήνες να μου περάσει. Πόνος / διάρροια / αέρια / νοιώθεις ακόμα και πόνο πίσω στην πλάτη / δυσφορία / νοιώθεις την ανάγκη να πάς αποχωρητήριο. Πολλές φορές νομίζεις ότι ίσως έχεις κάτι άλλο? Πλήρης απογοήτευση. Έχει και άλλους που νοιώθουν έτσι ?

avatar

Να ευχαριστήσω την Ιωάννα για την συμβουλή της. Θα πάω σε ομοιπαθητικό το συντομότερο δυνατό. Ευχαριστώ Ιωάννα.

avatar

Έδώ και μήνες το στόμα μου έχει συνέχεια γεύση λεμονιού. ότι φάω νομίζω ότι έχει γεύση λεμόνι. Πήγα σε πολλους γιατρούς χωρίς αποτέλεσμα. Είμαι 53 χρονών σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Έχει κάποιος άλλος το πρόβλημα μου?

avatar

Πριν μια εβδομαδα , 3 το πρωι , τρομερός πονος στη κοιλιά ,ειχα ιδρώσει , νόμιζα οτι θα λιποθιμούσα , κατω αριστερα ο πόνος , δεν μπορουσα να ενεργηθώ οσπου πήγα στο νοσοκομείο μου καναν κλησμα , και αφοδευσα , τοτε ηρεμησα , μου δώσανε buscopan μεσα σε ορό . σήμερα που μηλάω 3 το πρωι με επειασε παλι ο πόνος ευτηχως αφοδευσα γρηγορα , πηρα και ενα χαπι buscopan , και ηρέμησα . Ποιες τροφές ΔΕΝ πρεπει να τρώω ? Ευχαριστώ

avatar

Γιαννη μου θυμιζεις εμενα πριν καιρο οταν ανακαλυψα πως εχω δυσανεξια στην λακτοζη...το ιδιο παθαινα αν και δεν χρειαστηκε να παω στο νοσοκομειο για κλισμα...πηγαινα απο μονη μου για διαρροια.

Ισως σε πειραζει κατι που τρως.Ισως εχεις καποια δυσανεξια ή αλλεργια.Με την επισκεψη σου σε γαστρεντερολογο και τις καταλληλες εξετασεις θα το διασαφηνισεις αυτο.

Συνηθως τροφιμα που αυξανουν το προβλημα ειναι λακτοζη, πρωτεινη γαλακτος, βιομηχανοποιημενα προιοντα, γλουτενη, τροφιμα πλουσια σε φυτικες ινες, καφες, τσιγαρο...

Αν εχεις παντως δυσανεξια μπορει να φας κατι το πρωι και ο πονος να υπαρξει το απογευμα...εγω αισθανομουν και κοπωση στα ποδια και παθαινα κατι σαν γαστρεντεριτιδα τουλαχιστον για 3 μερες...

avatar

Εγώ πάλι παιδιά η κολλίτιδα μου μου δημιουργεί κακή΄πέψη, πόνο πάνω δεξιά στη στροφή του εντέρου, ρεψίματα, αέρια και διάρροια. Και βέβαια εκεί τα παίζεις πια...Δεν μπορώ να πω ότι έχω διάχυτους πόνους. Παίρνω αντικαταθλιπτικό, προβιοτικό και σπασμολυτικό . Οταν αρχίσει η διάρροια και ercefuryl...Τι τραβάμε ;;;

avatar

Εγώ πάλι παιδιά η κολλίτιδα μου μου δημιουργεί κακή΄πέψη, πόνο πάνω δεξιά στη στροφή του εντέρου, ρεψίματα, αέρια και διάρροια. Και βέβαια εκεί τα παίζεις πια...Δεν μπορώ να πω ότι έχω διάχυτους πόνους. Παίρνω αντικαταθλιπτικό, προβιοτικό και σπασμολυτικό . Οταν αρχίσει η διάρροια και ercefuryl...Τι τραβάμε ;;;

avatar

Καλησπερα σε ολους.. μια ερωτηση! πασχω και εγω απο ευερεθιστο εντερο αλλα δεν εχω καθολου διαρροια ή δυσκοιλιοτητα και αερια? ειναι φυσιολογικο αυτο? μονο πονους και πρηξιμο.. επισης ξεκινησα ομοιοπαθητικη εδω και εναμιση μηνα, βλεπω μια μικρη βελτιωση αλλα γενικα οσοι κανατε ομοιοπαθητικη ποσο χρειαστηκε για να δειτε βελτιωση και οριστικη λυση? ευχαριστω και κουραγιο σε ολους....

avatar

Γεια σου Σπυρο!Στον καθενα η σπαστικη κολλιτιδα ειναι διαφορετικη.Εγω εκτος απο διαρροια και τα συναφη ειχα και πονους και πρηξιμο.Αν και μπορω να πω πως γα αρκετο διαστημα ημουν πρησμενη και αργοτερα εκδηλωθηκαν τα αλλα προβληματα.Κανω ομοιοπαθητικη απο 23 Δεκεμβριου.Τελεια δεν θα γινεις ποτε.Απο την πρωτη βδομαδα παντως ειδα τεραστια διαφορα η μερα με την νυχτα θα ελεγα.ΚΑι σημερα που σου μιλαω αν αγχωθω αρκετα παλι θα τρεχω τουαλετα η θα ποναω.

Εχει ακουσει κανεις για την μεθοδο της υδροθεραπειας ή υδροκαθαρσης? Αν ναι και ξερει κατι θα ηθελα να μαθω. Καλο κουραγιο επισης!

Ευχαρισω

inakos2004

καλο αλλα δεν δινει πολυ αναλυτικες πληροφοριες, κλινικα συμπτωματα διαγνωση κ.α θα μπορουσατε να ηταν λιγο πιο εξεδεικευμενο φιλια

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ...ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 17 ΧΡΩΝΟΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΣΟ..ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΠΟΝΟΣ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΠΟΙΑΝΕΙ ΠΟΝΟΣ ΔΕΞΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΑΛΟ ΠΕΡΙΠΟΥ,ΝΙΩΘΩ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΥΣΚΟΙΛΙΑ...ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΑΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ....ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΠΑΩ..ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ SITE ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ...ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ

avatar

Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα εδώ και χρόνια! Πρηξίματα, πόνο κάτω δεξιά στην κοιλιά αλλά το πιο ενοχλητικό είναι αέρια και δύσοσμα! Με βοηθάει το γιαούρτι και η αποφυγή γλυκών αλλα και πάλι καλά δεν είμαι! Ιωάννα μπορείς να μου στείλεις τα στοιχεία του ομοιοπαθητικού σου με mail? denexomailsouleore at gmail.com

ευχαριστώ!!!

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΩ ΕΧΩ ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΩΛΙΤΙΔΑ .ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΤΟ ΠΟΝΑΩ ΠΡΗΖΟΜΑΙ Η ΕΙΜΑΙ ΔΥΣΚΙΛΟΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΝΑΩ ΑΚΟΜΑ Κ ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΣΕΞ.ΠΕΘΑΙΝΩ .ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΩ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΟ

avatar

ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΘΟΔΟΡΗΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΣΤΙΣ 28/5/2009 ΕΚΑΝΑ ΕΠΕΥΑΣΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΤΟΡΑ ΚΑΛΑ

avatar

Αγαπητοί φίλοι. Με λένε ράνια και είμαι 25 ετών. 4 χρόνια τώρα πάσχω από σπαστική κολίτιδα. Έπερνα μια περίοδο τα ντεσπαταλιν και και λιμπράξ. Είδα βελτίωση. Τα έχω σταματήσει και οι πόνοι καλά κρατούν!! Πονάω συνήθωσ κάτω αριστερά και ένα μήνα τώρα πνάω και δεξιά. Κάθε φορά καταλήγω σε γυναικολόγο μπασ και έχω τίποτα άλλο και με λούζει κρύος ιδρώτασ. Η απάντηση είναι πάντα ίδια: Κοπελιά έχεισ ψάξεισ το έντερό σου; Δε ξέρω ρε παιδιά αλλά με ρίχνει αυτό το πράγμα. Δε μπορώ να χαρώ πολλά πράγματα και έχω μάλιστα πάθει 3 φορέσ κολικούσ εντέρου! Τι ναπώ;; Μακαρι να βγει κ'ατι αποτελεσματικό και να μασ βοηθήσει όλουσ.

avatar

δε ξερω αν ειναι απο το συνδρομο του ευερεθιστου εντερου παντως απο τον Μαρτη και μετα υποφερω φρικτα απο την κοιλια μου γενικως και απο διαρροιες και κυριως απο πονους αριστερα πανω (και λιγο κατω απο τα πλευρα)και με πιανουν και λιγουρες απιστευτες σε συνδυασμο με ναυτια ταυτοχρονα. Μολις φαω οτιδηποτε ετσι κι αλλιως νιωθω ναυτια κι οσο κιαν προσεχω την διατροφη μου τα πραγματα δε βελτιωνονται. Γινομαι χειροτερα καθε μηνα οταν εχω την περιοδο μου. Ξεκινησα απο γυναικολογο κι εγω κι εκει βρεθηκαν καποια προβληματακια(μικρες κυστεις στις ωοθηκες και Ca 12- 5 =49 / οι αλλοι καρκινικοι βγηκαν ΟΚ//ειχα κανει και εχγειρηση για ινομυωματα το 2005...)Οι γιατροι μου λενε οτι μαλλον εχω ευερεθιστο εντερο και στρες... Παρολα αυτα μου συστηνουν να κανω και κολονοσκοπηση...Εγω φοβαμαι αρκετα ως πολυ αυτη την εξεταση διοτι εδω και 3 κ 1/2 μηνες τωρα υποφερω με πονους, ναυτιες, επαναλαμβανομενες διαρροιες και τωρα ειμαι αρκετα εξαντλημενη. Πως θα καταφερω να παρω ολο αυτο το καθαρτικο (4 λιτρα!) για την προετοιμασια της κολονοσκοπησης? Κι αν τελικως εχω κατι αλλο? Εχω απελπιστει

avatar

εχω τρομοκρατηθει.πριν ενα χρονο περασα σκληη φαση στρες.μετα καποια οικογενεια προβληματα σε πολυ μεγαλη ενταση, καθοτι απο φυση ειμαι αγχωδης επετειναν το προβλημα.καθως κανω και διαιτα, τρωω σαλαταες πινω τσαι πρασινο, βοτανα για δυσκοιλιοτητα, ακτινιδια,και ενα φυτικο σκευασμα για δυσκοιλιοτητα, με εχουν διαλυσει.κλεινομαι σπτι, και εχω πονους στην κοιλια, οι οποιοι φευγουν οταν αφοδευω.ομως αποφευγω να βγαινω εξω , και κανω συνεχεια πουρα, με αποτελεσμα να ποναω μεχρι την κενωση που με βοηθα.ομως μη καπνιστης , μου φερνουν ταραχη τα πουρα. σημερα το πρωι, ηπια κατσικισιο γαλα παγωμενο,μετα εστυψα πορτοκαλια ,και μετα ηπια μισο λιτρο τσαι σλιμ.πηγα τουαλεττα 2 -3 φρες. πηρα ενα doralin , me hremhse ligo alla tsimphmata εχω στην δεξια κοιλιακη χωρα.τρω λιγο, με ηρεμει το ρυζει και τα μακαρονια.η χειροτερη μου ειναι το απογευμα μετα το ξυπνημα.αλλος αγωνας...τι να κανω ?ολο στρες ειμαι, μετα τα πολλα υγρα φερνουν συνεχη διουρηση. θελω να ταξιδευσω παρασκευη και φοβαμαι.τρεμω..τι να κανω.ας μου πει καποιος ειδικος... δεν αντεχω θα τρελλαθω πια..με εγκλωβισε το προβλημα και η συνεχης πιεση που κανω στον οργανισμο να αφοδευει συνεχεια...

avatar

Γεια σας,

Έχω σχετικά ελαφρά μορφή ΕΕ εδώ και 15 χρόνια περίπου. Θα έλεγα το σοβαρότερο πρόβλημα είναι η φοβία που μου είχε δημιουργήσει (και ακόμα υπάρχει σε κάποιο βαθμό) για τη "ζωή έξω από το σπίτι". Από γιατρούς, ένας μου είπε "ηρέμησε", ο άλλος μου έδωσε Ibutin που όντως βοήθησε μετά από κανα μήνα. Όμως τελικά, την ισορροπία τη βρήκα με καλή διατροφή. Αν και όταν με πιάνει είναι με μορφή διάρροιας, τελικά τη λύση μου την έδωσαν τα φρούτα και λαχανικά. Ανακάλυψα μόνος μου πως (εκτός του stress) η βασικότερη αιτία εμφάνισης του προβλήματος σε εμένα ήταν η κακή λειτουργία του εντέρου λόγω διατροφής που είχε λίγες φυτικές ίνες. Μειώνοντας το κρέας δραστικά, και τρώγοντας περίπου 3-4 φορές την εβδομάδα μια σαλάτα για βραδυνό, φρούτα κάθε μέρα, και ένα προβιοτικό γιαούρτι το πρωί, τα πράγματα εδώ και ένα χρόνο είναι πολύ καλύτερα. Προφανώς υπάρχουν ακόμα προβλήματα (φουσκώματα, ενίοτε πόνος όπως τώρα για παράδειγμα) αλλά είναι σαφώς λιγότερα.

Έχοντας πει τα παραπάνω, κανείς πρέπει να κρατήσει στο μυαλό του ότι το ΕΕ είναι πολύ... προσωπική ασθένεια. Σε καθε ασθενή χτυπάει διαφορετικά, για έναν απλό λόγο: Το ΕΕ δεν είναι μία ασθένεια, αλλά ένα όνομα που έχουμε δώσει σε μια μεγάλη κατηγορία δυσλειτουργιών, για τις οποίες δεν έχουμε απολύτως καμμία ιδέα που οφείλονται. Συνεπώς, καθένας πρέπει να ψάξει μόνος του. Ακόμα, είναι καλή ιδέα αν το επιτρέπουν τα αγγλικά σας, να βρείτε το "Eating for IBS" της Heather Van Vorous. Έχει συνταγές που βοηθούν, και διάφορες συμβουλές, με βασικότερη κατά τη γνώμη μου το "κρατάτε ημερολόγιο του τι τρώτε, και σε βάθος χρόνου παρατηρείστε ποιες τροφές σας πειράζουν".

Κάτι τελευταίο, σχετικά με την έρευνα για τα αντιβιοτικά. Κινούμαι στο χώρο της έρευνας και έψαξα το θέμα παραπάνω. Υπάρχουν ΚΑΠΟΙΕΣ ενδείξεις, οι οποίες όμως δεν είναι στατιστικά σημαντικές. Σημαντικοί επιστήμονες έχουν αμφισβητήσει τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία (όλως τυχαίως) χρηματοδοτείται από τη φαρμακοβιομηχανία που παράγει το συγκεκριμένο αντιβιοτικό. Οπότε, κρατάτε μικρό καλάθι, και κυρίως ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. Είναι επικίνδυνα πράγματα, και μπορούν να προκαλέσουν ψευδομεμβρανώδη κολίτιδα που είναι ΠΟΛΥ, ΠΟΛΥ, ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από το ΕΕ. Αν δεν με πιστεύετε, ψάξτε online για το Clostridium Difficile (π.χ. από Wikipedia). Παρεμπιπτόντως, αν ποτέ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ να πάρετε αντιβιοτικά, να τα παίρνετε πάντα μαζί με Ultra Levure ή αντίστοιχο "φάρμακο" (μαγιά είναι ουσιαστικά). Προστατεύει δραστικά από αυτό το είδος κολίτιδας.

Sorry για το μακροσκελές του μηνύματος, αλλά βλέποντας όλους όσους γράψανε να ταλαιπωρούνται, είπα να πω όσα ξέρω...

avatar

Πριν απο 2 μερες ,μου εφανιστηκε πονος στην κοιλιακη χωρα αλλα και ενοχληση στο στομαχι.Πηγα στον γιατρο και μου διαβεβαιωσε οτι πασχω απο το συνδρομο ΕΕ,μου ειπε οτι πρεπει να μαθω να ζω μ'αυτο και προσεχω την διατροφη μου.Εγω πιστευω οτι προκληθηκε απο μια εντονη κατασταση ανχους που περασα. Δεν εχω διαροιες και κενωσεις πολλες αλλα φουσκωμα και διαχυτο πονο στην κοιλια. Σαν αγωγη περνω τα duspatalin και αν ποναω πολυ μου εδωσε τα spasmo-apotel τα υποθετα. Ειμαι αρκετα τρομοκρατημενη οτι πρεπει να μαθω να ζω μ'αυτην την παθηση!!

avatar

Καλησπερα σε ολους, φιλοι και φιλες πολλα ακουμε και πολλα διαβαζουμε.. Αλλα πιστευω πως αυτο που βιωνουμε ειναι απεριγραπτο.. Οποτε, πιστευω πως ενα θαυμα μονο μπορει να μας σωσει οριστικα! Δυναμη σε ολους

avatar

Καλησπέρα από μένα! Εγώ πριν από 14 μέρες εμφάνισα ξαφνικά διάρροια χωρίς πόνο, μόνο με κρύο ιδρώτα. Καθώς είχε φτάσει σε σημείο να βγαίνει μόνο νερό πλέον αποφάσισα να πάρω ένα immodium(2mg) για να ηρεμήσει το παχύ έντερο. Όλα μια χαρά μέχρι 4 μέρες αργότερα που με ξαναέπιασε διάρροια όπου και αποφάσισα αμέσως να πάρω immodium(2mg) προκειμένου να μην υποφέρω από διάρροια όλη τη νύχτα. Όλα μία χαρά και πάλι μέχρι που πέρασαν κάποιες μέρες και ξανά άρχισαν οι κενώσεις αλλά όχι ακριβώς διαρροικές ούτε οξείες αλλά κάτι μεταξύ διάρροιας και ευκοίλιας. Δεν έχω ξαναπάρει immodium έκτοτε και απλά τρώω πολύ λίγο και πίνω πολλά υγρά και η συχνότητα αυτών των κενώσεων είναι 1 - 3 φορές τη μέρα. Δεν υπάρχει αίμα ορατό ούτε κοιλιακός πόνος. Μόνο αέρια και ήχοι από το έντερο αργά το βράδυ καθώς επίσης και έλλειψη όρεξης (πριν το συμβάν έτρωγα αρκετά). Δεν ξέρω τι να κάνω καθώς οι περισσότεροι γιατροί μέσα στον αύγουστο απουσιάζουν από την αθήνα. Έχω αγχωθεί πάρα πολύ...

avatar

Καλησπέρα από μένα! Εγώ πριν από 14 μέρες εμφάνισα ξαφνικά διάρροια χωρίς πόνο, μόνο με κρύο ιδρώτα. Καθώς είχε φτάσει σε σημείο να βγαίνει μόνο νερό πλέον αποφάσισα να πάρω ένα immodium(2mg) για να ηρεμήσει το παχύ έντερο. Όλα μια χαρά μέχρι 4 μέρες αργότερα που με ξαναέπιασε διάρροια όπου και αποφάσισα αμέσως να πάρω immodium(2mg) προκειμένου να μην υποφέρω από διάρροια όλη τη νύχτα. Όλα μία χαρά και πάλι μέχρι που πέρασαν κάποιες μέρες και ξανά άρχισαν οι κενώσεις αλλά όχι ακριβώς διαρροικές ούτε οξείες αλλά κάτι μεταξύ διάρροιας και ευκοίλιας. Δεν έχω ξαναπάρει immodium έκτοτε και απλά τρώω πολύ λίγο και πίνω πολλά υγρά και η συχνότητα αυτών των κενώσεων είναι 1 - 3 φορές τη μέρα. Δεν υπάρχει αίμα ορατό ούτε κοιλιακός πόνος. Μόνο αέρια και ήχοι από το έντερο αργά το βράδυ καθώς επίσης και έλλειψη όρεξης (πριν το συμβάν έτρωγα αρκετά). Δεν ξέρω τι να κάνω καθώς οι περισσότεροι γιατροί μέσα στον αύγουστο απουσιάζουν από την αθήνα. Έχω αγχωθεί πάρα πολύ...

katerina38thess

ΧΕΡΕΤΕ!ΕΧΩ ΚΕ ΕΓΩ ΤΟ ΜΙΣΤΙΡΙΟ ΝΟΣΟ ,ΣΠΑΣΤΙΚΙ ΚΟΛΙΤΙΔΑ.ΤΗΑ ΣΙΜΦΟΝΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΙΣ ΥΙΑ ΤΟ ΚΙΝΔΙΝΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ ΤΑ ΑΝΤΙΟΒΙΟΤΙΚΑ.ΤΗΝ IBS H ΣΕΕ[ΣΠΑΣΤΙΚΙ ΚΟΛΙΤΙΔΑ]ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΙΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΑ ΝΤΙΖΑΝΤΕΡΙΑ[ΒΙΡΟΥΣ] ΠΟΥ ΤΟ ΤΗΕΡΑΠΕΥΣΑ ΜΕ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΦΟΥΣΚΟΝΟ ΑΕΡΙΑ ΚΕ ΔΙΣΚΙΛΙΟΤΙΤΑ,ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΘ ΔΕΝ ΠΟΝΑΩ ΦΤΑΝΙ ΠΟΥ ΜΕ ΜΕ ΚΑΤΑΝΑΛΟΝΕΙ ΤΗΝ ΖΟΗ .. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΣΙΜΑΝΤΙΚΟ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΗΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΥΜΙΣ ΠΟΥ ΣΙΝΕΧΙΖΕΙ Η ΕΡΕΒΝΑ.ΚΕΡΟΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΛΟΓΟ ΜΑΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΟ ΟΠΙΟΣ ΚΣΕΡΕΙ ΚΑΛΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΔΙΜΕΤΟΠΙΣΙΣ ΥΙΑ ΤΟ IBS AΣ ΣΙΝΔΕΘΕΙ ΥΙΑ ΑΝΔΑΛΑΓΙ ΠΛΙΡΟΦΟΡΙΩΝ Η ΕΜΠΙΡΙΩΝ.ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΥΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ.

avatar

XEPEΤΕ!Εχω κε εγω το μιστιριο νοσο,σπαστικι κολιτιδα.Το κατακτισα μετα απο μια ντιζαντερια[βιρους]που το κσεπερασα με ισχιρα αντιβιοτικα.Απο τοτε παρολο που δεν ποναω,φτανει που με καταναλονει την ζοη.Το βαραδι φουσκονομε,το προη ετιμι να σκασω.Εχω δοκιμασει τα πανδα αλα τιποτα το σιμαντικο.Παρακαλω οπιος κσερει τιποτα καλιτερο ας σινδεθει μαζι μου για ανδαλαγι εμπιριων η πλιροφοριων.Ευχαριστο

katerina38thess

Χερεται κε παλι.Φενεται οτι σπαστικι κολιτιδα δεν ειναι το ιδιο σε ολους.Ενα ομος ειναι κoiνο,το φουσκομα κε η εσθισι τησ κενοσις που σε καταναλονουν την ζοη κε καταλιγεις αδιαθετη με μικρανιες μεχρι καταθλιπσι. Μακαρι να βrεθι λισι για αφτο το μιστιριο κε κουραστικο νοσο.Κουραγο μας....STRENJER38THESS@HOTMAIL.COM.

avatar

ΠΑΙΔΙΑ ΩΡΑΙΟ ΤΟ FORUM.ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΠΟΝΟ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.ΝΙΩΘΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ. ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤ ΝΙΩΘΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΚΑΙ ΑΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΑΣΤΑ.ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΑΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΑ

rania38thess

Χαιρετε πεδια!Εχω την μισι ζοη που αυτο το νοσο[σπαστικι κολιτιδα]χω με καταναλονει την ζοη.Εχω κανει τα παντα ,αλλα τιποτα.Παρολο που δεν ποαω μου φτανουν το φουσκομα η δισκιλιοτιτα που με καταναλονουν την ζοη.Εχω κουραστει.Παρακαλω,οπιοσ κσερει κατι χρισιμο ας σινδεθει μαζι μου..ΠΛΛΙΖΖΖΖ

avatar

εγω να δειτε τι περναω.υποφερω απο πονουσ στο εντερο και φουσκωματα.εχω δυσκοιλιοτητα και ενω αισθανομαι την ταση για τουαλετα κανω βλενεσ

rania38thess

Bre pedia,epidi afto to blog einai xrisimo ke malon to monadiko sto internet oso aforaei tin spastiki kolitida,ala periploko epidi den mporume na sinenoithume gia na mirasume tis empiries ke tis pliroforias mas,as grafume ke ta MSN mas..... Ax vre Andrea esi me 2 xronia ke kurastikes,pu na perasun 15 opos se mena,pu den to pistevo kiolas pos perasan apo pano mu sindrofia me spastiki kolitida.Eimai prothimi gia opiondipote pu ypasxei apo to andistixo noso na antalazume tis xrisimes empiries h plirofories mas gia afto to mistirio noso.Kuragio............ STRENJER38THESS@HOTMAIL.COM

avatar

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

pasxen

εδω και 11 χρόννια πάσχω απο αυτό το πράγμα. Φουσκόματα και ανα πάσα στιγμή τρέχουμε για τουαλέτα. Έχω κάνει τις απίστευτες εξετάσεις, σε αρκετούς γιατρούς με πολλά χαπάκια αλλα αποτέλεσμα δεν είδα. δοκίμασα και βελονισμό αλλα μηδέν αποτέλεσμα και σε 2 ομοιοπαθητικούς και πάλι τίποτα. Τώρα σκέφτομαι να ξεκινήσω ρεφλεξολογία και υπνοθεραπία. (τα έχω πάρει όλα σβάρνα) Για όλα τα παιδιά που συμπάσχουμε θα πρότεινα πρώτα να τους δει ένας γαστρεντερολόγος για να βγάλουν απο την μέση το παθολογικό πρόβλημα. Γιατι υπάρχουν περιπτώσεις που βρήκαν ένα μικρόβιο στο έντερο και με την κατάλληλη θεραπεία διορθώθηκε. Οπωσδήποτε μια γαστροσκόπηση και μια κολονοσκόπηση για να είστε σίγουροι.

Το email μου είναι setato@hotmail.com

Όποιος βρει κάτι που βοηθάει με ενδιαφέρει - ακόμα και κάρβουνο που λέει ο λόγος να το δοκιμάσουμε - joke....

avatar

Μεγάλο πρόβλημα παιδια....ειλικρινά...απαίσιο συναίσθημα αυτό του πρηξίματος.Σπανια πονάω, τουαλέτα πάω κάθε μερα, δεν εχω διάροια αλλά αυτό το πρηξιμο ειναι φοβερό! 9 μηνών γινομαι...Δε μπορώ να κοιταχτώ στο καθρέφτη...μου χαλάει τη διάθεση, με ρiχνει ψυχολογικά, νοιω8ω απαίσια κι οσο του δίνω σημασία (πως να μη του δώσεις!) τόσο πρηζομαι χειροτερα !Ελεος! Εχω κανει παλια κολονοσκοπιση και προσφατα γαστροσκοπιση και περιμενω αποτελεσματα.Κατα διαστήματα παιρνω duspatalin kai dicetel ...τιποτα...Καποια κοπελα μιλησε για ομοιοπαθητικη.Θα το δοκιμασω. Τι να πω...Καλό κουράγιο αλλα δε παλεύεται βρε παιδια...

avatar

ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΙΩΘΩ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΙΩΣΑ ΛΙΓΟ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΖΩΗ ΝΑ ΕΚΤΥΛΙΣΣΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΝΤΕΡΟ.EXV ENA MONIMO AΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΜΜΟΝΗ ΟΤΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΟΥ,ΑΥΤΟ ΟΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΣΥΧΑΖΩ ΠΟΤΕ,ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΩ ΠΑΩ ΤΟΥΑΛΕΤΑ,ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΜΜΟΝΗ ΙΔΕΑ ΑΦΟΥ ΣΚΕΥΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΗΞΙΜΟ ΣΟΦΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΕΙΜΑΙ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,

avatar

εχω κ εγ ω ακριβως το ιδιο προβλημα. εχω ακουσει οτι τα προβιοτικα βοηθουν. ξερει κανεις να με κατατοπισει?χρειαζεται συνταγη γιατρου για αυτα τα σκευασματα?

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ 31 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΕΝΤΟΝΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑΚΗ ΧΩΡΑ,ΑΕΡΙΑ,ΦΟΥΣΚΩΜΑ,ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΟΙΑΡΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ.ΤΟ ΠΟΙΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ Ο ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΕΡΙΖΩΝΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΔΙΑΘΕΤΩ Η' ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ.ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ, ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 7 ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ,3 ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,5 ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2 ΟΡΘΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,3 ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ,2 ΑΞΟΝΙΚΕΣ,1 ΕΝΤΕΡΟΚΛΗΣΗ,2 ΠΥΕΛΟΓΡΑΦΙΕΣ,1 ΥΣΤΕΡΟΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ Κ.Α.ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΝΟΣ.ΑΠΛΑ ΗΜΟΥΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ.ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ 50,000 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΥ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΕΙΧΕ 160,00 ΕΥΡΩ.ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ EMAIL marina-manousos@windowslive.com ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

avatar

gia sas kai apo mena.exo kai go edo kai 2 xronia to idio provlima. vevea me pianei arketa araia(3 fores se 2 xronia)... alla einai zoriko. fouskoma,diskoiliotita,dyspnoia poy einai to simantikotero kai agxos... lisis den exo vrei akoma... pairno dicetel,duspatalin kai otan agxonomai kai kana bespar... pantos kati pou me anakoufizei einai na ka8omai ksaplomenos me to ena podi ligismeno kai kratimeno apo to gonato me to xeri.....boi8aei sto na feugoun kapoia aeria...

avatar

Γειά σας! Υποφέρω και εγώ απο το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου εδώ και 11 χρόνια. Τα φάρμακα δεν κάνουν τιποτα, το μόνο που βοηθάει είναι η διατροφή, η οποία και είναι διαφορετικη για τον καθένα. Αυτό το οποίο αντιμετωπίζω τον τελευταίο καιρό και είναι πολύ επίπονο είναι οι κολικοί του εντέρου. Ξέρει κάνεις θεραπεία? εχω κάνει και γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση αλλα δεν έδειξε κάτι παθολογικό. Το στρές μπορεί να σε χτυπήσει εκεί και έχω ξεκινήσει να ζητήσω βοήθεια απο ψυχολόγο.

avatar

ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΙΣΗ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΙΣΗ ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ .ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΝΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΤΡΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ . ΠΕΡΝΩ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ

avatar

Γεια σας και καλη χρονια!Ειμαι 25 και Θα ηθελα να σας ρωτησω καποιες σουβλιες που με πιανουν αλλα σταματουν λιγο πιο δεξια απο τον αφαλο που μπορει να οφειλονται?Με ενοχλουν εδω και πολυ λιγες μερες,μηπως οφειλεται στο φαγητο των ημερων?Ενεργουμαι κανονικα δεν εχω προβλημα,ειναι σαν μικρες σουβλιες στους μυς ψηλα της κοιλιας.Γυμναζομαι κιολας ,οχι πολυ βαρια,νορμαλ.Αν συνεχιστει φυσικα θα παω σε γιατρο,απλα θα ηθελα να μου πειτε αν καποιος γνωριζει γιατι εχω φοβηθει λιγακι.Να σημειωσω οτι εχω και πολυκυστικες ωοθηκες δυστυχως,κανω θεραπεια.Ευχαριστω πολυ!

avatar

kalispera paidia. Pasxo k go apo ayto to provlima apo tote pou genithika, eimai 27 twra, Eixa diskilia mexri ta 14 mou mexri pou mou irthe periodos, molis epina gala pethena ston pono sthn koilia toso pou ekana emeto kai piezomoun toso polu sthn toualeta pou to entero m prizontan kai ginotsn san grothia o proktos mou :( Oso gia ton pono toy enterou mou den to sizito, me parakolouthouse mia kalh gastrenterologos dinontas mou xapia gia to priximo, ladi gia na min exo diskilia, sapouni antimikroviako gia pliseis kai ena elafri katharktiko. Tora apoktisa aimoroides kai ipofero akomh perissotero, etoimazomai gia egxeirish, exthes ekane h mhtera mou , profanos einai klhronomiko giati eixe k o pappous mou.. Kai sigoura paizei rolo to stress k oi stenaxwries. Opoios exei provlima me aimoroides pantos na min to afhnei, h mama m to eixe afhsei xronia kai tora ipoferei giati eixe kanei kai eswterikes kai tis ekopsan anagkastika k 2 aggeia stis akres gia na min molinthei, tis eipan oi giatroi pos eixan na doun tetoio provlima 1 dekaetia.

avatar

Έχω και εγώ σπαστική κολίτιδα και θέλω να πάω σε έναν ομοιοπαθητικό, μετά τα παραπάνω σχόλια. Έχετε να μου προτείνετε κάποιον ομοιπαθητικό γιατρό που πήγατε εσείς και ήταν καλός?

eri_domenica@hotmail.co.uk

avatar

παιδία πάσχω και εγώ απο το σύνδρομο του ΕΕ. είμαι 53 ετών και αυτό μου προέκυψε εδώ και επτά χρόνια απο πολύ στρές ύστερα απο ένα οικογενειακό πρόβλημα .απο τότε σχεδόν σε οποιαδήποτε τροφή που θα φάω θα έχω π΄ντα αέρια. τρείς με τέσσερεις φορές το χρόνο με πιάνουν διάροιες πόνοι σε όλο το εντερο και στο στομάχι,συνεχεί γοργοριτά και κοψίματα και αίσθηση οτι πρέπει να πάω πάντα στην τουαλέτα.Προσπαθώ να νακουφιστώ με δίαιτα και διάφορα σπασμολιτικά. αν κάποιος έχει αυτά τα συμπώματα και έχει βρεί κάποια θεραπεία ασ με ενημερώσει απο το SITE

avatar

Καλησπερα και απο μενα, ειμαι 28 χρονων. Απο τις 22/12 ξεκινησε ενας πονος απο δεξια κατω κοιλιας μεχρι καρδια και για ενα 20' δεν μπορουσα να παρω ανασα. Μετα απο λιγο πηγα τουαλετα και εκανα 2 κενωσεις. Στην αρχη μου ειπαν οτι ειναι γαστρεντεριτιδα και οτι ειναι ιωση. Μεχρι και σημερα, παω συνεχως τουαλετα και εχω πολλους πονους αριστερα & δεξια κατω κοιλιας και καμια φορα στο κεντρο κοιλιας πανω & κατω. Στην αρχη δλδ στις 22/12 που πηγα στο νοσοκομειο, μου εβαλαν ορο και εναν δευτερο ορο για να σταματησει ο πονος το οποιο ειναι το Losec. Απο τοτε μεχρι και τις 9/1 ημουν ΟΚ. Νομιζα οτι περασε. Αλλα στις 10/1 ξανα αρχισε, μετα μου ειπαν να παιρνω τα ibutin 300 για 3 μερες με διατροφη μαζι αλλα κρατησε μονο για 2 μερες. Τελικα πηγα σε εναν πολυ καλο γαστρεντερολογο και ξεκινησα τα imodium, buscopan plus, κατι εκαναν αλλα την Δευτερα και χτες ειχα 5-6 κενωσεις. Αλλα χτες ξεκινησα και το librax αλλα μεχρι την τριτη και βλεπουμε. Εκανα εξετασεις προχτες και σημερα βρηκαμε οτι εχω σπαστικη κολιτιδα. Σημερα ημουν μια χαρα, συνεχιζουμε, βλεπουμε και ενημερωνουμε για την κατασταση μου.

avatar

Καλησπερα και απο μενα, ειμαι 28 χρονων. Απο τις 22/12 ξεκινησε ενας πονος απο δεξια κατω κοιλιας μεχρι καρδια και για ενα 20' δεν μπορουσα να παρω ανασα. Μετα απο λιγο πηγα τουαλετα και εκανα 2 κενωσεις. Στην αρχη μου ειπαν οτι ειναι γαστρεντεριτιδα και οτι ειναι ιωση. Μεχρι και σημερα, παω συνεχως τουαλετα και εχω πολλους πονους αριστερα & δεξια κατω κοιλιας και καμια φορα στο κεντρο κοιλιας πανω & κατω. Στην αρχη δλδ στις 22/12 που πηγα στο νοσοκομειο, μου εβαλαν ορο και εναν δευτερο ορο για να σταματησει ο πονος το οποιο ειναι το Losec. Απο τοτε μεχρι και τις 9/1 ημουν ΟΚ. Νομιζα οτι περασε. Αλλα στις 10/1 ξανα αρχισε, μετα μου ειπαν να παιρνω τα ibutin 300 για 3 μερες με διατροφη μαζι αλλα κρατησε μονο για 2 μερες. Τελικα πηγα σε εναν πολυ καλο γαστρεντερολογο και ξεκινησα τα imodium, buscopan plus, κατι εκαναν αλλα την Δευτερα και χτες ειχα 5-6 κενωσεις. Αλλα χτες ξεκινησα και το librax αλλα μεχρι την τριτη και βλεπουμε. Εκανα εξετασεις προχτες και σημερα βρηκαμε οτι εχω σπαστικη κολιτιδα. Σημερα ημουν μια χαρα, συνεχιζουμε, βλεπουμε και ενημερωνουμε για την κατασταση μου.

avatar

Πάσχω 5 χρόνια από το σύνδρομο της σπαστική κολίτιδας Σίγουρα χρειαζόμαστε κάποια φάρμακα από τον γιατρό μας το σίγουρο είναι όμως ότι πρέπει να φτιάξουμε την διατροφή μας και να επιλέξουμε τη δεν μας πειράζει και τη μας δημιουργεί το πρόβλημα Εγώ θα σας προτείνω τα έξεις Είμαι σίγουρος εάν τα εφαρμόσετε θα βρείτε ανακούφιση όπως τελικά εγώ βρήκα Θα σα πω εγώ τη εφαρμόζω στον εαυτό μου και είμαι εντάξει δεν καπνίζω δεν πίνω Περπατώ αρκετά Έχω κόψει όλα τα αναψύχτηκα εκτός της κόκα κόλας διότι σφίγγει το έντερο Πίνω ένα λίτρο νερό την ημέρα με το ζόρι το έντερο χρειάζεται πολύ νερό δουλεύει έτσι καλυτέρα Δεν μπερδεύω φαγητά Προτιμάω τα ψητά φαγητά με σαλάτα μαζί η τα βραστά φαγητά αποφεύγω τις σάλτσες και τα βαριά φαγητά Με το φαγητό δεν πίνω τίποτα μαζί το πρώτο ποτήρι νερό το πίνω μετά από δυο ώρες Το φρούτο ακτινίδιο μου κάνει πολύ καλό το τρώω το βράδυ Τα βράδια όχι πολύ φαγητό ένα τοστ η φρούτα η ένα γιαούρτη εάν δεν σας πειράζει Η πατάτες με λεμόνι ψητές η βραστές κάνουν καλό Και ο χυμός λεμονιού κάνει πολύ καλό ο φυσικός χυμός Τρώω όλα τα όσπρια από λίγο καμία φορά μου δημιουργούν φούσκωμα αλλά κάνουν καλό Γλυκά μόνο κουταλιού όχι πάστες σοκολάτες και γκοφρέτες και αλλά παράγωγα αυτών Το ρύζι και τα μακαρόνια δεν δημιουργούν πρόβλημα αντιθέτως κάνουν πολύ καλό Αποφύγετε το τζατζίκι το κρασί το αρνί το χοιρινό Τρώτε άσπρο ψωμί Το πρωί που φεύγετε για τη δουλεία σας μην τρώτε πρωινό θα έχετε προβλήματα μόνο μια φέτα ψωμί με βούτυρο η μέλι Η πορτοκαλάδα κάνει καλό και δεν δημιουργεί πρόβλημα αρκεί εάν ένιαι φυσική να μην έχει μέσα κομματάκια πορτοκάλι να την σουρώνετε καλά Αποφύγετε τα μπατζαρια και μερικά είδη χόρτων αποφύγετε το καλαμπόκι και το αυγό Να μην τρώτε τηγανητά φαγητά ότι χειρότερο και φαγητά τα οποία έχουν λίπος Το τσίπουρο σε μικρές ποσότητες βοηθηθεί παρά πολύ και ηρεμεί Μακριά από καφέδες και τσάι βουνού Το χαμομήλι προτιμήστε και η μαστίχα Χίου βοηθηθεί παρά πολύ Τρώτε από λίγο συχνά το μεσημέρι καλό γεύμα το βράδυ πολύ λίγο και ύπνος μετά από 3 ώρες για να μην έχετε προβλήματα παλινδρόμησης και καούρες και ξινίλες και άλλα Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να τα τηρήσετε όλα αυτά μόνο έτσι εγώ βρήκα γιατρειά Και τώρα το ελέγχω δεν με ελέγχει Να είστε καλά όλοι Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες στο email Mou ( ver2@otenet.gr )

avatar

geia sas, apo ta 17 eniotha oti kati den pigaine kala me to entero mou.eimai 21 tora.me ta xronia katalava oti einai sundromo euerethistou enterou.ntrepomai polu giati exo sunexeia aeria k kamia fora mou feugoun oso k an prospathiso na ta kratiso.ntrepomai polu gia auto.episis kathe proi pou xupnao tote exo polla aeria...ntrepomai polu gi auto eidika mprosta sto agori mou...ti na kano?

katerina38thess

Για μια καλυτερι επικοινωνια των μελων με σπαστικη κολιτιδα,υπαρχει ο συνδεζμοσ στο Facebook, "ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ,ΑΛΛΙΩΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ"

avatar

γεια σας παιδια διαβασα τα παραπανω και ομολιγω οτι πηρα λιγο κουραγιο γιατι δεν ειμαι η μονη που εχω αυτο το φοβερο τερας μεσα μου και που δεν λεει να εξαφανιστει ποτε.αρχισε απο οταν ημουν 18 χρονων με πονους κατω στην κοιλια στη δεξια πλευρα με πιαναν στα καλα καθουμενα και ηταν πολυ εντονοι κουλουριαζομουν ωσπου να περασουν.στα 26 με 27 μου και μετα απο χρονιες δυσκολες οικογενειακες καταστασεις (ψυχολογικη ασθενεια της μητερας μου)και απο καποια προσωπικα μου θεματα αρχισε το βασανο μου που με ταλαιπωρει μεχρι και σημερα.εχω τα εξης συμπτωματα 5 6 7 μερες κανω για να παω στην τουαλετα δεν συζητω για τα αερια και οταν παω το αποτελεσμα ειναι σαν του κατσικιου....συγνωμη κιολαςμετα την αφοδευση ειμαι τοσο εξαντλημενη που κοβεται ολο μου το σωμα και ανεβαζω θερμοκρασια .επισης με πιανουν ημικρανιες πονοι στην πλατη πονος στο λαιμο δεν εχω καθολου ενεργεια,υπνηλια,επιθετικοτητα ,ακεφια εννοειται φουσκωμα θαρρεις και ειμαι εγκυος 3 μηνων.οταν πρωτοεμφανιστηκαν τα συμπτωματα ειχα δεκατα επι ενα χρονο και εψαχνα να βρω απο τι ειναι ετρεχα σε ωρυλα (της επαρχιας) γιατι ειχα πονο στο λαιμο και βραχνθιαζε η φωνη μου και μου ειπε να βγαλω τις αμυγδαλες μου ξοδεψα γυρω στις 2000,00 ευρω αποκτησ αενα κλασερ με εξετασεις και πηρα ενα σωρο αντιβιωσεις που φυσικα δενε καναν τιποτα .αποφασισμενη πηγα σε εναν πολυ καλο γιατρο ωρυλλα στη θεσσαλονικη για να του πω να κανουμε εγχειριση τις αμυγδαλες μου εξεταζοντας μου λοιπον τις αμυγδαλες μου μου λεει με μια φυσικοτητα"μα εσυ δεν εχεις προβλημα με τις αμυγδαλες σου ειναι μια χαρα"και μου εδωσε ο ωρυλλα βιταμινες με προβιοτικα bion 3 και σε 30 μερες μου ειπε θα συνελθεις ηθελα να κλαψω και να γελασω μαζι .μετα πηγα σε εναν γαστρεντερολογο οπου μου ειπε να κανω κωλονοσκοπηση πηγα σεναν αλλο οπου μου ειπε δεν χρειαζεται και μου δωσε τα ibutin στην αρχη τα παιρνα ποθ και που τωρα τα παιρνω συνεχεια καθε μερα 1 το πρωι συνεχιζω να εχω δυσκοιλια εκοψα τον ελληνικο καφε πρεπει να κοψω και το τσιγαρο.αν δεν τα παρω αργα η γρηγορα θα εμφανιστουν τα συμπτωματα αισθημα καυσου στο κορμι,ιδρωτας και τα παραπανω.σημερα πηγα στον γιατρο του ικα για να γραψω τα ibutin και μου ειπε πρεπει να τα κοψεις μικρο κοριτσακι εισαι και οταν του εξηγησα τι παθαινω αν δεν τα παρω μου ειπε αυτα ολα ειναι ψυχολογικα επαθες εξαρτηση .δεν επαθα εξαρτηση επαθα κουραση.συγνωμη αν σας κουρασα με ολα αυτα αλλα ηθελα να τα πω γιατι νομιζω θα με καταλαβετε απολυτα.η λυσεις ειναι τρεις γυμναστικη σωστη διατροοφη αναλογη για τον καθενα και οχι στρεσσ ενταξει τα δυο πρωτα το τριτο ομως??τωρα σκεφτομαι να παω σε διατροφολογο η σε ομοιοπαθητικο?ευχομαι δυναμη σε ολους

avatar

σας καταλαβαινω

avatar

Είμαι γιατρός εβδομηντάχρονος. Για δυο μήνες τρέχω σε συναδέλφους γαστρεντερολόγους να δω τι έχω. Μόνο διαβάζοντας αυτό σήμερα κατάλαβα τι έχω. Ευχαριστώ. Δεν κατηγορά τους συναδέλφους, άλλωστε κι εγώ έπρεπε να έχω καταλάβει τι έχω. Και δεν τους κατηγορώ γιατί οι γιατροί, όταν βλέπουν σαν άρρωστο άλλον γιατρό, ψάχνουν για κλατι απίθανο, γιατί λένε μέσα τους (ίσως χωρίς να το συνειδητοποιούν) "αν ήτανε κάτι απλό δε θα 'ρχόταν σε μένα κάποιος άλλος γιατρός"... Είσαι γιατρός; Μάλλον, για να τα λες τόσο καλά. και η ποίηση-πώς μπλέκεται με την ιατρική; Ποιος ξέρει...Η πρόοδος της ανθρωπότητας μας έχει κάνει να κουβεντιάζουμε με ανθρώπους που δεν βλέπουμε. Και ίσως κάνει κάτι καλό έτσι, επειδή έχουμε φτάσει στο σημείο να σκοτώνουμε όσους βλέπουμε. Η πρόοδος θα γλιτώσει μερικούς.

mariakou

Αγαπητέ συνάδελφε, δεν σφετερίζομαι την πνευματική ιδιοκτησία των άρθρων που δημοσιεύω. Είναι σταχυολογημένα από ήδη υπάρχοντα στο διαδίκτυο. Όσο για την ποίηση, είναι η άλλη μεγάλη μου αγάπη. Έχετε δίκιο, ο γιατρός - ασθενής είναι δύσκολος από πολλές απόψεις.

avatar

Από τις 21 Φεβρουαρίου ταλαιπωρούμε αρχικά και πόνο στο στομάχι και μετά από τις 21 Μαρτίου με συχνά συμπτώματα διάρροιας. Πήγα σε γαστρεντερολόγο ο οποίος στην αρχή μου είπε για οξεία γαστρίτιδα μου έδωσε nexium και premperan και μετά την εμφάνιση της διάρροιας μου ( η οποία συνεχίζεται σχεδόν μέχρι σήμερα, με πόνους που υποχωρούν με αέρια που μυρίζουν, καθώς και κάποιες φορές με αναγκαία αφόδευση) είπε ότι είναι γαστρεντερίτιδα. Μετά όταν χρειάστηκε να ξανά επικοινωνήσω μαζί του ήταν η εβδομάδα του Πάσχα και ήταν κλειστός και όταν επικοινώνησα στον κινητό φάνηκε να ενοχλήθηκε. Έχω κάνει όλες τις εξετάσεις εκτός από, γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση και είναι όλες καθαρές. Μετά από αρκετό ψάξιμο στο διαδίκτυο, συμπεραίνω ότι τα συμπτώματα που έχω διαβάσει από τους περισσότερους εδώ είναι ίδια με αυτά που έχω. Θα συνεχίσω να το ψάξω με άλλον γαστρεντερολόγο, αλλά νομίζω ότι την έχω βρει την άκρη.

forsaken1980

ρε παιδια δεν υπαρχει σωτηρια δηλαδη?

avatar

Καλημέρα. Πάσχω από ευερέθιστο έντερο εικοσιπέντε χρόνια με τα γνωστά συμπτώματα, αλλα να μην σας κουράζω με αυτά. Γράφω με την ελπίδα μήπως βοηθηθεί κάποιος από εσάς. Πρόσφατα έκανα μια αγωγή για δέκα ήμερες με rifacol. Για πρώτη φορά στη ζωή μου μειώθηκαν απίστευτα τα αέρια. Όλα τα άλλα συμπτώματα εξακολουθώ να τα έχω... πόνους πρήξιμο και διαρρειες. Ωστόσο, είναι μεγάλη ανακούφιση η μείωση των αερίων. Αν θέλετε, διαβαστε στο διαδίκτυο για το rifacol, καταπολεμα τα βακτηρια, και για την μελέτη που έγινε με το συμπέρασμα πως μάλλον ευθύνονται κάποια βακτήρια για την πάθησή μας και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το φάρμακο αυτό.

http://e-ygeia.pblogs.gr/tags/spastiki-kolitida-gr.html

Περαστικά σε όλους.

avatar

gia sas pedia pali kala pou exoume kati na enimerotoume edo ego proti fora prin peripou 3 mines katalava ponos sti kolia kai fouskoma piga sto giatro kai mou edose ibutin meta mou ksana dosane mia akomi forakai ta pino akoma ala to fouskoma to exo den ksero pia ti na kano ine apelpistiko

avatar

Καταρχήν συγχαριτηρια για αυτη τη σελίδα και ολους εσας που μοιράζεστε το προβλημα σας με ολους μας.Λοιπον ολα ξεκίνησαν πρίν κατι μήνες ενα πρωινό... σηκωνομαι απ' το κρεβατι και παω τουαλέτα ετοιμος να σκάσω νομιζα πως θα λιποθυμούσα, με τα πολλα κατάφερα και αφόδευσα αλλα μετα ειχα πόνους στην κοιλια και στα πλευρά. ειχα δυσκοιλιοτητα για καμποσες μερες, πονους στην κοιλιά και κοπωση στα πόδια αλλα μετα ειμουν καλυτερα.τωρα μερικούς μηνες μετά λογο του οτι αγχονομε πολυ ευκολα για το παραμικρό και με το αγχος των εξετάσεων του σχολειου με ξαναέπιασε και εχω παλι τα ιδια συμπτώματα, δυσκοιλιοτητα και πόνους στο αριστερο κατω μερος της κοιλιάς. με εχει κουρασει πολυ αυτη η ιστορία......... ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

avatar

Καταρχήν συγχαριτηρια για αυτη τη σελίδα και ολους εσας που μοιράζεστε το προβλημα σας με ολους μας.Λοιπον ολα ξεκίνησαν πρίν κατι μήνες ενα πρωινό... σηκωνομαι απ' το κρεβατι και παω τουαλέτα ετοιμος να σκάσω νομιζα πως θα λιποθυμούσα, με τα πολλα κατάφερα και αφόδευσα αλλα μετα ειχα πόνους στην κοιλια και στα πλευρά. ειχα δυσκοιλιοτητα για καμποσες μερες, πονους στην κοιλιά και κοπωση στα πόδια αλλα μετα ειμουν καλυτερα.τωρα μερικούς μηνες μετά λογο του οτι αγχονομε πολυ ευκολα για το παραμικρό και με το αγχος των εξετάσεων του σχολειου με ξαναέπιασε και εχω παλι τα ιδια συμπτώματα, δυσκοιλιοτητα και πόνους στο αριστερο κατω μερος της κοιλιάς. με εχει κουρασει πολυ αυτη η ιστορία......... ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

avatar

Γειά σας.Λοιπόν όλα ξεκίνησαν πριν κάτι μήνες ενα πρωινό. κατα τις 10 η ωρα λοιπόν ενα φούσκωμα λες και θα εσκαγα, παω τουαλέτα, νομιζα πως θα λιποθυμούσα ευτηχως μετα την κένωση ολα εντάξη στην συνεχεια της ημερας και για τις επόμενες περιπου μιαμιση - δυο εβδομάδες ενα φούσκωμα, πόνος στο κατω αριστερό μερος της κοιλιάς, κοπωση στα πόδια και δυσκοιλιοτητα. τα συμπτωματα αυτα υποχωρισαν για κανα δυο μήνες αλλα τωρα ξαναεπέστρεψαν λογο του στρες - αγχους των εξετάσεων...αυτη η κατασταση με εχει κουρασει πολυ... Το μόνο που μπορώ να πω ειναι ΚΟΥΡΑΓΙΟ σε ολους.

avatar

Το rifacol το εχει δοκιμασει κανεις απο εσας? Αν ναι, πειτε τις εντυπωσεις σας παρακαλω. Τι αποτελεσμα ειχε?

avatar

Δεν ξέρετε πόσο σας καταλαβαίνω. Εδώ και ενάμισι χρόνο σχεδόν ταλαιπωρούμε και εγώ από αυτό το πράγμα και με έχει κάνει σκυθρωπό, γκρινιάρη και χωρίς καθόλου όρεξη να κάνω το οτιδήποτε αφού πρέπει να φτιάξω το πρόγραμμα μου ανάλογα ώστε να μπορώ να πάω τουαλέτα και να μην ακούει ο κόσμος τα γουργουρητά μου. Από το πρωί που θα σηκωθώ θα έχω φοβερό γουργούρισμα στο στομάχι, μερικές φορές πιο έντονα στην αριστερή πλευρά, ενοχλήσεις δυσφορία συνεχόμενη και προς το μεσημέρι όπου θα αρχίσω να πεινάω γίνετε εντονότερη. Εάν δεν έχω πάει τουαλέτα το πρωί σίγουρα πριν το μεσημέρι θα αναγκαστώ να πάω με τα ίδια συμπτώματα και τρομερό φούσκωμα. Μετά το φαγητό ηρεμώ για λίγο αλλά μετά από καμία ώρα αρχίζει πάλι τρομερό γουργούρισμα στα έντερα και πρέπει να πάω οπωσδήποτε τουαλέτα, με αρκετές φορές να είναι διάρροια. Έχω πολλά αέρια όλο αυτό το διάστημα.

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται το βράδυ πριν το φαγητό με γουργουρητά και μετά συνήθως ηρεμώ και πάλι. Τουαλέτα κατά μέσο όρο δηλαδή είναι 3 φόρες την ημέρα όπου με ανακουφίζει πάρα πολύ, νιώθω λες και έχω ένα μόνιμο κρύωμα και για αυτό πηγαίνω. Εάν πάρω imodium για την διάρροια περνάνε τα πάντα για τρεις μέρες όπου δεν έχω κανένα σύμπτωμα και μετά πάλι από την αρχή. Επίσης παρατηρώ πως όταν ξαπλώνω στο κρεβάτι ανάσκελα οι ενοχλήσεις σταματάνε ενώ άμα γυρίσω στο πλάι ή μπρούμυτα νιώθω το στομάχι πιο έντονα να με ενοχλεί. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι μπορεί να είμαι τέλεια για δυο μέρες χωρίς καμία ενόχληση και τουαλέτα κανονικά και ξαφνικά την επόμενη μέρα να έχω πάλι τα συμπτώματα. Σαν να κάνει κύκλο κάθε βδομάδα. Έχω κάνει ότι εξετάσεις μπορούσα να κάνω και όλες είναι αρνητικές. Μου λένε ότι είναι ψυχολογικό και ψυχοσωματικό. Από φάρμακα έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα αλλα χώρις μόνιμα αποτελέσματα. Ibutin, Nexium, Cilroton, Zurcazol, Doralin, Smecta.

Από τι διαβάζω και μου λένε όλοι είναι να δοκιμάσω και ομοιοπαθητική. Αύριο έχω ραντεβού με γιατρό που μου έχουν συστήσει και ελπίζω να με βοηθήσει. Καλό κουράγιο σε όλους εύχομαι.

avatar

Δεν ξέρετε πόσο σας καταλαβαίνω. Εδώ και ενάμισι χρόνο σχεδόν ταλαιπωρούμε και εγώ από αυτό το πράγμα και με έχει κάνει σκυθρωπό, γκρινιάρη και χωρίς καθόλου όρεξη να κάνω το οτιδήποτε αφού πρέπει να φτιάξω το πρόγραμμα μου ανάλογα ώστε να μπορώ να πάω τουαλέτα και να μην ακούει ο κόσμος τα γουργουρητά μου. Από το πρωί που θα σηκωθώ θα έχω φοβερό γουργούρισμα στο στομάχι, μερικές φορές πιο έντονα στην αριστερή πλευρά, ενοχλήσεις δυσφορία συνεχόμενη και προς το μεσημέρι όπου θα αρχίσω να πεινάω γίνετε εντονότερη. Εάν δεν έχω πάει τουαλέτα το πρωί σίγουρα πριν το μεσημέρι θα αναγκαστώ να πάω με τα ίδια συμπτώματα και τρομερό φούσκωμα. Μετά το φαγητό ηρεμώ για λίγο αλλά μετά από καμία ώρα αρχίζει πάλι τρομερό γουργούρισμα στα έντερα και πρέπει να πάω οπωσδήποτε τουαλέτα, με αρκετές φορές να είναι διάρροια. Έχω πολλά αέρια όλο αυτό το διάστημα.

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται το βράδυ πριν το φαγητό με γουργουρητά και μετά συνήθως ηρεμώ και πάλι. Τουαλέτα κατά μέσο όρο δηλαδή είναι 3 φόρες την ημέρα όπου με ανακουφίζει πάρα πολύ, νιώθω λες και έχω ένα μόνιμο κρύωμα και για αυτό πηγαίνω. Εάν πάρω imodium για την διάρροια περνάνε τα πάντα για τρεις μέρες όπου δεν έχω κανένα σύμπτωμα και μετά πάλι από την αρχή. Επίσης παρατηρώ πως όταν ξαπλώνω στο κρεβάτι ανάσκελα οι ενοχλήσεις σταματάνε ενώ άμα γυρίσω στο πλάι ή μπρούμυτα νιώθω το στομάχι πιο έντονα να με ενοχλεί. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι μπορεί να είμαι τέλεια για δυο μέρες χωρίς καμία ενόχληση και τουαλέτα κανονικά και ξαφνικά την επόμενη μέρα να έχω πάλι τα συμπτώματα. Σαν να κάνει κύκλο κάθε βδομάδα. Έχω κάνει ότι εξετάσεις μπορούσα να κάνω και όλες είναι αρνητικές. Μου λένε ότι είναι ψυχολογικό και ψυχοσωματικό. Από φάρμακα έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα αλλα χώρις μόνιμα αποτελέσματα. Ibutin, Nexium, Cilroton, Zurcazol, Doralin, Smecta.

Από τι διαβάζω και μου λένε όλοι είναι να δοκιμάσω και ομοιοπαθητική. Αύριο έχω ραντεβού με γιατρό που μου έχουν συστήσει και ελπίζω να με βοηθήσει. Καλό κουράγιο σε όλους εύχομαι.

avatar

Γεια σας. Είχα και εγώ πρόβλημα με το έντερο μου. Πρήξιμο,και ενόχληση. Μόλις πήγαινα στην τουαλέτα ηρεμούσα. Για ένα χρόνο έπαιρνα φάρμακα. Στο τέλος ανακάλυψα ότι αυτό που μου δημιουργούσε το έντονο πρόβλημα του εντέρου ήταν η ΤΣΙΚΛΑ σοβαρά σας λέω. Μασούσα τσίκλα σχεδόν όλη μέρα. Με το που σταμάτησα να μασάω τσίκλα σταμάτησα τα φάρμακα και μπορώ να φάω σε μικρή ποσότητα τα φαγητά που με ενοχλούσαν παλιά. Πιστεύω να σας βοηθήσω να βρήτε και εσείς τη γιατριά σας. Σας χαιρετώ και περαστικά...............

avatar

ΠΟΣΟ ΨΑΞΙΜΟ ΕΧΩ ΡΙΞΕΙ...ΠΟΣΟ ΕΧΩ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΑΦΗΣΑ ΝΑ ΜΕ ΕΠΠΗΡΕΑΣΟΥΝ...ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΩΝ ΧΑΠΙΩΝ ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.ΕΧΩ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΔΙΑΡΡΟΙΕΣ (ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ,ΣΥΝΗΘΩΣ 1 ΩΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ)ΑΕΡΙΑ ΕΝΤΟΝΑ ΓΟΥΡΓΟΥΡΗΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΟΥΡΕΣ Κ.Τ.Λ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΕΡΑ ΚΡΑΤΕΙ!ΑΥΤΟΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ.ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ...ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!

avatar

File Vassili exw peripou tin idia istoria me esena. To ibutin me voithise kapws mporw na pw, an kai skeftomai ki egw tin omoiopathitiki giati me pliroforisan oti exei polla apotelesmata. Tha deiksei omws. Pros to paron to pio simantiko eiani na min to skeftomaste oli tin wra. Kali Mas Dynami

avatar

Αντιμετωπίζω τα ίδια ακριβώς προβλήματα. Εδώ και 10 μέρες παίρνω Ibutin και έχω δει μεγάλη διαφορά. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με τον οργανισμό του καθένα προφανώς, πόσο άγχος έχει και τι τροφές τον επηρεάζουν τη στιγμή της έξαρσης. Πάντως εγώ με το συγκεκριμένο φάρμακο είχα σημαντική βελτίωση, έφυγαν φουσκώματα και οι κενώσεις έγιναν απόλυτα υγιείς και φυσιολογικές. Πολύ χρήσιμη η σελίδα σας! Καλή δύναμη σε όλους μας.

avatar

καλησπέρα..πάσχω και εγω απο το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου..σας παρακαλώ ας μου συστήσει κάποιος εναν καλο ομοιοπαθητικό τον οποιον εχει δοκιμασει..εγω κατοικώ στη Λαρισα

avatar

kalispera se olous..katoikw sth larisa...an kapoios gnwrizei kapoion kalo omoiopathitiko pou ton exei dokimasei as mou ton susthsei sas parakalw..euxaristw

avatar

Καλο ειναι να αποκλεισετε απο την διατροφη σας οτιδηποτε περιεχει λακτοζη.για μεγαλο χρονικο διαστημα.Περα απο την ομοιοπαθητικη δοκιμασα και την αλοη σε καθημερινη βαση για ενα μηνα καθε πρωι με αδειο στομαχι.Πραγατικα ειδα τεραστια διαφορα απο την δευτερη βδομαδα.Τωρα μετα απο 6 μηνες που το εντερο μου κανει παλι νερα λεω να την ξαναξεκινησω.αναφερομαι στην Αλοη την συμπικνωμενη που πωλειται απο διαφορες εταιρειες. Επισης, δοκιμασα και το ρεικι και ειδα καλα αποτελεσματα.Αλλα μονο του δεν αρκει. Τωρα ειμαι σε φαση που με την εναρξη περιοδου εχω εντονο γουργουρητο, και διαροιες.Με τα zenbis - προβιοτικα βλεπω διαφορα. Τα ξαναλεμε!

avatar

Λοιπόν όπως είχα πει και στο προηγούμενο μου μήνυμα ξεκίνησα ομοιοπαθητική. Μετά από ένα μήνα δεν έχω δει σχεδόν καμία διαφορά.

Ο γιατρός με είχε ενημερώσει ότι την πρώτη βδομάδα θα παρατηρούσα μια έξαρση των συμπτωμάτων όπου θα σήμαινε ότι η θεραπεία λειτουργεί, όντως έτσι ήταν τα πράγματα και την δεύτερη βδομάδα για αρκετές μέρες ήμουνα καλά όμως μετά επανήλθα πάλι στην ίδια φρικτή κατάσταση. Στην ομοιοπαθητική πρέπει να αποφεύγετε η καφεΐνη, μέντα κτλ και ο γιατρός είναι σίγουρος ότι κάτι ήπια ή έφαγα όπου διέκοψαν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας και για αυτό εκεί που είχα βελτίωση μετά ήρθε η επιδείνωση. Μου ξεκίνησε πάλι την θεραπεία και μετά από μια βδομάδα δεν είδα καθόλου αποτελέσματα και πλέον είμαι σε καινούρια θεραπεία στην τρίτη μέρα χωρίς και πάλι να έχω κάποια διαφορά. Θα επικοινωνήσω μαζί του την επόμενη βδομάδα και ελπίζω μέχρι τότε να έχω κάποιο καλό νέο αλλιώς δεν ξέρω εάν υπάρχει και τρίτη θεραπεία ή τι άλλο να κάνω μετά.

Η αλήθεια είναι ότι θέλω να επιμείνω στην ομοιοπαθητική έστω και με άλλον γιατρό εάν δεν καταφέρω τίποτα τώρα καθώς ακόμα και γαστρεντερολόγοι λένε ότι για την σπαστική κολίτιδα βοηθάει πάρα πολύ αφού δεν υπάρχει κάποια μόνιμη τεσταρισμένη θεραπεία.

Θα ενημερώσω όταν θα έχω κάτι νεότερο.

avatar

exw ola ta sumptwmata ths kolitidas k afou ekana aktinografia.. o giatros m eipe oti auto exw, alla me vazei twra na kanw k mia eksetash, h opoia de 8umamai pws legetai, einai tria agglika grammata. se osous to eipa m lene oti mallon einai kolonoskophsh, gt m eipe gia kameroula, mia eksetash p dn ponaei k 8elei proetoimasia... to 8ema einai oti de vlepw pou8ena na einai upoxrewtikh auth h eksetash, se osous exoun to sundromo... 8a h8ela na rwthsw, an k esas sas exei upovalei o giatros se antistoixes eksetaseis prin thn plhrh diagnwsh...

avatar

Καλημέρα, πάσχω από το ίδιο σύνδρομο σχεδόν 17 χρόνια. Είμαι 33 χρονών και νιώθω τόσο κουρασμένη ήδη από όλο αυτό που ζω! Εγώ για κάποιο παράξενο λόγο δεν έχω καθόλου πόνο!Έχω απίστευτο τυμπανισμό, χρόνια δυσκοιλιότητα (μόνο με φάρμακο πηγαίνω στην τουαλέτα εδώ και χρόνια), συχνοοθρία και αίσθημα δυσφορίας. Κανέναν άλλο πόνο όμως πουθενά!Κάνω απίστευτα καλή διατροφή: φυτικές ίνες, πολύ νερό, φρούτα, λαχανικά, γαλακτομικά, προϊόντα ολικής αλέσεως και ψητό κρέας....από συνήθεια και όχι δίαιτα, και όμως τα προβλήματα παραμένουν! Θεωρώ ότι όποιος δεν έχει ζήσει κάτι ανάλογο δεν μπορεί να μας καταλάβει. Έχω δοκιμάσει ομοιοπαθητική, βελονισμό αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω επσικεφτεί γαστρεντερολόγο...κάτι που σκέφτομαι να κάνω σύντομα καθώς το πρόβλημα επιδεινώθηκε και επηρεάζει εξαιρετικά σημαντικά την ποιότητα της ζωής μου! Ευχαριστώ που με ακούσατε. Υπομονή σε όλους μας, εύχομαι!

avatar

Εγω οταν ρωτησα γαστρεντερολογο εκανε πως δεν ακουσε με αερια τρομερα και πονο και τρελα για αφοδευση πρεπει να ειμαι κοντα σε τουαλετα.Ειναι λιγο προβλημα.Αλοιμονο στους δικους μας.ΠΕΡΙΜΕΝΩ Κ ΓΩ ΛΥΣΗ.

avatar

kalispera ..katerina exw ta idia subtwmata me sena kai sumfwnw sto oti oso kai na prospathoun oi gurw mas kaneis den borei na mas katalavei..exw kanei apeires eksetaseis kai oles kathares.kanena farmako den me anakoufise estw kai ligo kai exw apo to prwi otan ksupnaw trelo fouskwma me suxnoouria kai thn epi8umia na paw sthn toualeta alla na min borw na energithw kanonika..mia fora m etuxe na eimai spiti ,ithela na paw sthn toualeta ,piga xwris apotelesma kai molis vgika eksw kai efaga kai ligo kai agxwthika me th dusforia kai thn suxnoouria me epiase gia toualeta.katalavenete peri tinos prokeitai.thelw na pw pws dokimasa omoiopathitiko gia 2 mines peripou .ta farmaka p m edwse borw na pw pws epidrousan alla me fouskwnan akoma perissotero..to mono p me anakoufise edw kai 1,5 xrono pou vriskomai s auth thn katastash itan h apevesthitopoihsh(opws thn lene oi omoiopathitikoi) p s kanei kati me ena mixanima..ekeini tin mera pisteva pws teleiwsan ola den eniwtha tpt meta efaga kanonika xwnepsa kai ola teleia..apo thn alli mera pali ta idia..skeftomai na ksana episkefthw omoiopathitiko..an eixe kapoios paromoia ebeiria eidika me authn ths apeuesthitopoihshs opws apokaleitai tha me endiefere na to akousw..kalo kouragio s olous giati i apelpisia xtupaei kokkino!!!

avatar

kalispera..exw akrivws ta idia subtwmata me thn katerina ligo pio panw..eimai se mia apelpismeni katastash kai oute gia cafe dn borw na paw..panteloni dn borw kan na foresw, suxnoouria ,duspepsia,akanonistes kai mh fusiologikes kenwseis m kanoun th zwh marturio..piga se omoiopathitiko kai ekana gia 2 mhnes therapeia..borw na pw pws den eida kamia diafora isa isa ginomoun xeirotera..thn mera omws p ekana thn apeuesthitopoihsh opws lene eniwsa pragmatika uperoxa mesa ston enamisi xrono p exw to provlima..eniwsa san na min eixa tpt kai ekeini tin mera efaga ta panta ta xwnepsa kai itan ola teleia..o omoiopathitikos m eipe pws einai arketa boukwmeno to entero m alla me xapia p m edwse meta apo auto pali ta idia kai etsi apelpistika kai stamatisa..an kapoios ekane omoipathitiki kai eide veltiwsh me thn apeuesthitopoihsh tha me endiefere na m to pei.skeftomai na ksana paw se omoiopathitiko giati pragmatika exw ginei polu antikoinwnikos..:(:(:(:(apo thn allh oles oi eksetaseis p exw kanei mexri kai kwlonoskopisi einai kathares kai oi gastrenterologoi m lene apla na mhn to skeftomai..srry alla auth thn katastash dn tha thn elega apla eyerethisto entero p se poianei mia sto toso kai kalutera na min to skeftesai..i katastasi p vriskomai einai monimi kai exw apisteuto fouskwma apo th stigmh p ksupnaw..den kserw pleon ti na kanw..:( kalo kouragio mas

avatar

Καλησπερα σας,εχει λιγο καιρο που επισκεφτηκα ιριδολογο.Η αληθεια ειναι πως μεσω της Ιριδας βρηκε πως το προβλημα εντοπιζεται στο πεπτικο συστημα αλλα και στο εντερο δηλαδη δεν ειναι ενα το προβλημα.Μου συστησε μια θεραπευτικη αγωγη τριμηνη με προβιοτικα και ενζυμα καθως οσοι πασχουμε απο το προβλημα, η μικροχλωριδα του εντερου μας ειναι κακη αλλα και τα ενζυμα ειναι ελλειπη...Αρχικα μου συστησε να κανω υδροθεραπεια εντερου και επειτα μια αλκαλικη διαιτα οπως και να παρω ενα ειδικο καθαρκτικο.Ολο το θεμα εν τελη οφειλεται στις συσσωρευμενες τοξινες που αρχιζουν να επιδρουν αρνητικα και σε αλλα ζωτικα οργανα.Η επισκεψη ηταν ακριβη αλλα αξιζε το κοπο.

avatar

Geia sas kai apo mena...tha ithela na moirastw kai egw to problhma mou se ayto to forum,kathws pasxw (edw kai 2 xronia) kai egw (opws lene oi giatroi) apo eyere8isto entero...egw ypoferw apo poly syxnes diaroies kathws kai fouskwma...pragmatika exw apogohteytei dioti exw allaksei pollous giatrous kai pantou ta idia kai ta idia, to xeiroterw einai pou sou lene oti "den einai tipota" kai trelenesai akoma pio poly. to xeirotero einai oti eimai molis 23 xronwn kai den mporw na xarw vasikes koinwnikes katasteseis. egw prospathw toys teleytaioys 2 mhnes na mathw an yparxei kapoios tropos (psyxologos,antibiwsh,omoiopathitikos,3ematiastra..otidhpote) pou na to katapolemaei...alla dystyxws tpt... elpizw kai mesa apo edw na moirastoume tis empeiries kai na katalh3oume kapou.

avatar

καλησπερα..θελω να ρωτησω πολλα αλλα θελω να πω κ καποια..εχω ψαξει ολο το ιντερνετ για το τι εχω..ειχα φοβηθει τρομερα.ας τα παρω απο την αρχη.πριν λιγο καιρο εχασα την μαμα μου.μετα απο 4 μηνες αρχισα να ποναω δεξια εκει που τελειωνουν τα πλευρα μας κ πιο κατω.καθομουν δεξι πλευρο στο κρεβατι κ με σουβλιζε.καμια φορα με πονουσε πανω απο τον αφαλο καμια φορα σπανια ομως αριστερα.εδω κ μηνες ομως με εχει ταλιανισει στα δεξια.πηρα την αποφαση να παω σε γιατρο.εναν τρομερο γαστρεντερολογο.ηταν η 1 φορα που ειδα γιατρο να με ψαχνει τοσο διεξοδικα κ η 1 φορα που ειδα γιατρο να με αφηνει να μιλαω πανω απο 20 λεπτα χωρις να με διακοπτει απλα με αφησε να του πω ολη την ιστορια καθως μου εκανε καποιες ερωτησεις.φοβομουν για το συκωτι επειδη ειναι κ αυτο δεξια.επισης φοβομουν μηπως ειχα βγαλει απο την στεναχωρια τιποτα λογω απωλειας της μητερας μου.εκανα υπερυχους σε συκωτι παγκρεας ανω κοιλια χολυδοχο κυστη,βγηκαν ολα καθαρα στις καταλληλες διαστασεις..ειχα παρατηρησει πως η κοιλια μου γουργουριζε πολυ δυνατα σε σημειο να μπορει να ακουγεται καθαρα.τοσο που ντρεπομουν.ποτε παλιοτερα δεν ειχα κατι τετοιο..παντα ημουν δυσκοιλια χωρις να εχω προβληματα.πηγαινα ανα 2 η 3 μερες.πλεον εχω παρατηρησει πως οποτε παω ανακουφιζομαι απο τον πολυ πονο αλλα κ παλι εχω μια μικρη ενοχληση.εχω παρατηρησει πως οποτε φαω φακες η πικαντικα η μαρουλι τρελαινομαι απο τον πονο.επισης 3 μερες τωρα με εχει πεθανει αλλα ειδα πιο πανω πως καποιος εγραφε για το καλαμποκι κ εγω αν κ δεν ηξερα τις τελευταιες μερες εχω φαει 3 πιατα γεματα..ειναι στιγμες που ντρεπομαι πολυ με ολο αυτο διοτι καποιες προσωπικες στιγμες εχουν καταστραφει τελειως..ο γιατρος ο παθολογος πριν τον γαστρεντερολογο μου ειπε να μην ξαναπαρω ασπιρινη να σταματησω καπνισμα κ τα γαλακτοκομικα.3 μερες που σταματησα το τσιγαρο πρεπει να πω οτι δεν με ενοχλησε τοσο.με το που αναψα τσιγαρο ξαναγυρισε η ενοχληση..αυτη η ομοιοπαθητικη που λετε τι ειναι??φοβαμαι να παω στο γιατρο μηπως μου πει να κανω κωλονοσκοπηση διοτι αυτη την εξεταση την τρεμω...με την γαστροσκοπηση θα φαινοταν αν υπηρχε κατι στο εντερο?η αν την κανει καποιος θα την κανει τσαμπα?δεν ξερω τι αλλο να κανω....δεν ειχα ποτε προβλημα μεχρι τα 35 κ ξαφνικα εχει αλλαξει η ζωη μου...βγαινω εξω για φαγητο κ δεν ξερω τι να παραγγειλω τι θα με πειραξε..φοβαμαι να φυγω τριημερο με την σχεση μου διοτι θα βρεθω σε δυσκολη θεση....πως εμπλεξα ετσι?ειναι δυνατον απο την στεναχωρια να μου εχει προκαλεσθει ολο αυτο....?καμια βοηθεια ξερει κανεις.....??

avatar

Γεια χαρα σε ολους τους "συναδελφους"!Πανω κατω τα ιδια συμπτωματα εχω και εγω , με εναλλαγες διαρροιας και δυσκοιλιοτητας.Ολα ξεκινησαν απο κιτρινο τυρι και τωρα οτι και να φαω φοβαμαι πως θα με πειραξει!Εκανα θεραπεια με rifacol και μετα μια εβδομαδα παλι τα ιδια!Η γαστρεντερολογος μου μιλησε για κολονοσκοπηση.Εχει κανει κανεις?Φοβαμαι...

avatar

Κουράγιο σε όλους μας!είναι προφανές ότι το ΣΕΕ δεν είναι απλή υπόθεση.δεν χρειάζεται να γίνω αναλυτική,γιατί και στη δική μου περίπτωση υπάρχουν όλα τα σχετικά συμπτώματα. κάποιες μέρες με πιάνει τέτοια απελπισία που δεν θέλω να κάνω τίποτα, εκτός από το να κάθομαι στο σπίτι.Σήμερα κατάλαβα ότι τα σπασμολυτικά μπορούν να φέρουν ανακούφιση, έστω και για λίγο..τελικά είναι απαραίτητες οι ειδικές εξετάσεις σε γαστρεντερολόγο?(τσεκάπ κάνω τακτικά).μήπως θα βρισκα λύση σε ψυχολόγο ή/και ομοιπαθητικό??

avatar

Είμαι 27 ετών και υποφέρω από ΕΕ από τα 17 μου. Από τότε έχω μόνιμο και καθημερινό άγχος του τι θα φάω και πόση ώρα πριν φύγω από το σπίτι, αποφεύγω να βγαίνω για φαγητο και καταντάω ενοχλητική και σπαστική για τους άλλους όταν αναγκάζομαι να φύγω νωρίτερα για ευνόητους λόγους. Έκανα ομοιοπαθητική για 2 χρόνια, το διάστημα που έκανα τη θεραπεία ήμουν αρκετά καλύτερα, αφού σταμάτησα όμως (και αφού είχα ξοδέψει μια περιουσία στον γιατρό) όλα συνέχισαν όπως πριν. Για εμένα τουλάχιστον, η ομοιοπαθητική δεν απέδωσε.

rania38thess

για μια καλυτερι επικοινωνια των μελων με σπαστικη κολιτιδα,υπαρχει σινδεζμοσ στο f/b ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΠΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ.ΗΤΑΝ ΓΥΡΩ ΑΠ ΤΟΝ ΑΦΑΛΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ Κ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΙΤΙΔΑ..ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΛΕ...ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ Κ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΟΛΙΣ ΠΟΝΕΣΩ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΜΘΥΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΩ ΤΡΕΛΟ ΑΓΧΟΣ.ΕΤΣΙ Κ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ.ΛΕΩ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ.ΑΛΛΑ Ο ΠΟΝΟΣ ΠΟΝΟΣ.ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΣ.ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΗΝΑ.ΕΚΑΝΑ Κ ΥΠΕΡΗΧΟ ΑΝΩ Κ ΚΑΤΩ ΚΟΙΛΙΑΣ Κ ΗΤΑΝ ΟΚ.ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΗΝ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΝ Κ ΦΟΒΑΜΑΙ ΩΣΠΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΠΕΡΑΣΕ.Ο ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΕ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΧΟ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΕ.ΚΑΙ ΑΠ0 ΠΡΟΧΤΕΣ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΥΡΙΣΕ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΚΑ Κ ΜΙΑ ΔΙΑΡΡΟΙΑ.ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΠΟΝΟ ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΑ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΕΙΧΑ ΠΑΛΙ ΔΕΞΙΑ,ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ Κ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.Κ ΠΟΛΛΑ ΑΕΡΙΑ...ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ Κ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ.....

avatar

paidia exei vrei kapoios kapoia lush??h zwh twn pathodwn exei metatrapei se kolasi.xanoume to nohma ths.exei dokimasei kanei refleksologia?

avatar

Είμαι 40 χρονών και έχω ευερέθιστο έντερο από 9-10 χρονών. Τα προσωπικά μου συμπτώματα περιορίζονται κυρίως σε ευκοιλιότητα (με τα γνωστά φουσκώματα και αίσθηση ¨επείγοντος" για τουαλέτα...). Τα αντι-διαρροικά αν και είχαν προσωρινή επίδραση, μακροπροθεσμα μου δημιούργησαν άλλα προβλήματα. Η ομοιοπαθητική μου βελτίωσε περισσότερο το ψυχολογικό θέμα και νομίζω οτι λειτούργησε σαν placebo (εικονικό φάρμακο). Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αντισπασμωδικά (προσπαθώ να αποφύγω τα φάρμακα). Αυτή την περίοδο πίνω τσαι δυόσμου (υπάρχει στα supermarket) που είνα παραδοσιακό φυσικό φάρμακο κατά του ευερέθιστου εντέρου και προσπαθώ να βρω τη σωστή δόση. Καταλαβαίνω όλους τους παραπάνω για την αγωνία να το ξεπεράσουν και εύχομαι καλό κουράγιο.

avatar

Γειά σας,

Ζω με το ΣΕΕ τα τελευταία 12 χρόνια. Μαθητικά χρόνια, φοιτητικά, εργασιακή ζωή, όλα παρέα με το ΣΕΕ μου. Δεν το συνήθισα ποτέ. Εδώ και 12 χρόνια το σκέφτομαι κάθε μέρα ακόμα και στις διακοπές. Δεν μπορώ να υποπέσω σε ατασθαλίες φαγητού, να πιω αλκοόλ, γενικά να βγω από το προγραμμά μου. Δοκίμασα την ομοιοπαθητική, φέτος το καλοκαίρι αλλά μάλλον απέτυχα γιατί έκανα την προσπάθεια μου μετά απο μια περίοδο έντονης κρίσης και το χαρακτηριστικό της ομοιοπαθητικής είναι σε κάποιες περιπτώσεις να εντείνει τα συμπτώματα στην έναρξη της θεραπείας. Ετσι εγώ έτσι όπως ήμουν ταλαιπωρημένη δεν άφησα τα περιθώρια στην "αγωγή" και τα παράτησα αμέσως γυρίζοντας πίσω στην κλασική ιατρική. Το τελευταί τρίμηνο βλέπω ψυχολόγο και κάνω 2 φορές την εβδομάδα γιόγκα. Τις συνεδρίες τις ξεκίνησα μόνο και μόνο για να μπορώ να πέφτω για ύπνο και να λέω στον εαυτό μου πως έχω κάνει τα πάντα να με βοηθήσω. Το αμέσως επόμενο στάδιο είναι να αλλάξω πόλη, τρόπο ζωής ή δεν ξέρω τι άλλο. Εδώ και μερικές μέρες έχω αρχίσει και πάλι να πονάω και να έχω όλα τα ενοχλητικά συμπτώματα. Χαίρομαι που βρήκα αυτό το forum. Και δυστυχώς είδα πως ταλαιπωρούνται πολύ άνθρωποι από το ίδιο πρόβλημα. Γ.

avatar

Έχω ένα πρόβλημα υγείας και άνοιξα να διαβάσω ένα blog. Ένιωσα πολύ καλύτερα και μόνο που είδα πόσοι άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα. Θυμήθηκα ότι πέρσι τέτοια εποχή είχα ταλαιπωρηθεί από ΣΕΕ και επίσης διάβαζα blogs. Εδώ και ένα χρόνο δεν έχω τίποτα, αλλά δε σκέφτηκα να μπω και να γράψω τι με βοήθησε. Γαϊδουριά μου λοιπόν.

Καταρχάς, το μόνο σίγουρο είναι ότι σε μένα οφειλόταν αποκλειστικά στο άγχος. Επισκέφτηκα γαστρεντερολόγο, με εξέτασε, είχα κάνει και κάτι εξετάσεις αίματος, τέλος πάντων, μου είχε γράψει κάτι αντιβιοτικά τα οποία τα είχα πάρει χωρίς ωστόσο να δω βελτίωση. Πέρα απ' τις κλασικές διάρροιες είχα απίστευτο πόνο. Μιλάμε όμως να δακρύζω.

Η τεράστια αλλαγή ήρθε από δύο παράγοντες:

1ον) Βαθιές ανάσες! Όσο κι αν ακούγεται σαχλό, δούλεψα πάρα πολύ τη λεγόμενη διαφραγματική αναπνοή. Ανακουφιζόμουν ΑΜΕΣΩΣ με το που το έκανα. Δηλαδή, έμαθα να κατευθύνω τον αέρα πολύ πολύ βαθιά μέσα στο διάφραγμά μου (το διάφραγμα για όσους δεν γνωρίζουν είναι κάτι σαν "μπαλόνι" μέσα μας, το χρησιμοποιύν οι τραγουδιστές πολύ) και να ανακουφίζεται το έντερο (να φουσκώνω αργά αργά όλη μου την κοιλιά και να κρατάω λίγο εκεί την ανάσα μου). Λειτουργούσε πολύ και σαν αγχολυτικό.

2ον) Φακελάκια Zenbis! Ένα μήνα πριν το φαγητό έπαιρνα σε μισό ποτήρι νερό αυτή τη σκόνη που έχει καλλιέργιες μικροοργανισμών. ΠΑΡΑ πολύ καλά. Και νομίζω δεν χρειάζονται καν συνταγή γιατρού. Παρόμοια αποτελέσματα ίσως να έχουν και τα γιαουρτάκια Activia, αν και δεν χρειάστηκε να τα πάρω ποτέ. Ταυτόχρονα θυμάμαι απ' έξω και ανακατωτά ποια φαγητά με πειράζουν. Φυσικά δεν μπορώ να πιω γάλα, ωστόσο πλέον τρώω κανονικά φέτα και σε τεράστιες ποσότητες μάλιστα! (τη στιγμή που όταν ήταν ερεθισμένο το έντερο, ούτε να το μυρίσω). Γενικώς έχω καταλάβει ότι αλλάζοντας διατροφή (και φυσικά χωρίς πολύ άγχος) έπειτα από λίγους μήνες αλλάζει άρδην το έντερο. Πολύ σημαντική επίσης και η ξεκούραση!

Γενικώς, κάθε περίπτωση είναι ίσως μοναδική (και δυστυχώς η ιατρική δεν μας αντιμετωπίζει έτσι). Αν βοήθησα έστω και έναν, θα ήμουν ευτυχισμένος :) Επειδή δεν μπαίνω να τσεκάρω απαντήσεις (καθότι δεν ταλαιπωρούμαι πλέον από αυτό το πρόβλημα και ελπίζω να μην υποτροπιάσει ποτέ), αν κάποιος θέλει να με ρωτήσει κάτι, πολύ ευχαρίστως να μου στείλει email στο sparticle_@hotmail.com Καλή δύναμη σε όλους!

avatar

Kalispera paidia... Exw ki egw mallon EE... Dystyxws! Sas katalavainw apolita... Egw exw provlima me aeria! Kathe fora pou trww kati exw aeria... kai ine asximo otan ime me parea! Exw provlima kai me galaktokomika alla kai me kreatika! Anakalupsa oti to tsai Marathou kanei kalo... pantws kai ston sexoualiko tomea uparxei provlima, gt sex me fouskwma duskolo na kaneis! Makari na vrethei lusi ... pragmatika anupofora ta pragmata!

avatar

Μάλιστα...διάβασα όλα τα comments που έχετε κάνει και βλέπω ότι στον καθένα διαφέρει το πρόβλημα. Απ'ότι καταλαβαίνω σε μένα είναι πιο πολύ ψυχολογικό το πρόβλημα.Αγχώνομαι υπερβολικά εύκολα με αποτέλεσμα να μου δημιουργείται αυτό το πράγμα, αέρια,φούσκωμα άμεση ανάγκη για αφόδευση και όταν πάω τουαλέτα μετά από λίγο μπορεί να εμφανιστεί πάλι.Το θέμα είναι ότι έχω καταντήσει να ζω με αυτό το πράγμα και αρκετές φορές προτιμώ να απομονώνομαι στο σπίτι παρά να είμαι σε ένα περιβάλλον με άλλους που να έχει ησυχία και λόγω της ησυχίας με πιάνει άγχος μην ακουστεί το στομάχι μου και λόγω του άγχους ξεκινάνε τα γουργουρητά και τα αέρια. Πραγματικά ένας ενοχλητικός φαύλος κύκλος. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να σταματήσω το άγχος μου και σε πιάνει κατάθλιψη όταν ξέρεις ότι δεν μπορείς να ελέγξεις κάτι που έχεις. Αν κάποιος έχει κάτι υπόψιν του για μείωση των αερίων ώστε να σπάσει αυτός ο κύκλος ας το πει.Πραγματικά είναι αυτό που λέτε, αν δεν το χεις ζήσει δεν ξέρεις τι βάσανο είναι και με έχει κουράσει αρκετά.Παίρνω το zenbis που είναι προβιοτικό εδώ και κανένα μήνα και εν μέρει βοηθάει λίγο αλλά όχι όσο θα ήθελα. Το άγχος το ξεπερνάει ακόμα και αυτό. :/ Καλή δύναμη παιδιά σε όλους.

avatar

Κουραγιο παιδες πρεπει να το παλεψουμε.

avatar

geia sas k go exo peripou kapia suptomata apo afta p exo diavasei se kapia atoma apo dw.emena to provlima mu inai oti exo sunexeia aeria, pono oxi omos panta katw aristera stin koilia...k apo to kalokairi exw gourgourita...maloon sta entera idika otan troo....kai oi pio polles fores otan pao stin toualeta inai san diareia ta koprana mu,k idika otan anxonomai me pianoun ta aeria kia otan exeis k kapion dipla sou k sfigese toso to xeirotero,lete na exo kai go ton dyndromo tou eyerethistou enterou? kamia fora me piani k fovia an den exo paei stin tualeta na vgo exo,olo lew na pao ston giatro k olo to afino, ti na po as mu apantisei kapios

avatar

Γεια σε ολους..ειμαι και εγω ενας που πασχει (οπως λενε) του ΣΕΕ εδω και 2 χρονια...το θεμα ειναι οτι εχω δοκιμασει τα παντα και δεν εχω δει διαφορα...τωρα με παρακολουθει ψυχιατρος καθως μου εχουν πει οτι υπαρχει πιθανοτητα επιλυσης με αυτον τον τροπο...το μονο που δεν εχω δικομασει ειναι η ομοιοπαθητικη...ακομα παντως με οτι εχω κανει δεν εχω δει καμια τεραστια διαφορα...

τελος θα ηθελα να ρωτησω, υπαρχει κανεις που να εχει βρει λυση?? αν υπαρχει καποιος ας το πει θα ειναι για μενα τεραστια ανακουφιση ακομα και ας μη λυθει το δικο μου....απλα θελω να ξερω αν εστω και ενας βρικε λυση

avatar

EVERESTHITO ENTERO (IBS) ME EXI SKOTOSI EDO KAI XRONIA. FEUEGI KAI ERXETE. FOUSKOMA...NIOTHIS NA THELIS NA PAIS TOUALETTA ...PONOS...NIOTHIS KATO XAMILA PARAKSENA...TRELLENESE.THELIS NA PAS TOUALETTA...NIOTHIS LIGO KALITERA KAI META TA IDIA....ME KRATA KIRIOS DIARRIA....ALLA KAI TO ANTITHETO.... VARETHIKA NA KANO KOLONOSKOPISIS.....GASTROSKOPIISIS KAI ENA SORO ALLES EKSETASIS...EXI KAI ALLOUS POU NIOTHOUN ETSI? DOKIMASA ENA SORO FARMAKA ALLA TIPOTA DEN INE APOTELESMATIKO. EXI DOKIMASI KANENAS PSIXIATRO? MIPOS AFTI THA INE I LISI STO PROVLIMA MAS? EFXARISTO

avatar

Kalhspera se olous...allh mia periptwsh spastikhs kolitidas...oi gastrenterologoi mou edwsan spasmolutika den ekanan tpt...me thn omoiopa8htikh epishs tpt...ekopsa ton kafe gia arketo kairo ta idia...exw katalhxei na fovamai na vgw exw ap to spiti kai akoma ki an paw kapou den pairnw tpt na piw h' na faw kai ka8omai ligo..ap oti exw katalavei to syndromo euaire8istou enterou einai psuxoswmatiko provlhma...to 8ema einai oti h kakh psuxologia sou dhmiourgei to provlhma kai meta to provlhma synexizei na sou dhmiourgei kakh psuxologia opote fainetai san na mhn uparxei diexodos...kapoia stigmh arxisan na me pianoun kriseis panikou mesa se kosmo kai eidika se hsuxia giati profanws arxisa na fovamai oti 8a exw kapoio "atyxhma"...ton teleutaio kairo episkeptomai psuxologo kai mporw na pw oti kati ginetai...to pa8ologiko provlhma vevaia synexizei na uparxei alla einai toulaxiston mia arxh...8elei upomonh kai epimonh...dystyxws einai mia xronia pa8hsh kai o monos tropos einai na ma8oume na zoume me auth oso kalutera ginetai...twra skeftomai na dokimasw th vioanadrash...einai mia me8odos me diafores askhseis optikwn h' akoustikwn ere8ismatwn pou stoxo exoun na kanoun ta 2 merh tou egkefalou na leitourgoun exisou kala...auto praktika shmainei oti antimetwpizontai oi fovies, to agxos opws kai polla alla..an exw perissoteres plhrofories 8a sas enhmerwsw...pantws exw 2 gnwstous pou to exoun kanei(gia alla provlhmata vevaia) kai exoun dei 8eamatika apotelesmata...kala kouragia se olous...oufff!!!

evaepi

Kalhspera se olous...allh mia periptwsh spastikhs kolitidas...oi gastrenterologoi mou edwsan spasmolutika den ekanan tpt...me thn omoiopa8htikh epishs tpt...ekopsa ton kafe gia arketo kairo ta idia...exw katalhxei na fovamai na vgw exw ap to spiti kai akoma ki an paw kapou den pairnw tpt na piw h' na faw kai ka8omai ligo..ap oti exw katalavei to syndromo euaire8istou enterou einai psuxoswmatiko provlhma...to 8ema einai oti h kakh psuxologia sou dhmiourgei to provlhma kai meta to provlhma synexizei na sou dhmiourgei kakh psuxologia opote fainetai san na mhn uparxei diexodos...kapoia stigmh arxisan na me pianoun kriseis panikou mesa se kosmo kai eidika se hsuxia giati profanws arxisa na fovamai oti 8a exw kapoio "atyxhma"...ton teleutaio kairo episkeptomai psuxologo kai mporw na pw oti kati ginetai...to pa8ologiko provlhma vevaia synexizei na uparxei alla einai toulaxiston mia arxh...8elei upomonh kai epimonh...dystyxws einai mia xronia pa8hsh kai o monos tropos einai na ma8oume na zoume me auth oso kalutera ginetai...twra skeftomai na dokimasw th vioanadrash...einai mia me8odos me diafores askhseis optikwn h' akoustikwn ere8ismatwn pou stoxo exoun na kanoun ta 2 merh tou egkefalou na leitourgoun exisou kala...auto praktika shmainei oti antimetwpizontai oi fovies, to agxos opws kai polla alla..an exw perissoteres plhrofories 8a sas enhmerwsw...pantws exw 2 gnwstous pou to exoun kanei(gia alla provlhmata vevaia) kai exoun dei 8eamatika apotelesmata...kala kouragia se olous...oufff!!!

avatar

παιδια εγω εχω δοκιμασει τα παντα...ειμαι φοιτητης και η ζωη μου ειναι μια κολαση..ειχα καταντησει να μην βγενω καθολου απο το σπιτι...ετσι αποφασισα να παω σ εναν ψυχολογο ο οποιος μου συστησε εναν ψυχιατρο για να μου δωσει φαρμακευτικη αγωγη(επειδη ο ψυχολογος δεν ειναι δυνατον να γραψει φαρμακα) και παραλληλα να κανω καποιες ψυχοθεραπειες...βεβαια απο τη στιγμη που πατησα το ποδι μου στον ψυχιατρο μου ηρθε να βαλω τα κλαματα...και αυτο γιατι μου ειπε οτι με το φαρμακο που θα μου δωσει φευγουν ολα τα συμπτωματα και θα το ξεπερασω πληρως μεσα σε ενα μηνα..διαφορα μου ειπε θα δω στις 2-3 εβδομαδες...τα φαρμακα ειναι τα ladose..γ αυτο επειδη γνωριζω οτι προκειται για ενα βασανο πραγματικο σας το προτεινω...τωρα αναμενω αποτελεσματα ..θα ενημερωσω συντομα..καλο κουραγιο σε ολους μας

avatar

Έχω το πρόβλημα, διαπιστωμένο περίπου 10 χρόνια. τώρα είμαι 35. αυτό που έχω να καταθέσω, είναι ότι σίγουρα μεγάλη σχέση με το θέμα έχει η ψυχολογική κατάσταση του κάθε ατόμου, που βασανίζεται. παρατηρήστε ότι όταν διανύεται μεγάλα διαστήματα καλής ψυχολογίας το θέμα υποχωρεί αρκετά. έχουν υπάρξει φάσεις που το έχω ξεχάσει εντελώς, όταν όμως δεν είμαι καλά τότε ... πίκρα το θέμα. συμβουλεύω να μην το σκέφτεστε τόσο πολύ, προσπαθήστε να περνάτε καλά, κοιτάξτε την πάρτη σας!!! πολύ καλό κάνει η γυμναστική ( ότι μπορεί ο καθένας), βρείτε κάποιο χόμπι, και καλή διατροφή. εμένα με τσακίζει εντελώς το αλκοόλ, οι καφέδες, το στρες. καλή διάθεση και όλα θα περάσουν! εκτονωθείτε σε κάτι άλλο , όχι στον εαυτό σας. (τα λέω για να τα ακούω και εγώ) ευχαριστώ

avatar

Κ.Ιωαννα Παππα,υποφερω απο ευερεθιστο εντερο χρονια διαβαζοντας τα σχολια για τον ομοιοπαθητικο σας θα ηθελα να μου στειλετε την διευθυνση και το ονομα του να τον επισκευτω.Θα σας ημουν ευγνομων γνωριζοντας πωσ τα παραπανω σχολια ειναι απο το 2009.Ευχαριστω πολυ.

avatar

γεια σας.κ παλι με επιασε απο τις 18 του μηνος και καθε μερα ποναω.θα τρελαθω!!!οποιος θελει ας απαντησει στα εξης.1.ποναει κανεις στο εντερο δεξια απο τον αφαλο και προς τα κατω στην σκωληκοειδιτιδα?2.ποναει κανεις συνεχομενες μερες?3.υπαρχει κανεις που δεν εχει διαρροιες οπως εγω? σημερα πηγα στον γαστρενετρολογο του ικα.ειπε οτι δεν βλεπει να χω προβλημα με το εντερο και να παω σε χειρουργο για την σκωλεικοιδιτιδα.λεω τοσο καιρο ποναει, να ναι σκωληξ?λεει ναι πολυ πιθανιο.απο τον ιουλιο παρεμπιπτοντως.μετα λεει να παω να δω και τα γυναικολογικα μου.ειναι δυνατον να ναι σκωληξ η γυναικολογικα κ ο πονος να αρχιζει μολις τρωω??απαντηστε μου καποιος παρακαλω.

avatar

Παίδες...η μόνη λύση για όσους το παθαίνουν λόγω στρες,άγχους είναι να το ξεχάσεις και πιστέψτε με είμαι αρκετά αγχώδες άτομο οπότε ξέρω ακριβώς πόσο δύσκολο είναι,γιατί δεν μπορείς απλά να μην αγχώνεσαι. Άμα γινόταν δεν θα είχαμε και αυτό το πρόβλημα.

Ρίχτε το λίγο έξω ή μέσα ότι σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα. Για ένα διάστημα δηλαδή μέχρι να αρχίσετε να το ξεχνάτε και τότε αρχίστε να κάνετε περισσότερα πράγματα. Γυμναστική κάποιο hobby κτλπ ώστε να το βγάλετε από το νου σας. Είμαι φοιτητής και ξέρω πως είναι να γράφεις εξεταστική και να χεις τέτοιο πρόβλημα. Ευτυχώς το έχω περιορίσει με το να μην το σκέφτομαι, αλλά θέλει δουλειά ακόμα για να εξαφανιστεί. Σύντομα θα αρχίσω γυμναστική. Καλό κουράγιο σε όλους και μην το αφήνετε μέσα σας. Ξεδώστε. Πιστέψτε με. Το να δώσω κάποιο email για να κάνουμε add ο ένας τον άλλον δεν ωφελεί, γιατί θα το θυμίζουμε στους εαυτούς μας. Απλά ξεχάστε το :)

avatar

geia sas..edw k kana 2mino exw duskolia sto na paw stin toualeta me fusiko tropo..me voithane mono kati upotheta glikerinis k kapoio tsai pou pinw..alla niwthw tin koilia m fouskomenei san na min adeiazw..se poio giatro prepei na paw k ti prepei na kanw? eua

avatar

Καλησπέρα σε όλους του πονεμένους . Εδώ και πέντε χρόνια πάσχω και εγώ από το ίδιο πρόβλημα . Στην αρχή ξεκίνησαν κάτι σουβλιές δεξιά κάτω από το πλευρά και πολλή πρήξιμο στην κοιλιά . Προσπαθούσα να μην δίνω σημασία όμως σαν αγχωτικό και γεμάτο φοβίες άτομο δεν με άφηνε το μυαλό μου . Μετά ο έντονος πόνος εμφανίστηκε στο στομάχι , και μια απαίσια γεύση στο στόμα . Πήγα σε ένα γαστρεντερολόγο ο οποίος αφού με εξέτασε για πολλή ώρα και αφού μιλήσαμε μου είπε πως δεν είναι τίποτα . Εγώ όμως συνέχισα να πονάω και το μόνο όπου έτρωγα ήταν μακαρόνια και ρύζι , και έπαιρνα τα Zurcazol τα οποία μου τα είχε συνέστησε ο παθολόγος . Ξέχασα να σας πω πως όταν κοιμόμουν ή ξάπλωνα ο πόνος ως δια μαγείας εξαφανίζονταν . Τελικά μετά από τρία χρόνια ταλαιπωρίας , πόνου και φόβου πήγα σε ένα γιατρό και έκανα γαστροσκόπηση . Το πόρισμα ήταν ... τίποτα , απολύτως τίποτα !!! «Έχεις ένα ευαίσθητο στομάχι .» μου είπε ο γιατρός . Και μετά άρχισαν οι πόνοι στο έντερο . Στην δεξιά μεριά του εντέρου και διάχυτοι πόνοι σε όλοι την κοιλιά , μια δυσκοίλια , μια διάρροια . Πρήξιμο στην κοιλιά και πολλή φόβο . Έκανα υπέρηχο , εξέταση αίματος , εξέταση κοπράνων και όλα βγήκαν καλά . Μόλις θα φάω σοκολάτα αμυγδάλου (την οποία λατρεύω) , ή όσπρια ή λαχανικά ακόμα και καφέ πεθαίνω από τον πόνο ο γαστρεντερολόγος είπε ότι δεν χρειάζεται κωλονοσκόπιση γιατί , τα συμπτώματα οδηγούν στο Ε.Ε. και να απευθυνθώ σε ψυχολόγο . Παίρνω τα Librax και είμαι καλύτερα όμως όταν τα σταματάω ξαναρχίζουν τα συμπτώματα σαν κράμπες στην κοιλιά . Όποιος έχει τα ίδια συμπτώματα με εμένα και έκανε κάτι και ηρέμισε ας μου στείλει μήνυμα στο adaki4@windowslive.com γιατί , δεν παλεύετε άλλο !!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

avatar

eimai akoma sta 8rania kai antimetopizw to provlima tou evere8istou enterou nio8w apesia mias kai exw sovaro provlima me ta aeria... kai ntrepome.alla3a 4 giatrous kai oli lene oti den einai kati sovaro, ma einai diaforetiko an to zeis!den mporo na faw sxedon tpt eidika laxanika kai galaktokomika.Perastika kai kouragio se olous...

avatar

Gia se olous sas. Eueresthito entero mas lene oi giatroi. Exi kai allous pou niothoun san kai mena? Pono sta aristera...kato sto entero....sinithos diaria kai ligo diskiliotita...aeria....ligo fouskoma....kai otan argiso na pao apoxoritirio gia na ouriso...me enoxli to entero den mporo na po oti ine ponos...ine kati san enoxlisi...disforia sto entero. Xronia tora ta exo afta...feugoun erxontai kai perni mines na mou perasi....sinexia enoxlisis...exi kai allous pou niothoun etsi? etsi gia na nioso ligo kalitera. Varethika na kano kolonoskopisis kai na mou lene den exo tipote. Afti ti fora ipa den tha kano kolonoskopisi...ekana prin 2 xronia. varethika....exi kanenas kati kenourgio na mas pi na niosoume kalitera? efxaristo

avatar

Γεια σας, Ειμαι 48 ετών και εχω επεισοδια κολικων εντερου απο τα 17. Εξαιρουμενης μια περιπου 10ετιας που επαιρνα αντισυλληπτικα με διαλλειματα κατα τα οποια προεκυπτε πάλι το προβλημα, η συνηθης συχνοτητα ηταν 3-4 φορες το χρονο. Κεννωσεις εντελως ΟΚ και γενικα εχω ΜΟΝΟ φριχτους πονους και μειωση τους σταδιακη 3-4 μερες περιπου για να ειμαι καλα .Εχω κανει σχεδον ολες τις εξατασεις κι εχω δει πολλους γιατρους ολων των συναφων ειδικοτητων. Θεωρω οτι δεν ειναι σε θεση κανεις να βρει λυση και ο,τι προτειναν για μειωση συμπτωματων απετυχε. Μόνη μου επινόησα τη ληψη αντισυλληπτικων που τυχαια καταλαβα οτι βοηθουν αλλα λογω ηλικιας και ιστορικου πρεπει να μην τα παιρνω πια.. και ιδου επανηλθε.

Απ'οσα διαβασα εδω δεν ειδα αλλη παρομοι περιπτωση !

Με ελπιδα....

avatar

Γεια σας και από μένα, από ότι είπε ο Γαστρεντερολόγος εχω και εγω ΣΕΕ. απο πέρυσι τον Ιούνιο εχω κανει κολονοσκόπηση γαστροσκόπιση αλλά δεν έδειξαν τίποτα ξαφνικά σήμερα όμως και μεχρι και αυτη την ωρα που σας γραφω με εχει πιάσει ενας πόνος απο το πρωί δεξιά κατω στην κοιλιά και με χτυπάει μεχρι την μέση.. μήπως κανείς ειχε η εχει το ίδιο σύμπτωμα ;

bert68

Γεία σας και απο μένα τον Ιούλιο του 2010 έκανα κολωνοσκόπηση και γαστροσκόπηση γιατι είχα ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα και το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν βρέθηκε κατι, απο τοτε μεχρι και σήμερα όμως εχω ενοχλήσεις στην κοιλιακή χωρα πότε αραια και πότε σκληρα κόπρανα, φουσκώματα, ξινίλες αν φαω βράδυ κλπ. Σήμερα το πρωί που ξύπνησα εμφανίστηκε ένας πόνος απο την μέση μεχρι και την κοιλιά χαμηλά δεξιά, τωρα που σας γράφω είναι01:15 εχω φούσκωμα και πόνο στην πλάτη,κάποιος απο εσάς έχει αντιμετωπίσει κατι παρόμοιο; ευχαριστώ!!

avatar

kalispera se olous,xarika idiaitera otan vrika tyxea to site,ypoferw 2 mhne speripou apo spastiki kolitida einai anupoforo kai ontos spastiko me xei rixei psuxologika xekinisa me douspatalin den mou ekane tipota,eperna boscopan to opoio anakoufize prosorina tous spasmous phga s eduo giatrous oi opoioi den me kalupsan kai polu.ektos ton fouskwmatwn kai tis koiliakis dusforias to pio "spastiko" einai enas ponos sth dexia meria ths koilias sto upsos twn pleyrwn o giatrs mou eipe pos ofeiletai se spasmo mou edwse doralin kai spasmoapotel,ta phgena polu kala gia 2 vdomades peripou,wstoso o ponos kai h dusforia epimenoun .eilikrina mou exei allaxei ti zwh den exw diathesh gia tipota kai wso anxwnwmai kai stenaxwriemai toso epimenoun ta symptomata. elpizw na allilovoithithoume me enalaktikes therapies an kapoios exei na protinei kati tha to ektimisw idiaitera,eyxaritw!!

avatar

ΕΧΩ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΠΟΝΟΙ ΔΙΑΧΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ Ή ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΑΝΩ Ή ΚΑΤΩ.ΕΧΩ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟ, ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ(ΓΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ, ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 5 ΜΗΝΕΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΟΙΛΙΑΣ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΥΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΩΟΘΗΚΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ(ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ). ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΠΟΝΟΣ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΟΜΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ. ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΩ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ.ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ.ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΠΙΑ.

avatar

ΕΧΩ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΠΟΝΟΙ ΔΙΑΧΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ Ή ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΑΝΩ Ή ΚΑΤΩ.ΕΧΩ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟ, ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ(ΓΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ, ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 5 ΜΗΝΕΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΟΙΛΙΑΣ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΥΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΩΟΘΗΚΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ(ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ). ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΠΟΝΟΣ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΟΜΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ. ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΩ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ.ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ.ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΠΙΑ.

avatar

γεια σας πονεμενα φιλαρακια μου.χρηστακη εγω ειμαι ετσι.ποναω.οχι αμαν πονος ααα πεθαινω.μια ενοχληση μονιμη πια.δυο μερες τωρα δεν πονεσα και λεω εφυγε.αλλα απο χτες το βραδυ παλι ηρθε και δεν φευγει.σημερα ειχα και διαρροιες πρωτη φορα.κανονικα τα κακα μου νορμαλ.αλλα σημερα αλλαξε.ποναει η κολονοσκοπηση?πως φοβαμαι μην ειναι καρκινος...αερια,πολλα αερια.φουσκωμα.ελεος πια στα καλα καθουμενα.και δνε λεει να περασει ποσο καιρο τωρα.τζαμπα χαρηκα.εσας σας ποναει καιρο συνεχεια?η σας πιανει που και που...

bert68

πάτσυ η κολονοσκόπηση και η γαστροσκόπηση δεν πονάνε τα εχω κλανει και τα δύο και καλό είναι να τα κάνεις και τα δύο για να ξέρεις τι σου γίνεται. εγω ας πούμε εχω διάχυτους πόνους στην κοιλιά, μεχρι και πόνους πισω χαμηλά στη μέση. τι να πω εχω απελπιστεί.......

avatar

Γεια χαρά σε όλους τους συμ-πάσχοντες ! Έγραψα ξανά σχόλιο (την Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 7:53 πμ), αλλά θέλω να σας πω για ακόμη μια λύση που βρήκα και με ανακουφίζει αρκετά. Λέγεται κεφίρ και είναι προβιοτικό που καλλιεργείται σε γαλακτοκομικά προϊόντα (googl-άρετε το και διαβάστε σχετικά). Εγώ δοκίμασα το προϊόν της ΜΕΒΓΑΛ (δεν κάνω διαφήμιση) γιατί το βρίσκω εύκολα σε σουπερ-μαρκετ. Πίνω κάθε βράδυ ένα μικρό ποτήρι και έχουν μειωθεί οι ενοχλήσεις, ο πόνος και οι διαρροϊκές εξάρσεις που είχα. Έχει γεύση σαν υγρό γιαούρτι και πίνεται σχετικά άνετα. Διάβασα οτι μπορεί κανείς να καλλιεργήσει δικό του κεφίρ. Αν γνωρίζει κάποιος, θα ήθελα πληροφορίες (nob_gr@hotmail.com). Ελπίζω να βοηθήσω τις φίλες-ους του forum. Καλό κουράγιο και μην ξεχνάτε το χαμόγελο !!!

avatar

Γεια σας! πάνω από ένα χρόνο ψάχνω να βρω τι ακριβώς έχω και δοκιμάζω..γαστροσκόπηση έχω κάνει, κωλονοσκόπηση έχω κάνει, διατροφή, φάρμακα, και τίποτα...όλοι οι γιατροί που πήγα κατέληξαν στο ότι οφέιλεται στο άγχος.(?)πήρα librax, μια εβδομάδα ήμουν καλά και μετά τα ίδια, δηλ. πόνος στην κοιλιά, απερίγραπτο φούσκωμα (2-3 μηνών έγκυος), αέρια, δυσκιλοιότητα και τα υπόλοιπα γνωστά συμπτώματα. Έχω παρατηρήσει ότι με βοηθάει να κάνω αναπνοές τύπου pilates, δηλαδή βαθιά εισπνοή να περνάει ο αέρας από το διάφραγμα και εκπνοή ρουφώντας την κοιλιά προς τα μέσα. Καλό κουράγιο σε όλους και χωρίς άγχος...

avatar

geia sas k apo mena..diavazontas ta sxolia sas eniosa tin anagki na grapso k ego afenos gia na sas efxaristiso pou me kanete na niotho oti den eimai i moni k afeterou gia na sas dikso tin katanoisi mou se olo afta pou pernate!Edo k dio xronia talaiporoume apo ta simptomata tou SEE.Meta apo mia diskoli periodo entonou stress arxisan oi ponoi kato deksia,oi enallasomenes morfes afodefsis(diskiliotita-diarroia),o ponos sto stomaxi,stin plati me sinepeia na arxisoun oi episkepseis se diaforetikous gastrenterologous me ena soro eksetaseis k farmaka.Niotho k ego oti to peovlima pleon mou exei dimiourgisei mia fovia k ena tromero agxos pou leitourgei san favlos kiklos..otan agxonomai enfanizontai ta simptomata k otan enfanizontai agxonomai k ponao!!afou oi klinikes eksetaseis den edeiksan tipota pathologiko k afou mou pire para poli kairo na apovalo tis arnhtikes skepseis mou(fovomoun mipos exo kati kako..),exo pleon kataleiksei sto oti to provlima ksekinaei apo to mialo mou k tin diatrofi mou.otan eimai spiti mporei na ponao k molis pao sto gimnastirio amesos o ponos eksafanizetai epeidi poli apla ton ksexnao k fevgei to mialo mou apo ekei!!einai fovero!!o giatros mou eipe pos i kaliteri lisi einai i episkepsi se ena psixologo alla mexri stigmis den to exo kanei.prospatho na to sizitao prota me ton eafto mou k nomizo pos exo kateferei toulaxiston na apodexto pos prepei na matho na zo me afto oso kalitera mporo.den tha to afiso na mou xalaei tis stigmes mou!!exo pismosei!!exo vgalei apo ti diatrofi mou to sousami,ta prasina laxanika,to laxano,ti sfoliata,ta kaftera,tis polles patates,pino poli nero k kano lipsi arketon fitikon inon(panta me metro).Episis pino kamia fora k mia koutalia elaiolado to vradi prin koimitho.Otan me pianei o ponos prospatho na perpatao oso pio poli mporo,na gelao oso pio poli mporo k na perno vathies anapnoes katevazontas ton aera stin koilia mou.Episis otan gemizei aeria to entero pragma poli sinithes..ksaplono se emvriiki stasi k kano kiklous me tis palames mou giro apo ton afalo mou.Signomi an sas kourasa me to makroskeles mou minima alla nomizo oti tha mporousa na grapso k vivlio me osa "me kanei" na niotho mia diadikasia pou iparxei apo ti fisi tis gia na apovaloume tis toksines k genikotera na xalaronoume..Na to skeftomaste loipon oso ligotero mporoume k na tou xamogelame mipos k etsi to apovaloume!!!Ipomoni se olous mas k as skeftoume oti iparxoun poli simantikotera provlimata igeias !! :)

avatar

Παιδια εγω νιωθω εδω και 7 μηνες μια ενοχληση πανω δεξια.Οι εκενωσεις μου ειναι διαφορετικες απ'οτι παλαιοτερα,πιο ανοιχτοχρωμα κοπρανα μια διαρροια μια δυσκοιλιοτητα!Τον 2ο μηνα μετα απο την ενοχληση τρομαξα και πηγα για εξετασεις αιματος τα παντα μεχρι και για AIDS,ολα ηταν καλα εκτος απο λιγο αυξημενες τρανσαμηνασες στο συκωτι,εκανα και υπερηχο και ηταν και αυτος καλος,Εκανα και ομοιοπαθητικη και με βοηθησε τους 4 τελευταιους μηνες αλλα τωρα που μου αλλαξε το φαρμακο εγινα χειροτερα,και το σταματησα.Θελω να μου πει κανεις αν εχει κανεις ενοχληση πανω δεξια,δεν ειναι πονος,ειναι κατι απροσδιοριστο.

avatar

Έχω το ίδιο πρόβλημα εδώ και 15 χρόνια. Παθαινω κρίσεις με έντονο πόνο δεξιά κάτω από τα πλευρά που αντανακλά στην πλάτη και είναι αφορητος. Με πιάνει 2-3 ώρες μετά το μεσημεριανό φαγητό και κρατά μέχρι το πρωί. Οι κρίσεις με πιάνουν 1-2 φορές τον μήνα. Έχω καταλάβει ότι τις παθαινω σε περίοδο στρες, αν φάω κάποια από τα ΄ενοχά ΄ φαγητά (πράσινα λαχανικά, όσπρια, τηγανιτα κλπ). Ο τρόπος που αντιμετωπίζω την κρίση είναι: ΔΕν επιτρεπω στον ευαυτό μου να πανικοβληθει και λέω όπως ήρθε θα φύγει.... Πινω χαμομηλι, βάζω ζεστές κομπρεσες στο σημείο του πόνου, κάνω κυκλικες Μαλαξεις περιμετρικά από τον αφαλο και αποφεύγω τις ενοχές τροφές για 2-3 μέρες. Δεν του επιτρεπω να μου αλλάξει το προγράμμα μου. Δεν έχω αποκλείσει καμμιά τροφή απο το διαιτολόγιο μου γιατί έχω καταλάβει ότι το ίδιο φαγητό μπορεί να το φάω 10 φορές και να μου φέρει κρίση εντέρου μόνο μια φορά!!!

avatar

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...ΥΠΟΦΕΡΩ ΚΑΙ ΓΩ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΧΙ-ΕΝΤΕΡΟ...ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ!!! ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΨΑΧΝΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ..ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑ?ΑΓΧΩΔΗς ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΟ ΑΓΧΟΣ...ΕΙΧΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΡΡΟΙΕΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2010 ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2010...ΠΕΡΑΣΑ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΣΤΑΝΑΧΩΡΙΑ,ΠΙΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ.ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΕΧΩ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΒΑΡΥ ΑΓΧΟΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ.ΜΕ ΕΠΙΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΟΙΛΟΠΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΟΤΑΝ ΑΦΟΔΕΥΑ,ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΑΡΡΟΙΑ,Η' ΣΑΝ ΚΟΠΡΑΝΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ,ΠΟΛΛΑ ΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΟΣΜΗ.ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΦΑΩ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΣΩ 7 ΚΙΛΑ.ΠΗΓΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ,ΥΠΕΡΗΧΟ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΟΙΛΙΑΣ,ΟΛΑ ΚΑΛΑ,ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ,ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ,ΠΗΓΑ ΣΕ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ,ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΑΧΤΥΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ,ΕΚΑΝΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΕΛΙΚΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟ,ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ .ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΒΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ...ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ 3 ΦΟΡΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ,ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ,ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΚΑΛΑ...ΚΑΙ Η ΝΑΥΤΙΑ,ΡΕΨΙΜΑΤΑ,ΑΕΡΙΑ,ΠΟΝΟΚΟΙΛΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΕΡΙΟΔΟ Η' ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ.ΚΑΝΩ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..ΕΙΧΑ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ..ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΩ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΛΕΩ ΣΕ ΕΣΑΣ...ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ...ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ..ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ...ΟΛΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ...ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ...ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ.

avatar

Γειας σας και απο εμενα, ειμαι 28 χρονων. Ολα αρχησαν οταν εφαγα κατι χαλασμενο μαλλον και επαθα γαστριτηδα πριν 1,5 χρονο. Απο τοτε δεν συνηλθα ποτε, τι γαστροσκοπησεις και κολονοσκοπησεις, εξετασεις αματος, ουρων, νευρολογικες και πολλα αλλα, ποσους γιατρους αλλαξα απο γαστεντολογους μεχρι και ψυχιατρους παθολογους κ.α. τελικα τιποτα δεν αλλαξε! Βεβαια αλλαξε η ζωη μου, διαρρειες και τρεξιμο στην τουαλετα και αερια συνεχεια με πονους, κατι που με παιδευε στην δουλεια μου μιας και ειναι εξωτερικη 6 μηνες που συνεχηζα να την κανω ενω ειχα το προβλημα του Ε.Ε (ειχα χασει και 20 κιλα σε αυτο το διαστημα). Τωρα εδω και ενα χρονο δεν μπορω πλεον να εργαστω και μαλλον πλησιαζει η απολυση μου μιας και το ΙΚΑ δεν μου δικαιολογει το προβλημα της Ε.Ε, παρα μονο με στελνουν σε ψυχιατρους για να μου γραψουν χαπια που οποτε εχω παρει απλα με κανουν να ειμαι και να νιωθω χειροτερα. Χωρησα και με την κοπελα μου που συζουσαμε 3 χρονια και θα αρραβονιαζομασταν μιας και με θεωρουσε εγωιστη και παρτακια που ειχα κληστει στο προβλημα μου και δεν ειχα ορεξη πλεον να βγαινω εξω λογο των φοβιων που μου εχει δημιουργησει! Το ωραιο ειναι οτι ουτε η οικογενεια μου με πιστευει και νομιζουν και αυτοι οτι απλα εχω φοβιες, ολα καλα ομως, ακομα ζω οπως μπορω πλεον απλα η ζωη μου παει πισω αντι μπροστα, μακαρι να μας αντιμετοπηζαν οπως επρεπε λογο της παθησης μας, καλα που υπαρχουν και μερικοι φιλοι που με κατανοουν και μου δινουν κουραγιο. Πρωτη φορα ενιωσα απο εδω οτι μηλαω σε ανθρωπους που πραγματικα θα με καταλαβουν, κουραγιο σε ολους σας και μην το βαζετε κατω...

avatar

EINAI PRAGMATIKA TA LOGIA THS GIOYLI POLY PARHGORHTIKA GIA MENA MIAS KAI BRISKOMAI STHN IDIA KATASTASH EDO KAI MHNES. KOYRASTHKA ME TOYS GIATROYS, TIS EKSETASEIS, TA NOSOKOMEIA, TO AGXOS MOY OTI KATI EXO EPIDEINONETAI. EXO KANEI MAGNHTIKH ANO KAI KATO KOILIAS, YPERHXO KOILIAS EPISHS, AIMATOLOGIKES EKSETASEIS ( OI TELEYTAIES HTAN PRIN 10 MERES), OLES HTAN FYSIOLOGIKES. DEN THELO NA BGAINO APO TO SPITI KAI GENIKA NA KANO PRAGMATA POY EKANA PRIN OPOS NA PHGAINO GIA KAFE, MIA BOLTA OTIDHPOTE. AISTHANOMAI ASFALEIA MONO OTAN EIMAI SPITI KAI BRISKONTAI KONTA MOY DIKOI MOY ANTHROPOI. THIMONO POY OI ALLOI SYNOMILIKOI MOY GYRO MOY ZOYN FYSIOLOGIKA KAI EGO SYNEXOS EXO PONOYS STH KOILIA KAI FOBIES GIA ARRVSTIA POY OI GIATROI POY EXO EPISKEFTEI DEN MPOROYN NA BROYN. NOMIZO OTI THA TRELATHO STO TELOS. KSEKINHSA NA BLEPO PSIXOLOGO, H OPOIA MOY MILHSE GIA PSIXOSOMATIKA SYPTOMATA APO TO GASTENTERIKO ALLA TO MYALO MOY EKSAKOLOYTHEI NA EINAI KOLHMENO.DEN KSERO POS NA KSEFIGO APO AYTI THN KATASTASI

avatar

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΣ! ΕΙΜΑΙ 46, ΔΙΑΓΝΩΣΜΕΝΟ ΑΓΧΟΣ ΑΠΟ 5 ΕΤΩΝ (ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ), ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ... ΥΠΟΘΕΤΑ ΓΛΥΚΕΡΙΝΗΣ, ΣΑΠΟΥΝΙ!!! (Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΟ ΕΛΕΓΕ)!, ΚΑΘΑΡΚΤΙΚΑ... ΠΟΝΟΙ, ΦΟΥΣΚΩΜΑ, ΑΕΡΙΑ, ΣΠΑΣΜΟΛΥΤΙΚΑ, ΑΓΧΩΛΥΤΙΚΑ, ΚΟΛΙΚΟΙ, ΕΜΕΤΟΙ, ΕΝΕΣΕΙΣ BUSCOPAN, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ, ΕΙΛΕΟΣ (ΣΤΟ ΤΣΑΚ ΛΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ)... Ο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΑΠΕΦΑΝΘΗ: Ή "ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΕΙΣ ΕΞΩ" Ή ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΣΟΥ. ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΗΜΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΠΙΕΣΗ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ, ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΟΥΝ ΜΕ ΟΛΑ (ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΖΥΓΟ Ή ΣΧΕΣΕΙΣ...) ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ "ΤΟ ΡΙΞΩ ΕΞΩ"... ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ, ΕΚΑΝΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΩ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΔΕ ΜΕ ΜΑΛΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΦΕΥΓΩ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΕΓΩ, ΕΔΙΩΞΑ ΣΥΖΥΓΟ, ΔΙΩΧΝΩ ΑΜΕΣΑ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΡΕΣΑΡΕΙ, ΑΦΗΝΩ ΑΕΡΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΡΩΤΗΘΩ (ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΧΙ), ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΝΕΣΗ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΥΠΟΦΕΡΩ ΑΠ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΝ, ΠΑΩ ΠΑΝΤΟΥ, ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ Σ' ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ!!! ΝΑΙ, ΖΩ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΧΑΝΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΚΑΙ Θ' ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΘΟΔΟΣ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ!

avatar

ΠΑΙΔΙΑ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΠΡΑΞΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ 7 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΖΩ ΕΝΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗ. ΠΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ, ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΤΕΛΟΥΣ ΚΕΝΩΣΗΣ, ΜΙΑ ΔΙΑΡΟΙΑ, ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ, ΒΛΕΝΝΑ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ. ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΕΨΕΙ. ΑΓΧΟΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΡΑΔΥ ΑΝ ΘΑ ΠΑΩ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. ΟΤΑΝ ΞΕΧΝΙΕΜΑΙ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΟΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΟΚ. ΠΗΓΑ ΣΕ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΕ. ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 28 ΧΡΟΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ. ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΟΗΘΗΣΕ ΛΙΓΟ Η ΟΜΟΙΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΡΕΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

avatar

Geia sas paidia tha ithela na dwsw kai gw mia askish na kanetai emena me vohtheise kapws.Prwtwn valte to ena xeri sto stithos kai to allo stin kilia,epeita parte mia anasa kai deite pio xeri paei pio brosta to panw(tou stithous) h to katw (tis kilias).An paei pio brosta to panw simenei oti exetai agxos an paei to katw pio brosta simenei oti den exetai.Ara sinepws prospathiste na pernetai anases apo tin kilia dilladh adi na fouskwnei to stithws otan anapneetai na fouskwnei i koilia.Me auth tin askish tha katapwlemisete to agxos to opoio einai simadikws paragwdas epidinwseis tis pathisis tou eueresthitou ederou. Auta apo emena.

avatar

Παιδιά ομοιοπαθής σας και εγώ.Η ιστορία μου παρόμοια με του ΑS.Δυστυχώς απο όταν ξεκίνησε το κακό(μετά απο έναν χωρισμό και χοντρό στρεσάρισμα στην δουλεια) η ζωη μου εχει αλλαξει ολοκληρωτικα.Η μονη λυση ειναι να καταπολεμησουμε μονοι μας το αγχος.Δεν βλεπω να μπορει να βοηθησει κατι αλλο.Η ομοιοπαθητικη που πολλοι αναφερετε σαν λυση δεν φερνει αποτελεσματα.Δοκιμασα επι 5 χρονια τρεις διαφορετικους ομοιοπαθητικους και περαν μιας ελαχιστης βελτιωσης,τιποτα αλλο..

avatar

τα ιδια και τα ιδια!παιδια σας καταλαβαινω ολους.ενταξει ανεκαθεν ειχα μια ευαισθησια με το εντερο μου ,αν ετρωγα πχ κατι περιεργο αλλα μια διαρροια και ως εκει...τι γινεται ομως οταν οι διαρροιες και οι πονοι κρατουν για 3 μηνες κι ενω τρως μονο ρυζι,φιδε,κοτοπουλο κ φρυγανιες?τρελενεσαι,αδυνατιζεις και τελικα καταληγεις σε γαστρεντερολογο για να σου πει...ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΠΤ...rifacol,smecta,flagyl,buscopan,doralin,immodium και προβιοτικα εχουν περασει απο το στομαχι μου κι ακομα τπτ.εχω κανει κι ολες τις εξετασεις ,αιματος,ορμονολογικες,καλλιεργεια κοπρανων,ορθοσκοπηση και ειναι ολες οκ.ξαναπηγα σε γαστρεντερολογο που μου ειπε το ιδιο,ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ.τον τελευταιο μηνα δεν εχω διαρροιες οκ αλλα οι κενωσεις μου δεν ειναι κι οτι καλυτερο.συνεχιζω να ποναω και να χω φουσκωμα μα το χειροτερο ειναι τα εντερα που δεν ησυχαζουν ποτε παω δεν παω τουαλετα.εχω κλειστει σπιτι,σπαω τα νευρα των γυρω μου,δεν αποδιδω στη δουλεια μου,σιχενομαι πια το φαγητο(το οποιο ειναι ακρως περιορισμενο-οχι φρουτα,οχι λαχανικα,οχι οσπρια,οχι αλκοολ,οχι αναψυκτικα,οχι ξηροι καρποι,οχι γλυκα,οχι γαλακτοκομικα,οχι χυμοι)δεν παω πουθενα,καμια ποιοτητα ζωης...μονο φοβος κ πονος.τι αλλο να κανω πια?θελω να γινω καλα...

avatar

Καλησπέρα παιδιά και περαστικά σε όλους , εδω και ενα μήνα εχω εναν πόνο η καλύτερα μία συνεχόμενη ενόχληση στην δεξιά πλευρά της κοιλιάς χαμηλά.Η ενόχληση αυτη ειναι ακανόνιστη μιας και πότε με χτυπάει πιο χαμηλά,πότε πιο ψηλά.Στην αρχή της ενόχλησης αισθανόμουνα τον πόνο στον αριστερό μου όρχη και έτσι επισκέφτηκα εναν ουρολόγο ο οποίος με διαβεβαίωσε οτι απο ουρολογικής αποψης είμαι υγιείς.Ο πόνος συνέχισε και έτσι επισκέφτηκα μια παθολόγο η οποία με έβαλε να κάνω κάποιες εξετάσεις αίματος και ούρων οι οποίες και αυτες αποτι μου είπε ηταν καθαρές.Μου συνέστησε να χαλαρώσω και να αποβάλλω το στρες.Μιας και η ενόχληση συνεχιζόταν και είχε εγκαταλείψει τον όρχη και πλέον ήταν στην δεξια πλευρά της κοιλιακής χώρας χαμηλά ,στο ύψος των γεννητικών οργάνων περίπου,και αφου έψαξα πολύ στο νετ και είδα οτι σε εκείνο το σημείο ειναι μόνο το έντερο επισκέφτηκα εναν γαστρεντερολόγο ο οποίος αφου κοίταξε τις υπάρχουσες εξετάσεις αίματος κ ούρων με ψιλάφισε και μου είπε οτι πιθανόν πάσχω απο το σπαστική κολίτιδα. Διαβάζοντας οτι βρήκα σχετικό στο νετ έπεσα στο συγκεκτιμένο φορουμ.Απ οτι βλέπω οι περισσότεροι έχετε πρόβλημα με την αφόδευση πράγμα το οποίο εγω δεν έχω μιας και πηγαίνω τουαλέτα 1-2 φορές ημερησίως.Ο γιατρός μου έδωσε μια θεραπεία με χάπια duspatalin τα οποία όμως θεωρώ οτι δεν με βοηθούν ιδιαίτερα.Συγκεκριμενα ο πόνος με είχε αφήσει για περίπου μία βδομάδα ενω έλλειπα σε ταξίδι στο εξωτερικό.Εχω λίγο ανησυχήσει γιατι απο τα συμπτώματα έχω μόνο ουσιαστικά τον πόνο ο οποίος ειναι συνεχης,αλλωτε πιο οξυς αλλωτε πιο ήπιος.Υπάρχει κάποιος εδώ που κύριο χαρακτηριστικό του να είναι απλά ο πόνος/ενόχληση στη δεξια πλευρά?Επίσης πολλές φορές αισθάνομαι σαν μούδιασμα/μυρμίγκιασμά στο δεξιό πόδι παράλληλα με την ενόχληση στη κοιλιά. Πραγματικά εχω τρομάξει,μου χει χαλάσει ολη η ψυχολογία,δεν έχω διάθεση για τίποτα ακόμη και στη δουλειά μου ή στο γυμναστήριο δεν μπορώ πλέον να αποδώσω , Γενικά με όσο έχω διαβάσει πάει και το μυαλό μου σε χειρότερα κ δεν ξέρω τι να κανω.

avatar

Καλό κουράγιο αδέρφια! Δυστυχώς και ΄γω είμαι νέος στο Club!!! Είναι πάντως το μοναδικό site που διάβασα και δεν αγχώθηκα. Απεναντίας παιδιά μου δώσατε κουράγιο να συνεχίσω. Έχω και ΄γω όλα τα παραπάνω, πήγα σε γιατρούς, έκανα εξετάσεις κ.τ.λ.. Νομίζω παιδιά οτι η λύση είναι μόνο μία. ΠΡΕΠΕΙ να απόβαλλουμε το άγχος. Το ξέρω οτί είναι δύσκολο.Αν δεν ήταν δεν θα ήταν κανείς απο μας τώρα εδω να postάρει. Προτείνώ: 1. Καθημερινό περπάτημα (Πρέπει να βρεθεί χρόνος αν θέλουμε να μας έχουν οι οικογενειές μας) 2. Καταγράφουμε καθημερηνά τι τρώμε και διαγράφουμε αυτο που μας ενοχλεί. 3. Αποφεύγουμε ότι μας στρεσάρει. 4. Μόλις πάμε να αγχοθούμε σκεφτόμαστε αγαπημένα πρόσωπα και καταστάσεις. 5. Ακούμε μουσική που μας χαλαρώνει. 6. Όταν κάνουμε μια δραστηριότητα συγκεντρωνόμαστε σ' αυτήν και δεν σκεφτόμαστε το "προβλημά" μας. (π.χ. Βλέπω τηλεόραση) 7. Το έβδομο θέλω να το βρείτε εσείς και να το κάνετε post ώστε να κάνουμε ένα μακρύ κατάλογο και να βοηθηθούμε μεταξύ μας. Καλό καλοκαίρι και το κεφάλι ψηλά να βλέπει τ 'αστέρια. mail:e.sapphire72@yahoo.com

avatar

Διαβάστε το έχει ενδιαφέρον πιστέψτε με. Είμαι ο Vassilis | Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010 10:31 μμ που είχα γράψει ένα χρόνο πριν.

Επισκέπτομαι καθημερινά το site και πάντα διαβάζω με μεγάλη προσοχή αυτά που γράφετε όλοι εδώ και παίρνω κουράγιο. Θα συνεχίσω από εκεί που έμεινα γιατί θέλω να πω ολόκληρη την ιστορία. Με τον ομοιοπαθητικό που λέτε δεν έγινε τίποτα, 3 μήνες έπαιρνα και από κει φάρμακα και δεν είχα δει την βελτίωση που ήθελα μπορεί μερικές μέρες να ήμουνα καλά αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχα φτάσει στο επίπεδο που περίμενα από αυτά που άκουγα από άλλους.

Σταμάτησα και με αυτόν και πήγα μετά σε άλλον γαστρεντερολόγο (τρίτος στην σειρά) μάλιστα διευθυντή μεγάλης ιδιωτικής κλινικής καθώς μου τον είχαν συστήσει. Αυτός δεν πίστευε ότι έχω Σπαστική κολίτιδα και πίστευε ότι είναι κάτι στο στομάχι μου ίσως από μειωμένα βακτηρίδια οπότε ξεκίνησα και προβιοτικά μαζί με άλλη θεραπεία. Εν συντομία να πω πάλι τα συμπτώματα μου. Τρομερά γουργουρητά καθόλη την διάρκεια της ημέρας και να ηρεμώ μόνο όταν πηγαίνω στην τουαλέτα. Πολλά αέρια και μεγάλη εναλλαγή στα κόπρανα από σκληρά σε μαλακά, ευκοίλιος μπορεί και 5 φορές την ημέρα τουαλέτα, φοβερό φούσκωμα στο στομάχι, τάση για εμετό και ναυτία. Όλα αυτά όπως καταλαβαίνετε με κάναν να χάσω περίπου 10 κιλά, και όχι ότι μου περισσεύουν είμαι αδύνατος και έγινε χειρότερα από ποτέ, σαν παιδάκι της Αιθιοπίας ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω. Όλα αυτά εάν τα προσθέσεις σου κάνουν μια άθλια ποιότητα ζωής, να κανονίζω το πρόγραμμα μου βάσει των συμπτωμάτων, εάν είμαι καλά , εάν θα έχω πόνους, θα υπάρχει τουαλέτα εκεί που πηγαίνω, σχεδόν ποτέ φαγητό έξω αφού μετά από μια ώρα που τρώω θέλω να πάω τουαλέτα και γενικώς ένα χάλι μαύρο. Κοινωνική ζωή μηδέν, ντρεπόμουν να βγω έξω αφού θα γουργούριζε το στομάχι και φοβόμουν τι θα λέει ο κόσμος και τέτοια. Εξετάσεις έχω κάνει τα πάντα, ότι μπορεί να φανταστεί κανείς μέχρι και κάτι ειδικές κοπράνων έκανα που της στέλνουν στο εξωτερικό&Τον ιατρικό μου φάκελο θα τον ζήλευε και ογδοντάρης παππούς του ΙΚΑ !! Τα πάντα είναι αρνητικά, παθολογικά δεν έχω τίποτα.

Πήγα σε ειδική διατροφολόγο που μου έκοψε γλουτένη και τέτοια με ειδική διατροφή δεν είδα και από εκεί τίποτα.

Ξεκίνησα που λέτε ψυχολόγο. Κούτσα κούτσα ξεκίνησα θεραπείες μπας και καλυτέρευση η ποιότητα ζωής μου γιατί όλοι αυτό μου λένε, ότι αφού δεν έχεις τίποτα είναι άγχος και ψυχοσωματικό. Πήγαινα σε ψυχολόγο για 4 μήνες και δυστυχώς δεν είδα βελτίωση στο θέμα μου. Ναι ένοιωσα λίγο καλύτερα σε κάποια θέματα, κατάφερα και μίλησα λίγο παραπάνω με την μητέρα μου που είχα πρόβλημα, γενικώς υπήρξε μια ηρεμία στην ζωή μου αλλά δεν μεταφράστηκε ποτέ σε βελτίωση τον συμπτωμάτων που ήταν και ο πρωταρχικός στόχος.

Ξεκινάω τέταρτο γαστρεντερολόγο η οποία παθαίνει εγκεφαλικό μόλις βλέπει τον φάκελο μου και το πόσες εξετάσεις έχω κάνει και πόσα φάρμακα έχω πάρει. Ξέχασα να σας πω τα έχω καταπιεί όλα, ότι υπάρχει σε γαστρεντερολογικό και αντι-σπασμολυπτικό το έχω πάρει, ναι όλα! Μέχρι και χάπια από εξωτερικό έφερα που είχα πάει το Πάσχα. Αυτή που λέτε μου είπε το ίδιο, δεν έχεις τίποτα, δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα από αυτό, δεν πέθανε κανείς ούτε υπάρχει θέμα να γίνει κάτι χειρότερο, το μόνο ότι φυτοζωείς αφού έχει διαλυθεί η ποιότητα ζωής σου και κάτι πρέπει να κάνεις για αυτό.

Οπότε μου είπε να κάνω την κίνηση και να πάω σε ψυχίατρο. Ξεχάστε ότι ταμπού έχετε ότι μπορεί να λένε για τους ψυχιάτρους(όχι ψυχολόγο, ψυχίατρο) και δοκιμάστε το είναι η μόνη λύση εφόσον παθολογικά δεν έχεις κάτι. Μου λέει θα τον δεις και θα σου γράψει αγχολυτικά φάρμακα και μου πρότεινε να κόψω μαχαίρι τα χάπια που παίρνω καθώς είχα φτάσει να παίρνω και έξι χάπια την ημέρα, και μου έδωσε μόνο ένα imoddium μέρα πάρα μέρα να παίρνω, τίποτα άλλο. Ξεκίνησα θεραπεία με τον ψυχίατρο και μου δώσε αγχολυτικά και για το στρες. Όλα είναι πολύ μικρή η δόση, δεν είναι με κόκκινη γραμμή ναρκωτικά και τέτοια είναι πολύ ασφαλή και μην φοβάστε αυτή την κίνηση.

Ένα μήνα σχεδόν τώρα και η ζωή μου έχει αλλάξει προς το καλύτερο πραγματικά σας το λέω. Τα γουργουρητά έχουν εξαφανιστεί τελείως, τουαλέτα πηγαίνω μια φορά την ημέρα μπορεί και μέρα πάρα μέρα μπορεί και καμία φορά δυο φορές και τα κόπρανα όμως να είναι σχηματισμένα σωστά και χωρίς πρόβλημα και χωρίς ενοχλήσεις. Έχω αρχίσει να βγαίνω πάλι έξω, τρώω καλά έχω πάρει 6 κιλά μέχρι στιγμής και πραγματικά πετάω από την χαρά μου.

Ελπίζω αυτό το ποστ να βοηθήσει και άλλους και να βρείτε όλοι τον δρόμο σας. Για ότι νεότερο έχω θα ενημερώσω και πάλι.

avatar

Καλησπέρα στην παρέα σας.Είμαι η μαμά του Γιάννη.Σας βεβαιώνω, οτι το ίδιο δύσκολο είναι και για μας, τους γύρω σας, η κολοκατάσταση που παλεύετε.Όλοι λέτε για το αγχος,την διατροφή,τις εξετάσεις,την αγωνία του να βγεις και να χαλαρώσεις,να απολαύσεις. Λοιπόν εγώ οταν κυκλοφορώ στον δρόμο και ο Γιάννης ειναι σπίτι,γιατί δεν μπορεί να βγεί και φοβάται, νιώθω ένοχές.Βλέπω νεαρούς της ηλικίας του καί εύχομαι να είναι γεροί.Οταν τρώω κάτι ξεχωριστό τον σκέφτομαι πάντα.Οταν ψάχνω τι μπορεί να φάει για να μην κλείνεται με τις ώρες ο καημενούλης μου στην τουαλέτα.Οταν σκέφτομαι κάποιον καλύτερο γιατρό και παράλληλα φοβάμαι να του το προτείνω για να μην του δημιουργήσω νέους φόβους.Δεν είσαστε μόνοι σας,αν και πονάτε μόνοι είμαστε κοντά σας.Μαμά.-

bert68

τι να πω δεν ξέρω, αυτές τις μέρες είμαι στην πιό άσχημη περίοδο, πολύ πόνος και ενοχλήσεις σε όλη την κοιλιακή χώρα,ακόμα και στον ύπνο. πολύ φόβος αλλά επειδή εχω κάνει πέρυσι τέτοια εποχή γαστροσκόπηση κωλονοσκόπηση δεν μου επιτρέπουν να ξανά κάνω...όσο για ψυχίατρο που λέει ο φίλος ο Βασίλης το εχω δοκιμάσει αλλά σε μένα δεν γίνεται τίποτα.

avatar

φιλοι μου ειμαι 30 ετων και χρονια τωρα εχω παλλινδρομηση.τις τελευταιες μερες νιωθω και μια συνεχης διαρροια με συνεπεια να ειμαι χαλια κυριως ψυχολογικα.στην αρχη πηρα imodium μοθ σταματουσε κανα 2 μερες και μετ παλι απο την αρχη.πηγα σε γιατρο καιμου ειπε οτι το ποιο σωστο για ολες αυτες τις παθησεισ ειναι το ultra levure αφου θεωρειτε κατι σαν την αντιβιωση του εντερου.και το ibutin κανει δουλεια αλλα ειναι ποιο βαρυ.αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης.υπαρχει εξεταση στον γαστρεντολογο που μπορει να καταλαβει εαν πασχω απο ΕΕ????

avatar

Καλησπερα.Οφειλω να ομολογησω οτι διαβαζοντας τα παραπανω σχολια αιστανθηκα λιγο καλυτερα διοτι μεχρι σημερα πιστευα οτι το προβλημα αυτο του ΕΕ σπανιζει η τουλαχιτον δεν εχει τοσο εντονα συμπτωματα οπως σε μενα.Προσωπικα ειχα ενοχλησεις απο σχετικα νεαρη ηλικια, αυτη των 11 ετων.Το προβλημα ομως ηταν σαν να μην υπηρχε,εν τουτοις καθε χρονο γινοταν ολο κ χειροτερο.Και περυσι τετοια εποχη εγινε απλα ανηποφορο ( ειμαι 19 τωρα )με πετυχε σε περιοδο τριτης λυκειου και η καταληξη ηταν η αναμενομενη, ειμαι μαθητρια του 19,5 και εγραψα στις πανελλαδικες λιγο πιο πανω απο την βαση καθως εφευγα στην δυνατη αποχωρηση κ δεν προλαβαινα να γραψω ουτε τα μισα απο αυτα που επρεπε κ ηξερα.Και ας μη μιλησω καλυτερα για το ποσο υπεφερα κατα την διαρκεια ολης της χρονιας και στο σχολειο και στα φροντηστιρια ( τα οποια στα μεσα της χρονιας τα παρατησα αφου σταματησα ν πηγαινω ). Τα συμπτωματα μου ειναι φουσκωμα καθ'ολη την διαρκεια της ημερας, αερια ολη την ημερα ανεξεραιτως διατροφης ,ψυχολογιας κτλπ. ,πονος στην κοιλιακη χωρα ,το στομαχι και αριστερα κατω, αισθημα δυσφοριας μετα απο οποιοδηποτε γευμα ( ακομα κ μια φρυγανια ) και δυσκοιλιοτητα . Αυτα λοιπον τα συμπτωματα εχουν μετατρεψει την ζωη μου σε κολαση. Ολα πρεπει να τα κανονιζω βασει το αν εχει τουαλετα εκει που θα παω, φασαρια σαφως ( για τα αερια ) , εχω κλειστει στον εαυτο μου, δεν βγαινω εξω, εχω παρα πολυ κακη ψυχολογια , νευρα κ πολλα αλλα. Δεν κανω καν αναφορα στην προσωπικη μου ζωη η οποια ειναι προφανως ανηπαρκτη .Εχω παει σε παμπολλους γιατρους και ολοι λενε τα ιδια. Δεν εχω τιποτα το σοβαρο εκτος απο καποιες χρονιες φλεγμονες κ σπανια ελικοβακτηριδια. Μου λενε πως ειναι ψυχοσωματικο και επιμενουν ολοι πανω σε αυτο. Δοκιμασα κ ψυχολογο ο οποιος το μονο που καταφερε ειναι να με εκνευρισει περισσοτερο καθως πιστευε οτι το προβλημα ειναι στο μυαλο μου ( χωρις να δωσει σημασια στο οτι σε καθε μας συναντηση πηγαινα 3-4 φορες στην τουαλετα) . Αξιζει να σημειωθει οτι πηγα στους καλυτερους ειδικους λογω μιας σχετικης ευχαιριας χρηματων που εχουμε.Εχω απελπιστει τρομερα διοτι η ποιοτητΑ της ζωης μου αυτη την στιγμη εχει πιασει πατο κ ακομα χειροτερα.Ξεχασα να αναφερω επισης πως πηρα καθε λογης φαρμακα , σπασμολυτικα κ λοιπες βλακειες που δεν με βοηθησαν σε τιποτα.Το μονο που με ειχε βοηθησει λιγο ηταν το λεγομενο librax το οποιο επαιρνα για περιπου 3 μηνες οποτε σταματησε κ η επιδραση του,ειχε πολλες παρενεργειες σαν φαρμακο καθως διατιθεται με κοκκινη γραμμη και μολισ το σταματησα ειχα τρομερες αυπνιες,κοιμομουν 4 ωρες την ημερα οχι παραπανω.Αυτη λοιπον ειναι η δικη μου ιστορια κ ευχομαι πραγματικα να βρεθει κατι η καποιος τελοσπαντων που θα μπορεσει να μας βοηθησει.Καλο καουραγιο σε ολους .Και συγχαρητηρια για το blog

avatar

παιδια κουραγιο,το μονο σιγουρο ειναι οτι φταιει το αγχος.κι εγω ταλαιπορουμαι χρονια και εχω βοηθηθει παρα πολυ απο την ομοιοπαθητικη,αρκει βεβαια να βρει κανεισ τον καταλληλο ομοιοπαθητικο και οχι καποιον που να πειραματιζεται.καλο ειναι να εχει ειδικοτητα νευρολογου-ψυχιατρου για να βρει τον τυπο σας.επισης πολυ καλη δραση στον πονο ειναι ενα σκευασμα απο 16 βοτανα -schweden bitter λεγεται το οποιο το βρισκετε στα καταστηματα με βιολογικα.βοηθαει σε παρα πολλα,μπορειτε να βρειτε πληροφοριες στο διαδυκτιο .ελπιζω να βοηθησα -καντε λιγοτερες αρνητικες σκεψεις

avatar

Παιδια πολυ και ανεξηγητο αγχος !!! Εμενα πρεπει να μου δημιουργησε θεμα με το στομαχι μου..Εχω ρεψιματα, φουσκωματα καθε φορα που τρωω και θελω να ξερασω, η διαθεση μου στο 0 και πολυ αγχος μηπως ειναι καμια σοβαρη παθηση. Και ειμαι μονο 21 χρονων κοπελα! Οτι και να εχω στο στομαχι μου δεν μπορει να με σκοτωσει ρε γαμωτο , ειμαι πολυ μικρη! Πηγα σε γιατρο , του ειπα πανω κατω και πως δεν με εβρισε..!Μου ειπε να παω και σε ψυχιατρο! Καλα εγω αγχονομαι να βγω εξω μην με πιασει ανακατοσουρα, επισης με αγχωνει ο κοσμος,δεν θελω κοσμο..Αχχ πολλα ψυχολογικα! Πρεπει να φυγει αυτο το υπερβολικο και ανεξηγητο αγχος απο την ζωη μας Παιδια!! Με το τοσο αγχος προκαλουμε τον οργανισμο μας!!

bert68

Στέφανε πρέπει να κάνεις γαστροσκόπηση και κολωνοσκόπηση για να σου πει ο γιατρός σίγουρα απο τη πάσχεις....και τα δύο παραπάνω μην σε τρομάζουν δεν είναι τίποτα. κατα τα άλλα τι να πω δεν ξέρω, εχω απελπιστεί....

avatar

Χαιρετώ τους συμπάσχοντες. Έχω γράψει καμια-δυό φορές ακόμα στο forum. Αν και συνεχίζω να πάσχω από το γνωστό πρόβλημα, νομίζω πλέον (μετά από 35 και πλέον χρόνια που το έχω) οτι σαφώς είναι θέμα άγχους. Δυστυχώς το άγχος με το ΕΕ είναι αλληλένδετα και φαύλος κύκλος. Αγχώνεσαι για το ΕΕ, και εμφανίζονται τα συμπτώματα του ΕΕ, που σου δημιουργούν περισσότερο άγχος, κλπ, κλπ. Άρα για μένα, το σωστότερο είναι να σπάσει κάπου ο κύκλος. Η λύση που βρήκα εγώ είναι τα προβιοτικά, που είναι φυσικά προϊόντα και τουλάχιστον δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό. Δεν εξαφανίζουν το πρόβλημα, αλλά το κάνουν να υποχωρήσει τόσο, ώστε με ένα συνδυασμό ήρεμης σκέψης και λίγης προσοχής σε διατροφή, να γίνει βιώσιμο. Η γνώμη μου για τα φάρμακα είναι οτι είναι μπούρδες και σε μερικές περιπτώσεις, χειροτερεύουν την κατάσταση με ξεσπάσματα και εκρήξεις του εντέρου (π.χ. Imodium). Αντισπασμωδικά δεν μου έκαναν τίποτα. Θέλει ψυχραιμία και νομίζω οτι η κάθε περίπτωση έχει τη δική της αντιμετώπιση. Καλή και η γιόγκα, χαλαρωτική μουσική και έχω βρει και κάτι ηχο-συχνότητες που ηρεμούν το μυαλό (googlάρετε το όνομα Kelly Howell). Αυτά προς το παρόν. Μην στεναχωριέστε γιατί είναι αντιμετωπίσιμο και δεν είστε μόνοι (στο εξωτερικό κάνουν ομάδες συζήτησης για το θέμα που μαζεύονται όλοι οι ταλαίπωροι και λένε τον πόνο τους και τις εμπειρίες τους. Μήπως να ξεκινήσουμε κανένα meeting ????).

avatar

Ιουλία μου, πόσο με άγγιξες δε λέγεται.Πέρασα ακριβώς τα ίδια πριν απο καμια δεκαριά χρόνια.Ακριβώς όμως...Θα ήθελα να βρούμε κάποιο τρόπο να τα πούμε, να δεις ότι για όλα υπάρχει λύση. Η γνώση του προβλήματος είναι η μισή επίλυση.Και εσύ τωρα γνωρίζεις απο τι πάσχεις. Πάντα υπάρχουν ειδικοί να σε στηρίξουν.Εγώ άργησα να εμπιστευτώ καποιον και τα περνούσα μόνη μου.Δυστυχώς δεν υπήρχε και ιντερνετ...Τώρα όμως όλα έχουν μπει στο δρόμο τους.Θα το δεις κ εσυ.Είσαι πολύ μικρή ακόμη.

avatar

ρε παιδια....μη νομίζει κανεις οτι δε καταλαβαίνω. και γω τα ιδια. σε όλους τους γιατρούς και όλες τις εξετάσεις. είμαι 26 τωρα και μαθαίνω να ζω μαυτό από τα 17 μου όταν εδεινα πανελλήνιες!!! δεν εχουμε τιποτα. τιποτα σοβαρο. μια χαρα είμαστε.και τωρα που το λέω γουργουρίζει και πάλι η κοιλιά μου σα να συμφωνεί!!! γιατι όμως φοβάστε οι περισσότεροι να βγείτε εξω????δε το φοβήθηκα ποτε! τουαλέτες εχει παντού έξω.παντου! και τα αερια σας να τα αφηνετε.σιγα. μιση ντροπη δικη σας και μισή των άλλων.οχι θα καθεστε να σκάσετε. και στη τελική να είστε σιγουροι οτι δικοι σας ανθρωποι και αυτοι που σας αγαπάνε θα καταλάβουνε. μόνο αν το αντιμετωπίσετε σα να μη το έχετε και το ξεχάσετε,θα σας ξεχναει και αυτο που και που!!!

avatar

Παιδια εγω εδω και 2 βδομαδες εχω μια ενοχληση δεξια κατω απο τα πλευρα κ με χτυπαει στην πλατη καποιες φορες(δεν ειναι πονος,αλλα πιεση)..παρατηρησα οτι οταν με πιανει σαν να θελω να επισκευτω την τουαλετα...πινω πολυ νερο ενεργουμαι κανονικα,αλλα αγχωνομαι πολυ κ φοβαμαι..δεν πηγα σε γιατρο γιατι δεν ποναω..επιπλεον ειμαι μονο 20.Να πω την αληθεια οταν κινουμαι κ περπαταω νιωθω πολυ καλα..μηπως δεν ειναι το εντερο μου αλλα καποιο πιασιμο(κοιμαμαι στραβα);..Ελπιζω να μην ειναι κατι αλλο σοβαρο.Ας μου πει καποιος την γνωμη του!

avatar

Καλησπέρα! Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πόσοι άνθρωποι υποφέρουν από προβλήματα στο έντερο. Και εγώ που νόμιζα ότι είμαι η μοναδική!Το θέμα αυτό με απασχολεί εδώ και 15 χρόνια. Φουσκώματα, πρηξίματα, αέρια, πόνοι πριν την τουαλέτα. Παλιότερα είχα και διάρροια αλλά αφού πήρα κάποια προβιοτικά χάπια οι κενώσεις μου έγιναν πιο φυσιολογικές. Το χειρότερο είναι τα αέρια επειδή χαλάνε την επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική ζωή. Με καλούνε κάπου και με λούζει κρύος ιδρώτας. Ό,τι χημικά έχω πάρει δεν έκαναν τίποτα (ibutin, controloc, cilroton, rifacol, duspatulin). Τώρα μου είπε ο γαστρεντερολόγος για το librax και αν δεν βοηθήσει να κάνω κολονοσκόπηση. Αν και από ότι διάβασα δεν βοηθήθηκε κανείς σας από αυτήν. Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και αν έχω κάποιο νέο που μπορεί να βοηθήσει θα το μοιραστώ μαζί σας γιατί ξέρω πόσο υποφέρετε.

avatar

geia sas paidia...exw k gw to idio provlhma...egw exw elaxistous ponous oi opoioi prokalountai kuriws logw tou polu entonou fouskwmatos sthn koilia...dn 3upnaw fouskwmenh alla me to pou piw h faw kati,akoma k ena pothri nero prhzomai para polu...exw auto t provlhma ap ta 15 m...tr eimai 19 k exw paei se pollous giatrous,exw kanei k omoiopa9htikh alla t apotelesmata mhdamina...m xalaei apisteuta tn dia9esh m,me rixnei psuxologika...dn mporw na valw ena steno rouxo,na paw g mpanio sthn paralia xwris na skeftomai akm k t nero p 9a piw...m xalaei tn poiothta ths zwhs m apisteuta k dn 3erw ti allo na kanw..opoios exei kati paromoio k exei vrei kapoia lush parakalw na m apanthsei...

avatar

geia sas paidia...exw k gw to idio provlhma...egw exw elaxistous ponous oi opoioi prokalountai kuriws logw tou polu entonou fouskwmatos sthn koilia...dn 3upnaw fouskwmenh alla me to pou piw h faw kati,akoma k ena pothri nero prhzomai para polu...exw auto t provlhma ap ta 15 m...tr eimai 19 k exw paei se pollous giatrous,exw kanei k omoiopa9htikh alla t apotelesmata mhdamina...m xalaei apisteuta tn dia9esh m,me rixnei psuxologika...dn mporw na valw ena steno rouxo,na paw g mpanio sthn paralia xwris na skeftomai akm k t nero p 9a piw...m xalaei tn poiothta ths zwhs m apisteuta k dn 3erw ti allo na kanw..opoios exei kati paromoio k exei vrei kapoia lush parakalw na m apanthsei...

bert68

Γειά σας ξανά να πω την γνώμη μου στις φίλες που εχουν γραψει....Ναταλία την κολωνοσκόπηση και την Γαστροσκόπηση την κανεις για να αποκλείσεις την πιθανότητα πολύποδων και μικροβίων...οπότε αν χρειαστεί πρέπει να τα κανεις...

όποιος θελει ας ερθει στην παρέα μας στο fb www.facebook.com/groups/204563086273802/ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ (Σ.Ε.Ε.- I.B.S.)

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ,Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΛΕΣ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΟΙΛΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΟΙΛΙΑΣ,ΟΛΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΕΣ ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΠΟΝΑΩ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ ΓΙΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΤΡΟΜΕΡΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΟΝΟ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ, ΜΥΙΚΕΣ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΒΩΝΙΚΗ ΧΩΡΑ (ΚΛΕΙΔΩΣΕΙΣ)?ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ? ΤΑ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΣΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ(ΠΑΘΟΛΟΓΟ, ΓΑΣΤΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟ)ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΜΕ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗ ΚΟΙΛΙΑ 3-4 ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ, ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΜΗΝΟΥ ΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΑΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ

avatar

Γεωργία, δεν υπάρχει καμία επιπλοκή από την κολονοσκόπηση. Μην σε τρομάζει καθόλου. Με μέθη θα την κανεις και δεν θα καταλάβεις τίποτα ούτε κατά την διάρκεια ούτε μετά, είναι ανώδυνη.

avatar

Καλησπέρα σε όλους!! Έχω και εγώ σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα από όσες γυναίκες κυρίως έχω γνωρίσει με ΣΕΕ.. ότι συνήθως τα άτομα με ΣΕΕ έχουν περάσει πολύ δύσκολες στιγμές στη ζωή τους.. Εγώ είμαι 22 χρονών και έχω σπαστική κολίτιδα από τα 12. Έχω ταυτιστεί πάρα πολύ με την Ιουλία γιατί έχω περάσει ακριβώς τα ίδια και εξακολουθώ βέβαια να περνάω, με λιγότερους πόνους όμως. Πηγαίνω σε ψυχολόγο από τα 18 μου και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Το ΣΕΕ είναι ένας τρόπος εξωτερίκευσης ενός καταπιεσμένου συναισθήματος ή κάποιου πράγματος που μας ενοχλεί. Αυτός ο πόνος μας χτυπάει την πόρτα για να μας πει ότι κάτι δεν πάει καλά. Γι' αυτό κιόλας οι γιατροί(γαστρεντερολόγοι) μας λένε ότι δεν υπάρχει κάτι παθολογικό και ότι είναι ψυχοσωματικό. Και εγώ έχω κάνει όλες τις εξετάσεις(κολονοσκόπηση,γαστροσκόπηση,βαριούχο υποκλισμό, υπέρηχους) αλλά δεν υπάρχει κάτι παθολογικό. Σε ό,τι αφορά την έμμηνο ρύση που αναφέρει η συνονόματη από πάνω σαφώς και επιδεινώνει τη σπαστική κολίτιδα καθώς προκαλεί περισσότερους σπασμούς στο έντερο. Η καλύτερη λύση, κατά τη γνώμη μου είναι η βοήθεια ενός ειδικού. Έλεος πια! Ας σταματήσουμε να κλεινόμαστε στον εαυτό μας!! Δε βγαίνει πουθενά!!

avatar

Για την κολονοσκόπηση μη φοβάσαι. Έχω κάνει 2 φορές. Την μια χωρίς ολική αναισθησία και την τελευταία με ολική. Σε καμιά από τις 2 φορές δεν κατάλαβα τίποτα. Ότι είναι είναι η προετοιμασία που πρέπει να πιείς 4 λίτρα από εκείνο το υγρό και να μην φας τίποτα για 1-1,5 μέρα Στην αρχή κατεβαίνει αλλά όσο περνάει η ώρα με έπιανε μια αηδία από την γεύση του. Και εγώ εχω τραβήξει αρκετά με αυτό το θέμα. Στην αρχή με είχε πιάσει το στομάχι. Μου δινει ο γιατρος κάτι φαρμακα και δεν είδα τρελή διαφορά. Έκανα γαστροσκόπηση και δεν έδειξε τίποτα. Μετά πό λίγο καιρό είχα πρόβλημα με το έντερο όπως δυσκοιλιότητα και πόνους δεξιά-αριστερά. Μεσα στο καλοκαίρι με επιαναν έντονοι πονοι και γενικά μου χαλούσε την διαθεση. Ξανα στον γιατρο φαρμακα σπασμολυτικα(Ibutin) και πάλι δεν εκαναν τιποτα. Τελικά έκανα κολονοσκοπηση για 2η φορά αλλά δεν έδειξε τίποτα. Τελευταίο καιρό καλύτερεψε η κατασταση, με την δυσκοιλιότητα να παραμενει σε μικρότερο βαθμο.Όταν αγχώνομαι με πιανουν πάλι πονοι κλπ. Το θέμα είναι ο καθένας πρέπει να ανακαύψει και τι τροφές τον ενοχλουν κάτι που δεν το έχω πετύχει ακόμα. Πάντως ότι φάρμακα είχα πάρει νομίζω οτι δεν με βοηθησαν καθολου.

bert68

γειά σας και πάλι, να απαντήσω εγώ στην Γεωργία για την κολονοσκόπηση,μην ανησυχείς δεν υπάρχει καμία επιπλοκή, είναι πολύ γρήγορη η εξέταση δεν θα καταλάβεις τίποτα....χαλάρωσε όμως λίγο γιατί ετσι δεν βοηθάς τον εαυτό σου..

avatar

???±????????±?? ???±???????± ???±?? ?³?? ?????± ???????± ?????? ???±?? ???????± ??????½???±,?±???? ???± 20 ???·?»?±???· ?????? ?????????½?·???? ?±???? ?????½?????????± ???±?? ?±?»???????» ??????????????·???? ???? ???½???????..?????»?»???? ??????±?????????? ???±?? ???????????±.?????³??????½???? ?????? ????????±?»???? ???±?? ???????????»???± ?????·?½ ?±?½?±???½???· ???±?½ ?½?± ???· ?????±?½???? ???±????±?? ?????± ???½?????????½???±,?????? ???±?½???? ???»???? ?????? ?????????±???????? ?????????? ?????»???½???????????·???· ?????? ?????? ???· ?????????·???? ?????????±?????»???³???? ?³???±???? ???????± ?????? ?????????± ?????? ???½?± ???·???±???±???? ??????????? ???±???? ???±?? ???????? ?????? ?????½?±?? ?±???±??±?????·???· ?³???±???? ???????????± ???·???±?????± ???????±?½???????½???±?? ???±?? ?±?½ ?????±????????½ ?½???±?½???????? ?????»???????????? ?????? ???½??????? ???±?? ???????±???????½ ???± ???????????????±???± ???? ?£????.?????½ ???? ???± ???±?½?±???????????? ?±?½ ????????? ???±?½?????? ???±???? ?³?? ?±?????? ?±?? ?????? ??????.. ?? ?³?±????????½????????»???³???? ??????,???????????½???? ?????? ?????½?±?? ?£????.???± ???·?½ ???±?½?? ?½?± ???? ???? ?±?????????»???????±..?????»???????±???± ??????±???????± ?????±?½?± ???? valmane,?????½ ???????± ???±?½?±???±?????.?????½?±?? ??????± ?²?±?»??????±?½?±?? ???????????? ?????????±?????± ???±???± ?????? ?±?³????????.?²???·???·???? ?±????????± ???? ?????????· ???? ?±?»?»???? ??????±??????????.??????·?????? ?³???±????? ????????± ?±?½ ???±?? ?????½?±?? ????????? ???±????????· ?????½???±?³?·.???±?? ?³???½?????± ????????????·?????? ???????????± ?????????±?????±???± ???±???± ?????? ?±?³???????? ?²???·???±?½?? ?????»??.

avatar

Γεια σας παιδια και εγω παθον εδω και 8 χρονια!Να θυμαστε οτι κανει μας δεν μπορει να τα καταφερει αν δεν ειμαστε θετικοι!Πρεπει να αποβαλουμε οτι μας ενοχλει απο την ζωη μας το αγχος,στρες και πρεπει να κανουμε αλλαγες!Απο δικη μου εμπειρια πως εγινα καλυτερα θα σας πω τι να κανετε:Βρειτε εναν καλο ψυχολογο,αλλαξτε διατροφη(καντε τεστ δυσανεξιας) και βρειτε καποιον που κανει ορθομοριακη διατροφη.Καντε επισης εξεταση γαστροσκοπισης κ κολονοσκοπισης οπως και γενικες αναλυσεις για να σιγουρευτειται πως δεν ειναι κατι οργανικο.Επισης βαλτε στη ζωη σας εναν καλο ομοιοπαθητικο και τον 8εο μεσα σας!Δεστε επισης το πιο κατω link απο μια κοπελα που απο8εραπευτηκε πληρως.Με ολα αυτα μετα απο εναμιση χρονο ειμαι καλυτερα κατα 70%..Υπομονη σε ολους..

Να θυμαστε:Μην περιμενετε να αποθεραπευτειται αν δεν φτιαξετε το ψυχολογικο σας κοσμο!!

http://www.listen2yourgut.com/

avatar

Εμένα μου μυρίζουν σχεδόν όλα τα παντελόνια κόπρανα από το περσινό καλοκαίρι που άρχιζα την προετοιμασία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις εως τώρα που είμαι φοιτητής(δηλαδή ένα χρόνο και βάλε).Δηλαδή εαν βάλω ένα τζιν ή μια φόρμα για να πάω για μάθημα τότε θα μυρίζει όλος ο χώρος(όχι έντονα, λες και θα πεθάνουν οι γύρω απο την μυρωδιά αλλα σαν να αερίζετε κάποιος μέσα στο χώρο) , είχα πάει σε γαστρεντολόγο αλλά δεν ξέρει ουτε αυτός τι έχω. Από την άλλη όμως δεν καταλαβαίνω εγώ αν μου φεύγουν αέρια ή όχι. Ξέρει κανείς τι μπορεί να έχω ή να έχει τα ίδια συμπτώματα. Ευχαριστώ!

avatar

Γεια σας παιδια ! Εγω εδω και τρια χρονια εχω το εξης προβλημα. Ξεκινησε απο μια περιοδο που ειχα οικογενειακα και προσωπικα προβληματα...Εχω αερια και πηγαινω πολυ συχνα τουαλετα για διαρροια ( χωρις να εχω πονους ομως )... Στην αρχη δεν ηταν πολυ εντονο αλλα μετα και στη σκεψη οτι θα μου συμβει το παθαινω 2 με 3 φορες τη βδομαδα κ ειναι εντονο... Εχει αρχισει να με ριχνει ψυχολογικα κ φοβαμαι να βγαινω απ το σπιτι. Σας παρακαλω θελω να μου πειτε αν αυτο ειναι ΣΕΕ η κατι αλλο...Εχω αρχισει να απελπιζομαι...Ευχαριστω και καλο κουραγιο σε ολους...

avatar

Χρυσά δυστυχώς δεν υπάρχει εξέταση που να σου λέει ότι πάσχεις από ΣΕΕ, είναι πιο πολύ διά της ατόπου απαγωγής. Δηλαδή πρέπει να κάνεις εξετάσεις ώστε να μην βρούν κάτι παθολογικό και μετά να καταλήξουν ότι οφείλεται στο ΣΕΕ.

Πρέπει να επισκεφθείς οπωσδήποτε έναν γαστρεντερολόγο για να σου πει.

avatar

όλο το βράδυ πόναγα τόσο που είπα θα πεθάνω... μπήκα κ εγώ στο κλάμπ... μου βγήκε ξινό το κρυο μανταρίνι που έφαγα πριν κοιμηθώ... ξημέρωσε κ εγώ καταρρέω...

avatar

Γεια σε όλους εγώ εχω ΣΕΕ εδω και τεσσερα χρονια η κατασταση χειροτερεψε με τον θανατο της μανουλας μου εκανα κολονοσκοπηση και υπεριχο ανω και κατω κοιλιας δεν εδειξαν τιποτα ομως συνεχιζω να ποναω αλλα τωρα ξερω οτι ολα ειναι στο μυαλο και οτι περισοτερο ποναει η καρδια γιαυτο αποφασισα στα 35 να κανω στροφη και να μην με κρατησει τιποτα εγκλωβιζμενη μεσα στο σπιτι και μακρια απο τους φιλους μου η δικη μου συμβουλη ειναι κανε μια βολτα χαλαρα πιες εναν καφε κανε μια καλη προσευχη και ολα θα τα βλεπεις με αλλο ματι καλη αρχη σε ολους

avatar

Καλησπερα και απο εμενα. ειναι τοσο τραγικο αυτο που μας συμβαινει που μονο μεταξυ μας μπορουμε να καταλαβουμε τι σημαινει. εγω ταλαιπωρουμαι χρονια απο σπαστικη κολιτιδα, εε οπως και να λεγεται ειμαι μονιμα με πρισμενη κοιλια λες και ειμαι εγκυος, ρεβομαι σαν νταλικιερης και τουαλετα δεν μπαινω παρα μονο για πιπι.. εχω κανει τεστ δυσανεξιας αλλη υστερια μην φας αυτο μην φας εκεινο καμια προοδος. εχω παει σε γαστρεντερολογους ο ενας μου εδωσε τa dicetel-imputin δουλεψανε αλλα μετα με ξαναπιασε. ο αλλος μου ειεπ να λυσουμε το θεμα της δυσκοιλιοτητας και μου εχει δωσει τωρα να πινω ενα λαδι και μια σκονη σε νερο.. τουαλετα γιοκ. με βλεπω να παιρνω υποθετο. το θεμα ειναι οτι η ψυχολογια ειναι που καταστρεφεται και αντε μετα να πεις ολα καλα. εγω τωρα καθομια ποναω πολυ ειμαι πρησμενη και ολη μερα σκεφτομαι τι εφαγα τι να φαω τι να κοψω τι να ξεκινησω. αυτη η υστερια μετα γινεται αντιδραση και τρωω μεχρι να σκασω και η ζυγαρια ολο και ανεβαινει. και γυμναζομια και κανω πολυ σωστη διατροφη και μεσα στις φιτικες ινες και στα ολικης αλεσεως και στα πολλα νερα και στα φρουτα αλλα αμα το διαολεμενο ειναι στριμμενο τελος πρεπει να κανει το κυκλο του να μας πεθανει να ηρεμησει και παλι απο την αρχη. ειμαι πολυ απογοητευμενη και δεν ξερω τι αλλο να κανω

avatar

Τελικά είδα διαφορά με αγχολυτικά χάπια έκανα θεραπεία ένα χρόνο και όλα εντάξει μιλήστε στον ψυχίατρος σας γιατί όλα έχουν να κάνουν με το στρες

avatar

Οταν διαβαζα τα σχολια ηταν σαν να ακουγα τον εαυτο μου ,δεν περιμενα τοσοι ανθρωποι να εχουν ιο ιδιο προβλημα λοιπον3 χρονια τωρα αρχισε το προβλημα μετα απο σρεσογονα κατασταση κ με κληρονομικοτητα σε ψυχιατρικα κ ψυχοσωματικα νοσηματα πρηξιματα αερια κ αναδιαστηματα κοντα στην περιοδο πονος εντονος δεξια κατω να πιανει μεση πλατη κ δεξι ποδι ακομη ολα αυτα να εχουν περιοδους υφεσης βεβαια η κλασσικη πορεια των εξετασεων αφου δεν ηξερα τι ειχα οι γιατροι δεν ειναι καθολου εξοικειωμενοι με την παθηση κ καποιοςπνυποπτα μου το πεταξε απο τοτε δοκιμασα τα παντα αυτοψαχνομενη ιμπουτιν ριφακολ ντοραλιν ολα με προσκαιρη ανακουφιση ωσπου εφτασα στον ψυχιατρο κ ειδα σταδιακη θεραπεια με αντικαταθλιπτικα σε συνδιασμο με αγχολυτικα σε περιοδους που κατι συμβει στρες ιωση η ορμονικα χαλια διατροφη επανεμφανιζεται κ υποχωρει παλι σταδιακα παιρνω το παυσιπονο μεσουλιντ που ειναι κ μυοχαλαρωτικο κ φευγει ο πονος περιοριζω οτι το διαγειρει καφεδες λαχανικα οσπρια ξηροι καρποι αλκοολ αεριουχα ποτα. Ρυζακι χαμομηλακι ζυμαρικα για λιγο κ καλο κουραγιο σε ολους τα γιαουρτια τα πρεβιοτικα κτλ ειναι βλακειες η ασθενεια ειναι ψυχοσωματικη ενα ριφακολ για αρχη παυσιπονα μυοχαλαρωτικα κ οχι ασπιρινες κ ψυχιατρος ελπιζω να βοηθησα

avatar

έχει κάποιος αέρια 24ώρες την ημερα, βρωμάει από 50μετρα? όπου και να πάει λένε να αυτός είναι που κλάνει?δύσκολα τον πλησιάζει κοπέλα η αγόρι? θέλουν να τον διώξουν από την δουλειά του? όταν πάει σε καφετερια η περιοχή σε ακτίνα 100μέτρον μυρίζει από αέρια?

avatar

μια ερωτηση προς ολους τους παθοντες.. οι καταστασεις που περιγραφεται σας συμβαινουν καποιες φορες η επι 24ωρου βασεως?εγω για παραδειγμα ξυπναω με φουσκωμα,κοιμαμαι με φουσκωμα και οποιαδηποτε στιγμη εχω ωρα να φαω εχω πονοκοιλο και τρομερα γουργουρητα.

avatar

φίλοι μου γεια σας.Τα ίδια και εγώ.Αλλά εγώ αντί να γκρινιάζω έχω σκάσει στο γέλιο με τον εαυτό μου.Από αέρια?Άλλο τίποτα.Φυσικά και αποφεύγω το κόσμο όταν είμαι έτσι, διότι αν παραβρεθώ με ανθρώπους σκέφτομαι ότι θα πεθάνουν από τις αναθυμιάσεις μου.Είναι αστείο ορισμένες φορές τι μπορεί να σου κάνει το στρες και η στεναχώρια.Λύση δε ψάχνω.Μόνο να μαι ήρεμη προσπαθώ.Ξέερω ότι τα χάπια και όλα αυτά τα χημικά απλά κουκουλώνουν το πρόβλημα.Υπομονή χρειάζεται και λίγο χιούμορ.Εφόσον βέβαια ξέρεις και το χεις ψάξει ότι δεν έχεις κάτι σοβαρότερο.Καμιά φορά το σώμα σου στέλνει σήματα .Και είναι σαν να σου λέει "επ φιλάρα κούλαρε".Και ειδικά με αυτήν την πάθηση που συνδέεται άρρηκτα με την ψυχολογική κατάσταση.Υπομονή σε ένα κόσμο όπου κάποιοι υποφέρουνε απο θανατηφόρες ασθένειες δίχως γυρισμό.Που το θέμα που τους απασχολεί δεν λύνεται με αφοδεύσεις και φάρμακα έστω και για ανακούφιση.

Υπομονή. Και τώρα σας αφήνω πρέπει να πάω τουαλέτα!

avatar

Καταπληκτικό αυτό που γίνεται εδώ μέσα...μπράβο σε όλους και καλό κουράγιο...θετική σκέψη...ψυχολογική ανάταση με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας...και γυμναστική (εμένα με βοήθησε αρκετά). Το ερώτημα μου είναι το εξής... ...τι κάνετε με τις αντιβιώσεις όταν πρέπει να σας χορηγηθεί για κάποια ίωση. ...το ρωτάω γιατί ταλαιπωρήθηκα ιδιαίτερα προσφάτως...έπαθα αμυγδαλήτιδα και χρειάστηκα οπωσδήποτε αντιβίωση...ο γιατρός μου πρότεινε ταυτόχρονα ultralevour για να ενισχύω το έντερο καθώς θα το αδυνατίζει η αντιβίωση...αλλά τζίφος...μετά την δεύτερη δόση...είχα τρομερό πρόβλημα...έτσι είχα τον πυρετό, τις αμυγδαλές κλπ κλπ...είχα και τις διάρροιες οι οποίες με είχαν εξαντλήσει...

έχει βρει κανείς καμία λύση

avatar

Πασχω και εγω απο το συνδρομο. Ειμαι 29 και σχεδον καθε χρονο με πηγαιναν στο νοσοκομιο με αφοριτους πονους αριστερα η δεξια κατω απο τον θορακα και πισω στην πλατη.τρομερη δισκιλιοτιτα και δεν μπορω ουτε νερο να πιω. Με βαζουν ορο για 2-3 μερες κανω πολλες εξετασεις ηρεμω για λιγο μου λενε να παω σπιτι. Πηγα σε πολους γιατρους αλλα την λυση την βρηκα μονος μου Υπαρχουν 2 λογοι που με πιανει πονος. Ανχος η ψηξη. Και τα δυο εχουν τα ιδια συμπτωματα. Ποναω στα ιδια σημια. Η λυση ειναι μια. . Για 1-2 μερες τρωω ΜΟΝΟ ακτινιδια. Τα κοπρανα γινοντε υγρο και υποχορουν οι πονοι. Οριστικα ο πονος σταματαει μετα την κενοση μετα απο 2-3 μερες.Δοκιμασα ολα τα καθαρτικα καθε μορφης και δεν κανουν τιποτα. Σαν τα ακτινιδια κανενα. Παραλληλα με τα ακτινιδια αλιφω την περιοχη που ποναω με την αληφη leontos. Μεγαλη ανακαλιψη αυτην η αλιφη. Αν ο πονος προερχετε απο καπιο κρυωμα, ψυξη στην κοιλια η στη πλατη τοτε αρχιζει να με καει. Αν καει πολυ και γινεται κοκκινη η περιοχη τοτε σιγουρα ειναι απο κρυωμα και ο πονος υποχορει σε 1 μερα. Αν οχι τοτε ειναι απο ανχος και χρειαζετε 1-2 μερες για να φυγει. Αν δεν κανω τιποτα απο τα παραπανω ο πονος κραταει μεχρι και 2 ευδομαδες.

Ελπιζω να βοηθισω καποιον που πασχει το ιδιο με εμενα. Να τονισω πως κανενας απο τους αμετριτους γιατρους που πηγα δεν μου ειπε τιποτα για κριωματα και ακτινιδια. Ολοι με διναν π φαρμακα να ξεγελασω τον πονο με στελναν να κανω πανακριβες εξετασεις και με περναν 50 ευρο τουλαχιστον για να μου πουν πως εχω ευερεσθιτο εντερο και πως δεν υπαρχει θεραπεια. Συχνωμη για την ορθογραφια μου. Ελπιζω να βοηθισα κανεναν. Αλεξης απο θεσσαλονικη

avatar

Mπορεί να ακουστεί περίεργο, αλλά εμένα με βοήθησαν 2 πράγματα. Το πρώτο ήταν η γυμναστική. 2 ή μάξιμουμ 3 φορές στο γυμναστήριο ήπια γυμναστική. Το δεύτερο και αυτό θα ακουστεί ακόμα πιο περίεργο ήταν η ψυχανάλυση. Την άρχισα μετά απο μία οξεία κρίση κολλίτιδας που κράτησε βδομάδες. Τότε δεν είχα ιδέα οτι είχα ευαιρέθιστο έντερο, οτι είναι πάθηση. Έιχα παρατηρήσει όμως πως σε καταστάσεις άγχους απο παιδί είχα αναγούλες, πόνους στα έντερα, διάρροιες κτλ. Την εποχή που με έπιασε η μεγάλη κρίση δεν έβαζα σχεδόν τίποτα στο στόμα μου γιατί φοβόμουν μη με πιάσει εμετός και διάρροια με αποτέλεσμα να χάσω αποτομα βάρος. Όταν έφτασα στο αμην και μη ξέροντας τί έχω επισκέφτηκα ψυχαναλυτή. Η ψυχανάλυση με βοήθησε πάρα πολύ γιατί έμαθα απο πού πηγάζει το άγχος μου με αποτέλεσμα να μπορώ να το ελέγχω καλύτερα με αποτέλεσμα να περιοριστούν τα συμπτώματα του εντέρου, ναυτίες, πόνοι, διάρροια. Είναι διαδικασία που διαρκεί πολύ, αλλά σε μένα έφερε αποτελέσματα και το κυριότερο χωρίς φάρμακα. Δεν θέλω να δημιουργήσω ψεύτικες προσδοκίες, αλλά ίσως κάποιους επίσης να βοηθήσει. Καλή τύχη σε όλους.

alkarana

Πάσχω και εγώ από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου πολλά χρόνια. Πάνω από 10. Είμαι 29 ετών. Πόνος αριστερά ή δεξιά κάτω από τον θώρακα, πίσω στην πλάτη και τρομερή δυσκοιλιότητα. Δεν μπορώ ούτε νερό να πιω. Έχω πάει πολλές φορές σε νοσοκομεία και έχω κάνει όλες τις εξετάσεις και δεν μου βρίσκουν τίποτα. Εγώ πονάω και αυτοί μου λεν δεν έχεις τίποτα και με βάζουν ορό. Με πιάνει 1-2 φορές τον χρόνο και διαρκεί 1-2 εβδομάδες. Ο πόνος τις πιο πολλές φορές ξεκινάει ξαφνικά αφού σηκωθώ το πρωί από το κρεβάτι. Έχω πάει σε πολλούς γιατρούς , έχω κάνει όλες τις εξετάσεις που λέτε,έχω δοκιμάσει πολλά φάρμακα και γενικά έχω δώσει ένα σκασμό λεφτά.

Την ΛΥΣΗ στο πρόβλημά μου την βρήκα ΜΟΝΟΣ μου. Κανένας γιατρός δεν μου την είπε. Μόνο φάρμακα μου δίναν... και εξετάσεις... Θέλω να την πω μήπως και βοηθήσω και άλλους που έχουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα.

Μετά από αμέτρητους πόνους και προσπάθειες να καταλάβω το τι μου συμβαίνει έφτασα στο εξής συμπέρασμα. ΆΓΧΟΣ Η ΨΎΞΗ. Ο πόνος ξεκινάει εάν σε κάποια από τις προηγούμενες μέρες αγχοθώ για κάτι έστω και λίγο υποσυνείδητα Ή π.χ. αν κάτσω σε κάποιο αεράκι και κρυώσω έστω και για 1 λεπτό . Όλα γίνονται χωρίς να το καταλάβω. Και στις 2 περιπτώσεις τα συμπτώματα είναι ίδια. ΠΟΝΟΣ στην κοιλιά,στην πλάτη και δυσκοιλιότητα.

Η ΛΥΣΗ που βρήκα κάνει τον πόνο να περάσει σε 1-2 μέρες. Με το που αρχίσει ο πόνος πάω στο μανάβικο και παίρνω μία σακούλα σκληρά ακτινίδια. Ναι ακτινίδια. Σε μία μέρα θα φάω 2-3 κιλά ακτινίδια ΜΌΝΟ και νερό. Τα κόπρανα που υπάρχουν στο έντερο γίνονται νερό και χαλαρώνει ο πόνος. Έχω δοκιμάσει όλα τα καθαρτικά του εμπορίου. Κανένα δεν λειτουργεί σαν το ακτινίδιο. Παράλληλα πάω στο φαρμακείο και παίρνω την θαυματουργή για εμένα αλοιφή leontos. Την αλείφω στα σημεία που πονάω, κοιλιά και πλάτη. Αν αρχίσει να με καίει και να κοκκινίζει το δέρμα τότε καταλαβαίνω πως κρύωσα στην κοιλιά μου. Την ίδια μέρα κιόλας οι πόνοι θα περάσουν μετά από κένωση του εντέρου και θα είμαι καλά. Εάν δεν με κάψει η κρέμα τότε ο πόνος είναι από άγχος ή στεναχώρια και ο πόνος θα περάσει εντελώς μετά από 1-2 μέρες πάλι μετά την κένωση του εντέρου. Έχω αγοράσει και μία συσκευή μασάζ αυτή με τα 2 δάχτυλα που σε τρίβουν και μπορώ να πω πως λίγο ανακουφίζετε ο πόνος. Τα μόνα χάπια που παίρνω είναι depon και τα παίρνω πριν κοιμηθώ για να μην ξυπνάω τα βράδια. Με το που περάσει ο έντονος πόνος συνεχίζω την ζωή μου κανονικά δίχως στερήσεις σε τροφές.

Ελπίζω να βοήθησα κάποιον με το ίδιο πρόβλημα και μακάρι σύντομα να βρεθεί κάποιο ειδικό φάρμακο.

avatar

Γειά σας κι από μένα, αν και βλέπω ότι δεν υπάρχει δραστηριότητα τελευταία. Θα ήθελα κι εγώ να πω σε όλους μας καλό κουράγιο, και υπομονή! Η ψυχολογία είναι ΤΟ ΠΑΝ.. Εγώ έζησα στο εξωτερικό 7 χρόνια, και έχω μάθει από κάποιον "πρακτικό" εκεί 2 πράγματα που με βοηθούν πάαααααρα πολύ όταν έχω κρίσεις! Πρώτον ένας τρόπος ελέγχου της αναπνοής, και δεύτερον ένα μασάζ και κάποιες μαλάξεις, που κάνουν σε εμένα θαύματα! Όποιος θέλει, ευχαρίστως να μιλήσουμε και να του/της πω!! Κουράγιο σε όλους!

avatar

ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΧΑ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ. ΠΡΗΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΜΕ ΕΠΙΑΝΕ. Κ ΓΙΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟ ΝΤΟΥΣΠΑΤΑΛΙΝ, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΟΣΠΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. ΠΡΟΤΑΡΧΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΡΕΣ. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ http://dxnskiathos.weebly.com/ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΩΘΗΚΑ

annavoulioti

ειχα το ιδιο προβλημα αλλα ευτυχως το ξεπερασα σε διαστημα 2-3 εβδομαδων. αν θελετε λεπτομεριες μπορω να βοηθησω. στειλτε στο εμαιλ μου annavoulioti@gmail.com εδω και 5 μηνες δεν με ξαναεπιασε πονος στο εντερο.

avatar

Για σας παιδια.Δεστε αυτη την σελιδα ενας Αμερικανος ο οποιος συνεργαζετε με 2 γαστρεντερολογους βρηκε κατι πολυ σπουδαιο και τα αποτελεσματα ειναι κατα 99% !! Δυσκολο να το πιστεψετε? Τοτε μπειτε στην σελιδα αυτη και δεστε τι λενε και τι γραφουν αυτη που εχουν χρησιμοποιηση αυτα που λεει ο Dr. David Klein.Αν ποτε σας ειπαν πως δεν υπαρχει θεραπεια τοτε μην πιστεψετε γιατι τοτε δεινετε στον ευατο σαες υποσυνειδητα μηνυματα για να το αποδεκτειτε!Διαβαστε επισης τα 2 βιβλια που προσωπικα μου εχουν αλλαξει την ΖΩΗ.

1,Το μυστικο(Rhonda Byrne) http://thesecret.tv/

2.Ετσι γινεται το θαυμα(Αλεξη Φωτοπουλος)http://www.afotopoulos.gr/

http://www.colitis-crohns.com/book.html

avatar

Έχω ξαναγράψει σε αυτή εδώ την σελίδα Σας ενημερώνω ότι πάσχω εδώ και 15 χρόνια από σπαστική κολίτιδα Έχω τραβήξει μεγάλο ζόρι όπως όλοι σας έχω κάνει ένα κάρο εξετάσεις οι οποίες είναι όλες αρνητικές Στο τέλος δεν έτρωγα τίποτα είχα χάσει αρκετά κιλά και έπαθα ψυχολογικό πρόβλημα με απογοήτευση για την ζωή μου Επισκέφτηκα ένα πολύ καλό ψυχολόγο διέκοψα όλα τα φάρμακα που έπαιρνα και μου χορήγησε αγχολυτικά χάπια τα οποία που έκαναν πολύ καλή δουλεία η θεραπεία διήρκησε 1 χρόνο Κατά την θεραπεία έτρωγα τα πάντα και δεν με πείραζε τίποτα και μάλιστα μου άνοιξε η όρεξη μάλιστα όταν μπέρδεψα φαγητά και πάλι δεν είχα προβλήματα Τώρα είμαι πολύ καλά έχω σημείωσα και γνωρίζω τι με πειράζει από τις τροφές τις οποίες προσπαθώ να μην τρώω Βέβαια 1 φορά το μήνα μπορεί να πάω τουαλέτα διάρροια και όλα τα υπόλοιπα σε σύγκριση με παλιά που πήγαινα κάθε μέρα και φοβόμουν να πάω κάπου είναι σημαντική πρόοδος 1 φορά το μήνα Δοκιμάστε ένα καλό ψυχίατρο διότι το στρες δημιουργεί όλα αυτά τα προβλήματα και δίνει στο έντερο όλη αυτή την κινητικότητα που δημιουργεί διάφορα προβλήματα Ένας πόνος στο έντερο κτυπάει και αντανακλά σε όλα τα υπόλοιπα όργανα νομίζοντας ότι πάσχουμε από κάτι άλλο

Το σχόλιο σας

Αποστολή ως αβάπτιστος -

XHTML: Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε τα tags: <a href= title=> <abbr title=> <acronym title=> <b> <blockquote cite=> <code> <em> <i> <strike> <strong>


Crazy Greek Poets Blog


Τελευταίοι σύνδεσμοιΠρόσφατες δημοσιεύσεις

Γεγονότα (2 comments)
Ένα Πουλί χωρίς φτερά Είναι η περίσκεψη Ήλιος που...

Η ΖΩΗ ΜΑΣ (2 comments)
Η ζωή μας τι είναι; Να! Λίγες ώρες που διαβαίνουν....

ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΧΑΘΩ (3 comments)
ασε με να χαθω στα επαναστατικά μου χρώματα μέσα μου...

ΕΣΥ... (2 comments)
Έχεις την αίσθηση του πάθους και τη μυρωδιά του...

Η κραυγή της ξαστεριάς (10 comments)
Δυο τσιγάρα μιας αυγής που παραστράτησε ο αντίλαλος...

ΟΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ (11 comments)
Από τη θάλασσα τη μαύρη της συνήθειας, σε χαιρετώ...

Παιχνίδια της μοίρας (3 comments)
Ο μαστρο-θάνατος συνταγές κάνει: γυμνοί και μόνοι...

Believer... (0 comments)
Σφαιρική και άφθαρτη Η μοναξιά των στιγμών...


Δημοφιλέστερες εγγραφές

Ευερέθιστο έντερο (σπαστική κολίτιδα) - Ιατρική... (180)
Λεύκη - Ιατρική Σελίδα 73 (170)
Χονδροπάθεια της επιγονατίδας - Ιατρική Σελίδα... (82)
Το χέρι ... (72)
Νόσος του Crohn - Ιατρική Σελίδα 71 (55)

Τελευταία σχόλια

Λεύκη - Ιατρική Σελίδα 73
Vitiligo Treatment: You need to be careful, however, before you decide the kind of...

Λεύκη - Ιατρική Σελίδα 73
ΜΑΙΡΗ: ΓΕΙΑ ΣΑς, ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΕΥΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ...

Ευερέθιστο έντερο (σπαστική κολίτιδα) - Ιατρική...
αλεξιος: Έχω ξαναγράψει σε αυτή εδώ την σελίδα Σας ενημερώνω ότι πάσχω...

Ευερέθιστο έντερο (σπαστική κολίτιδα) - Ιατρική...
valentinos: Για σας παιδια.Δεστε αυτη την σελιδα ενας Αμερικανος ο οποιος...

Ποδάγρα (ουρική αρθρίτιδα) - Ιατρική Σελίδα 76
Αντωνης Φυλακτου: Δειται το βιντεο http://www.youtube.com/watch?v...

View blog authority
Add to Technorati Favorites
ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση με δωρεά σε φιλανθρωπική οργάνωση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια


GreekBloggers.com


users online


MindBlog Network
eXTReMe Tracker


SYNC BLOGS


SYNC ME @ SYNC


In the News


Blogarama - The Blog Directory


Πρέπει να συμβουλεύεστε τον προσωπικό σας ιατρό για οποιαδήποτε κατάσταση, ασθένεια ή ενέργεια σας, χωρίς να παραβλέπετε την ιατρική του συμβουλή. Το Ιστολόγιο αυτό είναι καθαρά ενημερωτικό, δεν αντικαθιστά τον ιατρό σας και ούτε παρέχει ιατρικές συμβουλές.


Αναζήτηση στα ελληνικά blogs.


Poetry Blogs - Blog Catalog Blog Directory